Bobocei de sept-oct 2008 IN SARBATOARE!! (192)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Citat:
citat din mesajul lui Muuh

Va invit, sâmbaata, 3 octombrie 2009, în parcul Titan, lânga; fântana de 16 m, pe insula pensionarilor, la ora 11 fix sa; începem sa; atasam copiii la sân pentru a promova alaptarea si a o sustine alaturi de alte mii de mame de pe tot globul.

detalii pe atasatlasanulmamei.blogspot.com

Miruna, mama lui Alexei (13.07.2006) si a lui Dimitri (02.09.2008)

S-a mai tinut, pana la urma, pe vremea asta? Eu as fi vrut sa vin, insa de azi-noapte la Gruia au revenit mucii in forta si clar nu-l scot pe vremea asta afara ...

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paula-Laura spune:

Claudinna ce plimbareti sunteti!
Eu am o varianta mai simplista a soferului vorbaret, www.toyplex.ro/Jucarii/Jucarii_nou_nascuti/Jucarii_plastic_0-2_ani/Caterpillar/Bord_Buldozer_CAT_80230" target="_blank">soferul de buldozer dar are succes la Mihnea. La-m vazut si prin hipermarchet (carrefour parca) ceva mai ieftin
De asemeena iti recomand www.bestreclama ilegala - avertizare/p-2375-ursulet-iteddy.aspx" target="_blank">i teddy . Eu la-m luat asta toamna la oferta, am dat pe el 90 ron. Ii poti pune povesti,desene, muzica. E super-ok pentru varsta asta.

Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paula-Laura spune:

Tzitziri si eu m-am simtit cam naspa 2 zile cand urla cupilu pe balcon sau la masa, dar m-am obisnuit Atata vreme cat fac tot posibilul sa il calmez, nu vad de ce ar trebui sa imi cer scuze. E copil, nu poate sa se exprime altfel si nu pot sa-i pun mana la gura, nu?. Si intr-un final toti de acolo stateau cu ochii dupa el zambind , asa ca nu iti face probleme

Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Vroiam sa va spune de mai multe dar nu prea apuc...

cereale: Matei nu mai vrea de cateva luni sa mai papa cereale de copii, in schimb mananca cu placere musli cu lapte sau iaurt... ii dau dimineata impreuna cu fructe.

mers cu diferite obiecte in mana: si Matei merge cu diverse in manute (de preferat tot felul de bete, tuburi etc). problema e ca daca se dezechilibreaza nu le da drumu' ca sa se sprijine...cade fara sa se tina dar cu betele...ferite de lovituri... asa ca atentie..

mers: Matei a inceput sa mearga foarte sigur pe el de cand i-am cumparat o pereche de ghetute care prind glezna si o tin bine...sunt inalte si o idee rigide la glezna (la recomandarea dr). De atunci a invatat f repede sa alerge, sa se aseze pe vine sau in fund si sa se ridice singur...(la aprox 2 saptamani de la primul pas singurel)

parca mai era ceva....sper sa am timp azi daca tot e vremea asta si vom sta mai mult in casa.

Matei Gabriel 24.08.2008 foto

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tzitziri

Angelynna,pentru surioara ta!Sa fie sanatoasa (ca frumoasa am vazut ca e)

Nerantula, chiar ieri citeam in cartea lui dr Spock-pana la 2 ani (carte pe care am pus-o si pe net) capitolul cu "poor eaters"....cred ca doar numele si spune tot.La mine a contribuit in oarecare masura la linistea mea sufleteasca.David are chestii care ii plac clar - gen paine cu unt, croissant,mango,paste,struguri - de care incerc sa nu abuzez dar incerc cu ele sa trecem iar la ganduri mai bune cu mancare.Si incet incet vad ca revine macar la iaurt.
Voi mai aveti probleme cu digestia?Ca stiu a la tine am auzit prima data de micro-clisma.Dr imi zicea ca isi regleaza digestia in momentul in care trec pe mancarica de adult si vad in ultima vreme ca la noi deocamdata asa e.

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Oana, daca ar fi dupa Gruia, el ar manca numai pufuleti, covrigi si iaurt cu/fara cereale .. in fine, o sa citesc si eu despre 'poor eaters', ca mi-ar prinde bine un refresh la psihic.
Despre constipatie ... a avut o perioada in care facea normal, dupa o cura cu enterolactis duo de 21 zile, apoi a fost bolnav 2 saptamani, timp in care facea kk de 2-3 ori pe zi, nu foarte moale, dar mai moale decat un scaun normal, dupa care, cand s-a insanatosit, a revenit o constipatie in mare forta, adica face zilnic, dar foarte tare, se chinuie mult, chiar daca piureul de fructe de dimineata are invariabil para si piersica si nu ii dau nimic de genul: banana, mar copt, orez, morcov fiert, etc. Deci, microclisma a reintrat in program, cam una la 2 zile. Incepusem o schema de imunizare homeopata de acum o saptamana, care avea si o biluta zilnica pentru pofta de mancare, insa acum trebuie sa o opresc si sa revin la tratamentul pentru raceala. Dupa ce am fi terminat schema respectiva, am fi luat niste bilute pentru constipatie, insa acum se va intarzia asta ..
Probabil tot o cura de enterolactis va fi mai aproape ..

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

e super bordul ala de buldozer, merci Paula!
celalalt link nu merge, poate daca-l scrii cu spatii

avem o nunta...ca altfel n-as pleca pt cateva zile atata drum...din pacate nu putem sta mai mult, desi ne planificasem o vacanta in zona...

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=3" target="_blank">Razvan la concursul Klorane! daca vreti, aici ne puteti vota! c1.jpg
blog cu basca

Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui babymom75

Citat:
citat din mesajul lui Nerantula

Ceea ce a facut Dragos nu mi se pare o criza de isterie, el pur si simplu voia sa suga, iar refuzul tau l-a facut sa isi arate supararea, ceea ce mi se pare o atitudine perfect normala. El nu are la indemana mijloace nuantate de a-si arata sentimentele negative, insa tu ar trebui sa i le intampini si pe acestea activ, sa i le recunosti, chiar daca nu iti fac placere. Intelegerea pe care o aratam sentimentelor copiilor ar trebui sa fie neconditionata si diferita de intelegerea pe care o aratam actiunilor lor, sa nu le confundam. Ignoranta pe care i-ai aratat-o nu a facut decat sa creasca frustarea si sa primeasca un mesaj nu foarte constructiv pentru increderea lui in sine. Sper sa nu fi deranjat ceea ce am spus

Da Nerantula, asa e si-a aratat supararea, dar ceea ce m-a socat pe mine a fost tocmai noua nuanta pe care a adaugat-o repertoriului, adica furia exprimata la modul asta vehement. Pana acum era suparat si plangea, fara accese de furie. Poate ca n-am procedat foarte corect, dar n-am vrut sa-l fac sa inteleaga ca un astfel de comportament poate fi recompensat in vreun fel.
Nu am fost deloc deranjata de ce mi-ai spus .

Vacanta 2009

Lavinia mama lui Dragos si a lui Victor

Nu vreau sa fiu deloc malitioasa, dar deloc, e doar o curiozitate poate retorica .. dar nu-mi imaginez o manifestare nevehementa a furiei , ca atunci probabil s-ar chema altfel. Eu nu as reprima exprimarea, chiar si foarte vehementa a furiei, dar as incerca sa o directionez intr-o zona in care sa nu faca rau: de exemplu sa dea cu picioarele intr-o perna, sa tipe, etc, dar sa nu sparga, strice, etc.
Inabusirea ei ar transmite copilului mesajul ca nu e bine sa isi exprime sentimentele (chiar daca nu toate sentimentele sunt 'bune' si 'frumoase') si, in timp, ar putea sa renunte la a le comunica, daca tot ii sunt reprimate .. si chiar nu as vrea sa cultiv asta de pe acum.

Edit: uite, de exemplu la mine, faptul ca de cate ori am ceva de zis care ma gandesc ca ar putea leza cat de putin persoana careia ma adresez, tot imi caut in fel si chip cuvintele sa nu fiu 'intepata', sa ma asigur ca nu sunt inteleasa intr-un mod nepotrivit si, de cele mai multe ori, tot nu imi iese ... eu consider ca asta mi se trage pentru ca in trecut mi s-a inhibat cumva 'dreptul la replica', a trebuit sa fiu un copil obedient, acceptat numai atunci cand dadea bine in poza, care nu a fost stimulat niciodata sa spuna ce simte in diferite situatii, ci doar sa se conformeze fara sa se opuna ..

Mergi la inceput

Oana, cel mai important pentru tine este copilul tau, o fiinta sociala ca toti ceilalti, cu un limbaj si manifestari specifice varstei. Ai putea, daca iti intalnesc vecinii, sa iti ceri scuze daca prezenta voastra le creeaza un disconfort, insa doar nu ii vei pune copilului o perna pe fata ca sa nu mai fie atat zgomotos si, atata vreme cat nu e o intentie in asta, nu ai de ce sa te simti prost fata de vecini .. Sa ai un copil in public nu e un handicap, chiar daca nu toti ii au

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nerantula

Edit: uite, de exemplu la mine, faptul ca de cate ori am ceva de zis care ma gandesc ca ar putea leza cat de putin persoana careia ma adresez, tot imi caut in fel si chip cuvintele sa nu fiu 'intepata', sa ma asigur ca nu sunt inteleasa intr-un mod nepotrivit si, de cele mai multe ori, tot nu imi iese ... eu consider ca asta mi se trage pentru ca in trecut mi s-a inhibat cumva 'dreptul la replica', a trebuit sa fiu un copil obedient, acceptat numai atunci cand dadea bine in poza, care nu a fost stimulat niciodata sa spuna ce simte in diferite situatii, ci doar sa se conformeze fara sa se opuna ..

scuze ca ma bag in seama pe acest subiect
eu cred ca e normal sa te gandesti inainte de avte exprima si sa incerci sa reformulezi pana iese ceva mai soft :)

faptul ca uneori " nu iti iese" tine in foarte mare masura de toleranta celor din jur, care din pacate devine din ce in ce mai apropiata de zero, chiar si pe teme care nu tin deloc de sfera personalului.saa

pe de alta parte din reformulare se poate sa nu se mai inteleaga ce ai vrut sa zici si si sa fi depus un efort in zadar.

in fine, asta nu inseamna insa ce te contrazic pe subiectul reprimarii sentimentelor, aici ai foarte mare dreptate.

Mergi la inceput

Anamona, ce voiam sa spun e ca la mine asta cu formularea e chiar o stradanie serioasa, iar rezultatul, de multe ori, sub asteptari. In timp ce altora le e mult mai firesc sa se exprime soft in mod spontan .. la mine forma bruta, de multe ori, e chiar ... bruta
Asa ca, in general, prefer sa nu ma exprim deloc

Mergi la inceput