Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (335)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Biancas spune:

Maraki, Silvia, pentru voi si nu numai :

Ciorba munteneasca

Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas4" target="_blank">Poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
........Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare. (S. Freud)

"Multumiri persoanelor care se intereseaza de viata altor persoane"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biancas spune:

Giova, curajos Marco daca a sarit de la trambulina . Ai grija cu timpul asta ca uite ce inselator e..ba e cald, ba frig , uneori nici noi nu stim cum sa ne imbracam sa ne fie bine dapoi ei ca sigur nu spun daca le e frig sau cald (cel putin al meu nu spune eu il intreb).
Eu am spus pas la inot ca am vazut ce e in stare si nu e mare amator de inot..apa ii place dar nu exagerat de mult incat sa se straduiasca sa invete sa inoate. Deocamdata incapatanarea e mai mare decat dorinta la el..il mai las pana la vara si il duc la cursuri la strand daca vremea si timpul imi permite.

Am postat in seara asta 2 ciorbe greu de facut , asa ma duc linistita si multumita la somn. Le-am tot amanat de lene sa scriu atata..mai ales la ciorba de burta.

Noapte buna si linistita sa aveti .

Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas4" target="_blank">Poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
........Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare. (S. Freud)

"Multumiri persoanelor care se intereseaza de viata altor persoane"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canda_h spune:

Aseara am scris un mesaj dar s-a pierdut ... am prostul obicei de a nu ma loga si cand sa trimit mesajul cica am bagat parola gresita ... si uite asa s-a dus tot ce am scris

Iona de Bistrita din toata inima felicitari pentru bebe mic din burtica. Sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos tun care creste frumos acolo in burtica! E asa fain cu bebe mic!

Eu cu cezariana sunt ok, ma misc din ce in ce mai bine. In primele zile am avut un soc si ma tot intrebam de ce prefera unele cezariana ... a fost foarte greu. Inca n-am curaj sa umblu fara pansament, mi-e frica ca se desface cusatura
Ioana am vazut si eu ca avem carucior la fel. A nostru zicea ca e de la 0+ cu toate ca nu se lasa de tot jos. Pana acum a fost ok ca nu a stat foarte mult in el, oricum sta bine chiar daca nu e drept. Sunt curioasa daca se decoloreaza de la soare ... Eu eram mare fan McLaren dar nu m-am indurat sa dau o caruta de bani pe carucior.

Angi de motanel (5.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Am intrat si eu la cafea la voi ca ma pun pe treaba cu invatat si curatenie si gata ca nu mai am timp astazi, dupa-masatrebuie sa mergem la cumparaturi...este prima data in istorie cand nu am fost la shopping mare de 2 saptamani am umflat atunci un cos plin din ala mare ca si acum e inca frigi pe jumate plin mergem numai la retusuri. Eu sper sa gasesc maine pe cineva la piata sa imi aduca gogonele ca am fost joi si am esuat in actiune.
Giova te anunt eu ca imi imaginez ca nu ai timp. Asa bucatica de flacau ai ca zici ca e de 6 luni nu e 3 luni si un pic e tareee dulce .Super ca ai iesit cu fetele si mie imi lipsesc iesirile cu fetele...Cu vaccinul si eu zic ca macar cele obligatorii trebuie facute stiu ca e multa lume contra si ca multi copilasi dau reactii dar totusi inainte de vaccinuri mureau pe capete copii si ca idee sunt un "rau " necesar. Aici e mare circ cu vaccinul pentru cancerul de col ca a murit o adolescenta in UK de la el si au cam oprit campaia se si exagereaza cu vaccinuri pentru orice .
Miha a bucur ca ai intrat cum e Tudor, ati scapat de raceala?
Canda ce va admir cand va vad asa preocupate cu lapticul pt bb eu recunosc am avut o chestie negativa cu asa de la inceput si nici nu am reusit sa alaptez multa vreme dar si mama a fost la fel asa ca ma consolez ca o fi fost si genetic . Refacere rapida si o bebelina cuminte .
Bianca am vazut ciorba suna bine dar nu cred ca o sa o incerc in curand ca aici au niste preturi ciupercile de padure vreo 16 euro/kg galbiorii si hribi habar nu am ca nu am vazut decat uscati sau congelati si e cam tot pe acolo deci m-ar costa prea mult. Sa vad Maraki ce zice cat costa la ei, sunt curioasa. Poate fac in cantitate mai mica asa simbolic daca gasesc hribi congelati.
Gata pauza ca maapuc de treaba o zi buna va doresc si spor la toate, una peste alta e we iar

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele!
Ioana, felicitari! Sarcina usoara si bebelus sanatos (fetita sau baiat).
Canda, vad ca acasa fiind cu mica printesa cu nume frumos, ai mai mult timp de net!
Andiaroro, 58 kg, wow. Felicitari. Tot am vrut sa te intreb ceva, poate ai mai spus asta si n-am prins eu ce si cum. Tu de ce ai renuntat la lactoza si gluten? Ceva probleme de sanatate de a trebuit sa le elimini din alimentatie? EU una asa am inteles, ca ai renuntat la ele si apoi in timp destul de scurt, fiindca ti-ai supravegheat alimentatia, ai slabit atat de mult.
Irina, vad ca tu nici n-ai nascut si deja ai o problema cu alaptatul. Ufff. Stiu ca nu-ti plac tie sfaturile, dar intrucat asta e un subiect sensibil si important, o sa ma risc. Intai si intai tb sa te gandesti cate poti sa induri ca sa-ti alaptezi copilul! Si aici e la modul serios pus verbul " a indura". Pur si simplu se intampla sa nu fie un proces natural si usor! Se intampla sa zbiere copilul ala de foame continuu,cateva zile, o saptamana, doua, 3. Si tu de durere de la ragade, tot asa o vreme (de obicei pana intr-o saptamana-10 zile) sa te urci pe pereti (pana invata bebele sa suga cum tb, ca de fapt asta e problema). Apoi o sa vina diverse persoane: mama, soacra, pediatru: flamanzesti copilul, il omori, esti denaturata, da-i lapte praf sa doarma! Nu doarme 3 ore ziua fiindca nu ai lapte! Il doare burta fiindca laptele tau e prost. Nu creste destul fiindca ai laptele inconsistent. Toate astea mi s-au intamplat mie! Toate astea le-am auzit si "indurat", cu toti 3 copiii. Deci tb sa fii bine inarmata cu rabdare si sa stii ce vrei. Fiindca bebelusii nu-s roboti si cei care papa/dorm si nu urla sunt putini. SI vei avea si o fetita, iar fetitele sunt si mai delicate si capricioase! Deci pe langa ceaiuri/lichide/ galactogil iti trebuie un psihic de fier si rabdare.

http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Neatza!
Marco a reusit performanta sa se culce la 2 azi-noapte, asa ca azi dim. a fost circ si acasa si la gradi:s-a prins de gatul meu, ca el vrea acasa, la el in camera sa doarma.
Am mustrari de constiinta, mai bine il aduceam acasa. Am ramas inteleasa cu educatoarea ca ma suna in caz de ceva...stau cu ochii pe tel., ca pe butelie.

Bianca suna fain ciorba munteneasca, doar ca prea aduce gustul a ciorba de burta si tot nu o fac.
canda eu i-am pus o salteluta facuta rapid de mama in carucior...nu-mi placea ca nu statea cu spatele perfect drept, nici cu capul...prea era stramb in carucior la o luna. Asta de acasa e perfect intins si cu protectie cap nou-nascut, altfel decat a ta.
McLaren sunt pt. copii mai maricei, parca de la 6 luni in sus. dar sunt super usoare, sincer pe mine nu ma incanta designul lor, dar vad ca sunt foarte apreciate in State.
Ai recoltat celule stem?
Bee ce bine ai explicat....eu nu am trecut prin nimic din ce descrii tu acolo, dar am auzit cazuri. Bine, rani la mameloane am avut si eu, dar cu garmastan si mameloane de silicon, am reusit sa trec peste. Eu am sfarcuri ombilicate, asa ca mai greu fara silicoane, dar uite ca bb asta mic a reusit de le-a mai format cat de cat si papa foarte bine si fara protectie.
Sa va traiasca micul crestin! mUlta sananate la bolnaviori!
asteptam poze de la botez.
Silvia prinde bine cate-o iesire, pacat ca e din ani in pasti.

Noi sunt fericiti, aseara a incheiat sotul un contract mare..la ora 23 el era la intalnire de afaceri. asa ca ne gandim pe unde mergem in vacanta la iarna, cu si fara copii. doamne ca de abia astept...de 2 ani nu am pupat concediu de relax (vizitele in Italia nu se pun). va avea foarte mult de munca, mai au ceva proiecte in curs cu termene rapide de predare[bang[], dar ma bucur ca incet-incet iesim si noi din criza.

azi iar e cald afara, la ora 8:30 cand l-am dus pe Marco, erau 18 grade.
ma striga mogaldeata, s-a saturat de stat la orizontala.
o zi faina.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canda_h spune:

Irina si eu am vrut sa zic de laptic, vad ca Bee a descris foarte bine problemele ce apar . In general e bine sa colectezi tot felul de sfaturi (pro-alaptat ... nu de la binevoitori care iti zic sa ii dai formula din prima) si sa aplici ce vi se potriveste. Fiecare copil e diferit si cea mai mare lupta se da cu nervii tai ... iti trebuie foarte multa rabdare ca sa poti sa stai cu bebe la titi din sfert in sfert de ora (daca cere) chiar daca nu curge mai nimic in primele zile. Eu la Filip am cedat din prima si i-am dat completare la fiecare masa ... si asa am ramas cu "productie" mica. Acum m-am luptat si dupa doua saptamani si ceva cred ca am lapte suficient ... nu am cantarit-o dar mananca si doarme cate 2-3 ore, asa ca ma gandesc ca se satura. Trebuie sa o si cantaresc zilele astea, dar sigur are mai mult ca se vede la falcute

Ioana sunt si McLaren de la 0 luni, dar astea sunt cele mai scumpe Nu e o idee rea cu salteluta, ar trebui sa incerc si eu ....

Bee un camp de flori pentru tine pentru ca te descurci cu 3 copilasi si faci fata la toate provocarile!

Angi de motanel (5.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Giova-pai a sarbatorit si el ...sigur v-a simtit emotionati si de asta nu a putut dormi.
Mie carucioarele McL imi plac ca-s usor de manevrat, dar nu au striatii la roti si sunt cam alunecoase pe timp ploios, ori stabilitatea mie mi se pare f imp.
Cu alaptatul-am stiut dintotdeauna ca vreau sa alaptez pt ca mi se pare imp pt copil...o fi ata de imp pt copil sau nu, nu stiu.dar cum am terminat cu Alex la 1 an si 3 luni, cum a facut criza aia de alergie, asa ac acum am plecat decisa la drum...vroiau sa-mi strice planurile niste dr ca imi propuneau un trat ce nu se pupa cu alaptatul, dar au renuntat pt moment, asa ca pana se mai socotesc ei , eu imi vad de ale mele...si-mi respect planu: diversif la 6 luni(fara 2 zile) si alaptat cat se va putea.am semnat un protocol cu cresa si le duc lapte de-al meu proaspat sau congelat si ne descurcam...O sa incep pe la 10 luni sa-i dau si lapte de crestere(care se ad pana la 3 ani) ca sa se obisnuiasca cu gustul, dar alaptatul va continua cat se va putea... Asta nu inseamna ca nu am avut si eu mom dif, dar am insistat...n-am stat niciodata sa analizez culoarea, cantitatea si restul si am stiut intotdeauan ca am bib de securitate in congelator(acu nu prea mai am asa multe ca le-am tot dus la cresa, dar pot sa-i dau repede un iaurtel in caz de pb ca deja suntem la alta etapa)
Ce m-ati mai intrebatca ma pierdui in detalii...aaa.galactogil am cump o cutie cu alex-nu am inceput-o. i-am dat-o unei prietene, mi-a dat-o inapoi inceputa, dar luase doar 3 linguri....am luat si eu de 2 ori din ea...acu ma gandesc cui sa o dau ca expira in dec la anu ca e clar ca tot asa va ramane...ceaiuri speciale de alaptat nu mi-am facut si apa asat cu calciu o beau dupa discutia cu dr gin (care e consultant in lactatie pt alea de la liga laptelui de colecteaza lapte de la mame ce au surplus si dau la copii ce au nevoie)c arenuntant eu la lapte tr sa suplinesc, asa ca bag apa si proteine (carne, peste si oua la greu)...Aici doctori nu-s asa complicati ca americanii aia de care zici tu.spun ca e imp sa fii odihnita, sa consumi toate grupele de alim si lichide..chiar ma amuza ce le-a prescris fetelor alora ca e cam greu sa respecti faza cu orele alea cand ai un bebe mic( nu mai vb de mai multi copii).Apa Asta pe care o beau eu nu e o apa speciala sau imbogatita, nici macar nu mi-a dat dr numele ei ci am cautat eu pe net dupa analizele apelor de pe piata si mi-am facut o lista CU CLASAMENTUL si o cumpar pe aia care o gasesc la oferta.acu ii Raspud si lui Bee ai inteles bine si motivul si strategai aplicata...ia gandeste-te cat poti sa slabesti cand nu mai manaci unt, smatanica, paine, dulciuri, paste......nimiiiic. se cunoaste imediat ...si n-am suferit de foame ca de frica alaptatului chiar am fost extrem de atenta sa mananc consistent si toate grupele de alim

Canda-stai linistita ca nu se desface, dar e clar ca te "tine" ca doar e operatie...

Bianca -ce-i prostia asta cu dusmanii...mie cuvantul asat mi se pare asa dur ca ii vad rostul numai la aia de-s in razboaie...io nu cred ca cineva cu care ai schimbat 3 vb pe net te poate uri la nivelul asta...ti-au explicat fetele f frumos cum sta treaba cu vizitatorii nechemati....asa ca de acu ia o cafea, gaseste probe si doar cu alae poti sa bati obrazu cuiva...asta e internetu-o casa fara usa...ai citit bine nu fara zavor la usa ...oricne se plimba pe strada poate intra...oricine cauat o ciorba munteneasca poate da de blogul tau si sa-ti lase o injuratura in loc de multumesc ca nu-i place ce culoare au morcovii tai
Miha-esti asa cumintica si simpatica in tot ce scrii ca imi esti tare traga
Bumbi intrasi in priza vaz
aaa....cu nasu ...pai aici unde intrebarea cheie e : dar e ortodox(a)? credeti ca-si mai pune cineva pb, daca-i barbat sau femeie...si oricum nasa lui nasu statea sa nasca si e catolica(ca-i italianaca)
ma duc sa mai afc ceva treaba ca azi am o zi incarcata ca urmeaza un we pliiin ca e alex invitat la 2 aniv si noi tr sa-l insotim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns d_melli spune:

Ali , Canda sarumana pentru sfaturi!
Brandusa de unde ti-a venit ideea ca nu imi plac sfaturile?.Mie sincer imi e frica de alaptare.Am ramas cu sechele de data trecuta.Mi s-a parut mai dureros decat nasterea in sine.Plus de asta am ramas cu intrebarea dc mi-ar fi venit vreun strop de lapte vreodata.Cert e ca ezperienta a fost dura.Si acum simt repulsie cand vad pe cineva ca alapteaza, alias cumnatamea.Si totusi...nu vreau sa renunt, vreau sa fac tot posibilul sa se poata,tocmai de aia imi prinde bine orice sfat.Si bag la captzana orice imi spuneti.Insa sunt convinsa ca dc voi pati ca a mea cumnata adica dc copiul ia 400 de grame pe luna , timp de 3 luni consecutive , ii dau completare instant.
Canda tu ai nascut normal si apoi cezqariana? Zi si mie atunci cum ai vazut diferenta ca si eu vreau tot cezariana acum , insa se pare ca nu mai e pe vrute ci tb musai sa o fac.
Giova ma bucur ca incet incet iesiti din criza.Poate o data cu voi iese si tara.
Ana estio finuta ca de obicei.Chiar asa cu nasul , e orto sau nu? Noua nu ne-au permis nas catolic sa boteze un ortodox.Aici stiu ca nuu e nici o prolema ce si care tine copilul .La nepoatamea au fost trei , adica verisoara mea, barbasu si mama ei, Si faceau concurs care sa il tina.Deci galactogilul mi-l trimti mie via avion cu motor.Dc tot zici ca e praf sufli si ajunge aici.
Silvie mi-am adus aminte de gogonele , eu mergeam la piata sambata sau dunminica si aranjam cu unul care avea rosii sa imi aduca rosii verzi.Se cruceau aia dar saptamana urmatoare imia duceau cu sacosa. Si uite asa aveam suepr muraturi.Sa stii cam-am uitat pe reteta aseara...si am uitat azi...da am sa ma uit si am sa si notez ca vad ca am probleme din ce in ce mai serioase cu cerebelul.

Cel mai destept intotdeauna cedeaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbita spune:

hola, fetele!!!

vine wknd-ul!!! deci sunt vesela, fericita ...si zburdalnica!!! pentru mine acum wknd inseamna relax si odihna...pentru altii distractie!!!

eu ieri am fost cam supi pe sebi...cum m-am dus la gradi, m-a luat educatoarea la rost , parca...ca sebi aimpins doi baieti, la alt baietel i-a stricat puzzle, aproape pe terminate, la masa a varsat intentionat castronul cu ciorba al unei fetite de langa el...etc...etc...inrosisem toata-toata...ce puteam sa zic??? nu stiu ce se intampla cu el cand face gesturi de-astea rautacioase????? asa ca...am sarit peste iesitul in parc si am fost doar in real unde am facut cateva cumparaturi urgente...desi nu mi s-a parut corect pentru edi...care ar fii meritat sa se distreze.....offff!!!! oricum aseara m-am jucat mai mult cu edi si le-am facut baie separat ( spre disperarea lui sebi )...care a fost pedepsit toata seara!!!!

el are iesiri de astea si cu edi...il impinge, il pune la colt, il pupa fortat desi edi chitzaie ca vrea sa fie lasat in pace...sa...sa..sa

...si cu iris...prietena si vecina lui...cand o pupa pe obraz, cand ii pupa manutza, ca un cavaler...cand trece in extrema cealalta si ii ravaseste parul sau ii ia clama din par...sau o necajeste si o face urata ( desi e o blonda superba )...sau ii zice ca are parul urat...sau ca e plangaciosa..etc..etc...etc...si riis se pune pe plans...

CE ARE SEBITZA AL MEU OARE DE NU MA MAI INTELEG CU EL SI MA FACE SA-L PEDEPSESC SI SA TIP LA EL????

www.dropshots.com/bumbita" target="_blank">am mai pus si eu poze noi- noute cu baietii mei

bumbita mami de 2 eduard ( 25 septembrie 2007 ) si sebastian ( 03 ianuarie 2006)

Mergi la inceput