Masti naturale & stuff

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui rory76

Stie careva un leac naturist pentru herpes? Am langa buza, am luat de la sora-mea...si nu stiu cu ce sa il dau, sa treaca mai repede! e el mic, da' ma enerveaza!

"Trust no one!"

Ai putea incerca cu ceai negru, aplici pe locul afectat, datorita taninilor,are efect antiviral, si antiinflamator.
Ideal e sa faci o infuzie din frunze , ma gandesc ca pliculetele de ceai negru din comert, mai au una alta pe langa frunze, nu stiu cat de...curat este.

Bicarbonatul de sodiu, iar ar fi bun, usuca herpesul, insa...atentie sa nu te iriti, eu pe asta nu l-am folosit, stiu doar din teorie ca ar merge.

Lamaia, gheata, iar ar ajuta la accelerarea procesului de vindecare.

Totusi aparitia periodica, (daca e cazul) ar herpesului, indica poate un sistem imunitar precar?! si ai putea incerca ceva remedii naturale, administrate intern, si aici, din experienta iti spun ca aloe e fff buna, asta ar merge si extern aplicata daca ai de unde procura planta.
Zincul, face minuni, atat aplicat extern cat si intern, dar nu stiu gramajul, trebuie intrebat la farmacie.
Pudra de zin iar e buna, eu cu ani in urma imi puneam cateva fire de pudra(arata ca mina de creion) in cada cu apa, e un bun dezinfectant al pielii, mai ales cand ai acnee.

Iar daca la disparitia herpesului pielea ramane patata, poti trata zona, fara insa sa abuzezi, cu uleiuri naturale.
Ajuta jojoba, cel de masline,vit E, si rosehip, asta fiind bun ptr pielea sensibila.

Eu am avut cat timp am stat in tara, herpes la fiecare 6 luni, numai in coltul gurii imi aparea.
De cand sunt aici, sa nu o spun intr-un ceas rau, nu mi-au mai aparut niciodata.

Ellinia, uleiul de ricin l-ai folosit ptr gene, sau ptr pielea din jurul ochilor?
Si eu , daca il scap pe piele ma trezesc umflata, de parca as fi plans o noapte intreaga, imi revin insa in max. o ora la dimensiunile normale...
chiar nu stiu de ce se intampla...

Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 15+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Eu pentru herpes auzisem de tinctura de propolis dar nu mai imi aduc aminte cum se foloses.poate daca cauti in arhiva de la Formula As gasesti.Si mi ein tara imi aparea f f des dar aici mai deloc dar eu am luat un tratement cu hofimunde la Hofigal pentru ca aveam sistemul imunitar de nu stiu cate ori inferior fata de limitele normale.Dupa acest tratament totul a revenit la normal..sper sa nu se considere reclama dar spun ceva ce pe mine m-a ajutat.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

uleiul de ricin este numai pt pe gene nu si pe pleoape dat
am vazut intr-un magazin naturist,o crema de ochi cu simburi de strugure si ulei de migdale cred ca era de la Elmiplant ,am zis ca imi iau si eu sa vad cum e,acum am un gel cu aloe vera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Daaaaa, uleiul de ricin nu e bun pentru ploape, cel putin nu pentru ale mele. M-am dat aseara din nou, am zis ca poate alta ar fi fost cauza umflaturilor mele... ei, na si azi dimineata m-am trezit iar umflata... asa ca zic pa!
Loma, multumesc de sfaturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla28 spune:

Sa va spun din ceea ce stiu si eu:

- pentru curatarea tenului cele mai bune sunt taratele de grau ( se gasesc in magazilenele naturiste ), te stergi pe fata cu o discheta demachianta imbibata in apa calduta.

- pentru stralucirea parului, sa te limpezesti cu apa cu otet

- pentru intarirea si albirea unghiilor, se tin in ulei de masline caldut cu lamaie.

- pentru ten gras, masca cu argila si castravete

- pentru ten uscat, masca cu miez de piersica, miere si galbenus de ou.

- pentru pielea uscata, ulei de masline ( fiert si apoi racit )

Daca imi mai amintesc, mai scriu

www.flickr.com/photos/40168372@N05/" target="_blank">POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras2 spune:

Rory intra la subiectul cu unt de shea cap1 si la pag.19(cred)Dierna a postat mai multe site-uri de unde ai putea sa-ti procuri untul de cocos.Eu il iau de la oils4life,dar pana ajunge la tine iti trece herpesul.Il poti procura pentru viitor,insa.Este foarte bun si pentru par,sa-l dai pe piele simplu sau in amestec cu alte uleiuri sau unturi.In vara,la mare,eu l-am amestecat cu untul de shea,uleiul de jojoba si untul de avogado si am folosit acest amestec pe post de crema cu protectie solara.Nu m-am inrosit niciun pic si am facut un bronz super.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delyutz spune:

ingeras, sigur este vorba de unt de cocos si nu ulei? Eu nu am gasit nicaieri untul de cocos, doar ulei de cocos. In schimb am gasit unt de cocoa (cacao). Imi spui te rog despre care este vorba?

merci

Mergi la inceput

Delyutz
,ai dreptate.Este vorba despre unt de cacao.Am cautat in comanda de anul trecut si asa este. Am trait cu impresia ca este unt de cocos ptr ca e alb-galbui si foarte tare,consistenta asemanatoare cu miezul nucii de cocos.Mii de scuze ca v-am dus in eroare.Eu l-am bagat in toate cele si l-am dat mai ales pe par,acum imi pare rau ca l-am stricat asa.Este un bun cicatrizant-asta am observat.Deci,in compozitia mixturii din vara am pus unt de cacao.In schimb, uleiul de cocos este foarte bun ptr par,dar si fata,l-am verificat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Ingeras, daca nu te deranjez, te rog, ai putea detalia putin despre combinatia pe care ai folosit-o tu vara ptr protectia solara?
Uite, eu caut de vreun an cred, ceva organic, m-am tot prin magazinele prin care mai intru, ceva 100% organic, nu am gasit.
Combinatia asta, ofera protectie impotriva UVA/UVB?

Intreb ptr ca eu de ex. caut ceva cat mai "curat" sa-mi dau pe piele, mai ales ca urmeaza sa ne mutam in Brazil , unde crema cu factor de protectie e la fel de importanta ca si aerul, si mai mult as vrea sa o folosesc si ptr copil.

Ce am eu e ceva de la Clinique, numai ptr fata, insa daca iti citesc ce scrie pe spate, cate are in ea...mai nou nici in cele de la Avene nu mai am incredere...

Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 16+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Nikole,eu am amestecat pur si simplu untul de shea(doua lingurite),untul de cacao(o lingurita),untul de avocado(o lingurita) si uleiul de jojoba(cam un deget).Le-am frecat bine si am pus intr-o cutiuta,fiind ca o crema.Dimineata ma dadeam cu uleiul de jojoba pe fata si apoi pe tot corpul cu crema facuta de mine.Mergeam la masa si apoi la apa,timp in care crema intra in piele.Cand ieseam din apa pielea era uleioasa,dar nu grasa,ci intr-un fel placut asa ca nu era nevoie sa mai dau cu crema iar.Eu nu am incrcat decat pe mine,caci mi-a fost teama sa dau pe copil sau sot.Pentru ei am avut o crema pe baza de morcov cu factor de protectie ridicat.Trebuie sa stii ,deasemenea,ca eu am pielea mai pigmentata mult decat a ta,asa cum am vazut eu( sa-ti triasca baiatul ca-i tare frumusel si tu la fel).Acum ca m-am mai documentat si am mai experimentat latura verde a lumii noaste,as mai aduga la amestecul de mai sus niste gel de aloe vera(astrigent si hidratant) si ulei de catina,care este un filtru UV natural,bun cicatrizant si el si antioxidant.

Mergi la inceput