Probleme cu educatoarea

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicici spune:

Deus, sustin si eu atitudinea ta dar la scoala lucrurile se vor complica. Si sa nu crezi ca daca copiii sunt mai mari, dascalii opresivi se impiedica de chestia asta. Dimpotriva, metodele devin mai dure! Imi amintesc la liceu, fiecare clasa avea un profesor abuziv, ale carui metode s-ar fi putut incadra usor la fapte penale. Multe materii, multi profesori...probabilitate aproape 99% sa dai peste un nebun. Eu nu sustin ca mutarea este o solutie proasta, desi e adevarat ca mi s-ar parea normal ca daca o educatoare a tras un copil de par sa zboare din gradinita a doua zi si nici sa nu i se mai permita intrarea in sistem. Poate m-as agita mai mult in sensul asta decat sa mut copilul. Dar pana la urma trebuie sa avem incredere in copii ca se pot apara, si cred ca atunci cand observam ca se razvratesc putem sta linistiti ca nu sunt intimidati...daca observam ca devin tematori e altceva.

Eu nu vreau sa combat ideea ta, am spus ca sustin atitudinea, dar ma gandesc ca daca de fiecare data cand un om iti va face viata grea vei 'fugi' s-ar putea sa ajungi tot pe drumuri. Cateodata astfel de oameni merita sfidati daca se poate. Pentru ca din pacate ei exista in sistem si vor mai exista, in mod ideal la sesizarea parintelui ar trebui inlaturati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

de acord, ideal... mi-e greu sa cred ca un copil de 3-4-5 ani se poate apara real.. Si sistemul nu ne ajuta. Am plecat de la gradinita de fitze de care am povestit toata grupa si crezi ca au schimbat ceva?
Si acum,dupa atatia ani imi aduc aminte cum invatatoarea mea a gasit porecle la copii, mai putin la cei privilegiati care-i faceau aprovizionarea si cum pana in clasa a opt-a noi ne-am conformat si ne-am strigat pe acele nume!
Promit sa fac urat daca este nevoie! Daca sistemul de evaluare si de competente nu ma ajuta, daca scolile mele si diplomatia nu ma ajuta, daca bunul simt si respectul nu ma ajuta, promit sa rup mana cuiva si sa vad daca, dupa, mai face asa ceva. Recunosc m-am saturat! Mi-a ajuns pana in gat teama pe care am simtit-o inainte de 89, milogirea de care aveam parte la medic, preot, functionar si profesor...mi-e sila si scarba si fac/am sa fac urat! Daca au chef sa se intalnesca cu mame nebune atunci sa o faca:-)
Nu ma milogesc, nu-mi cersesc drepturile...

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

quod me nutrit me destruit

http://community.webshots.com/user/Deusphoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicici spune:

Ce pare aveti de o eventuala initiativa legislativa care sa prevada ca daca jumatate+1 din colectivul de parinti al copiilor inscrisi la gradi/scoala semneaza pentru inlocuirea unui cadru didactic, directorul institutiei sa fie obligat sa satisfaca cererea? Eu cred ca ar fi o solutie democratica care i-ar pondera pe multi si s-ar evita situatiile injuste in care din cauza unui dascal abuziv sau incompetent esti pus pe drumuri. Pentru ca cel putin in cazul gradinitelor de stat este foarte greu pana la imposibil sa gasesti un loc liber in mijlocul anului educational.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Va multumesc pt suport.
Daca parintii ar fi fost mai receptivi la tratamentele gresite si efectele acestora asupra copiiilor lor, asemenea "pedagogi " ar fi disparut din sistemul educational. Mai ales din cel de gradinita.
Din pacate, cred ca as fi singura impotriva lor si alta gradinita nu stiu de unde sa gasesc.
Luni, voi discuta cu educatoarea care nu reuseste sa se inteleaga cu fii-mea. Si voi mai vedea ce va fi. Daca copilului nu ii va fi bine, o voi muta la alta grupa.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alsa spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Daca parintii ar fi fost mai receptivi la tratamentele gresite si efectele acestora asupra copiiilor lor, asemenea "pedagogi " ar fi disparut din sistemul educational. Mai ales din cel de gradinita.
Din pacate, cred ca as fi singura impotriva lor si alta gradinita nu stiu de unde sa gasesc.

allinta

Daca ar exista un cadru legislativ, asa cum spune Felicici, mai multi parinti ar avea curajul sa-si spuna nemultumirile, stiind ca pot face ceva efectiv. Asa, sunt tematori si suporta orice, numai sa nu piarda locul in gradinita, obtinut cu atata greutate. D-aia isi si permit acesti asa numiti dascali sa se poarte asa, fiindca stiu ca nimic nu-i va atinge.

