Juniori iunie-iulie 2003 (10)
Raspunsuri - Pagina 20
pitzinuca spune:
Bonjour dragelor,
magdonule - sa va traiasca! ce frumos e! si urias!
nu stiu daca avem putza sau nu, ca cica nu sta in asa fel incat sa se vada, s-ar parea ca e fetita dar nu e sigur, nici la 3d nu s-a vazut, ca cica e tesutul adipos cam mare. eu nu am mai auzit asa ceva pana acum, dar ma rog.
vreau doar sa fie bine. si sper sa aflu la morfo-fetala peste 3 saptamani.
in rest ce sa va zic, suntem bine. cu renovarea, incepem sa ne gandim ca trebuie sa incepem sa ne miscam, am o meditatie, am mai tradus cate ceva, vreau sa incep sa tin niste cursuri, sa vedem ce clienti imi gasesc.
va tzuculesc pe toate, mi-e dor de voi!
eu , cu (DPN 20.08.2010), andi (24.06.2003) si tati
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
madic spune:
Buna fetele,
Magdone - felicitari pt bb Adam, sa fiti sanatosi si sa va bucurati de familia asta mare si frumoasa pe care o aveti!
Ma apuca asa cateodata un soi de "invidie" cand vad cat de curajoase ati fost si ca marea majoritate aveti deja 2-3 copilasi, numai eu (si inca cc cateva fete) am ramas la una (si buna ). Dar apoi imi revin si-mi spun ca asta e, eu/noi am ales varianta aceasta, cu ea defilam .
Bobi - spor la renovari si succes sa-ti gasesti clienti repede! Sa ne tii la curent cu sexul lui bb, desi daca nu vrea sa va arate, o sa va mai tina in suspans un timp.
Fie-mea n-are decat pe mine sa ma convinga ca albu-i negru sau verdele-albastru , dar nu-i prea merge, asa ca sfarseste mereu prin a-mi spune "Mami, nu se poate sa nu ai tu mereu un raspuns la toate?" sau "mi-era teama ca asta ai sa zici" .
Azi dimineata s-a dus cu ta-su la cumparaturi si ma suna al meu disperat ca fata vrea doua sirene si sa vad eu cum facem sa-i luam numai una. Iau copilu la telefon, ii explic ce si cum, ca de fapt ne mai trebuie doar una, ca pe celelalte 6 le avem si o botezam pe asta ultima cum vrea ea (e vorba de Ariel si surorile ei, care sint numai 7, plus mama ), la care o aud cum ii zice lui ta-su "tati, pune-o pe-asta pe raft, luam numai una cu parul rosu si o botezam Ariel, iti explic eu mai tarziu" .
In rest, de Paste am fost la bunici, treaba multa, asa ca la anul am decis ca plec de-acasa doar ca musafir sau la munte, ca m-am saturat.
Pe Maria am adus-o ieri acasa, ca duminica avem concurs de dans, asa ca n-a putut profita de toata saptamana de vacanta, dar asta e.
Sa stiti ca si mie mi-e dor de voi si ma gandeam daca n-ar fi frumos sa-i mai sarbatorim o data la comun, in vara, tinand cont ca de anul acesta vor fi toti scolari. Ce ziceti?
Va pup.
Madi
PS: referitor la unirea subiectelor, si eu fac parte tot din tagma conservatoarelor si cred ca mi-ar fi greu sa povestesc atat de multe cand n-am mai fi intre noi. Ne cunoastem (si in viata reala) de atata timp incat atunci cand scriu aici am senzatia ca ma confesez unor bune prietene, fara sa-mi fie teama ca vreuna m-ar putea judeca sau dezaproba intr-un mod mai dur (racul din mine, de ). Avem atatia ani de discutii fara conflicte, incat ar fi pacat sa ajunga si acest subiect cam ca majoritatea din ziua de azi de pe DC.
Dar daca majoritatea veti dori altfel, voi fi alaturi de voi .
romana spune:
Felicitari Magdone!
Ai un copil foarte maaare! Sa fie sanatos, cuminte si tu sa ai putere multa si rabdare.
Nu am mai citit ce ati scris deoarce nu mai am timp. As vrea ca ziua sa aiba 30 de ore ca sa pot sa fac tot ce-mi propun.
Va sarut pe toate.
Kehleyr spune:
Buna fetelor,
Si eu sunt conservatoare cu unirea subiectelor . Cum a mai zis cineva inaintea mea, daca le unim poate fetele care scriu deja rar de tot se vor speria de atata lume noua si nu vor mai scrie deloc. Vikinga, sper sa nu va suparati pe noi .
Noi am avut niste sarbatori atipice, am fost in Dubai . Fara copii. L-am serbat pe tata care a implinit o varsta rotunda (nu spun cat ). Asa ca duminica dimineata de Pasti noi faceam baie in mare (golful Persic, in fine) care avea in jur de 25 de grade, era turcoaz si avea niste valuri minunate. A fost frumos, insa foarte scurt - am stat doar 3 zile si am zburat cu avionul noaptea asa ca a fost destul de obositor.
Fetele au stat la bunicii ceilalti toata saptamana, bunici care tocmai s-au mutat la curte, asa ca au fost incantate sa scarpine cateii, sa aiba camera lor cu sertare "la care ajung" (aici citez din Stefania), si cu pat dublu in care sa nu isi traga picioare in cap.
In rest, fetele mele continua sa fie diferite ca uleiul si apa. Stefania sensibila si emotiva, plange imediat ce este certata, e introvertita etc. Cea mica in schimb este de o incapatanare fantastica, este foarte isteata, scoate niste perle de mori de ras, insa face niste crize de nervi cu tavalit pe jos daca nu i se face pe plac, de iti vine sa iti iei campii. Ma gandesc foarte serios sa ma duc cu era la un psiholog.
Ati trecut pe la viitoarea scoala sa dati ploconul de rigoare cu ocazia lunii martie si a Pastelui? Eu nu, si ma intreb daca sunt singura .
Va pup,
Dana
If sin had a solid form, it would surely be a pastry. Preferably one with chocolate.
3500+ km prin Norvegia
Andra_ spune:
Buna fetele,
Kehleyr - eu n-am fost sa dau nimic, sper totusi sa fie copilul la scoala si la toamna, sa n-am vreo surpriza . Frumos cu mutatul la curte, dar cum de s-au hotarit? Eu ma mir ptr. ca ai mei tocmai au cedat psihic cu curtea anul trecut, si s-au reintors la bloc, ca nu mai puteau sa se ocupe de casa, curte, sa urce scari etc.
Cit despre diferentele dintre copii... si ai mei la fel, parca sint facuti de alti parinti: Luca serios, cuminte, responsabil, niciodata nu ii e foame, ii place sa stea sa ii citesti sau sa se uite la tv - Fred zapacit, mereu in miscare, mereu cersind de mincare, niciodata nu sta sa ii citesti mai mult de 2 rinduri. Dar amindoi au simtul umorului si fac bancuri (sau incearca, ca de virsta lor). Sint asa...pisicheri
Madic - fr. tare Maria cu sirenele ei. Chiar ma gindeam ce-i cu sirenele astea de-s asa multe pe unde apar, am vazut si la nepoata-mea juma de duzina (sirene, albe-ca-zapada, cenusarese etc., ca nu prea le deosebesc, mama de baieti, deh!)
Bobi - asteptam cu interes noutatile despre bb :). Andi ce zice pe tema asta?
Fetele, vroiam sa va intreb daca mai stiti vreun ortoped, as vrea sa merg cu Fred sa-l vada, ptr. ca isi tine degetul mijlociu de la picioare ridicat pe degetele alaturate, si ma gindesc ca poate se poate corecta pozitia - aveti vreo recomandare?
mersic,
Andra
pitzinuca spune:
andra - andi zice ca vrea fratior, dar i-am spus sa stea linistit ca nu am de gand sa croiesc prea multe rochii pt papusi, asa ca bb2 tot cu jucariile lui se va juca :)
fetelor, daca baiatul asta al meu e ca painea calda, intelegator, independent, destept, fumos si cate si mai cate, si dupa teorema ca al doilea e ff diferit de primul - stau si ma intreb cum o sa fie bb2?
eu , cu (DPN 20.08.2010), andi (24.06.2003) si tati
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
floric_ea spune:
buna fetele,
vin si eu, tot cu dorinta sa ramana subiectul (apropo parca s-a mai animat asa).
in caz ca n-am scris (neuronii deh) Magdone felicitari pt bb, sa fie sanatos!!!
dana - eu n-am fost cu ploconul la scoala, no way; habar n-am oricum unde voi fi eu anul viitor in septembrie so daca nu e fii-mea pe lista asta e, ne reorientam (eu zic ca e in proportie de 99 %).
pentru celelalte fete, si ale mele sunt ff diferite - Taisia introvertita si incapatanata iar Eva fff expansiva si inteligenta (e a mea hehe) - tot timpul primesc feed-backuri de la educatoare cum ca e cea mai mica si mai desteapta (si ff neastamparata). cred cumva ca si raportarea mea la ele a fost diferita.
pentru andra - ortoped noi am gasit la Piata Munci - dr Thierry - ne-a placut ff mult.
dana, psiholog daca nu glumeai stiu o tipa ok in Stefan cel Mare, care lucreaza cu copii.si in general daca vreti info din categoria psi nu ezitati si intrebati, stiu destule persoane.
eu la scoala, fac consiliere si chiar imi place si visez ca in 2-3 ani dupa ce reusesc sa adun 350 de ore de formare sa ma duc pe cont propriu si sa incep alta etapa din cariera mea...sweet dreams.
Va pup, poate vbim mai des :)
Kehleyr spune:
Gio, mersi - am uitat ca tu lucrezi in domeniu . Da, vorbesc serios, momentan i-am facut programare la cineva la CMU Kids (dr. Dobrin, iti spune ceva numele?). Mi-e rusine ca am ajuns la asta, dar pe de alta parte sper sa ajute, poate imi da totusi un sfat, e altfel cand ai experienta in domeniu.
Andra, nu e cine stie ce curte, are probabil 50 mp cu totul . Ei stateau insa intr-un apt foarte mic intr-un bloc vechi, le era teama de cutremure, asa ca a fost o mutare foarte buna. Eu cred ca o sa reziste, ei sunt oameni de gratar .
martta spune:
Buna, fetelor!
Kehleyr: Si Alexia e tare incapatanata si face crize, insa eu am pus-o pe seama varstei si am incercat sa tratez cu indiferenta accesele de furie. Acum imi dai de gandit ca sunt superficiala
Dupa vizita la psiholog, te rog sa-mi spui si mie cum a fost, nu de alta, dar poate fac si eu programare!
Cu cadou de 1,8 Martie si de Paste nu am fost, caci mi se pare cam exagerat dupa intalnirea din februarie, de confirmare... inainte de inceperea propriu-zisa a scolii. O alta bila neagra, nici macar n-am sunat-o!
Pitzinuca: daca e fetita, nu cred ca vei rezista tentatiilor in materie de papusi sau sirene(Madi stie...si nu numai ea)! Din ceea ce povestesti, trag concluzia ca suporti bine sarcina, ceea ce ma bucura!
Andra: tare-mi place ca-ti faci timp sa ne mai spui una alta! Tine-o tot asa!
Noi vrem sa repetam aventura cu croaziera anul acesta. Vom merge in Italia, Spania, Tunisia, Franta, in formula completa.
Va pup!
anamaria spune:
hello fetelor !
nu ca ar avea vreo legatura cu cineva de aici, dar vazand discutiile despre nazdravani/ nazdravane care se "cer" la psiholog, mi-a venit sa rad amintindu-mi de o faza.
am o colega, in fine, poveste lunga, ideea e ca acu vreun an a zis ca nu se mai poate intelege defel cu fie-sa, fapt pt care s-a dus cu ea la psiholog.
a 2-a zi ne-a povestit la birou (evident, eram toate mamicile curioase ) ce si cum a fost vizita respectiva:
- cica dr a discutat intai cu fetita, a intrebat-o diverse, a pus-o si sa deseneze ceva;
- dupa aia a rugat fata sa stea cu asistenta, si a discutat cu mama ...
- concluzia a fost ca fata era perfect sanatoasa, normala, chiar prea matura pentru varsta ei, iar colega mea trebuia sa se caute serios la ... pasarelele ei
oricum, pana la urma a fost bine ca au mers, pentru ca dr respectiv i-a expicat unele tehnici de a negocia cu copilul, principii sanatoase de educatie (pe primul loc, nu nu cedeze la insistente: plansete, agitatie, etc) samd. si parca zic eu ca s-a schimbat usor, cel putin relatia cu cea mica nu mai este atat de tensionata.
asa ca eu pe ai mei nu ii duc la psiholog, cel putin nu inainte de a ma duce eu si taica-sau!
nu in ultimul rand, abia astept sa vad ce va zice si voua medicul
(sper ca nu te-ai suparat, dana )