Bulgarasi si globulete de nov-dec2007(197)
Raspunsuri - Pagina 9
bb_yasmi spune:
buna
oofff imi pare tare rau sa citesc ca sunt atatia puiutzi bolnaviori!! va inteleg asa de bine, noi numai ce am inceput sa "iesim" din raceala!!
ellis, si eu am scos-o pe mina afara cat a fost racita, chiar si cand avea febra usoara (in jur de 38).
victo, eu i-am dat medicam 9antib) chiar daca nu manca ca trebuia urmat tratamentul). o lasam sa guste (ca de muncat nu manca decat supica/ciorbica) din ce vroia ea, chiar daca in mod normal nu o lasam sa pape asa ceva, doar ca sa aibe ceva in stomacel.
vali, multa sanatate la printesa roz!!
bianca, felicitari pt samburel!! 

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi &
ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007 
Victo spune:
lavi, pai clar ca ii dau si eu orice numa sa manance :)
si noi suntem pe antib., augmentin.
ma duc sa facem o proba la aerosoli, sa vedem cum il primeste
Paula si Stefan (30 oct. 2007)
ellis spune:
merci, ADINA! la noi se recomanda mai intai panadolul, apoi nurofenul...iar pediatra noastra le recomanda, de regule, alternativ; cu iesitul afara, ma repet, cred ca vremea nu ne era favorabila, in alte conditii am scos-o si eu, dar la starea pe care a avut-o am considerat ca e mai bine asa; si azi a plouat, dar am pris o ora si un pic afara, dar cert e ca, dupa ce am intrat in casa, ii curg si mai tare mucii...si la noi, cum ai zis de JASMINA, e sigur de la intrarea in colectivitate;
maine mergem la dr;
FELICITARI, BIANCA, IN CONTINUARE SARCINA USOARA SI BEBE SA VINA SANATOS, LA TERMEN!
VICTO - am mai zis, curg, dar nu toti, ca se aude ca e infundata, cand incerc sa trag..sau o nara curge, una nu...si ea se tot chinuie sa ii inghita, nu reuseste, se ineaca, tuseste, maine ii zic dr sa imi dea si un expectorant, sa poata rupe din gat...mai devreme incepuse si sa friga, dupa ce am revenit de afara...asta e, daca trebuie antibiotic, il dai, dar e rau si cu mancarea...incearca niste vitamine, sau vitamina C ca face pofta de mancare(dar cam irita gatul) - de asta mi-e frica si mie, de ce-o avea in gat...de la mucii pe care se tot cazneste sa ii inghita...sanatate multa! cu mancatul, nu stiu ce sfaturi sa iti dau, ca le-as aplica si eu! astazi a tot mancat niste paste mici, melcisori, cu ou si smantana - dimineata si cu almette seara(astea sunt preferatele ei); la pranz, printre plansete si refuzuri a mancat 3 varfuri de lingurita de spanac cu salau si 3 lingurite mici de ciorba...nu exagerez, exact atat a mancat; apoi i-am facut laptic, a baut 250ml(este prima data dupa 1 an,cand bea laptic la pranz...dar decat sa doarma cu stomacul gol, m-am gandit ca e o alternativa).
VALI...SANATATE MULTA, CE SA MAI ZIC!
BB- din cate imi amintesc era vreme buna cand a fost Iasmi racita...
VICTO - din ciclul 'ii dau orice, numai sa manance', aseara a mancat 3 bucati de cartofi...prajiti...mare realizare, decat nimic...si putina carnita de vita;
Victo spune:
ellis, din pacate gatul lui e cam varza, amigdalele inflamate, e si ragusit, deci si laringele e afectat..ce sa facem..a trece si asta. eu ma astept asa in viit 6 luni sa ne fie greu.
dar el nu ca lua o inghititura si nu mai vroia, ci efectiv refuza absolut orice, in orice loc al casei..azi ar fi vrut sa bea apa stand culcat
..ca mai nou are niste mofturi...
si..ii i-e dor de copii :)
azi chipurile a mancat mai binisor sa zic. desi cu supa nu am avut noroc, ca a vomitat-o..:(:(
peste vreo ora a mancat de la noi cate ceva, si ba o juma de iaurt, ba un biscuite..o felie de paine!( ce m-am bucurat..asa goala, cum vrea el si eu nu il lasam :)
pe seara o felie de unt si miere..si vorba ta, nu exagerez, vreo 3-4 lingurite de cartofi cu peste. si apa.
dar macar nu a mai fost asa mamaliga, spre dupa-amiaza. a inceput sa se joace, sa faca traznai..:)
ma duc sa ii preg papa pe maine si la sot lista cu orele si cantitatile de hapuri.
softurela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Victo Bianca, felicitari pt bb mic si cuminte! Voi ati facut inhalatii cu aerosoli? mie mi-a prescis drul flixotide, ser fiz. si bicarbonat. sa inteleg ca toate odata? si a uitat sa imi spuna cate minute..iar eu am uitat sa intreb. ![]() |
Victo, sedinta de aerosoli nu se masoara in timp. Prepari dozajul recomandat de medic. Tii masca la nas, pana se termina flixotide-ul.
De exemplu la flixotide nebules 0,5 mg/2 ml, se prepara :
1 ml flixotide + 2 ml ser fiziologic ...dureaza cam 15 minute.
Nu stiu ce doza ti-a recomandat medicul, verifica reteta.
Sa inteleg ca are bronsita ?
Sanatate si trateaza cat mai bine.
Noi dupa o singura bronsita, prost diagnosticata si tratata, am dat in astm.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
RAMONELLA spune:

