*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (77)*

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Citat:
citat din mesajul lui fluturasha23

Mirtha, ai dreptate... si iulia e incantata de cuburile de la quercetti..noi avem daisy maxi. Multumim pt info referitor la CIC. Desi am o prietena in CIC 1 de un an si un pic si cand va face aproape 2 ani (iulie 2010) urmeaza sa intre in CIC 2. A fost la Directia de Munca si Protectie Sociala Bucuresti si i s-a spus ca tot 85% va primi...oricum la cum schimba astia legile....

pentru Amalia, Bertha, Mav, Dandusa, Otilia, lauramiron si toate celelalte mamici x 2, link-uri utile pentru scolari si prescolari

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=107792

mami de Iulia

merci mult! aveam linkurile acestea salvate pe undeva, insa nu mai stiam de ele. merci ca mi-ai amintit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns futuremother spune:

buna fetele!
eu i- am dat conopida piciului si a fost ok, fara gaze sau alte probleme si chiar i- a placut asa ca eu zic ca nu ai de ce sa- ti faci probleme

Citat:
citat din mesajul lui flori76

Fetelor,help!

N-am timp sa citesc din urma,scuze,dar parca am citit ca voi ati dat conopida cozonaceilor,nu?
I-am cumparat ieri,am gatit-o,dar acum am gasit intr-o revista Mami ca nu s-ar da pana la varsta de 1 an??? Ce fac?Ii dau sau sa pregatesc repede altceva?

Pupici si multmesc mult

------------------
Flori de Rares Teodor 08.12.2008

Asa a venit pe lume Piscotel

mama de Raisa Maria si Rares Florin
http://good-times.webshots.com/photo/2428138890104281140LGcnUt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns futuremother spune:

vis-a-vis de mese si rares are 4 solide dar nu prea mai vrea san decat noaptea, in rest mananca bine dar nu vrea lapte de niciun fel si nici cum ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui futuremother

buna fetele!
eu i- am dat conopida piciului si a fost ok, fara gaze sau alte probleme si chiar i- a placut asa ca eu zic ca nu ai de ce sa- ti faci probleme
Citat:
citat din mesajul lui flori76

Fetelor,help!

N-am timp sa citesc din urma,scuze,dar parca am citit ca voi ati dat conopida cozonaceilor,nu?
I-am cumparat ieri,am gatit-o,dar acum am gasit intr-o revista Mami ca nu s-ar da pana la varsta de 1 an??? Ce fac?Ii dau sau sa pregatesc repede altceva?

Pupici si multmesc mult

Multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki01 spune:

Flori si eu i-am dat conopida lui Andrei, combinata cu alte legume.

Manumanu si eu am inceput sa-i dau lapte de vaca+diverse. In we incerc si bibe cu lapte de vaca sa vedem daca vrea (din cana nu a vrut).

Miki, fericita de Andrei (11.11.2008)

si aspiranta la bebe 2

Poze cu voinicelul nostru iubit
Povestea puiului nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Nici pe la noi nu e foarte frumos afara, insa asta nu ma impiedica sa o scot pe cea mica cateva ore bune, chiar pe ploaie (ca stam in terasa si ne jucam). La caciula inca n-am ajuns, nici nu intentionez sa-i pun caciula cat timp sunt inca peste 8-10 C afara. Asa am facut si cu Rebeca si am calit-o foarte bine de mica si ne este tare bine (Rebeca toata iarna trecuta a purtat o sepcuta, si pe aia n-o tinea pe cap decat dimineata cand ieseam spre gradi era ger)Se uita lumea la noi ca la circ, pe cuvant.

Cu greutatea Ecaterinei si cu cresterea ei lunara am fost destul de preocupata inca din prima luna, ea fiind cea mai mare cozonacica la nastere Acuma la aproape 10 luni are 12.2kg si 78cm, deci este un copil mare. Doctorul care o supravegheaza m-a linistit tot timpul, a crescut frumos, masuratorile arata ca este proportionata foarte bine, pieptul este mare mare decat abdomenul (la copii garsi/obezi e invers), tot timpul mi-a subliniat sa n-o compar cu alti copii (desi tentatia este mare).
Mi-a recomandat sa-i scot laptele praf si sa-i dau lapte de vaca plus supliment de fier. Cereale la cutie doar de 2 ori pe saptamana. Sa alternez o zi carne/o zi ou, iar o zi pe saptamana sa nu-i dau deloc carne/ou. Si cat mai putine borcanase cu meniuri (asta m-a lovit rau) deoarece cam toate contin amidon din porumb/faina de orez sau altele de tipul asta care ingrasa.

Tre' sa fug dupa Rebeca la gradi

Citat:
citat din mesajul lui loryd
La noi la C-ta nu e foarte frumos afara. Nu-mi place toamna la malul marii. Incep zilele cu vant si nori.Brrrrrrrr . Mai vreau soare si sa putem sta afara toata ziua.
A mea nu vrea sa tina deloc pe cap caciulita sau palarie. Nu stiu ce ma voi face cu ea cand va fi realmente frig. Sa speram ca fortata de imprejurari va renunta la obicei.

Lauramiron azi avem la pranz supa de rosii dupa reteta ta. Revin dupa cu parerea d-rei despre supa. Imi plac retele postate de tine ca sunt usor de facut si f gustoase. Ea nu este o pretentioasa la mancare asa ca lucrurile decurg usor pentru mine. Stiu ca spuneai intr-un post anterior ca medicul te-a sfatuit sa-i dai mai rar lui Cati anumite mancauri dar nu mai stiu despre ce era vorba. Poti sa ma mai luminezi, te rog? Si ea este un pic dolofana si nu vreau sa ia prea mult. Tot mai sper ca atunci cand va incepe sa mearga va consuma mai multe calorii. Nici acum nu stam deloc ca merge de-a busilea toata casa dar vom vedea.

Azi pregatim tort de mere la desert (pentru mami si tati ) Va invitam la o felie.

Sa aveti o zi asa cum doriti.

Dana, mami de Loredana Georgiana (06.11.2008)
http://family.webshots.com/photo/2700754960105215654zlkTpL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui miki01

Flori si eu i-am dat conopida lui Andrei, combinata cu alte legume.

Merci mult Acum mai am o dilema:de la varsta asta o fi ok sa-i dau direct masa intrega cu aliment nou sau tb sa incep tot c-o lingurita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Neata!

Sa dau putin raportul.

1. Nu stiu daca mai are cineva "problema" mea. Ca o veritabila vacuta ce sunt, vine toamna creste productia, se pare ca am dat si eu de iarba grasa de toamna). Asa a fost si cu Ana, vara i-am dat seara lapte praf completare si toamna n-am mai avut nevoie. Aseara i-am scos masa de cereale ca explodam si am pus-o la munca, exploatez copilul. Era de asteptat ca tanara s-a jucat ieri de-a suptul, a mancat bine de tot la pranz. Deja ma vad venind de la servici cu bluzele ude de lapte
2. Pitix s-a facut o pofticioasa. Cere si insista la tot ce mancam noi la masa, daca incerc sa o pacalesc tipa si-mi arata exact ce anume vrea. Am facut aseara placinta cu mere si s-a gudurat pe langa noi toti pana si-a facut plinul. Iar de dimineata n-a vrut decat 50 de ml de fructe, placinta nu-i ajunge. Si e cu aluat de pandispan, albus din plin.

Flori, eu i-am dat de la 7 luni conopida, brocoli. Nu se recomanda in Ro pe motiv ca are potential gazos dar depinde de copil. Elisei ii place cu unt/smantana/galbenus/iaurt.
Manumanu, am observat ca si la aceeasi firma, borcane diferite, unele bucatele-s mai fierte altele mai nefierte si Elisa se inneca, de fapt si acum se inneaca la morcov mai ales. Daca mai si vomita eu zic sa mai astepti, ia-o treptat cu mancarea degetel. Elisa a acceptat prima data bucatele de la casoletele Neste Naturnes si de abia mai tarziu la borcane. Legume de pe masa nu reusea sa prinda si sa bage in gura. De ceva vreme reuseste sa ia de pe tava paste Barilla Penne, parca asa se numesc. Sunt bune ca nu se topesc in manuta ei pana la baga in gura, ele sunt fierte dar nu moi.
Pentru ingrasat adauga unt/smantana la piureuri/ciorbe, miez de paine.
Miki, Carmendu, legile se schimba mereu si mai bine va faceti planuri pentru minimum, sa fiti precaute. Acum cu cozonaceii legea s-a schimbat in bine in Ro. Eu in 2003 cand am purces la treaba pentru Ana era legea cu 85%, pana am nascut in 2004 se facuse 8 milioane pentru toate mamele. Si aici in Norvegia s-a schimbat anul acesta, s-a marit perioada de concediu dar eu nu prind ca Elisa-i in 2008 nascuta. Asta este, viata merge inainte.
Corina, ne lasi in suspans cu mega-surpriza? Sa fiti sanatosi si sa va iubiti productiv !
Si eu ii tin uneori capul ca sa o fac sa guste, mai ales cand stiu clar ca-i dau ceva ce-i place dar ea este crizata si altfel nu reusesc sa-i bag lingurita. Acum recunoaste iaurtul ca-i alb.
Ramo, stiu ca Sara mananca bine asa ca poti incerca 2 feluri de mancare. Tu o cunosti cel mai bine si mai stii si cat de consistent e fiecare fel de mancare pregatit.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Povestea nasterii celor doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Buna fetelor,

Dimineata am fost la Medlife, la Dna. Dr. Georgescu Miruna, la consultatie si vaccin BCG.Sara are 9,050 kg si 75 de cm.Dna Dr. a spus ca e f bine avand in vedere ca s-a nascut cu 2,800 kg.A intors-o pe toate partile, e ok...si apoi vaccinul.A plans mititica un pic, dar am luat-o in brate si s-a linistit.
Parinti nebuni...am vaccinat copilul chiar de ziua ei..azi face printesa mea 10 luni...e o scumpete.
S-a trezit la 8:10, am pus-o pe olita, a facut kk, ne-am dragalit un pic si am plecat la dr.La 10:30 a papat fructe cu branzica, din nou kk la olita si acum baga somn.Imi e asa draga, as pupa-o intruna...se joaca asa frumos si inceraca sa ma imite...ii spun diverse cuvinte si inceraca si ea si ma scuipa...
Dr. mi-a dat o hartiuta cu alimentatia copilului intre 8 si 12 luni...scrie ca nu au voie telina eu i-am dat pana acum...nu in fiecare zi, dar i-am dat.Voi ati dat puiutilor?Conopida a papat si Sara in combinatie cu alte legume si nu am avut probleme.
Merg sa scot rufele din masina ca mai am vreo 2 ture de bagat.

Ramo mami fericita de Sara Maria

02.12.2008

http://community.webshots.com/user/Ramona198080

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Fetelor, voi la `taierea motului` faceti mare-chef-mare?
Eu cum sunt iar pe la ai mei, si ei sunt singurii potentiali invitati, deja mi se pun intrebari cam cat de mare chef fac la 1 an? Nu mi-am pus inca intrebarea asta... eu ma gandeam la un tort, eventual sa exersez suflatul in lumanari ca Dandusa , si... cam atat, si cine vrea si stie, sa vina, mai pregatesc ceva briz-briz-uri pe langa... si cam atat.

Mami de Sara (8 dec 2008)
============
Poarta-ma, mami!

Mergi la inceput