Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (335)
Raspunsuri - Pagina 8
d_melli spune:
Giova sa stii ca eu nu pofteam de loc la Mario, bine exceptand orangina insa acum si vb aia mai am o saptamana si intru in luna a 7 a ma apuca niste pofte...de orice..bine ca imi si trece.Ce e drept blogul SIlviei arata intr-un mare fel...poti sa fii tu si antimancare pe viata ca tot iti ploua in gura.Pe langa faptul ca arata demential, sunt aranjate cu mare finete, explicate clar pentru oricine si... ce mai ...mai bine nu te uiti cand iti e foame.In ceea ce privetse alaptatul poate iti mai aduci aminte ca eu am dat gres de lainceput,m-am mai consolat stiind ca nici mama nu a avut, acum sper din tot sufletul sa fie altfel si sa fie usor pentru ca inca nu ma "incanta" ideea. Am ramas sigur cu sechele de atunci.Dar lasa ca am sa te intreb de am sa te zapacesc .
Cu pledul ea l-a primit de la nasa.
STai ca tb sa fug.
Cel mai destept intotdeauna cedeaza!
canda_h spune:
Fac si eu cinste cu un ceai de plante (am o oala plina pe care trebuie sa o dau gata ... ma ajuta cineva?)
Filip e mai bine, de aseara l-am adus acasa ca deja avea "cornite" dupa doua zile de stat la bunici. Incep sa imi dau seama cat e de greu cu doi ... si cel mai greu e cu Filip ca nu mai am timp chiar asa de mult sa ii fac mofturile, si el vrea totul "ACUM"!!! Ma intreb cum se descurca parintii cu mai mult de 2 copii
Ioano esti tare in forma ... piata, sarmale ... bravo! Vad ca ai ramas si soferul familiei...
Silvie de cand visez sa fac petit chinois, dar acum nu prea ma simt in stare. Am vazut reteta cand eram gravida si tot am poftit, musai sa fac intr-o zi, poate sambata ca am mai multe ajutoare in zona
Poze cu Tami avem in drop la canda2.
Angi de motanel (5.02.2006)
Giova spune:
Irina sunt superbe pledurile alea...sper sa m-il trimita si mie fina, daca nu a uitat. si nasa lui Edi i-a cumparat numai haine de firma, papucei de la Chicco,am sechele cand ma gandesc cat a costat costul de in de la Chicco de botez. Numai sacoul era 60 euro, era o eticheta pe o parte a cutiei, cred ca nu a bagat de seama.
Tu mai ai ceva de la Mario:carucior, patut, leagan, salteluta de activitati? sau o iei de la zero?
Spune-i cumnatei tale sa-ti pastreze hainutele pt. printesa ta. eu am primit de la nasa lui Edi niste haine mortale de la Chicco si Z, purtate de Matei al ei, dar sunt ca noi.
Am avut mare noroc ca am pastrat hainele lui Marco, cele mai de calitate/firma. am o groaza de 3-6 luni, pe urma cu cele de 6-9 luni iar nu ne mai potrivim si musai sa achizitionez.
stiu ce ai patit tu cu alaptatul, imi aduc aminte...nu se stie niciodata, poate acum va fii mai bine, cunosc cazuri.
Eu regret ca am abandonat asa usor la Marco si i-am dat doar pana la 4 luni...atunci nici nu prea vroiam sa alaptez...si copilul avea un super program...deh...eram tanara si prostutza.
Acum, daca imi ajuta DD as vrea ca pana la 6 luni numai laptic sa-i dau, pe urma incepem incet-incet diversificarea. la cat timp liber am, numai de facut sucuri, piureuri de bebe nu am chef.
Canda e superba Tami a voastra. tare fericita trebuie sa fii ca ti s-a implinit visul.
Asa e cu fratii mai mari...am trecut si noi prin asta, si inca mai trecem cateodata. taman cand alaptez, atunci vrea si Marco ceva. bine ca nu se intampla zilnic.
E greu cu 2, macar tu mai ai socrii in preajma, de bine de rau te mai ajuta cu cate ceva...eu..nimic. ieri vb. cu mama, mergeam in parc cu amandoi, si saraca se tot gandea la mine ce greu mi-e cu amandoi, si ea someaza acasa. asta e...
Eu alerg din stanga in dreapta, asa ma mentin in forma si slabesc.
As muri sa stau numai cu bebe, ma bucur ca ma descurc singura si nu depind de nimeni. se mai mira si unii tatici de la gradi...ba ca conduceam si alergam dupa Marco cu burta la gura, ba acum ca port bebele peste tot si sunt la fel de activa...n-am ce face...asta e "situatiunea" si-mi si place.
Cum stai cu laptele? II dai si completare?
Bagi la greu ceai de fenicul-anason si chimen si galactogil?
_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
Giova spune:
Edi doarme in carucior, pe balcon la soare, asa ca mai bag rapid o postare.
Nu cred ca v-am zis de discutia avuta cu soacra, ca mi-a pleznit copilul.
A venit asa spontan, m-a deranjat faptul ca pe Marco nu-l prea baga in seama...cum apaream cu caruciorul afara hop si ea, in rest...cand era Marco in fatza blocului, ea isi facea de lucru prin casa. Asa ca i-am zis ca ma deranjeaza ca numai pe Edi il ridica in slavi si pe Marco il cam neglijeaza, raspuns de la ea: nu credeam ca va deranjeaza, eu vroiam sa te ajut...pai ma ajuti, dar cum vreau eu, nu cum prefera ea. Si i-am bagat-o si aia cu palma peste fatza...cica i-a parut rau dupa ce l-a pleznit, dar i-a zis de cateva ori si el tot i-a scos limba. I-am interzis sa-l mai bata si ori il cearta, pedepseste, ori ne spune noua.
Nu credeam ca i le zic toate astea pe un ton asa calm...dar eram cu lacrimi in ochi...amandoi sunt copiii mei si ma deranjeaza diferentele astea...inca de acum. pan acum Marco era aurasul ei...acum Edi e cel mai cel, si Marco statea si se uita la ea cum il pupa pe bebu, sau il tinea in brate.
Noi, incercam sa nici nu-l prea pupam pe Edi cand e si marco in preajma. saracul Clau e dispe...cand vine el acasa sunt amandoi, asa ca mai fuge de la birou, sau in pauza de masa se iubeste cu bebe.
Dupa discutia avuta cu ea, si-a schimbat comportamentul, era tot pe afara, marco in sus...bine a mai avut si scapari, dar in limita.
Cand a venit Clau in Alba i-am spus si lui, s-a bucurat ca am avut o discutie cu ea fara sa tip sau alte chestii. Nici lui nu i-a convenit ca l-a pleznit pe Marco, dar sa speram ca a fost prima si ultima data.
Maraki am citit ca nu-ti convine sa-l pedepseasca pe Angelos. pai nu ai incotro, trebuie sa asculte copiii, iti dai seama daca 10 copii fac ce vor si nu asculta de educatoare ce se intampla? eu sunt perfect de acord sa fie dojenit si pus la colt, sau pe scaunul rusinii-cum fac la ei la gradi. Numai ca, cu marco nu a fost cazul...el e foarte cuminte si ascultator acolo, acasa isi scoate cornitzele.
Cosmi de tine am tot uitat. ma bucur ca lui papan ii place la gradi si merge cu draga inima.
Eu de dim. sunt cu o greata si o stare asa naspa....astept CM de ieri....sper sa vina sa nu am alte batai de cap acum. n-am cum sa fiu, dar ma enerveaza starea asta naspa.
_
d_melli spune:
Canda ceai?...brrrr...asta presupun ca il bei pentru lactatie,nu?Tine minte ce si cum iei ca parcama vad cu un strop del apte urlandpe aici ca nu stiu ce sa iau si ce sa fac.O sa ma uit si eu l apoze ca doar in rop pot vedea, pe alte siteuri nu merge.
Ioana da sunt super faine pledurile alea, imi sunt si mie asa gradi ca numai cand le vad ma si ia cu nostalgii.Am primit si eu unul de la fina mea ziele astea.Mi-a adus 3 saci de haine pe care i le dadusem eu de la Mario.Super tare.M-a impresionat mult sa vad hainutele lui Mario de la nastere pana la 3 luni.Super impresionant.Asa ca am constat ca am ceva hainute,pentru ca oricum eu pe MARIO il imbracam in mov,roz, galben, nu stiu dc va mai aduceti aminte, decimerg si la fata.Oricum barbatemiu face alergie la roz.Insa nu mai am patut, nu mai am mai nimic, ca le-am lasat in Franta.Cel mai rau imi pare de carucior pt ca inca il mai am , arata beton insa nu ii gasesc copertina aia si fara ea nu am ce sa fac , ca aia te protejeaza de vant, soare,etc...Si cum nici cu banii nu stam foarte bine...hmmm nu stiu cum o sa facem ,dar tb sa ne decurcam cumva.
Am intrebta ieri de aparatul dela ceresit , il are cineva?
Am mancat mai inainte ca disperatii.
Cel mai destept intotdeauna cedeaza!
Giova spune:
ce aparat?
Caruciorul chiar era misto, pacat ca nu gasesti copertina. si eu folosesc ambele carucioare de la marco.
Sunt ieftine acum carucioarele, la 5 mil. iei unul fain de la Chicco.
Nasii lui Edi au Quinny buzz, de care vroiam eu, dar m-u sfatuit sa stau in loc, ca nu e asa grozav, mai ales pt. drumurile din Ro. Roata din fata li s-a stricat, ziceau vanzatoarele de la Miniblu din Cluj ca nu au fost singurii. dai 20 mil. pe el si uite. la fel mi-a zis si patroana de la premaman, nu merita atatia bani nici asta, nici Stoke, nici Peg-perego...doar daca esti fitzos si musai ca copilul tau sa aiba cel mai scump carucior din Ro. caci el si stie in ce a fost plimbat....
Referitor la hainute...si pe mine m-a apucat nostalgia cand le-am vazut...de cate ori e imbracat in vreo haina de-a lui Marco, parca il vad pe el...il mai si strig Marco in loc de Edi.
