Probleme cu educatoarea
Raspunsuri - Pagina 4
Alizee spune:
Danny, de ce trebuie sa mearga copiii la un loc de joaca ? Gradinita nu are o curte ?
Ma gandesc ca, totusi, nu le strica copilasilor putina distractie intr-un asemenea loc, creat special pt ei.
Pe de alta parte, este posibil ca mamica detinatoare acelui loc de joaca, sa plateasca ceva educatoarelor pt acest serviciu.
allinta
Alizee spune:
Fiindca nu as vrea sa mai fiu off topic la topicul despre bebelusii care citesc, voi readuce la suprafata vechiul meu subiect despre educatoarele fetitei mele.
Educatorei cele tinere i-am facut deja reclamatie la directoare + ca am si lamurit cateva aspecte cu privire la cum se raporteaza puiul meu la atitudinea ei si vad ca s-a schimbat...
Despre comportamentul celeilalte educatoare mai in varsta, am aflat de curand. Aceasta inca de la inceput nu i-a placut fetitei, din cauza tipetelor si a faptului ca bruftuluieste copiii. Puiul meu nu a fost niciodata bruftuluita de vreuna, dar de tipat se tipa. 
Eu inca sunt bulversata de scena la care am asistat de curand si stau sa ma intreb daca sa reclam directoarei sau sa discut cu educatoarea cea in varsta.
Deci, intro dimineata stateam de vorba in clasa cu educatoarea. Fetita mea, in spatele ei, desena pe tabla un copac. Incantata, imi zice : Uite, mami, ce copac frumos am desenat. In clipa aia, educatoarea se intoarce brusc spre fii-mea. Cu fatza si ochii congestionati, incepe sa urle cu furie : Cine ti-a dat voie sa desenezi la tabla ? Ar trebuie sa o pun pe mama ta sa spele buretele si sa stearga tabla. Pai tu stii ce aspre mi se fac mie mainile de la praful de creta ?"
Eu am ramas inmarmurita de atata furie nejustificata si necontrolata. Puisorul meu se uita sfidator la ea, fara sa-i raspunda. 
Am rugat fetita sa se aseze pe scaunel la masuta si am plecat de acolo ingrozita de cotoroanta. 
Acum, nu stiu ce rezultat as obtine eu din discutia cu aceasta femeie, despre care imi e clar ca are probleme cu nervii si, din punctul meu de vedere, ar trebui pensionata pe caz de boala.
Mai degraba, as face o alta reclamatie la directoare. Sper numai sa se si ia masuri, pt ca aceasta persoana a mai fost reclamata si totusi inca mai continua sa profeseze, batandu-si joc de copiii oamenilor. 
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
anca_a spune:
Allinta, ce scrii tu aici e extrem de grav...daca nu rezolvi nimic facand reclamatie, poate te gandesti sa muti fetita la o alta gradinita. Oricum, ceva trebuie facut. Si cu cat mai repede cu atat mai bine. :(((
Eu sa fiu in locul tau n-as mai lasa-o o secunda acolo. Daca de fata cu tine si-a permis sa vorbeasca asa, ma intreb ce face cand e singura cu copiii. ![]()
alinam spune:
si la noi la gradi e la fel, Vlad e grupa mica, are doua educatoare una draguta si ff tanara si alta "aia principala" o acritura de 27 de ani! Cand e cea simpatica dimineata copilul merge cu placere la gradi, cand e cealalta se schimba la fata cand intra in clasa, el e un copil mai dificil, dar daca il bagi in seama e cooperant, nu mananca la gradi, nici acasa nu prea se omoara, in primele zile l-au fortat probabil sa manance si copilul incepea de seara" nu vreau la gradinita, nu vreau sa pap", cand il intreb ce face la gradi mereu incepe cu "nu am papat", mai nou am aflat ca mananca fructele de la gustare, intr-o zi mi-a zis ca a mancat senvis (evident intr-o zi cand dimineata era educatoarea draguta) si chiar ca a mancat paine la masa de pranz, e clar ca educatoarea l-a incantat cumva sa manance si el chiar daca numai paine, e un inceput.
Mai mult, intr-o zi mi-a spus ca l-a batut "doamna" , cand am intrebat de ce? a zis ca a murdarit fata de masa, m-am dus si am luat bluzita cu care fusese la gradi si era intr-adevar stropita cu ciorba, mi-a spus ca l-a lovit in cap, dar nu era vorba de educatoare era vorba de ingrijitoare, mi-a zis ca l-a batut doamna care aduce mancarea nu doamna care il invata poezii. De atunci zice mereu ca nu vrea la gradinita.
De sarbatori am aflat ca o cunostinta care avea fetita in grupa cu al meu a fost retrasa de la gradi pe acelasi motiv, ca a batuto ingrijitoarea! ooooooo stiu ca al meu e baiat, e obraznic, oricum ar fi eu nu il bat de ce sa il bata ele? dar acea fetita e cuminte, cooperanta si totusi ....
Stiu o sa spuneti ca trebuie mutat la alta gradi, probabil asta voi face, desi asta e foarte aproape de noi si l-am bagat cu pile ca are program prelingit, cu toate astea Vlad nu doarme acolo, a vrut odata sa doarma si l-am lasat , era doamana aia draguta de la pranz si mi-a zis ca a dormit si a fost ok, de fapt cand m-am dus sa il iau abia se trezise, apoi a mai vrut odata dar era acritura cealalta de educatoare de la pranz si ne-a sunat sa mergem sa il luam ca deranjeaza copiii!
Aceasta educatoare (daca pot sa o numesc asa) efectiv imi ignora copilul, ea are pretentia copilul sa stie sa se comporte sa fie ascultator, bun, sunt de acord ca si mie imi e greu cu unu acasa da lor cu atatia , stiu ca e greu dar cred ca ele au metode , au cursuri pentru asa ceva ..... nu?
Hai ca m-am intins cat o placinta, as avea multe de povestit, cum noi nu am stiut ca e serbare de mos craciun ni s-a spus in treacat ca vine mosul si m-am trezit cu plodul in gradinita, toti colegii lui costumati, cu poezii , e mult de spus, nu vreau sa imi mai amintesc ca nu am fost om o saptamana.
papanash spune:
Allinta, cum ai putut sa pleci fara copil de-acolo ? N-ai alternativa ? Imi pare tare rau ca mai exista asemenea creaturi, ba mai mult, sunt si educatoare
.Dupa parerea mea,nu rezolvi absolut nimic facandu-i reclamatie la directoare. O sa se razbune pe copil.In locul tau o luam imediat de acolo. In plus, in afara de reclamatii la directoare si ministerul invatamantului, vorbeam si cu cat mai multi parinti, sa se stie pe mana cui lasa copiii.
............................................................
Mama de papanas Andreiutz
( 02.10.2007 )
lilib72 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui allinta Deci, intro dimineata stateam de vorba in clasa cu educatoarea. Fetita mea, in spatele ei, desena pe tabla un copac. Incantata, imi zice : Uite, mami, ce copac frumos am desenat. In clipa aia, educatoarea se intoarce brusc spre fii-mea. Cu fatza si ochii congestionati, incepe sa urle cu furie : Cine ti-a dat voie sa desenezi la tabla ? Ar trebuie sa o pun pe mama ta sa spele buretele si sa stearga tabla. Pai tu stii ce aspre mi se fac mie mainile de la praful de creta ?" Eu am ramas inmarmurita de atata furie nejustificata si necontrolata. Puisorul meu se uita sfidator la ea, fara sa-i raspunda. ![]() Am rugat fetita sa se aseze pe scaunel la masuta si am plecat de acolo ingrozita de cotoroanta. ![]() Acum, nu stiu ce rezultat as obtine eu din discutia cu aceasta femeie, despre care imi e clar ca are probleme cu nervii si, din punctul meu de vedere, ar trebui pensionata pe caz de boala. Mai degraba, as face o alta reclamatie la directoare. Sper numai sa se si ia masuri, pt ca aceasta persoana a mai fost reclamata si totusi inca mai continua sa profeseze, batandu-si joc de copiii oamenilor. ![]() allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Citesc si ma ingrozesc.....nu imi vine sa cred ca a avut o astfel de iesire de fata cu tine...
allinta si inainte sa pleci nu i-ai spus nimic cotoroantei?
lili@domnisorica daria
papanash spune:
fetelor, cred ca ar fi bine sa deschidem un subiect cu listaneagra a educatoarelor, asa cum e cel cu bonele. E ingrozitor sa aflam pe pielea copilului nostru ca nu e bine sa-l lasam la o anumita gradinita.poate schimbam ceva in sistem,poate cele care n-au nici o inclinatie spre cresterea si educatia copilului vor fi obligate sa plece si sa lase locul liber pentru cele care sunt bine intentionate dar n-au pile/relatii sa se angajeze intr-o gradinita.
............................................................
Mama de papanas Andreiutz
( 02.10.2007 )
gabitza2005 spune:
| Citat: |
| Mai mult, intr-o zi mi-a spus ca l-a batut "doamna" , cand am intrebat de ce? a zis ca a murdarit fata de masa, m-am dus si am luat bluzita cu care fusese la gradi si era intr-adevar stropita cu ciorba, mi-a spus ca l-a lovit in cap, dar nu era vorba de educatoare era vorba de ingrijitoare, mi-a zis ca l-a batut doamna care aduce mancarea nu doamna care il invata poezii. De atunci zice mereu ca nu vrea la gradinita |
Nu vad de ce ar trebui sa ne plimbam noi copii de la o gradinita la alta pentru astfel de probleme. Luati atitudine :reclamatii peste reclamatii pana se rezolva.
Cand am auzit ca baietelul meu a incasat-o de la educatoare m-am dus la directoare si intr-o discutie civilizata i-am spus ce se intampla la grupa. I-am zis ca trebuie sa atraga atentia doamnelor ca nu au voie sub nici o forma sa "atinga " copii si ca daca nu se rezolva la nivel de gradinita se poate rezolva cu POLITIA pentru maltratarea copiilor.
Va zic ca s-a rezolvat - de atunci nu au mai batut copii. Au alte forme de mustrare dar in nici un caz nu implica violenta fizica sau de limbaj.
allinta trebuia sa ai o discutie cu educatoarea exact in momentul ala sa iti explice tie cu ce a gresit fetita ta si apoi sa mergi la directoare in aceeasi zi. Poate ca in sala exista o regula ca nu au voie sa deseneze pe tabla fara acordul ei si atunci se schimba situatia ( o educatoare nu poate sa faca exceptii de a reguli)
Alizee spune:
Nici eu nu consider ca este normal ca noi sa ne plimbam copiii de la o gradinita la alta, mai ales ca fetita mea si-a facut o multime de prieteni de care ii este dor, insa tot spune ca nu-i place la gradinita.
De ce nu am discutat atunci cu acea educatoare ? Fiindca nu am crezut in veci ca ar putea avea o asemenea iesire nervoasa si de fata cu mine. Iar daca as fi incercat sa discut cu ea, s-ar fi lasat cu tipete. Ma indoiesc ca in acele momente de enervare am fi putut ajunge la o intelegere.
Am plecat de acolo, dupa ce i-am atras atentia ca a enervat-o foarte tare ceea ce facuse fetita mea si ea mi-a raspuns : "Nu, doamna, nu m-a enervat, stati linistita." 
In acea zi, fetita mea a beneficiat de cea mai pozitiva atentie din partea acelei femei. ![]()
Am insistat ca psiholoaga gradinitei sa ii faca evaluarea psihologica puiului meu.
Cine a avut rabdare sa citeasca de la inceput, am scris si despre atitudinea celei mai tinere. Din retardata nu mi-o scotea, pana m-a scot din sarite si am reclamat-o la directoare. Nestiind ce hal de comportament are cea mai in varsta, am laudat-o directoarei, am dat-o ca exemplu pozitiv. 
Dupa ce am primit evaluarea scrisa a psiholoagei, am telefonat la gradinita si am luat-o la intrebari pe cea mai in varsta. Intai s-a balbait, apoi a incercat sa dea vina pe mine, dupa aia iar s-a balbait. 
De atunci, nu am mai reusit sa vorbesc cu ea, fiindca a racit copilul si inca mai este acasa.
Psiholoaga a scris clar ca fetita mea are inteligenta in limitele normalului si ca nu suporta sa se tipe la ea si in jurul ei.
Acum, eu sunt cu ochii si pe cea tanara, ca e parsiva si subversiva. Deja m-a lasat masca cu o expresie ca nuca in perete la adresa fetitei mele, dar am mavut grija sa o taxex civilizat, bineinteles.
Motivul pt care puisorul meu a intrat in vizorul astora, e ca reactioneaza negativ la tipete, efectiv nu te poti intelege cu ea daca ii ceri sa faca ceva pe ton de comanda sau cu zbierete.
De aici, au tras concluzia marile psiholoage si pedagoage
ca fii-mea ba e retardata, ba e dificila. 
Astea sunt femeile care fac o scoala sau o facultate de pedagogie si cica au o pregatire in psihologia copilului, iar unele dintre ele se mai lauda si cu experinta...
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Sabina spune:
pe bune ca eu in locul tau nu mi-as mai lasa fetita acolo nicio secunda, si as face evident reclamatie cat mai sus posbil.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo