Probleme cu educatoarea

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui miriama

Pai, cand copilul iti spune zilnic ca nu-i place de "doamna" si ca nu vrea sa se duca la gradi, iar tu incerci sa ii rezinti situatia ca roza si se duce micutul de el de gura mamei dar nu vine multumit, si daca mai si vezi o atitudine urata si un ton acuzator fata de copilul tau care n-a facut cine stie ce, si-a varsat sticla cu apa in propriul ghiozdan (ni se intampla si noua maturilor, nu?), sau vezi ca la serbare pe unii ii imbratiseaza si pe altii ii accepta sa spuna poezia ("hai, spune si tu!"), pai, nu te supara, dar chiar n-am simtit ca aceasta doamna este impartiala cu copiii si chiar are chef sa se ocupe de educatia lor in mod egal. Pur si simplu nu era compatibila cu copilul meu ca altfel nu-mi pot explica cum dupa aceaa copilul se ducea de drag la gradinita, a inceput sa invete poezii, sa fie activ la ore samd.

Miriama, exact asa este si situatia nostra.
Fetitei mele ii place de cea tanara, de cea mai in varsta, deloc. Ingrijoratoare este obraznicia fetitei cu aceasta educatoare. Vorbesc cu ea continuu, pare ca intelege si, totusi se comporta la fel.
Copilul a devenit agitat si obosit. Voi discuta cu psiholoaga gradinitei, dar si cu un altul impartial. De abia dupa aceea, voi hotari ce am de facut.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Cu psiholog sau fara, cauta confortul copilului tau. Nimic nu trebuie sa-ti stea in cale fata de aceasta problema, mai ales ca gradinita este inceputul unui drum lung de ani de scoala. Daca nu prinde drag de acum....

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Copilul, a fost mai cuminte astazi. Asta fiindca educatoarele s-au preocupat mai mult de ea, ca personalitate, decat sa ii puna cu rapiditate si pe nerasuflate, diagnostic de retardata.
Pot sa rasuflu usurata. Am avut dreptate; a fost vorba doar de perioada de adaptare la noul ritm de viata.
Miriama, fetitei ii place foarte mult la aceasta gradinita. Cu educatoarea cea in varsta are ea ceva de impartit. Am mai scris din ce cauze. Chiar daca nu s-a purtat urat cu ea, s-a purtat urat cu alti copii.
Sper ca astea sa fie ultimele probleme la aceasta gradinita.
Va multumesc pt vorbele de incurajare.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adastero spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Copilul, a fost mai cuminte astazi. Asta fiindca educatoarele s-au preocupat mai mult de ea, ca personalitate, decat sa ii puna cu rapiditate si pe nerasuflate, diagnostic de retardata.
Pot sa rasuflu usurata. Am avut dreptate; a fost vorba doar de perioada de adaptare la noul ritm de viata.
Miriama, fetitei ii place foarte mult la aceasta gradinita. Cu educatoarea cea in varsta are ea ceva de impartit. Am mai scris din ce cauze. Chiar daca nu s-a purtat urat cu ea, s-a purtat urat cu alti copii.
Sper ca astea sa fie ultimele probleme la aceasta gradinita.
Va multumesc pt vorbele de incurajare.

allinta

Personal mi-as fi luat copilul de acolo. Daca educatoarea s-a comportat o data asa, cu siguranta ca va continua tot asa.Clar ca nu e un loc adecvat pentru un copil. Am o experienta asemanatoare si te sfatuiesc din tot sufletul sa o muti de acolo. Acuma... fiecare si le stie pe ale lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

si eu m-am saturat de fitzele educatoarelor si vreau sa semnez petitzia.
a fi dascal e vocatie,dar la noi se face din asta meserie.sunt sictiritzi,se comporta ca si cum ne-ar face o favoare ca mergem la gradinitza lor.
ale noastre,copiii fiind in grupa pregatitoare, au spus ca nu sunt obligate sa faca bitisoare,linii,etc dar fac, ca au chef.
ca pot schimba activitatile zilnice dupa bunul plac,nu trebuie sa respecte programul-orarul afishat.
am innebunit eu sau ce?pai parca exista o programa,un orar ce chiar trebui erespectat.sau cel putin asa era.simt ca o iau razna.la sf de an scolar caietele de lectii sunt aproape goale.
fac,in schimb,multe lucruri practice.activitati matematice,cunoasterea mediului,dezastru.
o mamica are un loc de joaca in mall.si din cand-in-cand,tre sa mearga acolo toata grupa,toata dimineata,sa ii faca bani,nu?
sunt dezgustata.

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans
mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

allinta - sorry ca mabag si eu peste subiectul tau - insa si noi avem probleme cu educatoarea

am incercat la o gradi aproape de noi - nu am intrat - pe motiv ca nu aveam pile sau pentru simplu motiv ca n-am stiut ca se sta la rand de la ora 20 seara - noi ne-am dus doar la 8 dimineata si nu am mai prins loc.
am mai depus dosarul si in alta parte - de data aceasta cu pile si am intrat - dar frate - nu eu am cerut sa fim la "vedeta gradinitei" in grupa.
de la bunul inceput s-a produs o raceala totala intre parinti si educatoare, intre copii si educatoare - e o autoritara (dar nu in mod constructiv). Din start copii sunt prea mici si vor plange (ok) - e vb de grupa mica aici, pe ei ii iaca un tot unitar asa ca nu va incepe activitatile timp de 2 saptamani - pana nu se acomodeaza toti si nu mai plang.
Sedinta dupa 2 saptamani. Bani se cer la greu - pt rechizite, pt fondul clasei, pt pahare de apa, hartie igienica, sapun lichid, etc si pentru fondul gradinitei, pt mancare etc.
Daca le-am cerut sa le dea macar sa coloreze - nu ca-si scot ochii. Plastelina si-o baga in nas. In nici un caz sa nu se gandim ca ea le vada acuarele in primul semestru- si atunci pentru ce cereti 180 lei pentru rechizite pe cap de copil????
Ea le vorbeste ca unor adulti (au cam toti in jur de 3 anisori) - pana intr-o luna trebuie sa se descurce singuri - la masa, la WC si la stersul nasului.

hopaaaa - si deci cine-si scoate ochii cu creioanele? adultii de ei?

la sedinta am ridicat cateva probleme - normal ca lingaii din spate au sarit cu gura si mi s-a cam bagat pumnu in gura - daca nu am cunostiinte psihopedagocice - sa tac din gura. etc.

Alaltaieri mi-am gasit fata la gradi ca-si lua pahar de unica folosinta din gunoi - si-a turnat apa si voia sa bea - noroc ca am oprit-o la timp. Educatoarea era la catedra cu un copil in brate si altul langa ea, galagie cat China - nici gand sa auda daca o striga careva de pe hol.
Ieri ajung la gradi - fata mea nu era in clasa. Ea din nou la catedra si cu acelasi copil in brate- o fi febletea ei? Imi striga de acolo ca mi-e copila la baie. Din baie se auzeau strigate - ma duc s-o ajut - nu putea sa traga apa, sa se stearga si nici nu s-a spalat pe maini - nici macar nu putea sa-si apese pe sapunul lichid. Se aude din sala: "cine mai vrea la toaleta - acum s-o faca". Apar in fuga 5 fetite - una se suie pe un wc si altele doua trageau de ea s-o dea jos sa se suie ele - ca ele au ajuns primele, etc - stiti cum sunt copiii.
Am incercat sa le despart si sa nu le las sa mai traga de fata aceea care era deja in pragul plansului.
Nervoasa m-am dus la educatoare si din usa i-am strigat (daca vb mai incet nu cred ca m-ar fi auzit) - ca atare a si trebuit sa repet: de ce se duc copiii singuri la wc?
vine asta cu o falca in cer si una in pamant si incepe sa ma certe - cum imi permit eu sa-i vb ei in felul acesta? ca ea nu mi-a vb mie niciodata asa - desi ar fi putut - etc si etc.
Ca ce caut eu in baie? ca parintii nu au voie acolo si nici in sala.
Normal ca mi-a sarit mustarul si am intrebat-o de ce e singura? cand ele sunt 3 si toate platite 8 ore - daca erau trei putea una sa fie la buda, una la apa - sa nu trebuiasca a mea sa ia pahar de apa din gunoi si alta in sala cu restul copiilor. Ce? imi permit sa o iau eu pe ea la rost? ca ea e platita 5 ore aici si 3 acasa pt fisele didactice.
mai frate - si eu am fost educatoare - dar plecam de acolo la 5.30 - iar fisele mi le faceam la ora de somn a copiilor.

ma rog - am urlat asa una la alta pret de cateva minute - si printre altele imi tot dadea ca daca nu-mi convine sa ma duc sa vb cu directoare ca stie ea ca o cunosc. Ceea ce am si facut. Mi-am pus pila sa vb cu directoarea si m-a asigurat ca de azi va sta si una din ingrijitoare pana la 4 - pentru a avea cine sa mearga cu copiii la wc - iar la faza cu apa - vor gasi azi o solutie.

no. acum ce fac? cum mai dau eu ochii cu aia? o sunat a pāra? am gresit eu cu ceva? stiu ca tonul meu a declansat cearta - insa nu ma mai puteam abtine. zilnic mi se ridica parul in cap cand ajung acolo ... din varii motive.
bai - daca asta s-o obisnuit cu parinti pe care nu-i intereseaza ce se intampla alea 7-8 ore cu copilul lor in gradi - pe mine una ma intere - si inca fffff mult.

tare mi-e frica ca-mi va fi persecutata fata. Tare tare ma tem. am vb si cu o prietena educatoare si m-a sfatuit clar sa mi-o retrag de acolo pentru ca e clar ca nu o are la suflet si nu poate face diferenta intre copil si mama si clar dupa asemenea discutii copila mea va avea de suferit.

oare eu sunt singura care face asa? eu sunt de vina?
voi nu cereti explicatii educatoarelor, profesoarelor, invatatoarelor?
sau asa e mersul?
tre sa plecam capetele sa ingitim in sec si sa mergem mai departe? asa se procedeaza?
de ce? pana cand? si cum naibi sa razbesc asa?

sorry pentru cearceaful asternut - mi-am varsat si eu amarul

lucrusoare de vanzare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Cand citesc ce ati scris aici, nu pot decat sa ma declar norocoasa in ceea ce priveste alegerea gradinitei.
Nu cred ca este necesar ca jumatate din parinti sa semneze ca nu sunt de acord cu educatoarea. Este de ajuns ca ea sa se poarte urat doar cu unul sau doi care ii sunt antipatici. Atunci ce trebuie sa faca mamele lor?
Eu am lucrat in invatamant, ca profesoara. Stiu ca se poate intampla sa nu iti placa un copil (fara nici un motiv sau cu motiv, conteaza mai putin). Asta nu inseamna ca trebuie tratat diferit, pedepsit excesiv sau ignorat cand vrea sa iti atraga atentia. Daca nu te poti abtine si nu te poti comporta la fel cu toti - renunti si iti cauti alt job, inseamna ca nu esti potrivita pentru acesta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Nu vreau sa va sperii dar anul trecut am fost pusa intr-o situatie mult mai grava ca aceasta cu copilul la gradinita. Baietelul meu este foarte intelegator si comunicativ si cu toate acestea nu povestea anul trecut mai nimic de la gradi (parca le spalau creierele cand ieseau de acolo la toti copii).
In primele zile cu somn la pranz il gaseam mereu plangand-educatoarea o baba sictirita zicea ca vezi doamne nu vrea sa doarma ca se cearta cu copii ca e obraznic needucat....si am inceput sa ne punem intrebari si sa ii punem intrebari copilului ...dar nimic. La gradi am intrebat si toti ziceau ca e OK de la ingrijitoare la directoare.
NOROCUL nostru ca zgripturoaica a plecat dupa 2 saptamani.
Totul s-a schimbat din prima zi cand a obsrvat copilul ca nu mai vine si i-am spus ca nu o sa mai vina niciodata.
Acu surpriza -ma opreste portareasa si imi povesteste de fapt ce s-a intamplat ca ea oricum nu o sa mai vina la gradinita noastra si sa stiu si eu asa ca mama: copilul meu incepea sa bazaie cand ii trimitea la patuturi asa ca educatoarea il scotea sa planga pe hol ca pe ea o doare capul si nu ii lasa pe ceilalti copii sa doarma. Al meu copil incepea sa tipe, deranja toata gradinita, asa ca doamnele hotarau sa-l scoata in holul de la intrare la portareasa care il tinea in brate pana adormea si apoi il punea pe patratele alea unde ii schimbam deobicei ca doamna nu-i dadea voie sa-l bage in dormitor . Si mie una nimeni nu mi-a spus nimic- directoarea si personalul intregii gradinite stiau dar nimeni nu a recunoscut nimic atunci cand le-am spus ce au putut sa-mi auda urechile.
Am amenintat-o subtil pe directoare cu protectia copilului si i-am atras atentia si asupra faptului ca unele educatoare aplica corectii fizice copiilor (tras de par, palme la fund..) si nu as vrea sa implicam politia in vreun fel.
L-am lasat la aceeasi gradinita deoarece a venit o educatoare cat de cat in regula (mai are si ea scapari ca nu are experienta). Acum stau mai linistita deoarece copilul a inceput sa-mi zica tot ce se intampla la gradi

Mergi la inceput

Mirona, este posibil ca fetita ta sa fie vazuta diferit de educatoare, dupa incidentul cu tine.
Ai putea ori sa muti copilul ori sa ceri inlocuirea educatoarei.
Copiii de grupa mica au nevoie de educatoare blande, rabdatoare, nu de plictisite recalcitrante.
In orice caz, este o nota negativa, pt ea ca persoana, ca si-a permis sa se certe cu tine ca la piata.
Totusi, pe viitor incearca sa rezolvi problemele de la gradinita fara cearta.
Eu nu m-am certat cu nimeni, ci am discutat continuu si cu copilul si cu educatoarele. Pana la urma, s-a rezolvat. Cel putin asa sper.
Succes.

allinta

Mergi la inceput

Gabitza, noroc ca ati scapat de zgripturoaica dupa doar 2 saptamani. Altfel, copilasul ar fi putut dezvolta, in timp, probleme de comportament serioase.

allinta

Mergi la inceput