Burtici fericite de septembrie-octombrie (216)
Raspunsuri - Pagina 14
NelaM spune:
Buna dimineata, dragele noastre! 
Am vazut ca a venit Maria acasa! Maria, bun venit acasa! Te asteptam si cu povestea nasterii.
Si poze multe am vazut, de bebe de Maria si Alex! Sunt niste bebelusi superbi, sa va traiasca! Doi blondini, unul cu buze carnoase, pe care or sa se topeasca fetele sa le sarute cand o fi mai mare si care seamana leit mamei si cealalta cu o piele asa frumoasa si niste obrajori sa ii mananci si alta nu! 
Selen, super vestile de la doctor. Doamne, ce mancacioasa este Ebru, ce bine a luat in greutate! 
Felicitarile mele. Sa stii ca si Ana mai suge cateodata si 5 minute, alta data si 20. La inceput ma stresam, ca va auzeam pe voi cum ca a supt cate o ora la san si din astea... dar incet, incet, mi-am dat seama ca fiecare copil are ritmul lui iar Ana pare sa ia in greutate, incet dar sigur. Vom sti mai multe la urmatorul control pediatric.
Liliana,
atat imi plac postarile tale, tot timpul reusesti sa ma destinzi!
Tine-o tot asa, imi esti tare draga.
Cu monitorizarea lui bebe, sa stii ca si la mine a fost ca la voi, astia mai de la est..
. Nu am auzit bataile inimii Anei pana in ziua cand am nascut, cand m-au pus pe masa de nastere si ne monitorizau. Era music for my ears, cat de dureroase erau contractiile.
Chiar i-am zis asistentei ca e prima data cand imi aud fata... si ce zgomotoasa era, mai frate! Dadusera sonorul tare, nu stiu de ce, dar eu, pe langa ca simteam contractiile cum se apropie, le mai si auzeam!! Intr-un final s-au hotarat sa dea mai incet aparatul cu pricina si mi-au pus muzica, pe care au pus-o atat de incet, ca nici nu auzeam ce este, dar baremi sa ma relaxeze. Sau poate o fi fost vreo startegie sa imi redirectioneze atentia pe altceva...![]()
Raluka,
ma bucur in primul rand de vestile de la doctor. Sunt bune si bebele e in grafic ca si greutate, zic eu. De-acuma Alexutu poa' sa apara, dar sa mai stea o saptamana totusi, la dospit.
Ca tot ai zis de nume, mie imi place Monica, dar cum asta a fost nume cu semnificatie "aleasa" pentru sot (prima iubire adolescentina
), mai bine pas! M-am gandit eu mai bine si parca nu imi place chiar asa de tare...![]()
Nela, mamica Anei
NelaM spune:
[quote]citat din mesajul lui dyannna
Sa ma scuzati ca dau buzna in subiectul vostru dar sunt tare,tare emotionata...frunzarind prin forum ,acum cateva minute ,mi-am descoperit o draga fosta colega...NelaM nu te-ai schimbat deloc si te felicit ptr minunea de fetita...pare-mi-se mie sau seamana foarte bine cu Sorin
?...va pup pe toti si abia astept sa povestim mai mult...
eu sunt diana mare
Diana, draga mea, mi-ai facut o bucurie nespusa! Asta da surpriza!
Abia acum am vazut si eu ca postasei pe ultuma pagina din capitolul trecut. Mai mai sa nu vad postarea.
Ti-am lasat PM, abia astept sa ne povestim.
Ei, Ana seamana cu Sorin, asa e, dar eu ma fac ca nu vad...
Imi tot zic: lasa ca are mintea de la mine, si aia nu se vede... inca!
Te imbratisez cu drag. 

Nela, mamica Anei
devylla spune:
Nela buna dimineata
!
De rcuperat nici nu se mai pune problema...e incredibil cum fuge timpul asta.
Trec zilele una dupa alta intr-un ritm alert.Suntem pe foc continuu,habar n-am cand se face seara,in fiecar zi ma uit la ceas si realizez ca e deja dupa-amiaza.Uit de la mana pana la gura ce imi propun sa fac.am inceput sa pun biletele pe frigider cu ce am de facut.Ma chinui sa scriu o scrisoare de mai bine de-o luna,calc cate o maneca la camasa si apoi trebuie sa ma opresc din activitate...restul si-o calca sotul dimineata inainte sa plece la munca.Ce sa mai povestesc...o nebunie la noi.
devylla spune:
Am pierdut sirul nasterilor!Felicit din toata inima
Anna SophiaFelicitari Ellenuta
Aidan LaurianFelicitari MangaGirl
NicholasFelicitari angelli
Victor AdrianFelicitari mkunigunda
Loris StefanFelicitari kemsy
Alicia AndreaFelicitari adriana_m
Emma JasmineFelicitari giuliella
Tudor GruiaFelicitari ramsan
devylla spune:
Vad ca discutile circula valuri valuri despre bebelusi!As fi vrut sa pot da si eu sfaturi cum reusesc alte mamici,insa nu reusesc sa intru atat de des cat as vrea.
Noi o asteptam pe mama cu multa nerabdare,la sfarsitul saptamanii vine draga de bunica si poate ma mai linistesc si eu si voi avea timp sa mai intru cat de cat.
In general noi facem f bine,gaza Lisa creste in nestire
.Am avut si noi control,o luna de la externare,saptamana trecuta.Am avut 4650 grame si 54 cm.Ceea ce inseamna ca a luat 2kg intr-o luna
Eu,cea mai mandra mamica,cu doua fete minunate,iar mica "babuta" s-a transformat intr-o gaza dolofana,cu falcute si sunculite.![]()
Lisa este un bebelus cuminte,colici nu,kk e ok,fara alte probleme.Papa san,la 2-3 ore.Noaptea tot la 3 ore se trezeste,nu suge mai mult de 10 minute!
Uneori e mai agitata si doreste sa suga incontinuu,atunci ii mai dau suzeta,uneori ma pacaleste si ii dau biberon,insa fiind satula il varsa imediat dupa ce l-a papat si apoi se culca.
Adoarme si in brate si in pat,la Erika eram tare hotarata si eu sa o invat in pat,pana m-a invatat ea pe mine cum doreste
Uneori singura in pat,alteori in brate.Acum fetita mare adoarme si singura alteori ma cheama langa ea sa o adorm,sa o tin in brate.
De o saptamana si ceva zambeste cand ma vede,iar mie mi se inmoaie genunchii.Prima data mi-au dat si lacrimile de emotie.
Am privit prin albumul din iulie,cand aveam o burtica rotunda si frumoasa,m-a luat asa un val de emotii inexplicabile,nostalgia dupa clipele acelea cand bb misca in burtica,starea aceea de fericire si apoi incertitudinea,gandul ca eu as putea fi vinovata pentru nasterea prematura a Lisei.Ii multumesc insa lui D-zeu pentru ca mi-a trimis-o sanatoasa si n-au fost probleme.Pentru ca a trimis-o luptatoare si deja a recuperat si greutatea si dezvoltarea ajungand un bb normal.Si incerc sa nu mai caut raspunsuri.
