Probleme cu educatoarea
Raspunsuri - Pagina 5
ellis spune:
Mai, fetita mea are 2 ani si 2 luni, dar sa fereasca sfantul din calea mea pe cineva care imi ameninta copilul sau ii face fizic vreun rau(chiar smucit de mana) ...
Te rog sa nu lasi lucrurile asa...daca e sictirita madam, sa iasa anticipat la pensie, nu sa streseze copilul...in definitiv e copil si nu mi se pare nimic anormal in comportamentul ei..cate mingi n-oi fi dat eu peste gard si de cate ori nu m-oi fi strambat...si nu mi-am luat o palma de la educatoarea mea...pe care am iubit-o...stiu clar ca eram in scoala generala si mergeam sa imi mai vad educatoarea cu o ciocolata, o bomboana sau o floricica...
Fetita mea e la o gradi particulara, as fi vrut dupa 3 a ni sa o duc la stat(cred ca singurul motiv ar fi banii...), dar daca as da de o tanti din asta suparata pe viata...m-as lipsi...adica aici unde este nu am vreo bataie de cap ca nu ar fi tratata cum trebuie, de vreme ce sare in bratele educatoarei(tanara si draguta foc) cand o duc...
Alizee spune:
Sabina, daca mut fetita, ce garantie am ca nu vom gasi o educatoare in acelasi gen ?
Voi discuta cu directoarea, de asta data in alti termeni. Este inadmisibil sa pastreze un om pe un post doar ca mai are cativa ani pana la pensie. Sa o pensioneze pe caz de boala.
Sunt atatea tinere educatoare cu drag de meserie, incat sunt convinsa ca va avea cu cine sa o inlocuiasca pe respectiva.
Copiii sunt traumatizati de comportamentul ei infantil si irascibil.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Alizee spune:
Ellis, ma bucur ca fetita ta are o educatoare pe care o iubeste.
Daca iti mai poti permite financiar, eu as zice sa lasi copilul acolo unde este fericit.
allinta
dinubebe spune:
Lucrurile in acest sistem sunt mult mai complicate decat le vedem noi, in special in ce priveste educatoarele si invatatoarele.
Cel putin din ce am cunoscut eu la nivel neoficial, exista o traditie extrem de neproductiva ca acei care au mai multa experienta sa se considere atotstiutori in domeniu si sa respinga cu ostilitate - uneori dusa la extrem - cadrele mai tinere, mai lipsite de experienta, dar mai entuziaste si mai orientate spre metode noi.
Eu foarte rar am intalnit cadre tinere care sa lucreze in sistemul de stat, sa intre intr-un colectiv de educatoare apropiate de pensie si sa se integreze cu succes.
De ce am inceput cu asta ? Pentru ca in tabloul descris de alinnta regasesc multe din gradinitele actuale de stat. Educatoare acrite, blazate, chiar satule de copii, obisnuite sa faca educatie cu "parul" , nu la propriu, din fericire, dar din cele care obtin disciplina prin metoda cea mai simpla, si anume inspirand teama, tipand, si chiar agresand fizic copiii. Nu spun ca e o reteta generala, dar e cea mai des intalnita din pacate. Si, ca sa conturam tabloul complet, sa spunem ca nu e vorba numai de personalul didactic, ci si de cel nedidactic, care adesea ajunge sa substituie pe cel didactic - mai ales la programul prelungit, unde se si doarme la pranz, unde copiii raman pana tarziu dupa-amiaza, unde se si mananca, deci sunt mult mai multe responsabilitati carora sa le faca fata.
Cazul alinntei e poate unul mai serios, dar cred sa sunt foarte multe gradinite cu situatii asemanatoare. Sincer, nici omeneste si nici legal vorbind - judecand pe probe si pe ceea ce iti pune la dispozitie legislatia romaneasca in prezent - nu vad posibila pensionarea prematura a educatoarei respective. Eu iti recomand sa actionezi si alte parghii, sa ajungi la directorul grupului scolar/scolii de care cel mai probabil apartine gradinita (acela practic este directorul real al gradinitei, cea din gradinita are rol de coordonator; cel mai probabil gradinita este o structura - adica nu are personalitate juridica) si, daca tot nu gasesti intelegere, poti ajunge cu demersul inclusiv la Inspectoratul scolar, la inspectorul care se ocupa de invatamantul prescolar (gasesti sigur numele persoanei respective pe siteul inspectoratului). Inarmeaza-te cu rabdare si cu timp (iti ia ceva sa descalcesti tot hatisul asta birocratic), dar si cu multe argumente solide, si mai ales, nu expune inutil copilul. Nu te lasa tentata sa rastalmacesti cuvintele educatoarei, ci incearca sa redai exact expresiile folosite si expune faptele asa cum s-au petrecut, caci ai destule argumente si multe elemente de partea ta. Faptul ca a facut referire la un copil calificandu-l drept "retardat" e extrem de serios si o poate baga in mari belele, iar tu o poti aduce si in fata instantei cu asta. Nu mai vorbim de faptul ca e o discriminare cat casa, caci putea avea cu adevarat un copil cu retard pe mainile ei, si - asa sa fi fost - nu avea nici o secunda voie sa se adreseze astfel.