Vad ca si Canda i-a luat taminei exact cum am eu, dar pe rosu. sta bine printesa in el? eu il am la Alba, pe el scria ca e de la 6 luni, nu avea protectia aia la cap, ca asta-noul model, dar tot nu era perfect intins.
_
Giova spune:
ceaiul de fenicul-anason-chimen e super bun pt. stimularea lactatiei si galactogilul care e scump ca naiba (60 lei o cutie), pe cand in Franta am inteles ca e la vreo 5 euro. Fetele de la zmeurici mai iau si galactoforte parca, ceva pastile naturiste, la fel de bune si mult mai ieftine.
eu mai imi fac ceai dintr-asta din cand in cand...lapte am suficient, nu are rost sa-l inmultesc deocamdata.
_
d_melli spune:
Giova da caruciorul era misto in sensul ca pe langa faptul ca era solid era si o culoare de tavaleala, insa fara copertina aia pe care parca a inghitit-o pamantul nu am ce face cu el .E frustrant.si sa dau 20 mil pe carut no way.Pai 40 de milioane m-ar costa nasterea la particular.O sa ma uit si eu acum de pastilele alea naturiste sa vad ce si cum, ca parca vad ca nu o sa am timp zilele astea.
maraki spune:
Buna ziua si de la Germanica,
Giova super tare si felicitari ca te descurci destul de lejer cu doi copii, cumparaturi, plati, scos afaraCred ca ai noroc si de bebelin cuminteAm vazut pozele de la botez de cand scriai la zmeurici,foarte frumoase si un Edilin scump focVad ca-i prieste lapticul! Asa este, bebelusii nascuti cu kg putine,i-au foarte bine in greutate ( mai stii cat va mirati toate de Angelo ca a crescut asa de repede? )Ai facut bine ca ai discutat cu soacra despre Marco,speram sa isi schimbe modul de afectiune! Mi-a placut mult si de nasul mic, parca se potriveste cu nasica mica a Anastasiei
Irina de cate ori scrii de ceresit, ma gandesc la cershit
Canda cum se prezinta cu somnul Tamina? Te poti odihni si tu?
Silvi unde esti? Cum se simte Alain?
Bianca ce ati facut cu netul? Tine-te de capul arabului
M-am uitat in menu astazi la rest....am constatat ca-i fac paguba zilnic italianului de 5 euroi Atat costa o sticla de San Pelegrino la 750 cl apa minerala mai punem din cand in cand si cate un tiramisu la vreo 8-9 euroi ca am portie aproape dubla( normal e 5 euro )
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
silvi_2005 spune:
Bonjour fetelor intru si eu sa va salut daca tot imi inatarzie sotul la pranz ca sunt rupta de foame devorez tot pana vine daca nu .
Canda eu nu vad drops-ul tau e la semnatura ? Nu il mai pui o data? Imi pare rau ca nu sunt mai aproape ca ti-as face eu o portie asa cadou de prospata mamica .
Giova scuze ca te faceam sa salivezi uite ca nu m-am gandit ca poate fi si rau pentru gravidute .
Irina merci de aprecierile cu site-ul sory daca iti fac pofte si tie . Am eu fixul cu aranjatul mancarii si decorat e un gest de cateva secunde si schimba tot aspectul si iti da alta pofta de viata...am scris eu si la inceput in site teoria mea cu masa unde e pagina cu bucataria Sylviei . Eu tot visez sa am si partenerii pe masura sa creasca Alain si s a manance frumos si multe chestii as fi in stare si sa ii pun sa imbrace de cina in alta viata poate. Si eu il imbracam pe Alain in toate culorile .
Maraki ati reusit cu trezitul lui Angelo? Am uitat sa iti raspun dnu am cumparat tigari asta lipsea eu iau anticoceptionale si e interzisa combinatia in Franta e si culpa medicala sa prescrie la fumatoare. Am fumat in Ro cu socrulmeu si cu fratele meu cat s ail stresez pe Jean, astept celalalt concediu.
Giova am uitat super ca e soare la voi aici a fost furtuna asta noapte . Am uitat sa iti zic si tie de dormitul lui Alain il culc ca regula la el cu citit de povesti 30 min si dragaleli , noaptea pe la 3-4 vine la noi cel mai adesea si rea de somn cum sunt il si las ca nu am nervi sa il car plus ca se trezeste daca o fac. Aseara a dormit cu noi ca a fost furtuna, alta data ca are febra, alta data ca plange si se trezeste si e 11 noaptea si uite asa suntem pe drumul cel bun.
Bianca nu stiu de ce zici tu de capodopere culinare sau cum ai zis sau ca tu nu ai intentia asta , eu ziceam de decor ca ai progresat fata de inceput era ceva apreciativ, te laudam, nu stiu cum ai luat-o ca nu zice nimeni ca trebuie sa fie in ceva mod anume. Fara leg cu subiectul ma uitam azi pe un blog frantuzec Doamne ce pot sa faca ce torturi si ce decoruri sunt la ani lumina de asa ceva ...
Gata ma dau batuta ca vien sotul
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde