Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (335)
Raspunsuri - Pagina 6
mirela10 spune:
intru si eu din an in paste si aflu mari noutati... si tare ma bucur cand mai apare cate un fratior de spiridus la orizont.FELICITARI CANDA PT BEBELINA,CRED CA SUNTETI TARE FERICITI!
IOANA,Sarcina usoara si bebe sanatos iti doresc din tot sufletul!
sanatate multa copilasilor bolnaviori!
si dani tuseste dde vreo 2 saptamani,mi-e mila de el saracul ca se scoala de la 7 dimineata din cauza tusei...il tratez eu cu siropuri ca dde cat sa merg aici la peddiatru,dupa ce ca e ddeparte stiu ca ma intorc cum am plecat.
la dani e al 2-lea an de gradi si s-a readaptat destul de usor.ceea ce nu pot spune ddespre andrei,pe care il cunoaste toata gradi la cat e dde plangacios.de abea azi incerc sa-l las la program pana la 15.30 si e a treia sapt...continua sa ddoarma la fel de rau noaptea ,adica cu n treziri,plans,leganat pe picioare,spre ddisperarea mea.
sunt cu nervii la pamant,acum am 2 sapt de concediu medical pe baza de nervi si anxietate.
continuam bineinteles cu stresul cine sta cu copiii si asta ma omoara in principal.iulian pleaca ddimineata la 6.30 si vine la 8seara .iar eu am un orar tare aiurea.si mai sunt si noptile 7 -8 pe luna.plange ddani cand plec noaptea...
o sa incerc sa-mi caut altceva de munca,fara nopti...mai vedem.va pupic pe toate
d_melli spune:
Mirela ce susrpriza placuta si ce ma bucuur ca ai scris! Deci sunteti bine toti ca nu mai stiam nimic , dc v-ati intors sau nu in tara ,ca parca asa ati vrut la un moment dat.Imi pare rau ca ai inca probleme cu Andrei insa ai sa vezi ca o sa se rezolve cu timpul.TU incearca sa te mai odihnesti macar in astea 2 saptamani de concediu si sa iti revii.Mai scrie cand ai timp.Si sa mai pui poze cu baietii ca a trecut asa mutl timp de cand nu i-am vazut.
De Bumbi mai stie cineva ceva ? E bizar ca a disparut .
Giova spune:
Irina bunicul e binisor...il simt tare slabit la telefon...are 82 ani, dar nu sunt pregatita sa-l pierd...el m-a crescut pe mine....
Cu sofatul...e fain sa conduc Touaregul numai eu. Fordul e abandonat in garaj...incercam sa-l vindem...toata lumea se mira de km putini, dar numai eu am circulat cu el si numai in oras.
E nasol ca trebuie sa-l duc/aduc pe Marco de la gradi, sa umblu prin oras cu acte/plati ce nu le putem face prin internet baking...si car bebele dupa mine. asa m-am saturat de bagat/scos carucior din masina, sau de carat scoica dupa mine prin institutii.
Si Edi nu e ca Marco, pe el il agita toata nebunia orasului, doarme tot timpul, dar seara urla ingrozitor de oboseala.
Marco e agitat de la mama natura...gradi e ok, nu i-am schimbat-o pe motiv ca vine bb2 si se clatina universul cladit in jurul lui. Bine am facut, caci si asa mai e afectat.
Ma innebuneste la cat e de mort dupa Edi, il pupa si-l tine de mana non-stop. si piticului ii place si rade cum ii aude vocea.
Ce bb3? eu de abia rasuflu cu Edi si marco...inca unul m-ar omora.
Fetita mea va ramane un vis neimplinit, nu am decat sa ma consolez cu ideea si tare greu este.
Cine stie peste cativa ani...poate vine vreo bunica pe langa noi si atunci mi-as schimba parerea.
Ma consolez cu cei 2 baieti ai mei...dar sa stii ca aseara cand Clau il pupacea pe edi, eu pe Marco...smecheria a plecat de langa mine...cica merge sa se pupe cu baietii...si eu am ramas singura...cu lacrimi in ochi.
Edi a luat foarte bine in greutate, cica asa iau cei nascuti cu mai putine kg, ii place si e bun lapticul meu. a fpost foarte gras in primele 2 luni, acum nu se mai aduna asa multa grasime deasupra...cine stie unde ajungea Edi cu asa lapte. daca imi ajuta DD vreau sa-i dau doar san pana la 6 luni...inca nu simt ca s-ar diminua cantitatea de laptic, tare rau mi-ar parea sa nu mai am. dar am si la congelator 2 sertare pline si la mama tot pe-atat.
Mirela ma bucur ca ai mai scris...of doamne cat te inteleg, ma gandesc ce greu iti este. se va obisnui si Andrei la cresa, nu are incotro. Odihneste-te si tu cat poti, spor la gasim job mai liber, fara nopti muncite.
as mai scrie multe despre noii spiridusi gradinari, dar timpul meu e limitat.
merg sa pregatesc masa si revin ...cine stie cand.....
_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
Giova spune:
apropo de vaccinuri...mi-a dat homeopata ceva pt. preventia lor.Sunt 2 remedii care se iau unul inainte cu 24 ore de vaccin si altul dupa. daca vor fii reactii adverse nasolae, mi-a recomandat oprirea vaccinarii pana dupa 1 an. cica apar reactiile astea cand copilul are imunitate la virusii bagati in organism si nu are nevoie de asa ceva. Nu stiu insa, daca de aceeasi parere e si dr. de fam., cea care ne inteapa.
Eu sincer nu i-as face nici unul...sa-i bag aluminiu in corp.
am mai citit niste chestii azi si chiar mi-au dat de gandit:
http://nuvaccinurilor.blogspot.com/2009/03/vaccinurile-intre-da-si-nu-dr-rares.html#comments
Ma bucur ca s-a acomodat Mario la gradi....cam rece educatoarea aia a lui. Ar trebui sa fie mult mai calde cu piticii, saracii sunt ca si abandonati acolo, nu prea inteleg ei ce se intampla...se lipesc de educatoare si astea ii resping...ce oameni.
gata, am plecat la papa.
_
d_melli spune:
Ioana nu fii trista ca s-a dus Marco sa ii pupe pe baieti.Ai s avezi mai tarziu ce bine are sa iti fie.Vei fii mereu rasfatata lor.In ceea ce priveste vaccinul iti psun sigru ca nu are sa ii convina medicului de familie.Ai sa vezi.Acum ca vb de ele mi-am adus aminte ca si homeopata spunea ceva ca asteapta sa primeasca vaccinul antigripal homeopat care are rezultate foarte bune (ups, am uitat sa ma uit pt Silvia de schema,sper sa imia duc amitne diseara).
Si da, educatoarea nue deloc calda.Azi ma uitam si parca imi venea sa o iau de ciuf.Am venit noi si inca o mamica si ambii copii s-au dus la catedra sa iipupe si ea s-aridicat si a ventispre noi sa vb cu noi, dar strategic , era evident ca a venit numai sa nu ii pupe.Si ei mititeii erau asa debusolati, ca ei stiu ca cealalta ii ia la pupat de cum intra pe usa si asa s-au obisnuit.Ce femeie cretina!
Cel mai destept intotdeauna cedeaza!
Giova spune:
Si mie mi-a recomandat vaccinurile homeopate, ca un contra vaccin la cel de 1,5 ani...cand zicea homeopata ca a avut Marco o reactie urata din cauza componentelor. ala cica e foarte periculos la baieti.
Maraki ma bucur ca ati reusit sa-l inscrieti pe Angelos. e super gradinita din ce spui tu acolo, la noi la stat nu prea sunt asa activitati. la privat sunt, dar multe se platesc.
In ce priveste hainutele, nu trebuie sa le cumperi pe toate deodata. au mai zis si fetele, asa ca nu mai repet si eu.
Eu il trimit in pantalon de trening, sau in haine frumoase si acolo il schimb in ceva lejer, nu scumpe si nu de firma. mai are si un rand de schimb la el, in caz de ceva...vinerea primim ghiozdanelul cu tot acasa.
Silvia cum mai sunteti? tot nu vrea sa doarma singurel Alain? pe marco il mutam la el in camera dupa ce adoarme.
doamne ce retete faine faci...ma tot uit pe site-ul tau si salivez la greu. Mai nou, din lipsa de timp, fac o groaza de fripturi la cuptor, cu tot felul de legume aruncate peste carne.
Bianca cum e la noul loc de munca? cand ai inceput?
Ioana ti=e rau? cum stai? in cate sapt. esti?
canda frumos numele printesei. te cred ca esti innebunita dupa ea, la cat ti-ai dorit si tu o fetitza...la unii li se implinesc visurile...la altii ramane doar...un vis.
