*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (77)*

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha
Otilia , Dandusa in legatura cu adolescentii si dormitul in pat cu adulti. Eu am dormit in pat cu mama mea pina la varsta de 21 ani. Si acum imi aduc aminte ca o luam pe mama in brate si imi mai si puneam un picior peste ea. Cand nu era mama sau tata acasa se asigurau ca peste noapte va fi cineva care sa poata dormi cu mine. Nu imi este si nici nu mi-a fost suficienta prezenta unei persoane in casa ci a unei persoane cu mine in pat. Alaturi de tabac e una dintre tarele mele - pe care am de gand urgent sa mi le inlatur cu un psiholog. Curind , dupa revelion. Nu conta cine dormea cu mine : ca era o prietena , o vecina , o ruda etc. Mama nu reuseste nici acum sa doarma singura in casa goala - ambele am fost cresute de acelasi persoane : parintii ei. Vine la noi cand tata este plecat. Sau daca nu vine la noi...nu doarme. La 21 de ani l-am intalnit pe sotul meu. Dupa 1 saptamana am hotarat sa locuim impreuna. Si am schimbat-o pe mama cu...sotul. Nu am adormit in viata mea singura .Nici singura intr-o camera , nici cu altcineva in casa . Am sta cu chirie departe de casa , de sot cca. 3 ani. Repet : nu am dormit in viata mea singura si nici nu am putut adormi singura in patul gol.Gol adica doar eu cu mine insami. Sper ca eu si mama mea sa fim o exceptie iar regula sa fie ca in adolescenta fii si fiicele noastre , obisnuti sa doarma cu cineva sa reuseasca sa doarma singuri.

Nu pot intra acum in detalii pentru ca astept sa soseasca nasii sa discutam despre botez . Si ca sa fie treaba , treaba in Craiova este oprita apa iar eu nu am stiut. Deci am chiuveta plina , baia inutilizabila sunt facut foc si para !

Ma rezum doar la sublinia citeva aspecte care nu reprezinta decat o opinie personala extrasa atit din experinta personala dar si a altora din jurul meu si coroborata cu ce am citit pina acum in materie de somn ( cei din jur fiind parinti mai tineri sau mai varstanici , rude , prieteni etc.)

Exista nevoia de somn. Somnul este natural , este o nevoie , o necesitate. Somnul este natural asa cum sunt toate nevoile biologice si psihologice.

Nu exista "nevoia de adormi singur" . Exista nevoia de intimitate a adolescentului , tanarului , adultului care se poate satiface prin asigurarea unui colt al lui sau a unei camere separate de cea a parintilor. Dar la momentul somnului , repet : nu exista nevoia de a adormi singur.
A dormi si a adormi sunt doua chestiuni separate. A adormi este proces care se invata intocmai ca si limbajul. A adormi tine si are in conceptia mea un sigur corespondent : educatia.

Sper sa mai fim pe acest forum si la varsta adolecentei fiilor si fiicelor noastre si va reamintiti acest dialog. Oricum Mesul meu ramine deschis. Si mai sper sa nu am dreptate iar eu sa fi fost doar o exceptie de la regula.

Eu am vrut sa scriu despre mine, am scris in mesaj dar am sters pana sa-l trimit. Am dormit cu mama pana am plecat la 19 ani la facultate . Cu fratele mai mic am incercat sa dorm dar avea somnul prea agitat pentru mine.
La camin am descoperit ca dorm bine mersi singura in pat dar nu singura in camera. Plecam de multe ori la sfarsit de saptamana acasa desi nu aveam chef, ca sa evit sa raman noaptea de sambata spre duminica singura in camera. Si la un moment dat tot am ramas singura si prima noapte singura a fost fara somn . Acum dupa atatia ani tot nu stau foarte bine la capitolul acesta, n-ai observat ca-s pasare de noapte daca nu e sotul/mama cu mine adorm la 3-4 dimineata cand se apropie dimineata si cad epuizata.
Oricum cred ca m-ai mirosit ca am un motiv in plus ca sa o invat pe Ana sa doarma singura. Si tot pe tema aceasta am inteles-o pana acum. De adormit nu se pune problema, de mica adormea oriunde pentru ca-si sugea degetul, insa dupa primul ciclu de somn incepea agitatia.

Citat:

Otilia in teorie se spune ca daca pina la varsta de 1 an bebeii nu reusesc sa doarma singuri , in camera lor , mai exista o sansa abia in momentul in care "te poti intelege cu ei prin explicatii". Asa se spune...asa am citit .Sa nu ma impusti.

Eu sper sa nu se mai razgandeasca. Saptamana aceasta a dormit in patul ei, fara sa vina noaptea peste noi, vine dimineata la 7.30 cand ne da si trezirea.
Dar am facut un mare compromis. I-am pus patul, masuta si un corp pentru haine intr-un hol mare care este intre dormitorul nostru si living. M-am gandit ca daca din patul ei are vedere la patul nostru o sa fie linistita si asa a fost. Am renuntat la ideea sa o mutam iarna aceasta in camera ei ca asa ar fi izolata de restul casei.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Povestea nasterii celor doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Fetelor,va multumesc pt raspunsuri
Pana la urma am decis sa-i dau doar o lingurita azi,sa vad daca-i place si daca are vreo reactie nasoala si i-am dat sa pape un borcanel.

Ramo ,eu i-am dat telina la greu lui Rares,inca de cand am inceput diversificarea.Vad ca,Slava Domnului,nu s-a intamplat nimic.

Oti,dupa prima lingurita cred ca si lui Rares ii place conopida,ca intindea ciupuletzul sa-i mai dau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Noi ii vom rupe turta Sarei de ziua mea, pe 17 ianuarie...sa fie 2 chefuri intr-unul.Mergem la restaurant, vreo 25-30 de persoane, parinti, nasi, fini si 2-3 perechi de prieteni.
De ziua ei, cand face 1 an, o sarbatorim acasa cu tort, lumanarica...in care sper sa sufle...nu e rea ideea cu exersatul, o s-o punem in practica.S-a scos pititica, primeste cadouri si de ziua ei si la ruperea turtei...fara sa mai punem la socoteala Mos Nicolae, Mos Craciun...

Ramo mami fericita de Sara Maria

02.12.2008

http://community.webshots.com/user/Ramona198080

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Eu i-am dat conopida, dar nu am avut succes.
Si telina ii pun in mancare. E prima data cd aud ca nu are voie telina. Care e explicatia?

Otilia, sotul a uitat de dimineata sa-mi zica LMA si am fost bosumflata. Apoi a venit super devreme acasa de la birou si s-a tot invartit prin cartier. Pe la 18, sub un pretex, m-a pus sa deschid portbagajul masinii lui. Si am dat peste un buchet imens de trandafiri M-am toit toata, am fugit in casa si l-am pus in apa. Apoi el tot insista s ama duc sa mai iau si un plic din portbagaj. Am luat plicul si in plic era o cutie mare...pe care n-am deschis-o prea repede. Si cd am deschis-o am avut o mare surpriza: era un set f frumos de bijuterii. Nu ma asteptam, credeam ca sarbatorim azi dupa ce vine mama si o lasam pe zanica cu ea si noi fugim la restaurant.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria

POZE CU PRINTESA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Nu stiu care e treaba cu telina.Pe hartiuta de la Medlife cu indicatiile privind mancarica, sunt insirate legume pe pt. supica si scrie fara telina si este si subliniat.Nu am citit acolo hartiuta ca as fi intrebat-o pe doctorita.

Ramo mami fericita de Sara Maria

02.12.2008

http://community.webshots.com/user/Ramona198080

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Noi inca nu suntem decisi ce vom face la 1 an. La mine se ia motul, la sot se rupe turta. Deci le facem pe amandoua, dar nu stiu locatia. Parca as vrea la restaurant, ca sa nu ma strofoc eu cu pregatirile, dar parca mai frumos e acasa, ca oricum spatiu e ,ca nu avem f multi invitati. Dc facem acasa, angajez firma de catering si 2 persoane care sa serveasca invitatii.
Mare dilema am cu rochita. Imi doresc o rochita alba cu buline negre

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria

POZE CU PRINTESA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki01 spune:

Ramo, , , pentru printesa si felicitari pentru bilantul de 10 luni!

, , Sonia!

Si eu i-am dat telina lui Andrei cred ca de la 7 luni (daca nu mai devreme). Mi-a mi-a zis si dr. ca frunzele de telina ajuta la Fe, asa ca am bagat la greu.

Otilia, ai dreptate cu legile. Daca ne-am face planul in funtie de guvernanti (mai ales cei de pe aici) nu am mai face copii. Mare minune sa nu ne taie de anul viitor si din indemnizatia asta la ce haos este acum pe aici. Noi sa fim sanatosi ca restul...vin si trec.

Anca si noi ne-am pus problema petrecerii de mot dar deocamdata nu am luat nici o masura. Probabil la un restaurant vom merge (nu avem spatiu acasa) dar mai avem vreme, cred !?!

wow cat e ceasul, acum se trezeste puiul drag si cere de mancare...

Miki, fericita de Andrei (11.11.2008)

si aspiranta la bebe 2

Poze cu voinicelul nostru iubit
Povestea puiului nostru

Mergi la inceput

Corina sa le porti sanatoasa, asa cadou zic si eu. Eu am remarcat in pozele tale de la botez ca aveai niste cercei care-mi plac mult de tot, poate ti-am mai zis, la un moment dat vroiam sa te si intreb de unde-i ai (cert este ca nu mai tin minte ce fac).
Ia sa-i bat si eu un apropo soatei , ca se pricepe la bijuterii.

Eu ii pun telina dar putina ca are gust puternic si am observat ca refuza piureul daca are telina.

Anca, noi si nasii am fost la petrecerea de mot, faceti cum va este comod si cum va place.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Povestea nasterii celor doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

malinas-- parca tu intrebai de luminite ci fosfor. de cateva zile ma tin sa-ti arat ce i-am pus lui victor pe tavan, deasupra patului. http://good-times.webshots.com/photo/2295968490103601207yWHkVY
sunt cu fosfor. si lumineaza vreo 15 minute dupe ce sting lumina. da' nu-ti imagina ca fac lumina ca o lampa. au un efect placut.
el mai are in camera o lampa de veghe cu senzor, cumparata de la ikea. cand se lumineaza, se inchide. asta da o lumina foarte slaba si o tin undeva sub noptiera .

carmen lui Victor 15 noiembrie 2008
pozele noastre
Povestea nasterii lui Victor

Mergi la inceput

Ce chef am de stat pe net

Carmen, ce dulce este Victor, are niste ochi atat de frumosi, sclipiciosi, gene lungi si tu il tii prizonier .

Pozele noastre

Mergi la inceput