Allinta, iti doresc mult succes si nu te lasa, chiar daca deocamdata esti singura in postura asta. poate la un moment dat ti vor alatura si alti parinti, eu sunt convinsa ca mai sunt nemultumiti, eventual poti vorbi cu parintii fetitei trasa de par. Poate faceti o reclamatie in grup mai maricel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui felicici

Ce pare aveti de o eventuala initiativa legislativa care sa prevada ca daca jumatate+1 din colectivul de parinti al copiilor inscrisi la gradi/scoala semneaza pentru inlocuirea unui cadru didactic, directorul institutiei sa fie obligat sa satisfaca cererea? Eu cred ca ar fi o solutie democratica care i-ar pondera pe multi si s-ar evita situatiile injuste in care din cauza unui dascal abuziv sau incompetent esti pus pe drumuri. Pentru ca cel putin in cazul gradinitelor de stat este foarte greu pana la imposibil sa gasesti un loc liber in mijlocul anului educational.

Initiaza o petitie on-line si voi fi prima care va semna.

allinta

Mergi la inceput

Alsa, multumesc pt incurajari.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Allinta, daca educatoarea nu este compatibila cu copilul, nu ai nici o sansa sa gasesti o cale de mijloc. Asa ca, schimba clasa sau gradinita. Este esential pentru copil sa se simta respectat.

Am trecut si eu printr-o situatie oarecum asemanatoare cand copilul imi zicea ca nu-i place de doamna, am fost la o mica serbare unde "doamna" nu prea ii trata egal pe toti copiii, dar totul a culminat cand m-am dus la gradinita fara sa anunt si am surprins-o pe educatoare aratandu-mi copilul cu degetul si strigandu-i ca e singurul vinovat ca a varsta sticla cu apa. Nu-ti spun ca am vazut negru in fata ochilor si urmatorul drum a fost la director. Desi acesta sustinea ca nu are solutie, cand am anuntat ferm ca fac demersuri superioare s-a gasit imediat solutia: educatoarea a fost schimbata. Si am fost singura care a avut tupeul sa faca "scandal". Nu te lasa, nu ai nimic de pierdut , ba dimpotriva vei castiga pentru copilul tau.

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Miriama,scuze ca ma bag,dar as vrea sa intreb ,totusi...Ai vrut sa schimbi educatoarea doar pentru ca a strigat la copil ca a varsat apa sau ai avut si alte motive?Nu vreau sa intelegi ca apar un comportament violent,dar totusi cred ca oricine isi mai pierde firea la locul de munca,si educatoarele sunt si ele oameni.Sau au fost si probleme mai grave?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Pai, cand copilul iti spune zilnic ca nu-i place de "doamna" si ca nu vrea sa se duca la gradi, iar tu incerci sa ii rezinti situatia ca roza si se duce micutul de el de gura mamei dar nu vine multumit, si daca mai si vezi o atitudine urata si un ton acuzator fata de copilul tau care n-a facut cine stie ce, si-a varsat sticla cu apa in propriul ghiozdan (ni se intampla si noua maturilor, nu?), sau vezi ca la serbare pe unii ii imbratiseaza si pe altii ii accepta sa spuna poezia ("hai, spune si tu!"), pai, nu te supara, dar chiar n-am simtit ca aceasta doamna este impartiala cu copiii si chiar are chef sa se ocupe de educatia lor in mod egal. Pur si simplu nu era compatibila cu copilul meu ca altfel nu-mi pot explica cum dupa aceaa copilul se ducea de drag la gradinita, a inceput sa invete poezii, sa fie activ la ore samd.

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput