Burtici fericite de septembrie-octombrie (215)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vik-cj spune:

Felicitari Angelli! Felicitari Maria! Bun venit noilor bebelusi! Sa va bucurati de ei si voua refacere usoara!

Bravo Maria...fara peridurala! Eu si cu peridurala am crezut ca nu o scot la capat. Va admir fetelor care treceti fara ajutor medicamentos printr-o nastere!

Hai Elle! Nastere usoara!

Fetelor mai experimentate ...cum dati voi baby drink bebeilor? E ceai...intre mese? inainte de masa? ca a mea se chinuie rau si trebuie sa iau masuri!

Va

de printesa mica Isabela Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Salutare!
Exact asa pateam si eu cu Matei. Simteam sa innebunesc. Vreo 3 mese din 7 le varsa in jet (adica aproape tot ce manca), in somn dadea laptic si pe nas si pe gurita. Gasisem tot felul de pozitii de a-l tine sa-i dau sa pape. Eram disperata. Intr-o noapte a dat laptic pe nas si era sa se sufoce (desi tot timpul dormea numai pe o parte cu un prosopel sul bine bagat in el ca nu cumva sa se intoarca cumva). Mi-aduc aminte ca m-am trezit in horcaitul ala de inec si l-am luat direct de picioare si l-am pus cu capul perfect in jos.
Ideea e ca piciul lua in greutate (cam 1 kg pe luna) si dupa ce varsa el vroia sa pape iar (iar eu ii dadeam).
Mie imi era teama de stenoza pilorica. Insa in afara de vomatul in jet el nu avea alte simptome. Maria mai varsa si ea in jet pt ca papa ca haplea (linge biberonul intr-un minut). O intrrup la jumatatea biberonului si o pun sa scoata aerul (asta e lege) si la fel fac la sfarsit. Nu o culc niciodata fara sa scoata aerul. La Matei era imposibil (80 % din timp nu scotea aerul cu toate eforturile mele).

Citat:

mai fetelor, pe mine chiar incepe sa ma ingrijoreze regurgitatul asta, scoate a mea valuri valuri de laptic, eu nu stiu ce ii mai ramane in stomacel scoate si dupa ce ragaie, scoate si in somn, scoate si cand sta, si nu e nici o diferenta chiar daca sta putin mai ridicata.....si mi se pare ca scoate prea mult, nu stiu cat ar fi normal, dar totusi....luni mergem si noi la dr, sa vedem ce ne zice, si poate mergem si noi la un eco, sa ma linistesc.....

Roxana, mami de print frumos Matei (29.11.2007) si de printesa frumoasa Maria (08.09.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

angelli

mkunigunda

felicitari fetelor , bebei sanatosi , multa sanatate si toate cele bune

Aida ...
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba" ... si cand reusiti sa ma invatati si pe mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

ioi Roxxy80 , eu as fi facut sigur cu nervii cu atata vomitat ... si uite ca si foca mea nu ragaie tot timpul , la fel facea si Emma si imi place ca nu vomita. Uite a mancat si m-am plimbat cu el 15 min si nu a scos aer si de la si 25 de minute e pe burta (supravegheat) si tot nu ragaie ... of ... si maine seara face o luna , si apoi o sa mai treaca o luna ... si iaca o sa ajungem sa ne si intelem cu ei wow ce mult mai e!

Aida ...
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba" ... si cand reusiti sa ma invatati si pe mine

Mergi la inceput

Alex, referitor la problema cu kk eu stiu c abebeii alaptati la san nu prea sufera de constipatie. Ei pot sa faca kk si la 3 zile. In schimb, daca papa si lapte praf datele problemei se schimba. daca simti c apitica se chinuie pt ca nu face kk zilnic poti sa-i dai cam 20-maxim 30 de ml de ceai de musetel pe zi. Eu zic ca va avea efect garantat. Sa nu-ti fie teama ca nu-i afecteaza cu absolut nimic si nici pofta de mancare nu o afecteaza.Cand am iesit din maternitate cu Maria, neonatoloaga de acolo a observat ca nu era f hidratata (pipi era cam galbior) si mi-a spus sa-i dau vreo 2-3 zile niste ceiut.

O data introdus lapticul praf, acesta cam predispune la constipatie. Daca Maria facea kk si de 8 ori pe zi cand o alaptam, acum face doar de 2 ori (eu sunt f multumita). O data la 2 zile ii mai dau si cate 20-30 de ml de ceiut (desi nu este obligatoriu).

Roxana, mami de print frumos Matei (29.11.2007) si de printesa frumoasa Maria (08.09.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Dana am citit articolul din revista tango, cel cu linkul din coffee chat. Ce n-am inteles: e vorba de ceva nastere anterioara, nu? Ca in coffeechat spunea ca de aia si-ar cauta acum o clinica particulara. Dar totusi articolul e scris in 28 septembrie 2009. O fi vorba de nasterea asta? Hmmm... Si nu m-am speriat asa tare, ca aici la noi auzisem si povesti mai de groaza, si legate de maternitate, conditii si personal, si legate de nasteri chinuitoare rau... Dar oricum, de cate ori am intrebat pe cineva de ce doar etajul cu nasterile are gratii la geam in spitalul nostru... mi s-a raspuns doar printr-un zambet trist. Se pare ca intr-adevar de durere multora le venea sa se arunce pe geam...

Si daca de durere as ajunge sa spun asa niste prostii, mi-ar fi mult prea rusine dupa, si nu as spune nimanui, sa nu cumva sa ajunga vreodata la urechile puiului.

37+ Alex - cumparaturi bebe

Mergi la inceput

Nu o sa uit cum stateam cate 30-40 de minute cu el pe umar pe la 3-4 dimineata si-mi venea sa-mi smulg parul ca nu ragaie. Stiam ca scosul aerului ajuta f f mult la a preveni colicii. Am avut noroc ca Matei nu a avut colici (insa el a luat Debridat din a doua sapt de viata preventiv). Nu o sa stiu niciodata daca nu a facut colici pt ca a luat Debridat sau pur si simplu. Pana acum nici Maria nu are colici (ei nu i-am dat Debridat preventiv desi pediatra mi-a recomandat). La ea insa situatia este roz. Cum o ridic pe umar scoate cate o ragaiala de te sperii .
Mi-aduc aminte ca lucrurile au inceput sa se mai simplifice dupa ce Matei a facut 3 luni.

Citat:
citat din mesajul lui aidaciolac

ioi Roxxy80 , eu as fi facut sigur cu nervii cu atata vomitat ... si uite ca si foca mea nu ragaie tot timpul , la fel facea si Emma si imi place ca nu vomita. Uite a mancat si m-am plimbat cu el 15 min si nu a scos aer si de la si 25 de minute e pe burta (supravegheat) si tot nu ragaie ... of ... si maine seara face o luna , si apoi o sa mai treaca o luna ... si iaca o sa ajungem sa ne si intelem cu ei wow ce mult mai e!

Aida ...
Poze cu noi

Mergi la inceput

Raluk, nu te mai supara referitor la fetele care nu mai scriu deloc pe aici. Eu as zice sa le scotem din lista pe cele de care nu am auzit de luni intregi. Ele pierd ca nu intra aici. Nu stiu ce gasca super avem.

ELLE, acum am citit ca nasti maine. Oau, ce emotionant. Mi-aduc aminte ce stare aveam cu o seara inainte sa nasc. F multe se invarteau in capul meu. Vreau sa-ti urez o recuperare super rapida, o fetita sanatoasa tun, papaciosa, necolicoasa, zambareata, cuminte. Eu sunt absolut convinsa ca in momentul in care o vei vedea o sa uiti imediat ca ti-ai dorit baietel.
Mi-era dor sa scot agitatele:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Ralu sa stii ca nu am fost asa atenta..nu am vazut ca articolul din Tabu este scris de curand..in fine, ceva nu pusca! ca cu vreo cateva comentarii mai sus spune ca au costat-o vreo 1200Ron analizele de trimestrul 2..si eu stiam ca acum este insarcinata (parca al 3-lea bb)..m-am gandit ca povesteste despre o nastere anterioara..nu am vazut data..oricum, vorba ta, never ever nu as vrea sa stie cineva ca am putut spune asemenea chestii in momentul acela!

apropo, am citit pe blogul acela "viatalatara" despre vaccinuri....te ingrozesti, nu alta!! culmea este ca am o cunostiinta medic rezident pediatru..pe care am intrebat-o referitor la acest lucru..sa fac sau sa nu fac vaccinurile la copil?!! raspunsul a fost "pai, cum sa nu!! " (nu are rost sa expun tot ce a spus)..ca ea a facut fetitei ei de aproape 3 ani toate vaccinurile recomandate de stat, plus altele..hemophilus, influenzae..nu am indraznit sa-i zic, dar chestia asta imi statea pe limba "si de aceea ti-a fost copilul asa mult timp bolnav??!!" (raceli nasole, tuse urata, sufocanta, otite peste otite, internari in spital cu fetita)

Vroiam sa intreb mamicile care s-au intors cu puiutii acasa...voi ce vaccinuri ati facut in spital?? la copil, zic.. v-a intrebat cineva? vi s-a cerut accordul? (sau trebuie sa fac de paza la sectia neonat??!!)

si pentru Lucia, Adinus, Maria..la voi cum a fost? vis a vis de vaccinuri? sau la tine Nela??!

Dana 39s mamica mandra de
Ultimul weekend fara Anna

Thank God I'm a woman!

www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxxy80

Raluk, nu te mai supara referitor la fetele care nu mai scriu deloc pe aici. Eu as zice sa le scotem din lista pe cele de care nu am auzit de luni intregi. Ele pierd ca nu intra aici. Nu stiu ce gasca super avem.

Exact

37+ Alex - cumparaturi bebe

Mergi la inceput