Salutare!!!
Multa sanatate bolnaviorilor!!!
Noi suntem bine,papam f bine,noaptea se trezeste de 3,4 ori sa pape lapte...Nici cand alaptam nu ma trezeam asa des...
A pus 1300 g intr-o luna,deci avem in sfarsit 10 kg!!!
Ne-am facut norma de 3 kg cat e normal pe anul asta.Avand in vedere ca la 1 an avea 7 kg...
Anul trecut a pus tare rau...
Bianca,felicitari din suflet pentru samburel.Doamne ajuta sa fie bine!!!
Eu sunt ok,dar e tare greu cand vad gravidute...ma gandesc ca si eu trebuiam sa fiu...dar asta e...nu a fost sa fie...mai am de asteptat inca 2 luni pana avem unda verde...
Ramonel,mami de
Bea(08.11.2007)
Ingeras mic,mami,tati si Bea nu te vor uita niciodata
mariussimiuc spune:
Sanatate multa la bolnaviori! 
Ramonella,ti-am zarit noua semnatura pe undeva pe forum si mi-a parut tare rau!
Multa putere si incredere ca totul va fi bine! 
www.bucataras.ro/retete/2010/paine_rotunda_impletita.html" target="_blank">Miha papa tot

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12" target="_blank">Copiii mei fericiti

De la lume adunate si-napoi la lume date...Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

ancadragoman spune:
Neata
biana felicitari pentru inimioara....aici tin lumanarile cavalerul si domnisoara de onoare![]()
Ramo ma bucur ca mancati si va ingrasati ...bea lapte de 3-4 ori pe noapte?![]()
Sanatate la puiutii raciti
O zi buna
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT!!
Victo spune:
softurela, diagnosticul nu e de bronsita acum e ceva angina nu stiu cum, am uitat. ideea e ca tuseste f urat, cu expectoratie, dar ii era f greu noaptea sa doarma din cauza asta.
ne-a dat 2 ml flixotide, 2 ml ser si 2 ml bicarbonat. oricum ieri a fost f necajit , si nu l-am tinut pana s=-a terminat, caci deja suspina si am zis sa nu il chinuim asa tare. poate astazi l-a primit mai bine. iar pe aparatul meu parca scrie ca maxim 10 minute se face..sau n-am citit eu bine????
Nopatea trecuta a fost mult mai bine, ca de la antib, ca de la aerosoli, ca de la picuri in nas (betapioptal) ideea e ca nu a mai tusit asa de mult.dupa ce adoarme la amiaza.il sun pe tati sa imi zica cum a reusit sa faca azi slalom printre curatat nas, pus picuri, dat siropuri, mancare, dragaleala si alte cele :)
softurela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Victo softurela, diagnosticul nu e de bronsita acum e ceva angina nu stiu cum, am uitat. ideea e ca tuseste f urat, cu expectoratie, dar ii era f greu noaptea sa doarma din cauza asta. ne-a dat 2 ml flixotide, 2 ml ser si 2 ml bicarbonat. oricum ieri a fost f necajit , si nu l-am tinut pana s=-a terminat, caci deja suspina si am zis sa nu il chinuim asa tare. poate astazi l-a primit mai bine. iar pe aparatul meu parca scrie ca maxim 10 minute se face..sau n-am citit eu bine???? Nopatea trecuta a fost mult mai bine, ca de la antib, ca de la aerosoli, ca de la picuri in nas (betapioptal) ideea e ca nu a mai tusit asa de mult.dupa ce adoarme la amiaza.il sun pe tati sa imi zica cum a reusit sa faca azi slalom printre curatat nas, pus picuri, dat siropuri, mancare, dragaleala si alte cele :) Paula si Stefan (30 oct. 2007) |
Eu sunt foarte multumita de aerosoli.
Sa va zic cum a fost la noi, ultima raceala (a doua). Dar fetita mea are o forma usoara de astm. La ea orice raceala coboara la plamani.
Marti seara au inceput mucisori multi ...multi. Stranuta non stop. Cu batista nu scoteam nimic.
Prima noapte a respirat pe gura, nasul era blocat.
A doua zi mucii au putut fi trasi cu batista bebelusului. Au mai curs dar parca mai putin.
A treia zi (joi) mucii s-au oprit. Am zis Doamne-ajuta, nu mai coboara la plamani, poate scapam de data asta.
I-am facut noaptea aeroosli cu ACC. La 5 minute a inceput tusea. Dupa o ora s-a declansat bronho-spasmul. Ulterior, la Medicover am aflat ca ACC-ul e total nerecomandat astmaticilor. Se pare ca unii medici au lipsit la cursuri.
I-am facut repede ventolin si flixotide si am plecat spre Bucuresti.
La 4 dimineata faceam bagaje si am calatorit 300 km.
In masina a tusit putin, cand am intrat in Bucuresti deja tusea devenea sufocanta. Am ajuns la timp la clinica, ne-a dat sa continuam aerosolii in schema deja inceputa de mine, mai putin ACC-ul. Dupa 2 zile fetita nu mai tusea deloc, era ca noua. Iar in cele 2 zile de aerosoli , tusea a fost usoara, cred ca a tusit de doua ori pe noapte iar ziua cand si cand.
Concluzia, aerosolii fac minuni cel putin in cazul nostru. Nu a luat antibiotic si nici antitermice.
La prima raceala, ne-am chinuit o luna jumatate, antibiotice si spitalizare o luna jumatate.
Sanatate!
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518