Tamina e leita Filip, dar sunt convinsa ca i se vor schimba trasaturile, doar e fetitza.
Pufu cum e Vladimir? s-a acomodat la noua gradi? cand ti-am citit randurile ma vedeam pe mine cu Marco...doar ca eu nu l-am putut muta pe print din palat...inca ne mai sacrificam sa-i fie lui bine si sa nu-l debusolam cu totul.
Ana sa va traiasca mica crestina, tare dulce a fost la botez...si asortata cu nasul.
nu mai retin care ce ati scris....cam atat deocamdata.
_
Biancas spune:
Buna si de la mine.
Ce bine ca ai revenit Giova.. mi-a venit si mie cheful sa scriu.. Imi pare rau de bunicul tau, doamne da sa mai ramana printre cei vii inca mult timp. Si bunica mea de la Sebes are 91 ani jumatate, e batrana stiu, dar cum spunei tu...nu sunt pregatita sa o pierd,,,la ea imi petreceam vacantele. Am vazut pozele si ai 2 copii superbi. Edi e mai grasun cu 300 g decat a fost Dani la 3 luni si s-a nascut cu 3800 . Cu serviciul sunt bine, mersi de intrebare, de2 saptamani lucrez ,sunt economista la o firma (comert) si la o poliniclinica privata. Banii deocamdata sunt putini fata de volumul de munca dar sa speram ca cineva imi va recunoaste munca vreodata si...
Miha, sanatate multa lui Tudor. Asa se intampla din pacate la unii copii cand intra in colectivitate. Depinde foarte mult de imunitate.
Cosmi, imi pare rau de Bianca, care mana si-a luxat-o? Dreapta? Cum scrie?
Mirela ma bucur ca mai dai semn de viata si de la noi. Vad ca sotul tau nu mai lucreaza noptiile ceea ce cred ca e mai bine nu?
Maraki, ai terminat cu cumparaturile?
Silvia spor la invatat si tin pumnii sa treci rmatorul hop
Noi la gradi am dat 50 lei ca sa cumparam rechizite..vom merge eu cu inca doua mamici sa le cumparam ceea ce au cerut educatoarele.
Am dat si 20 lei pentru niste caiete speciale din care vor lucra tot anul acesta, adica grupa mijlocie.
Ne-au spus la gradi ca anul asta lucreaza dupa un nou curiculum (nu stiu ce e) si ca acest curiculum permite ca parintele sa participe la activitatile unei zile, cu programare in prealabil (adica azi ii spun educatoarei ca vreau maine sa particip la activitati) si o ajut in tot ceea ce trebuie. Am zis in gandul meu ca m-as duce..macar sa vad daca mananca Dani sau nu dar..acum nu mai pot ca lucrez. Oricum comportamentul educatoarei e putin fals ma gandesc pentru ca s-ar comporta ca si cum e cineva strain langa ea.
Dani e bine, un prapadit si cum spunea si Giova...il pup si il iubesc toata ziua si parca nu vreau sa treaca timpul. Nici eu cu Sandra nu m-am purtat asa...asta e ciudat ca nu stiu ce s-a intamplat. Ii iubesc pe ambii la fel ca doar sunt copiii mei amandoi dar...Dani parca ma face sa ma simt altfel. Stiam eu ca al doilea copil e diferit de primul, si e altfel senzatia de a fi mama dar...m-am convins ca asa e.
Sandra e bine si ea, cu scoala, cam prea multe ore fac dupa parerea mea in clasa a-6-a... In 2 zile are ore de la 8 la 13 si in 3 zile are ore de la 8 la 14. Mi se pare foarte foarte mult pentru un copil de 12 ani. Eu tin minte ca veneam de la liceu la ora 14 ..nu de la generala. Si se vorbeste la TV ca mai scot din ore...unde? Ca nu am vazut.
A inceput sa mearga din nou la Cambrige, anul asta face cursul KET.
O data pe saptamana cate 2 ore va merge la ore de mate si romana in particular.(asa vreau eu ).
A inceput sa mearga la volei impreuna cu colega ei de banca..sa vedem cat o tine.
Cam incarcat program pentru un copil de 12 ani..plus ca trebuie sa mai si invete acasa. 6 ore scoala + 2-3 invata...are norma de 8 ore pe zi .
Mai revin ca m-am intins ca o placinta.
Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas4" target="_blank">Poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
........Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare. (S. Freud)
"Multumiri persoanelor care se intereseaza de viata altor persoane"
Biancas spune:
Bumbi, si mie imi e dor de postarile tale, stiu ca esti ocupata dar poate iti faci timp si de noi. Te .
Magdaz_ina ce mai faci?
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
........Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare. (S. Freud)
Biancas spune:
Ne-am adunat si noi in casa de la plimbarica. Am si mancat de cina.
Nelu..mamaliga cu branza.... moale ca s-a operat la un dinte ca avea cangrena si e cusut si o saptamana pana ii scoate atele papa ca bebelasii . Azi i-am facut mar razalit ca a poftit cand am mancat eu si Dani. I-am bagat si 3 biscuiti sa fie mai bun . Saracul..a slabit deja vreo 2 kg dar nu-i strica .
Mi-am facut si eu blog cu mancarurile pe care le gatesc in casa. Ma mai inspir si de pe alte bloguri dar cam putin pentru ca nu am avut timp de sapaturi. Mai am mancaruri gatite si fotografiate dar nu am avut timp sa le postez. Pentru cine e in pana de idei si nu stie ce sa gateasca pentru ziua in curs...asta m-am gandit sa fie blogul meu, nu opere de arta sau ceva deosebit....doar un motiv de inspiratie:
http://biancams76.blogspot.com/ (pt cine intereseaza)
Si tot pentru cine e "draguta" care a lasat comentarii neadecvate o anunt ca nu trece nici un comentariu daca nu e aprobat de mine...asa ca nu va obositi sa scrieti aiureli.
Poate revin mai incolo..ma sui pe
silvi_2005 spune:
Bonsoir si de la mine, nu am reusit sa intru azi la voi ca afost zi de sta acasa cu Alain pana la pranz apoi inceput cu grup nou de copii la Centru de actiitati de aici de la 14 la 17 a cam scancit la intrare dar apoi s-a adaptat .
Giova taaaaare m-am bucurat cand am vazut ca a scris eu personal te consider cumva gazda acesui subiect ca tu ai inceput epopeea si era tare ciudat ca tocmai tu sa lipsesti. Deci esti soferita si super descurcareata pe deasupra eu sunt catastrofa la capitolul asta si nu vreau sa ma reapuc de condus daca ar fi toti ca mne ai vedea lumea cu sarete pe autostrada . Eu asa faceam si fac cu Alain ca tine cu Edy ca stiu ca e singurul bb al meu ma minunez si ma bucur de fiecare moment cu el si nu imi pare rau nici de timpul care tece ca e tot mai simpatic . Nu ma supar nici cad e cu tati sa stea cat mai mult sa fiu si eu mai linistita , numai ca asta e tot cu "maman" tot timpul de ma stoarec de energie. Merci de aprecierile pt site, chiar o sa initiez o serie de retete rapide si la cuptor ca stau prost si eu cu timpul puici multi frumosilor tai ma delectez meru cu pozele voastre ce faine sunt si ce imaginatie artistica aveti eu in locul vostru as face o groaza de tablouri pe panza in casa cu ele ca e tehnologia asta acum cu pus pozele tablou pe panza .
Mirelus ai aparut chiar ma intrebam de tine te cred draga mea ca esti obo singurica acolo cu 2 nastrusnici si job eu n-am nici a 5-cea parte din greutatea ta si fac cu nervii cateodata asa ca acorda-ti si tu cate o pauza si circumstante atenuante. Ca si consolare iti zic ca cea fost mai greu a trecut cu copii,incep fiecare un program al lor cu gradi si o sa fii si tu mai linistita multi de la noi si te asteptam mai des.
Bianca succes la noul job sau job-uri si lasa ca o sa vina si banii si recunoasterea incet incet. Esti super harnicuta cu blogul ai progresat cu prezentarea, bravo am vazut ca a iesit super orezul tau cad am timp mai fac si pun retete. Tu ai si ajutor la bucatarie ce iti pasa .
Irina chiar ma gandeam ca nu ai mai zsi de schema dar suntem oricum pe antib iar de o saptamana cand termina il bag pe ceva de imunizare clar o sa sun si dr din Ro .
Maraki merci de faza cu pantalonii de ploaie clar o sa iau si daca nu il trimit la scoala cand ies eu cu el ca aici de cand da in nov e clar ploaie sau zapada pana in mai .
Trebuie sa pun punct ca e seara de pizza si baietii solicita pizza deci se lasa cu cura de slabire drastica si in seara asta
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde