Trombofilia o cauza a infertilitatii - 14 -

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavinia78 spune:

jasmine30 si eu fac tratament pentru MTHFR mai putin vit E si nu am avut probleme cu cm. Din cele 3 sarcini doar prima a fost cu stimulare si inseminare in rest am ramas natural, ceea ce sper sa se intample si de data aceasta. Parerea mea este sa nu renunti sub nici o forma la aspenter si B-uri. Daca vrei sa renunti la ceva renunta la vit E care asa cum au spus si celelalte fete nu se ia decat pana la ovulatie.

Azi cand am fost la farmacie sa-mi iau B6 nu au avut decat de 250mg. Credeti ca este prea mult daca iau 1/zi sau sa o rup in doua? B12 de unde mai luati ca eu nu am mai reusit sa gasesc de 500 mcg iar magazinu on line s-a inchis.

Sunt bucuroasa ca am reusit sa gasesc laptisor de matca liofilizat ca inainte de concediu am intrebat la magazinele naturiste de pe langa casa si serv si nu aveau. Acum am tot arsenalul pregatit mai trebuie sa astept (doar vrei 10 zile) z1.

MTHFR - C677T heterozigot + Lupus anticoagulant + Tiroidita Hashimoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

lavinia,mie mi-a spus uscatescu sa iau elevit pt B12,ca mi-e de auns.stiu ca e mica acea cant din elevit,dar ea asa zicea.si eu iau B6 din ala,e de la Sicovit,nu?din ala cica sa iau juma de pastila.

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans
mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

neata fetelor!
jasmine- nu stiu exact diagnosticul caci nu mi l-a comunicat
schema de medicamentatie e asa:

aspenter- unu la doua zile
vit E
acid folic
Mg B6 - 2 buc pe zi
vit C efervescenta

de dimineata nu am luat decat acid folic, iar ieri aspenter+ acid folic

fetelor voi luati B-uri simple sau tot cu Mg?

miki testul a iesit pozitiv in ziua 21 ( am prestat la ovulatie ziua 14 si am luat un test care iti dadea rezulat clar la cel putin o saptamana de la data conceptiei)

eram in concediu asa ca nu am facut teste de sange si oricum as fi asteptat sa trec de data menstruatiei ca sa fiu sigura de rezultat

eu cred ca nu sufar de o trombofilie asa grava, la mine e genetic, mama mea are, dar ea a dus la capat 2 sarcini, nu a avut pierderi de sarcina. In sarcina cu mine a ramas in schimb cu niste varice aparute in luna a 3-a sus inghinal care pe timpul sarcinii erau mari cat pumnul, iar dupa nastere au ramas ca niste varice normale. Peste 20 de ani le-a operat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

pe mine uscatescu mi-a spus sa vin iar la analize pe la 8-9 sapt de sarcina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-alexia spune:

Buna fetelor!

Si eu am avut dereglarea CM (24 zile in loc de 27-28)+ o menstra de 9-10 zile in loc de 5-6 zile cum o aveam de obicei. In plus, ieri, in z17 am facut o echo transvaginala si mi s-a spus ca nu am nici foliculi, nici corp galben, asa ca se pare ca pe acest cm nu am avut ovulatie (ovulez pe fiecare cm, iar in cazuri ff rare (2 monitorizari sau 2 cm din zeci de cm monitorizate in cei 7 ani de asteptari bb) nu mi s-au spart foliculii nici cu 2 pregnyl, transformandu-se in chisturi eliminati la prima menstra).

Am anticoagulant lupic pozitiv, motiv pentru care dupa ce mi-a iesit de 2 ori la fel (la interval de 3 luni) am intrat pe trat cu vit.E 2/zi, aspenter 1/zi,acid folic 10mg/zi, vitC 1g/zi,Mg+B6 2/zi, omega3 3g/zi (fac tratamentul de 1 luna si cateva zile).
Modificarile CM si lipsa ovulatiei le pun si eu tot pe seama vit.E, mai ales dupa cea am recitit cu atentie prospectul; se pare ca organismul meu da reactii adverse la ea. In plus, de cand am inceput acest tratament am cam multe vanatai pe maini si pe picioare aparute din senin.

pentru toate fetele!

Povestea mea, pe scurt: 7 ani de asteptari, endometrioza, (HSG, laparoscopie,histeroscopie, 6 IA nereusite), diagnosticata cu LA pozitiv, 39 ani, suspiciune de avort menstrual in s5 in urma cu 5 ani, concret nici o sarcina (inca).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Buna fetelor,
Miki o sa te rog frumos sa ma pui si pe mine pe prima pagina alaturi de voi, si eu ma lupt din pacate cu tromnbofilia... AM descoperit-o acum o luna, cind am facut analizele la Synevo.
Sunt mandra purtatoare de Mutatia protrombinica (factor II)- genotip heterozigot si Gena MTHFR A1298C - genotip heterozigot
Am pierdut in ian 2009 o sarcina la 5-6 sapt , si continui lupta. Am 29 de ani si incerc sa am un copil de un an si jumate deja.
Dupa ce am aflat rezultatul analizelor, am fost la dr Avram , care mi-a spus sa iau complex de B-uri,aspenter si acid folic. Atit deocamdata, si dupa ce am confirmarea unei sarcini probabil o sa fac clexane. Ea m-a sfatuit sa mai repet inca o data la Coltea fact II, pt ca i se pare ciudat ca vin asa multe fete cu mutati de la synevo... asta era parerea dansei. Nu am putut repeta pina acum analize, pt ca si la Coltea costa 250 ron, si nu am mai avut bani neceasri. Probabil o sa o repet cindva...
Dupa vizita la hematolog si dupa o discutia cu ginecologul meu am decis sa mergem inainte cu inseminarea, care era in plan din septembrie, eu incepind sa iau Complex de B-uri, Acid Folic, Vit C CETEBE, Aspenter pt trombofilie.
Azi sunt in z6 dupa inseminare si astept rezultatul, sper sa fie unul bun.
Vroiam sa va intreb ca am citit discutii despre B-uri. ESte ok daca eu iau complex de B-uri de le DopplerHertz? are cantitatea optima de vitamina B??
Ar trebui sa mai iau ceva in afara de cele scrise mai sus?
Multumesc frumos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goggy spune:

Miki, multam ca m-ai trecut pe prima pagina . Am 32 de ani, am uitat sa-ti spun nu e un secret

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jasmine30 spune:

E clar - scot vitamina E din tratament si sincer ieri nu am mai luat nimic. Cred ca o sa renunt pana la ovulatie la tot cu exceptia acidului folic si voi lua dupa ovulatie aspenter 1 zi da, una ba, magne b6 si B12.

Fara omega 3 si vitamina E si fara aspenter zilnic.

Si inca ma gandesc daca sa fac stimulare luna asta sau nu... Imi e frica sa nu ma dau peste cap si mai rau...

Va pup cu drag!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia78 spune:

danny1 , da este de la Ascovit vitamina si o sa iau si eu la fel doar jumatate de pastila pe zi.

Am reusit sa gasesc si B12 de 500 mcg la un magazin cu produse bio din Bucuresti. Pe cutie scrie "Swanson health products", banuiesc ca este firma dar nu pot sa vad unde este produsa pentru ca are etichetele romanesti lipite exact in acel loc si cand am incercat sa deslipesc una s-a luat naspa. Nu pot sa vad decat ca este importata de o firma din Odorheiul Secuiesc. O sa incerc o cautare pe net sa vad ce este cu firma producatoare. Intre timp daca stie cineva ceva va rog sa imi spuneti. Deocamdata le iau pe astea.

De cand m-am intors din concediu nu reusesc sa ma obisnuiesc cu frigul de aici. Sunt in permanenta inghetata iar picioarele bocna, in special seara la culcare. Cam nasol pentru sot care reprezinta caloriferul personal. Sper sa nu inceapa sa sfaraie cand imi ating picioarele de el

pentru toate

MTHFR - C677T heterozigot + Lupus anticoagulant + Tiroidita Hashimoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Looana spune:

Buna Seara la sorele mele
Deci am fost azi la dr.gineo. si la ecograf mi-a zis ca cel putin 2 saptamani nu crede ca i-mi va veni CM,desi ultimul au trecut deja 33 de zile....deci sunt dereglata iar ceva anticonceptionale i-am cerut si nu a vrut sa-mi dea.Deci astept ca natura sa-si faca treaba....asa mi-a zis si in ultimi 5 ani pina am constat ca mi-a scazut rezerva ovariana.
Azi mi-am cumparat Medyn Forte si Femibion 800 folic+Metafolin,astea am sa le iau de azi inainte plus Aspirina Protect-100.
Miki ce pot sa iau din naturale pt a-mi regla CM ,iti spun ce am in casa acuma: 2 Masdonynon(tinctura) 3 Br.Ursului(tinctura)3 Ceai de Cretisoara 3 Naprasnic(ceai) 2 Tinctura de Zmeura.Daca mai am nevoie inca de ceva in plus si eu nu le-am te rog sa-mi spui ca zilele astea am pe cineva in tara si i-mi poate aduce.
Medicul Gineocolog mi-a zis azi ca mai bine as renunta la proiectul bebe...habar nu am ce sa fac desi eu inca mai produc ceva ovule,chiar sa le las si pe astea cite io mai avea,asa cum ma lasat el pe mine toti ani astea sa tot astept o minune.
Nu stiu sunt un pic dezorientata la ora asta.
si va doresc o seara placuta .

Looana

Trombofilie Ereditara MTHF C677-T homozigot
4 sarcina oprite din evolutie (intre sap. 5-7)

Mergi la inceput