Masti naturale & stuff

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui ingeras2

Nikole,eu am amestecat pur si simplu untul de shea(doua lingurite),untul de cacao(o lingurita),untul de avocado(o lingurita) si uleiul de jojoba(cam un deget).Le-am frecat bine si am pus intr-o cutiuta,fiind ca o crema.Dimineata ma dadeam cu uleiul de jojoba pe fata si apoi pe tot corpul cu crema facuta de mine.Mergeam la masa si apoi la apa,timp in care crema intra in piele.Cand ieseam din apa pielea era uleioasa,dar nu grasa,ci intr-un fel placut asa ca nu era nevoie sa mai dau cu crema iar.Eu nu am incrcat decat pe mine,caci mi-a fost teama sa dau pe copil sau sot.Pentru ei am avut o crema pe baza de morcov cu factor de protectie ridicat.Trebuie sa stii ,deasemenea,ca eu am pielea mai pigmentata mult decat a ta,asa cum am vazut eu( sa-ti triasca baiatul ca-i tare frumusel si tu la fel).Acum ca m-am mai documentat si am mai experimentat latura verde a lumii noaste,as mai aduga la amestecul de mai sus niste gel de aloe vera(astrigent si hidratant) si ulei de catina,care este un filtru UV natural,bun cicatrizant si el si antioxidant.

Multumesc ingeras2

Am sa incerc combinatia asta, orice ar fi, daca nu o voi considera potrivita, o voi folosi ptr hidratare.
Da...e drept ca eu sunt aaaalbaaaa, insa la soare, cu factor de protectie minim 30 niciodata nu m-am inrosit, ma...auresc treptat, in final obtin un bronz foarte frumos, insa nu ajung niciodata la acel bronz maroniu...devin aurie rau...insa nu ma cojesc, nu ma inrosesc, nu ma ard, asta in conditiile in care stau doar in timpul diminetii si dupa ora 15:00 la plaja.

Despre uleiul de catina, stiam ca are filtru solar,eu cu ani in urma, dupa crema obisnuita cu factor de protectie solara, imi pulverizam pe corp ulei de masline amestecat cu ulei de catina...
niciodata nu m-am ars...insa as fi incercat de data asta ceva natural, fara cremele din comert

a...si rontaiam un morcov, cu macar o ora innainte de expunere...

Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 16+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Nicole, ce bine de tine... in Brazilia... asa de mult as vrea sa locuiesc si eu intr-o tara calduroasa... si mai am si o "turma" de flori tropicale care le-as cara cu mine, acum saracele sufera in tacere ingramadite toate pe langa ferestre, lacome sa capteze cat mai mult soare ca sa isi mai tina ultimile flori pana intra in dormancy, si eu cu ele...

Ingeras f. buna crema ta... si da intr-adevar uleiul de catina este superb din toate punctele de vedere, si ofera UV protection. Acum ca sunt si eu foarte involved in naturisme si cu ceva experienta, pot sa completez ca si oxidul de zinc amestecat in acea crema mareste gradul de sunblocking, insa nu foarte mult, poate ajunge cam la 15, ceea ce pentru unii ar fi poate suficient insa pentru cu cei cu piele alba, alba ar fi poate cam putin, insa si soarele cu moderatie si atunci ar fi ok.
Dupa plaja daca pielea a fost cam mult expusa la soare si simtiti o usoara arsura, insolatie, uleiul esential de lavanda impreuna cu gel de aloe vera ofera f. mult confort si usureaza suferinta. Testat de mine 100%. Uleiul de lavanda (musai sa fie pur) e f. bun si pentru arsuri pe piele (ulei inchins, cuptor) pus direct pe rana, metoda testata si asta de mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delyutz spune:

Nikole, parca citisem eu undeva de un unt care era bun ca protectie solara dar nu am gasit. In schimb, poti folosi untul de mango pentru arsurile solare/lotiune dupa plaja. N-am incercat dar uite ce am gasit:

Mango Butter
(Mangifera indica)
Extracted from the seed kernel of the Mango, this butter is often used as cosmetic base ingredient. It's texture is softer than Cocoa butter and has the same moisturising and repairing properties. It is often used on sun-damaged skin. It can be used in a number of cosmetic preparations from lip balm to body creams.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arianna_M spune:

Fetelor uitati ce am gasit eu despre masca cu aspirina , citez de pe romedic :

"Masca cu aspirina pentru ten acneic

Acneea este o problema comuna mai ales in randul adolescentilor. Fiind un lucru jenat si foarte fustrant, mereu se vor cauta solutii pentru a le acoperii, dar si metode de a scapa de ele. Exista cateva tratamente antiacneice, dar din pacate sunt foarte scumpe. In alte cazuri acneea rezista, dand o mai mare bataie de cap. O solutie este aspirina.

Aspirina nu alunga doar durerile si si cosurile. Cum este posibil acest lucru, care sunt beneficiile aspirinei in tratamentele faciale, cum se realizeaza un astfel de tratament, vom evidentia aceste lucruri mai jos.

Aspirina contine acid salicilic, un element foarte utilizat in domeniul produselor cosmetice si BHA (acizi beta hidroxil) cu rol de a destupa porii si de a elimina eventualele pete. In plus, aspirina actioneaza ca un anti-inflamator.
Astfel, pentru tratamentul acneic puteti sa faceti acasa, o masca cu aspirine. Este usor si ieftin. In plus, nu usuca pielea. Rezultatul este unul garantat: tenul va arata exceptional. De asemenea, puteti incerca acasa diferite combinatii cu aspirine.

Masca cu aspirina
Recomandata exclusiv pentru tenul acenic, masca cu aspirina se prepara si se aplica usor. Aveti nevoie de 3-4 aspirine netamponate putina apa sau iaurt ori miere. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta. Se aplica pe fata si pe ten, numai dupa ce au fost curatate in totalitate. Masca se va mentine pe ten in jur de 10-15 minute, dupa care se va clati cu multa apa calduta. Se maseaza usor fata cu apa calduta, eliminand acneea. Acest procedeu este asemanator cu o micro-exfoliere.

Atentie! Masca cu aspirina se va aplica doar o data pe saptamana, deoarce exista riscul ca pielea sa se usuce.

Masca cu aspirina este indicata in cazul acneei mai putin severe. Pentru acneea cu afectiune severa si cu infectie consultati mai intai medicul dermatolog.

Lotiune tonica cu aspirina
O alta solutie este de a prepara o lotiune pentru tenul acneic. Se iau cateva aspirine si se piseaza pana cand se formeaza o pulbere fina. Se adauga o jumatate apa si o jumatate de otet. Se amesteca bine si se aplica pe zonele afectate. Se clateste cu apa calduta.
Lotiunea cu aspirine actioneaza ca un antiseptic in cazul iritatiilor.

Tratamentul cu aspirina este recomandat pentru toate tipurile de ten, insa cele mai multe beneficii sunt prezente in cazul tenului cu probleme. "

_

Imi doresc Sa ma ajute Bunul Dumnezeu !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliya spune:

Fetelor
O sa incerc si eu masca cu aspirina.

Vreau sa va mai spun ca am folosit ceaiul de musetel pentru a-mi deschide nuanta parului. Din prima nu se vede mare lucru, insa continui sa incerc. In schimb sunt incantata deoarece mi-a facut parul matasos si usor de pieptanat.

nepotica mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Citat:
citat din mesajul lui rory76

Stie careva un leac naturist pentru herpes? Am langa buza, am luat de la sora-mea...si nu stiu cu ce sa il dau, sa treaca mai repede! e el mic, da' ma enerveaza!

tinctura de propolis, cum s-a mai spus, face minuni. eu o aplic DIRECT pe buba, de preferinta inainte sa se faca mare...cind simti ca incep sa apara basicutele. tinctura le usuca si impiedica sa creasca. scurteaza timpul de suferinta cam cu jumate sau mai mult.

TDP e la fel de buna si pt aftele bucale. se sterge locul de saliva, se aplica o picatura pe afta si se asteapta sa se usuce. tinctura formeaza ca o coaja protectoare si astfel saliva si microbii care intretin infectia sint tinuti deoparte...a doua zi, de obicei afta e dusa.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

[quote]citat din mesajul lui Loma

Nicole, ce bine de tine... in Brazilia... asa de mult as vrea sa locuiesc si eu intr-o tara calduroasa... si mai am si o "turma" de flori tropicale care le-as cara cu mine, acum saracele sufera in tacere ingramadite toate pe langa ferestre, lacome sa capteze cat mai mult soare ca sa isi mai tina ultimile flori pana intra in dormancy, si eu cu ele...

Allan Kardec

Loma, DAAAAAAAA, Brazil e o tara foarte frumoasa, soare, oameni calzi...dar si violentaaa, sper si ma rog doar sa nu ma nimereasca vreun glont, Doamne fere'

Delyutz nu stiam de mango, chiar am aflat din aceste pagini lucruri noi...eu nu am probleme cu arsurile ptr ca nu stau pana se ajunge la roseata, dar e util de stiu ptr cei din familie.
Eventual banui ca merge aplicat direct pulpa fructului pe piele...ca sa nu mai complic cu unturi, deja am o droaie de cutii cu creme, mai mult sau mai putin folosite.
Si in Brazil, culegi mango de pe jos...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nikole

[quote]citat din mesajul lui Loma

Allan Kardec

Loma, DAAAAAAAA, Brazil e o tara foarte frumoasa, soare, oameni calzi...dar si violentaaa, sper si ma rog doar sa nu ma nimereasca vreun glont, Doamne fere'

Nicole stiam asta despre Brazil, dar poate locul unde mergeti voi e mai safe. Banuiesc ca mai sunt si zone mai safe acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Buna fetele,
Am uitat sa va spun ca aspirina o puteti folosi si contra matretii,este un remediu garantat.
Aspirina pista ,se amesteca cu apa calduta si se tamponeaza pielea capului ,se tine 15 min. se clateste ,este minunata.

Off topic,
Si noi ne vom muta in Brasilia in 2011 la San Paolo,ma ingrozeste ideea, la cate informatii negative am primit de la ambasada Franceza.
Desi vom locui intr-un Condominio cu garda 24/24 ,nu pot sa-mi imaginez cum va fi cand va trebui sa duc fetele la gradinita,se pare ca ni se pune la dipozitie auto cu geamuri blindate,va dati seama ce "tropical".

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ionica

Buna fetele,
Am uitat sa va spun ca aspirina o puteti folosi si contra matretii,este un remediu garantat.
Aspirina pista ,se amesteca cu apa calduta si se tamponeaza pielea capului ,se tine 15 min. se clateste ,este minunata.

Off topic,
Si noi ne vom muta in Brasilia in 2011 la San Paolo,ma ingrozeste ideea, la cate informatii negative am primit de la ambasada Franceza.
Desi vom locui intr-un Condominio cu garda 24/24 ,nu pot sa-mi imaginez cum va fi cand va trebui sa duc fetele la gradinita,se pare ca ni se pune la dipozitie auto cu geamuri blindate,va dati seama ce "tropical".

http://picasaweb.google.com/home

Off topic,
Nikole si Ionica, asta chiar nu auzisem ca ar fi asa rau.

Am incercat si eu masca cu aspirina, si nu prea sunt multumita..
Mie personal, mai mult imi prieste masca cu suc de rosie, probabil ca si prin venele mele curge zeama de rosii ... la cate rosii mananc.

Mergi la inceput