In opinia mea, nu ai de ce sa te lasi intimidata si sa nu continui demersul. Desi nu ma astept ca vreuna din cele doua sa fie concediate, ceva sanctiuni oricum vor exista, sau, in orice caz, vor avea ceva mai multa bagare de seama in ceea ce priveste modul de manifestare fata de un parinte sau copil. Te felicit pentru curajul si determinarea de pana acum si iti tin pumnii pe mai departe. Sper sa ne mai tii la curent.
"Unii oameni văd lucruri care există si întreabă "De ce?". Alti oameni visează la lucruri care nu au fost niciodată si întreabă "De ce nu?". Unii oameni se duc la serviciu si nu au timp de toate astea."
http://loredanadinu.wordpress.com/
oana_s spune:
Allinta, io de felul meu sunt mai razboinica asa
, insa totul pana la profesori/educatori, am o a naibii fobie din copilarie, nu-s de ce, ca scoala am facut destula, insa nu ma omor sa am discutii "tari" cu ei.
Fiica-mea a fost la gradi particulara pana cand cu criza nu mi-am mai permis-o. Din sept e la stat, la o gradi super ok.
Insa, nu-mi intra la inima educatoarele ei de nicio culoare, o cearta ca nu doarme la pranz, o cearta ca ii vine parul in ochi (desi are codite) si inca niste chestii destul de minore, nicidecum ce povestesti tu acolo.
Eu am ales sa o duc inapoi, chit ca este un efort financiar enorm pt mine, ca mama singura, dar decat sa fac reclamatii, sau si mai rau sa ma cert cu ele, prefer sa fac asta.
Mi-e greu sa cred, sincer, ca o reclamatie n-ar avea repercursiuni asupra copilului meu, poate mult mai voalate, astfel incat eu sa nu-mi dau seama, dar copilul sa simta.
Asa ca o mut. M-a intrebat cineva ce o sa fac cand o sa inceapa scoala, ei bine, o sa o tot mut (Doamne _fer poate n-o sa fie cazul) pana ea isi gaseste locul si invatatoarea potrivita, cu copiii sau adaptarea n-a avut probleme niciodata.
Cred cu tarie, ca atunci cand e vorba de situatii de genul asta, calea stand up and fight nu e o solutie, mai bine duci copilul de acolo si scutesti si nervi si alte probleme.
Oana si Mara 11.08.2004
Noi
ellis spune:
ALLINTA - sper sa imi pot permite sa o mai tin la acea gradi...ca dupa ce citesc la voi...mi-e teama sa o schimb.
DINUBEBE - chestia cu vechimea=experianta=atotstiinta, functioneaza , din pacate in toata societatea romaneasca; nu am nimic cu persoanele in varsta, dar daca educatoarea nu mai are rabdare cu copiii, sa fie scoasa din sistem..ei au evaluare psihologica...de sar face asta ca la carte..sa ii sperie un pic pe toti zdruncinatii!
- ca nu se poate sa fie pensionata mai devreme acea educatoare nu stim, insa POATE FI SANCTIONATA DISCIPLINAR, PANA LA EXCLUDEREA DIN SISTEM!!!!! asta daca ALLINTA si alti parinti afectati vor face plangere la directoare+inspectorat+minister. Dar vei muta si copilul, ca bine nu ii va fi.
Alizee spune:
Daca toti parintii ne-am muta copiii la alte gradinite din cauza educatoarelor, ce am rezolva ?
Ele raman pe post si mai terorizeaza alte si alte generatii de copii, deoarece noua parintilor ne este prea teama de ele, de ce repercursiuni ar putea avea asupra copilului nostru.
Nu mi se pare corect. Prefer sa iau taurul de coarne. Sa indrazneasca ele sa se poarte urat cu fii-mea dupa aia ( de parca acum s-ar purta mai frumos ! )
Eu am urmarit comportamentul aleia tinere dupa ce i-am facut reclamatie. Eu mi-am si invatat fetita sa imi spuna tot ce i se intampla la gradinita. Cand a luat-o iar razna, i-am atras civilizat atentia, iar ea a fost multumita ca nu m-am dus sa reclam iar la directoare. ![]()
Noi nu suntem nici sclavii, nici bataia de joc a unor persoane care practica o meserie fara a avea si aptitudini.
Este o meserie grea, asa e, dar cine nu o poate face, sa se orienteze catre o alta.
Si, in incheiere, fetita mea a mai fost la o gradinita de la care am preferat sa o mut, crezand ca vom avea norocul sa gasim educatoare mai competente. La gradinita anterioara, copiii nu aveau voie sa se joace cu jucariile de pe rafturi ca sa nu le deranjeze si erau obligati sa stea pe scaunele cu mainile la spate. Nu aveau voie sa faca galagie.
Am rezolvat ceva, mutandu-mi copilul la aceasta gradinita ?!
Parca as fi in zona crepusculara, cu atatea ghinioane...
A mai patit cineva ca mine ?
allinta
roli25 spune:
Allinta, am patit-o noi. Prin natura imprejurarilor cel mare a mers la gradi de la 1,10 ani...deci trebuia la particulara la varsta aia. Desi nu eram adepta particularei...am avut un noroc imens sa gasim din prima o gradi foarte buna, cu un personal exceptional, cu un tarif omenesc si unde copilul s-a adaptat imediat si mergea cu mare placere. Ca sa nu zic cate si mai cate a invatat la o varsta asa mica.
Tot prin natura imprejurarii (ne-am mutat departe de gradi si s- subtiat considerabil bugetul) am decis sa-l mut la stat...dar intamplarea facea ca asta sa se intample in august...deci nu aveam vreo sansa nici sa mi-l primeasca pe undeva, daramite sa mai si aleg...asa ca datorita unei relatii am reusit.
Dupa 2 luni, copilul meu era de nerecunoscut...apatic, nu venea cu nimic nou de la gradi, facea crize de urlete seara si nu stiam de ce, nu manca...in fine una peste alta nasol...cauza? Noua gradinita ...de fapt EDUCATOAREA. Era o persoana care si-a ales gresit meseria. Era la fel de apatica cum devenise copilul meu, dimineata cand intram statea posomorata intr-un colt, nu raspundea la buna dimineata...nu stiu ce ii invata toata ziua...de jucat se jucau cu restrictii...nu aveau voie sa vorbeasca...cand intram in gradinita domnea atmosfera de examen la facultate.
Ce sa-i spun? Ca nu are vocatie? Ca are probleme psihice? Nu am stiut pur si simplu ce sa-i spun...am facut un efort imens si am mutat copilul inapoi la particulara pana la toamna, cand il voi putea inscrie la alta gradinita de stat.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Alizee spune:
Roli, din pacate, noi nu ne permitem o gradinita particulara si nici nu am unde sa o mut acum.
Fetita este inca acasa, i-a trecut raceala dar as vrea sa-i mai fac niste investigatii si dupa aceea sa o duc la gradinita.
Apoi, voi discuta cu directoarea. Cu educatoarea varstnica nu stiu daca are vreun rost sa mai vorbesc, mai ales dupa ce am luat-o la intrebari prin telefon, cum de a intrat in conflict cu copilul meu, iar ea incerca ba sa dea vina pe mine, ba se balbaia negasind explicatii coerente. 
Nicio clipa nu mi-am imaginat ca in gradinita profeseaza femei care nu au drag de copii si, implicit de meseria de pedagog. 
Pt cand va fi la scoala, mi-am promis ca voi face tot posibilul sa ii gasesc o invatatoare calma, echilibrata.
allinta
anemona spune:
Imi paare rau sa va pun, dar multe educatoare de la gradinitele de stat nu sunt calificate. Gradinitele de stat nu mai sunt o garantie ca personalul este profesionist. Sunt destul de multe necalificate, care nu au nici un fel de pregatire in domeniul pedagogiei sau al psihologiei copuilului. Daca ati vedea CV-ul unora din ele, ati ramane surprinse sa vedeti cate dintre ele au fost confectionere de incaltaminte, laborante sau alte chestii de genul si care au doar un liceu obisnuit ca pregatire (deci nu pedagogic). Asadar poate ar trebui sa cereti diplomele persoanelor care va terorizeaza copiii. Chiar si dintre cele in varsta, sunt multe necalificate. A fost un mare deficit de educatoare in Bucuresti si au angajat la gramada. Cercetati situatia si din punctul asta de vedere.