Trombofilia o cauza a infertilitatii - 14 -
Raspunsuri - Pagina 9
goggy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui catalina2307 Goggy - vezi ca la Fundeni se face factor X. Eu nu mai stiu incotro sa o iau si ce analize sa mai fac . Pup Catalina coltul meu de rai |
Saru'mana .
Acum ceva vreme, Raluca mi-a dat o carte foarte misto "Is Your Body Baby Friendly?", in care se discuta toate cauzele posibile, mai mult sau mai putin cunoscute si investigate de catre medici, pentru care corpul poate respinge sarcina. Ma gandesc ca citind-o, poate descoperi ceva ce ti-a scapat. Daca vrei trec intr-o zi si ti-o aduc.
Dar dr ce zice?
catalina2307 spune:
goggy - cand vrei tu .Ai trecut tu in clipe mai dramatice nu imi spune ca acum ai nevoie de invitatie speciala. :)
Dr. este terminat....m-a sunat aseara....nu ii venea sa creada. M-a sunat si hematologul. Este la fel de blocat. Faptul ca am dus o sarcina pana la 5 luni elimina foarte multe dintre presupusele cauze. Ii da peste cap ca toate sarcinile se termina altfel, motive diferite, perioade diferite, medicatia ar tb sa acopere orice presupusa afectiune. Probleme imunologice , trombofilii, dereglari hormonale. Histeroscopiile, biopsiile , elimina alte presupuse cauze. Geneticianul spune acelasi lucru. Din punctul lui de vedere nu exista nici o problema. Ne intalnim saptamana viitoare sa stam de vorba. Medicul mi-a promis ca nu ne vom opri pana nu vom avea un bebe, indiferent ce presupune asta.
Vom vedea....deocamdata sunt descurajta. Mi-as fi dorit atat de mult sa am macar o trombofilie. Sa am si eu un MTHFR. Un ceva acolo.....
miki-
coltul meu de rai
goggy spune:
Stiu ce vrei sa zici. Si eu m-am bucurat cand am aflat ca am ceva, mai ales ca exista tratament. Lumea zicea ca sunt nebuna dar chiar imi doream sa descopar ceva in neregula. Macar stii de unde sa o apuci. Nu e nimic mai frustrant decat sa ti se spuna ca nu ai nimic, esti perfect sanatoasa, si cu toate astea nu reusesti.
Stiu ca te-am prins si in momente mai nasoale dar nu vreau sa intind coarda, uneori e bine sa mai primesc si cate o invitatie speciala
Iau cartea cu mine si te sun cand pot sa trec.
georgia_c spune:
vin si io cu rezultatul ... si de ce mi-era frica nu am scapat
am facut pachetul II de trombofilii la Synevo , si azi am primit rezultatele complet
Gena MTHFR- genotip heterozigot mutatia C677T .. am nevoie de sfaturile voastre ..desi am urmarit topicul , nu citisem chiat tot 100%..acum ma vad nevoita sa le citesc ..dar pana atunci ,va rog nu ma lasati asa in ceata ca si-as simt ca
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
Multumita lui Dumnezeu si voua Alex traieste www.alexiatoma.ro
jasmine30 spune:
Si eu m-am bucurat ca am gasit o cauza a pierderii celor 3 sarcini. Dar dupa ce am luat tratamentul super optimista fiind si m-am dereglat cu ciclul de nu se poate m-am intristat rau de tot si sincer nu stiu ce sa mai fac.
V-am urmat sfaturile si am decis sa nu renunt la acid folic si B-uri, tinand cont ca am MTHFR. Si nici nu fac stimulare cu clomifen luna asta, pt ca pur si simplu imi e frica sa nu ma dau si mai tare peste cap cu ciclul si sa ma mai aleg si cu cine stie ce chisturi.
Voi cum luati aspenter-ul - toata luna sau doar dupa ovulatie? Eu luam aspenter zilnic dar acum ma gandesc sa reduc doza - 1 zi da, una ba. Fetele cu MTHFR voi cum faceti?
Catalina2307 tu ai facut factor V Leiden, MTHFR sau ai fost doar la Fundeni si ai facut analizele clasice de trombofilie? Pt ca la Fundeni nu se face MTHFR, Factor II, etc. Scuze daca ai dat deja raspunsul dar eu nu l-am citit. Iti spun asta ca iti pot iesi bine analizele la Fundeni insa sa iti apara o problema genetica gen factor V sau MTHFR care sa poata fi identificate prin analize genetice specifice.
Pup si fruntea sus! O sa reusim noi sa ne tinem puii in brate!
Am o prietena a carei mama a pierdut 3 sarcini pana sa o aiba pe ea. Si fata la randul ei a pierdut 2 sarcini din care una la 6 luni cu nastere de fat mort, etc. Tot din cauza trombofiliei. Si totusi era optimista ca isi va tine pruncul in brate. Pai cum sa nu fii optimist cand exemplul ca minunile se intampla este chiar ea?
Cu drag,
catalina2307 spune:
jasmine - da, am facut. Le-am facut pe toate....
Iar eu din pacate nu mai cred in minuni....
Goggy - ai invitatie speciala. Pana si barbata'miu intreaba "Da Delia nu mai trece pe la tine? " :)
coltul meu de rai
georgia_c spune:
catalina
analizele imunologice (mai ales cele bold) le-ai facut ?
Analize imunologice
Imunoglobulina G (IgG)- daca iese in afara limitelor normale, se recomanda efectuarea:
Imunoelectroforezei
Imunofenotipare limfocitara (limfocite B, T si NK) - ATPO
Anticorpi antisperma(ambii soti)
Factor antinuclear (FAN)
Anticorpi antiADN
pt ca , ma gandesc ca poate fi un raspuns imun al organismului , adica in sarcina se activeaza niste limfocite de-astea "turbate" gen NK , care resping sarcina .. ciudatenia fff mare este ca ai dus o sarcina pana in sapt mare ... ai luat atunci ceva anume , vreun tratament ??nu neaparat pt sarcina ...
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
Multumita lui Dumnezeu si voua Alex traieste www.alexiatoma.ro
guzelnico spune:
Cred ca e de interes pentru noi toate:
http://www.gandul.info/news/o-singura-fertilizare-in-vitro-gratuita-pentru-romance-4969897
Voi reveni cu interpretarea rezultatelor analizelor mele maine, ieri dr ne-a recomandat sa aducem si spermograma- pentru a stabili exact ce metode/ tratamente vom adopta.
Saptamana viitoare voi veni in RO. Intentionez sa repet analizele si sa mai cer o opinie. Am impresia ca aici, in TR, nu se acorda aceeasi atentie trombofiliei, ca in RO.
Revin cu detalii maine.
O zi minunata tuturor!
http://lt1f.lilypie.com/QI9Ap3.png
guzelnico spune:
Citat: |
citat din mesajul lui goggy Saru'mana . Acum ceva vreme, Raluca mi-a dat o carte foarte misto "Is Your Body Baby Friendly?", in care se discuta toate cauzele posibile, mai mult sau mai putin cunoscute si investigate de catre medici, pentru care corpul poate respinge sarcina. |
Este foarte groasa cartea, in sensul ca poate fi multiplicata?
Am intrat pe net si am citit despre ea. Este interesanta si e frumos structurata.
http://lt1f.lilypie.com/QI9Ap3.png