Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (335)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

asa...eu nu am mai facut galuste cu prune, nu am reteta si nici timp sa o sun pe bunica sa mi-o dea. asa ca numai pe luni voi face, daca am timp, sa vedem.

Am facut si eu o ciorbitza si spanac la baieti, pe urma afara, pe centru la porumbei.

Acum sunt iar alone cu strumfii. Si-a facut de cap al meu sapt. asta, aproape in fiecare seara a iesit cu cate cineva. Noroc ca sunt cuminti si ma descurc cu ei.

Cosmi ma refeream ca n-ai de lucru? dormi prea bine noptile? ai nevoie de o mica urlatoare in casa, sa fie legata de tine non stop?
Nu regret ca il am pe Edi, 2 tot trebuia sa fac, e rau sa fii unul singur, dar de stiam ce greu este...nu mai faceam. si totusi, Edi e cuminte, doarme noaptea toata, mananca la 3-4 ore.
Bumbi am vazut si eu oalele alea...am si puncte, dar....am atatea oale dintr-astea noi ca nu mai am unde sa le pun. eventual sa le cumpar de cadou, ca tot vin o groaza de zile de nastere acum.
Nu stiu cat sunt de bun sau nu, dar stiu ca sunt scumpe rau.
Eu nu am avut dereglari, intarzieri de 2 ori, cand au aparut si cele 2 liniute:la Marco si Edi. cred ca mai stau putin si cumpar un test. daca nu...o vizita la dr. sa vedem ce naiba este.
Silvia eu nu iau tablete, dr. a zis cat alaptez sa folosim prezervativ si pe urma vedem...sterilet ceva- zice el. eu nu prea vreau, dar nici hormoni de-a moaca sa-mi bag in organism nu vreau...greu, dar nici bb3 nu vreau. trebuie sa avem mare grija ca vad ca se prinde din prima, nu ma mai pot risca.
si eu vreau ceva cizme de cauciuc pt. ploaie, dar si pt. zapada...acum sa vedem unde gasesc mai ieftine, dar si faine.
Incaltamintea lui Marco de la Next era nr. 8, si el purta 25 spre 26. acum ii sunt ficsi, bine ca a trecut si vara.
3suisses e faina calitate. eu i-am luat si de la Kiabi in vara asta, la amandoi, dar nu e cine stie ce...mai bun decat laredoute, dar nu cu mult. oricum, la preturile alea...pt. bebei sunt ok, la cat le poarta...nici nu merita bani multi si nu stiu ce firme.
Nasol cu amenda, sper sa scapati, ca tare scumpe sunt .
Asa vroiam si eu sa fac pruunele cu aluat, cu cartofi fierti, faina, oua, dar nu stiu cat si cum. o voi suna pe mama sau pe bunica. aveam alta reteta mai usoara, doar cu faina, gris, oua si apa, dar nu sunt asa gustoase ca si cele cu cartofi.
Ma gandeam sa-ti propun sa faci ceva sarmale, vinete cu maioneza, dar acolo cu copii, e cam greu.
maine fac puiul cu ciupercile, nu mi-a venit alta idee si al meu vrea ceva ce se poate manca cu ardei copti.
Bumbi dar unde face ziua colega sotului de costa atat meniul? nu-mi vine sa cred cati bani...doar pt. o zi de nastere...clar e alta lume acolo si alte preturi. si ma mai miram cand un prieten i-a zis la Clau ca are salar de 4000 euro/luna....
ratustele de pe DC si lui Marco ii plac.
Ali foarte bine ca au invatat cuv. magic. Marco de mult il foloseste, ca si "multumesc", e foarte politicos, daca ar fi mai linistit ar fi ok.
Bumbi acum, Marco are o perioada cand nu prea saluta. In rest ori e "buna" la toata lumea, ori "ciao", sau "la revedere".
Maraki nasol cu varicela. of doamne...de unde a luat-o?
acum e consemnat la domiciliu minim o sapt.
Varicela=varsat de vant, cel putin asa stiu eu.
Vezi cate ai luat de 100 euroi? la noi nu iei mare lucru de ei...numai la Zara am vazut pantaloni matlasati la 160 lei si de barbati la 180....bataie de joc cu preturile la copii.
Bianca cum ce vreau sa fac cu el? sa-l acopar, pe afara, prin casa...
Mie chiar imi place denumirea de pled...nu stiu daca a zis-o cineva pe aici, e de la mine citire...mai ales ca e tricotat...asa ca imi aminteste de pleduri de demult.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Giova deci 8 la 26 ma gandesc ca 11 ar fi la 29 sa vad si conversiilepenet, cizmele laea de zapada sunt chiar dragute. Oricum sta sa se regleze cu pachetul asa ca vb lui Jean poate ne-a ochit careva de la posta ca si pacetul de la playmobile era desfacut si lipit dar nu lipse nimic, asta a disparut tot sa vad ce se intampla ca noi luam f des de pe net tot felul de chestii. 3 suisse chiar au calitate, kiabi asa si asa depinde...am vazut ca au reduceri al vertbaudet si o sa comand ceva patlanosi de iarna dar velur bumbac cu elastic ca eu de blugi m-am saturat are 80% numai de blugi.Cu cizmele de cauciuc am vazut imblanite si ma gandesc ca alea sunt mai practice. Si eu zic pled si aici asa le zice si in reviste la cuverturile subtiri. Stiu ce zici tu de la ikea sunt bestiale si au multe si de baie si asternuturi mortale.
Maraki nasol cu varicela sper sa scape repede, si eu am vazut azi o fetita in bus plina cu bubite cred ca si aice e plin de ea nu o sc scapam . Pune reteta ta ca suna super bie si simplu se poate taia nu ? Adica nu e sfaramacioasa sau ceva, merci de idee
Irina am uitat sa iti zic ca am luat un borcan din ala de ardei copti de la Lidl ca am mers si pt acstraveti murati acolo O sa ii desfac cu prima ocazie sa vad daca sunt buni de csumpi au cam fost vreo 2 euro borcanul mic de 800 ml.Mi-a zis azi Anda la tel ca e ceva targ cu produse romanesti la Bruxelles si in nov cand ma duc il atac si caut varza murata fac provizii daca gasesc.
Maraki ce pulovaras ai luat cu cars? sa vad daca a aprut ceva nu sa iau pune poze .

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Uite aici e pledul:
http://good-times.webshots.com/photo/2786483940058404457uEZhQE
e misto, chiar imi place, si culoarea e unisex, pretul ok.

Nasol cu pachetul, si acolo se fura la posta...ca la noi?

A pus o mamica la zmeurici niste versuri:

Pe asta lume am venit plāngānd,

Sunt asa de mic, gingas si plapand.

E prea multa lumina si e asa de frig,

Sunt singur fara tine si mai tip un pic.

Dar n-o sa ma supar sa stii,

Daca tandru m-alinti si īn brate ma tii,

Si din somn ma trezesc si prind

Sānu-ti cald ce pe obrajori īi simt.

Iar daca m-agit, caut si mi-e sete,

Ss ai rabdare, māngaie- ma cu blāndete,

Laptele, caldura si dragostea ta sa mi le dai,

Atāt īti cer mamico,de la tine īn dar,

si īti promit ca nici n-o sa mai plāng,

Mamico! Da-mi odata sa manānc!

la spiridusi nu mai e cazul...dar mi-au dat lacrimile cand le-am citit...cat e de frumos.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biancas spune:

Eu am facut salarii pana acum.daca m-am bagat in hora joc nu?
Giova, faina poezia, cred ca am ma citit-o mai demult..a pus-o careva si aici. Emotionanta oricum.
Eu am facut galustele cu prune cu faina..asa am primit reteta de la mama unei colege a lui Dani. Au iesit bune, am sa pun reteta si pe blog numai timp sa am. Cu cartofi nu am facut niciodata, e prima oara cand fac gombote..cand traia tatal meu el facea ca mamei mele nu ii placea sa faca, si apoi mai facea soacra-mea cand ii spuneam. Acum m-am incumetat eu sa fac singura si au iesit bune.
I-am trimis si socrului meu ca saracul e cu pneumonie, toata sapt a avut febra si tare s-a bucurat si mi-a dat telefon si multumit.
Silvia, am vazut azi vas roman si m-am gandit la tine dar nu mi-am luat...am vas de iena dar as fi vrut si unul dinala doar ca trebuie sa am grija pe unde il pun sa nu se sparga. Si eu cate am camara..e cam greu .

Mai am ceva de lucru si merg si eu la nani
Noapte buna sa aveti, o zi frumoasa maine

Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas4" target="_blank">Poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
........Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare. (S. Freud)

"Multumiri persoanelor care se intereseaza de viata altor persoane"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbita spune:

Buna! eu nu am somn, clar! am dormit azi la pranz si deja vad ca nu mai sunt obisnuita cu asa rasfat...

am fost in parc cu bicicletele ( ale lor, normal ), au fost cumintei, este targul rituaurilor = mestesugarilor. am luat kurtos (hg) si niste ceafa afumata (mm). f bune amandoua.kurtos-ul l-am mancat in parc cu piticii...ma bucur ca le place si lor la fel de mult ca mie ( lui dani insa nu prea-i place ).

la intoarcere, au mancat amandoi frumos la masa fara sa mai dea si pe jos ( spun lucruruiel astea pentru ca incep sa se aseze si la noi lucrurile - pana acum era dezastru la masa - dupa edi alergam prin casa - acum si-a gasit si el locul).

mai fetelor, acum mi-am dat seama de gafa care am facut-o. am scris ca trebuie sa mergem la " ziua" colegei lui dani sa dam banii aia, dar, de fapt, este nunta ei....nu stiu cum de am scris ziua si da, poate fii privita ca pe o obligatie....

giova, cred ca voi ajunge saptamana viitoare la ikea...ne-am hot sa le luam masa si scaunele mamut( desi eu le vreau pe cele albe din fag ) sa le punem la ei in camera si sa coloreze pe ea...caci mi-au patat de carioca si de plastilina perinele de pe scaunele de la bucatarie!!!!

e ffff frumos pledul - alb cu model. este chiar la raionul de copii sau jos la textile???? daca merg saptamana viitoare in wknd, iti zic, il iau si vb dupa unde ti-l trimit.

maraki dar ai cumparat o gramada cu banii!!! sa stapaneasca sanatos angelos tot ce ai luat!!! varicela?? de unde? aoleu!!!! nu m-am gandit ca vor incepe si aceste boli ale copilariei...eu nu am facut decat otita, deci cand le vor face ei, le vom face in grup ( nici dani nu a facut )....si vom sta fericiti cu totii acasa!!!

o reteta cu fasole verde buuuna imi puteti spune si mie? si rapid de facut, bineinteles.mai caut acum si pe net.

www.dropshots.com/bumbita" target="_blank">am mai pus si eu poze noi- noute cu baietii mei

bumbita mami de 2 eduard ( 25 septembrie 2007 ) si sebastian ( 03 ianuarie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbita spune:

giova eu iti recomand sa folosesti prezervativ - pana cand te hotararsti ce " cale" vei urma - sterilet sau anticonceptionale - pentru ca si eu m-am bazat pe faptul ca alaptam, ca al meu sot grija ce face acolo - si uite asa a venit bebe edi. totusi acum eu nu cred sa fie problema la tine, insa sa nu te bazezi exclusiv pe alaptat

e ok ca esti asa de intelegatoare cu clau si ii dai libertate sa iasa cu baietii. si eu l-as lasa. insa al meu, saracu', nu are timp...cand vine acasa, seara la 20-20 30, nu stie cum sa stea in pat la tv....mereu ma gandesc la el cu copiii astia care cand il vad seara, trag de el, din toate partile...el are nevoie sa-l lasam sa se odihneasca, sa citeasca, sa fie mereu cu mintea limpede. eu, oricat as fii de obosita, daca ma lasa o singura data sa dorm mai multicel, mi-am revenit - sunt iar ca pepsi!!!

de ex, sapatamana asta a fost 3 zile - doua nopti - la oradea. fara noi?1 concediu!!!! cred ca nu-i mai venea sa vina acasa!!!

ma duc sa-mi fac si eu baie ca mi s-a umplut cada. ...dupa, nu stiu daca mai revin!!!

noapte buna!!!!

www.dropshots.com/bumbita" target="_blank">am mai pus si eu poze noi- noute cu baietii mei

bumbita mami de 2 eduard ( 25 septembrie 2007 ) si sebastian ( 03 ianuarie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIHA78 spune:

Buna dimineata,
Maraki, la varicela e neaparat sa stea copilul la caldura. A avut nepotul meu si i-a zis dr. ca e pericol sa nu erupa toate altfel si sa faca complicatii. F. multe ai luat totusi de 100 de euro, sa poarte Angelos sanatos hainutele.
Bumbi, oau ce scoruri acolo ptr. o cinste. Imi spunea si o verisoara c-a fost la o nunta de fite in Cluj unde 500 de euro a pus cam oricine. Mi se pare exagerat dar in anumite situatii nu prea ai ce face.
Silvia, interesant ce activitate la gradi. Ce\red ca in Ro n-o sa ajungem curand la asta. M-a surprins placut ce spunea Bianca ca poate participa la o zi de gradi, la noi inca nu se fac astfel de lucruri. Cu mancarea nu stiu ce idee sa-ti dau.
Giova, ma bucur ca reicep sa se miste lucrurile ptr. voi, ca are Clau proiecte bune. Asa a fost anul asta si in Cluj la ex de doctorat, chiar imi spunea o cunostinta ca fata de anul trecut au fost de 3 ori mai multi candidati, iar locurile cu taxa costa 7000 lei anul...
Bianca, succes sa ai cu noul serviciu, uite ca pana la urma ti-ai gasit in domeniul taui, asa e la inceput, nu poti castiga din prima prea mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIHA78 spune:

Despre noi,
Tudor mai tuseste, nu f. tare, am intrerupt cortizonul, ramanem cu pufuri o luna, sper sa nu-l prinda curand o noua raceala ca asta ar fi rau ptr. el. De asta sunt in mare dilema cu gradi, nu stiu daca sa-l duc luni sau sa-l mai tin o sapt. acasa.
Irei dim. am fost la o prietena, care are fetita deodata cu Tudor. A impresionat-o ce politicos e, cum a salutat, a multumit ptr. masa, a zis poezii, totul la superlativ. Ieri dupa amiaza parca mi-a schimbat cineva copilu, putea-i jura ca nu e acelasi cu cel de dimineata. I s-a pus pata pe o fetita din vecini si-a facut circ din orice. Sa nu se uite la el, sa nu intre in curtea noastra sa n-o servesc cu cereale. Am luat Sedocalm asa m-a enervat, l-am pedepsit.
Azi dimineata ce-mi spune:" cand o sa cresc mare si-o sa fiu si eu in casa mea, o sa strig si eu la voi si-o sa va enervez" .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui Biancas

Vorbeati de salutat...Sandra, Dani saluta cu saru-mana..aici asa se obisnuieste si daca e barbat si daca femeie. Cand Sandra va fi putin mai mare va saluta barbatii cu buna ziua probabil. Asa am facut si eu...pana pe la 18 ani salutam vecinii din bloc cu saru-mana. Apoi cu buna ziua. Mai demult, dupa ce m-am maritat si mutat de acolo mergeam la maica-mea acasa si uitam cum sa salut si zicea-m saru-mana (la barbat) si el ma saluta saru-mana.
Dani nu prea saluta...acum "muncim" sa salutam pe toata lumea dar si cnd saluta baga capul in barbie si nu se aude mare lucru.
Cand e vb de oameni straini se cam rusineaza Dani sau e doar o chestie de fitze..si cand vorbesc de fete sau vede fete mai mari mai multe..asa adolescente..se rusineaza

Dani era in camera Sandrei si ii tot stingea televizorul de la buton,. Sandra striga sa ii lase tv in pace dar el continua. Am strigat la el din camera mare:
"Dani daca mai stingi o data Tv vin la tine si iti tai degetele" la care el..
" Nu poti ca`s lipite" .....

Sandrei i se misca o masea dar f bine..a venit la mine si ..i-am scos-o .

Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas4" target="_blank">Poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
........Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare. (S. Freud)

"Multumiri persoanelor care se intereseaza de viata altor persoane"

Si noi tot sar`na ziceam la toti vecinii-barbati/femei La parintii prietenelor le spun si acum, daca am crescut nu inseamna ca trebuie sa uit de bunul simt, doar mergeam la ei in casa de cand eram un rahat cu ochi Scuze pt expresie.... Pe batrani tot cu saru-mana -i salut.

Asa spun eu la magazine, normal nemtii spun Einkauf-zentrum( centru de cumparaturi ) dar ma iau si eu dupa voi si zic mall Este ca mall-ul si acolo sant magazinele convenabile pt cumparat haine...bine, sant si magazinele alea de firma dar nu intru in ele ca nu-mi permit

<Eu spun si pled si paturica...e acelasi lucru Mama spune paturica dar eu m.am luat dupa o prietena cu "pledul" ei

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui silvi_2005

Giova deci 8 la 26 ma gandesc ca 11 ar fi la 29 sa vad si conversiilepenet, cizmele laea de zapada sunt chiar dragute. Oricum sta sa se regleze cu pachetul asa ca vb lui Jean poate ne-a ochit careva de la posta ca si pacetul de la playmobile era desfacut si lipit dar nu lipse nimic, asta a disparut tot sa vad ce se intampla ca noi luam f des de pe net tot felul de chestii. 3 suisse chiar au calitate, kiabi asa si asa depinde...am vazut ca au reduceri al vertbaudet si o sa comand ceva patlanosi de iarna dar velur bumbac cu elastic ca eu de blugi m-am saturat are 80% numai de blugi.Cu cizmele de cauciuc am vazut imblanite si ma gandesc ca alea sunt mai practice. Si eu zic pled si aici asa le zice si in reviste la cuverturile subtiri. Stiu ce zici tu de la ikea sunt bestiale si au multe si de baie si asternuturi mortale.
Maraki nasol cu varicela sper sa scape repede, si eu am vazut azi o fetita in bus plina cu bubite cred ca si aice e plin de ea nu o sc scapam . Pune reteta ta ca suna super bie si simplu se poate taia nu ? Adica nu e sfaramacioasa sau ceva, merci de idee
Irina am uitat sa iti zic ca am luat un borcan din ala de ardei copti de la Lidl ca am mers si pt acstraveti murati acolo O sa ii desfac cu prima ocazie sa vad daca sunt buni de csumpi au cam fost vreo 2 euro borcanul mic de 800 ml.Mi-a zis azi Anda la tel ca e ceva targ cu produse romanesti la Bruxelles si in nov cand ma duc il atac si caut varza murata fac provizii daca gasesc.
Maraki ce pulovaras ai luat cu cars? sa vad daca a aprut ceva nu sa iau pune poze .

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Prajitura cu mere---de la forum

1 cana faina
1 cana gris
1 cana zahar
1 praf de copt

se amesteca bine intr-un vas

merele se rad( cred ca pe razatoarea mica din cate imi amintesc, sa lase sirop ca sa se poata incorpora bine cu prafurile la cuptor) si se amesteca cu zahar( din ochi, dupa gust )scortisoara, zahar vanilat( 3 plicuri )
Se pune in tava tapetata 1 rand de prafuri, unul de mere, etc.Ultimul rand trebuie sa fie de prafuri dupa care se adauga deasupra bucatele de unt din loc in loc( eu am pus destul )pt a ajuta la rumenirea prajiturii.

Silvie eu am facut cantitate dubla ca am tava mare,cred ca mai bine faci acasa o data sa vezi cu ce te prezinti la concurs
Se taie dupa ce se raceste, eu o tin in frigider.

Plovarasul este rosu cu dungute albe si negre parca...pun astazi poza in drop5

Mergi la inceput