Fug ma striga Erika
NelaM spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui THEA22 Iata-ne si pe noi Mama, adica eu, ostenita tare, tata la fel cu puiul adormit pe burtica lui...Dragul de el mi-a preluat jobul pentru cateva ore cat sa ma hodinesc.Avem colici care nu ne dau pace...Infacolul ne-a dezamagit, mergem pe Sab simplex in continuare. Ce bine ne-ar fi prins un ajutor in plus...suntem doar noi doi sa ingrijim de bebe. Parintii mei sunt taman in Slatina, inca in campul muncii. Ma alatur voua, dragelor, neobositelor, mai curajoaselor decat eu cea deocamdata epuizata!As vrea sa nu ma plang, dar sincer simt cateodata nevoia sa ma descarc ca sa pot s-o iau de la capat.Astept sa treaca perioada colicilor, sa mai creasca bebe si sa ne putem in sfarsit bucura de el fara teama si stress. Se apropie seara,perioada agitatiunii...tineti-ne pumnii! Scriu rar din lipsa de timp, dar de cate ori intru si va citesc mi se descreteste fruntea.pupici dulci de la noi THEA22,mama fericita de' 'Matei Alexandru |
Thea, ma bucur sa aud de la voi. Tinem pumnii sa treaca colicii. Sunt in asentimentul tau, abia asteptam si noi sa mai creasca Ana, sa trecem de perioada critica a primelor 6 saptamani.
Stiu ce zici cu ajutoarele, ca ar fi bine venite: si noi suntem decat noi doi iar parintii si rudele sunt la... mii de km distanta! E greu, dar e frumos, avem satisfactia muncii facute impreuna, doar noi de noi, cum multe le-am facut pana acum.
De ieri eu si Ana am ramas singurele, ca sotul a inceput serviciul. Are un program flexibil oricum, asa ca asta ne ajuta enorm de mult. Pana acum toate bune, nu am de ce sa ma plang, avem noroc ca Ana este totusi un copil cuminte, care plange mult mai putin decat vad eu pe forum de la alte mamicute. Nu cred ca are colici, numai se agita cand trebuie sa faca kk si cand are gaze. Ma bucur din suflet ca noaptea doarme in continuare bine.
Nela, mamica Anei
NelaM spune:
| citat din mesajul lui raluk16 Si inca ceva www.babycentre.co.uk/baby/newborn/babycrying/" target="_blank">de ce plang bebeii |
Multumim frumos, cum te gandesti tu la toata lumea, si la burtici, si la mamici.

Nela, mamica Anei
NelaM spune:
| citat din mesajul lui raluk16 Liliana cred ca esti cea mai distractiva mamica si cred ca pentru asta esti foarte iubita si de Andra si de sot! 37+ Alex - cumparaturi bebe |
Subscriu in totalitate!
Liliana, unde pot gasi si eu ceva pozici cu voi, sa va vad si eu?

Nela, mamica Anei
anomis28 spune:
| citat din mesajul lui NelaM Santorini, mi-a placut tare ce ai scris despre alaptare si faptul ca ai rezistat, in ciuda "binevoitorilor" care te sfatuiau calduros sa treci pe lapte praf. Conteaza foarte mult sa ai sustinerea celor apropiati, si este foarte greu sa perseverezi cand copilul mai este si micut, cum sunt ai nostri (am vazut ca baiatul tau a avut 2700 parca, Ana 2600). E greu sa nu intri in panica si sa rezisti tentatiei de a-i da lapte praf, apai daca te mai si toaca unul si altul marunt... Ma bucur nespus ca il alaptezi exclusiv pe al mic. Ma gandesc la tine cand m-o apuca vreo panica cum ca nu ia Ana in greutate. ![]() Anomis, parca ai intrat ieri un pic sa ne zici ca mereti la doctor. No ce a zis, cum este Dinutzu? M-am gandit la voi aseara... Nela, mamica Anei |
Draga Nela,
Multumesc de intrebare
, esti o scumpa. Si m-a impresionat mult cum ai asteptat-o tu pe Ana banana mare dreptate ai cu alaptarea si tentatia de a da formula lui
.Am fost la doctor si am aflat ca in 3 saptamani Dinutzu nu a luat in suficient in greutate. (dela 3200 a scazut in mat la 3040 iar duminica la cantar la doftora avea 3050g).
Normal ca am intrat in depresie, ca tin copilu' flamand, ca nu a crescut deloc, ca sunt nebuna in cap si mama denaturata cu ambitiile mele de alaptat exclusiv. Inca o portie bune de plans, ca deh, aveam motiv si mai sunt si in perioada de lauzie cand un tantar pare mare cat un cal
Binenteles, acum suntem pe alimentatie mixta, tzatza si formula, si mititelu, baga la greu, parca a venit de la coasa de fiecare data cand mananca, se arunca de zici ce n-a mai vazut lapte in viata lui
Azi m-am linistit un pic ca la cantar la noi (cantarul cel nou, nu ala care mi-a scos peri albi
Mai mult decat atat, acum ca papa mult, a inceput sa si doarma mai mult, si nu mai plange. De cand am scos fructele din alimentatia mea, nu mai avem nici colici

. Daca o tinem tot asa, o sa uitam ca avem copil in casa Referitor la colici, noi am combatut cu succes si de atunci luam preventiv Bonissan la fiecare masa si Gripe Water de 3 ori pe zi, la noi au efect si sunt ok, ca sunt 2 tipuri diferite de ultei de marar naturiste
In cee ce priveste constipatia lui bebe, am patit si noi o singura data, cand eu m-am constipat
.....pietroi, nu altceva, iar Dinutzu a trecut si el prin ceva similar, de l-am scos doar cu supozitor. @ Iuliapapusa am citit pe la alte discutii, de unele mamici care combateau constipatia de Debridat, dar numai dupa ce consultau medicul. Intreaba doftorul tau daca poate fi o solutie.

Kateryna, ma bucur de vestile bune. Sa va dea Dumnezeu multa sanatate.
Aida, sa iti traiasca Erik cotoiasul scump.
Binenteles ca mai vroiam sa mai spun si altele.... dar... citesc si revin.
NelaM spune:
| citat din mesajul lui margo1 In plus, raportam ca a pus aproape 600 grame in 2 saptamani, ceea ce pentru mine e o mare multumire, caci cand l-am vazut prima oara mai mai ca imi venea sa plang la cat de slabut era... Deci dragi mamici si draga Maria, nu va speriati daca bebelacii nu sug sau dorm prea mult in primele zile, asa sunt ei mai puturosi, dar isi revin. |
Margo1, felicitari pentru Vladimir! (ce nume deosebit, rusesc, tare imi place, cum mi-ar fi placut sa ii zic la Ana si Olga, Olguta, dar nu vrea sotul, n-am cu cine sa ma inteleg...)
Sa iti traiasca, sa fie sanatos, voios, voinic si sa va aduca numai si numai bucurii.
A luat tare bine in doua saptamani! Felicitarile mele ca ai perseverat cu alaptatul si ma bucur inca o data ca bebe e mancacios si ia bine in greutate. Te mai asteptam sa mai postezi. A venit postul tau la fix pentru a o incuraja pe Maria.
Maria draga mea, important e sa nu te panichezi. Daca imi permiti: eu zic sa il pui pe Aidan cat mai mult la piept, o sa isi dea drumul, o sa vezi. Este foarte important sa il atasezi corect la san (sa nu scoata sunete cand suge, sa aibe gura plina cu sanul tau, nu doar sfarcul, sa il auzi cum inghite sau sa ii vezi tampla miscandu-se, etc, le stii tu), ca altfel apar rani si toate cele si experienta alaptatului devine un chin, dintr-un lucru asa de placut. Mai bine il scoti si il reatasezi la san daca nu e mufat corect. Daca e mufat corect, nu ar trebui sa te doara, cel mult poti simti o senzatie de discomfort daca sanul e prea plin, dar care o sa dispara cu timpul (eu simt de-a dreptul o placere cand Ana imi goleste cate un san din asta, prea plin).
No hai ca iar m-am lungit. Vorba Lilianei, eu cand ma bag pe forum, nu ma las pana nu umplu cateva pagini, asa, vorbesc de una singura!
Nela, mamica Anei

'Matei Alexandru
37+