Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (26)
Raspunsuri - Pagina 19
annya9 spune:
Samaria, si pe mine ma prinsese o raceala cu durere teribila in gat si cu nas infundat grav, insa am baut foarte multe limonade cu miere si ceai facut de mine din lamaie (tai o lamaie si o fierbi intr-un ibric cu apa), iar a doua zi mai ramasesem doar putin fonfaita. ![]()
Pentru fetele care intrebau ce crema e buna pentru burtica, eu am inceput sa ma dau cu Sanosan si mi se pare foarte bun si f hidratant. Vi-l recomand cu caldura, mai ales ca exista o gama larga de produse atat pentru mamici cat si pentru bebei.
PS: Azi facem 10 sapatamani!!!
Pupici!!!
10+
Ioana5255 spune:
salutare fetelor,
v-am citit pe diagonala. La noi a inceput nebunia vanzarilor pachetelor de Revelion, as aca voi sta cu timpul din ce in ce mai prost.
GabyHilla tot am vrut sa iti zic si ca un facut uitam mereu. Eu la prima sarcina am avut leucocitele destul de mari si 2 doctori+1 asistent mi-au spus ca asa apare de la infectia urinara. M-am chinuit destul de mult cu ea, dar pana la urma am scapat. Infectia urinara se vede cel mai bine la urocultura.
Vad ca se discuta aprins de trusoul bebelusului
eu am mai luat in plus fata de ce s-a zis aici
cantar, totusi nu merita sa dati multi bani pe el
sterilizator, eu am avut de la Avent (a fost foarte util, dar exista si alte marci)
incalzitor de biberoane, pe care l-am folosit la greu, mai ales in deplasari, mi s-a parut una din cele mai tari inventii.
un pachet de pampersi new born, nu mai mult, ptr ca, daca se naste bebe mai mare, atunci va trebui sa luati deja o marime mai mare.
spirt, dar din spital pentru curatarea buricului (noi am luat de la Municipal)
betisoare de urechi cu opritori
eu am mai luat si au fost foarte utile niste costumase cu totul ca un fel de pijama, ce se incheie cu nasturi in fata cu maneca lunga si pantalon, se gasec in set de 3 la mother care sau marks&spencer, miniblue, etc.
eu am mai luat 3 scutece din finet alb, cine se pricepe isi poate face, cine nu se gsesc de cumparat, sunt foarte utile pentru cand regurgiteaza bebe, pui pe umarul tau.
alezele sunt iarasi foarte bune
eu am avut masa de infasat primita cadou de la Cam cu masuta si baie+comoda din lemn. Comoda o folosesc si acum pe post de dulap, cadita nu o mai am, am dat-o, iar chestia de infasat eu o puneam pe masina de spalat, cand scoteam pe bebe din cada.
In primele 2 luni am spalat-o la chiuveta. Eu am o chiuveta foarte mare si era perfect acolo. Apoi am mutat-o in cadita.
eu am folosit mult bodyuri cu capse in fata care sunt f f utile, pantaloni cu botosei, cel putin in primele 6 luni, asa cum au zis si fetele, bebe nu se simte comfortabil in tot felul de pampoane si chestii. Incercati sa cumparati strictul necesar, pe acela nu prea il cumpara nimeni, iar hainutze mai putin folositoare, dar foarte frumoase de tot felul le veti primi de la prieteni.
prosoapele cu gluga sunt bune, dar din bumbac, aveau pe la carrefour si nu foarte scumpe.
eu am mai luat niste paturi din bumbac si una foarte pufoasa, pe care Alexandra si acum o iubeste desi i-a ramas mica demult.
eu am mai avut 2 suzete, un set de biberoane de la Avent. Cele de la Chicco cu tetina de cauciuc nu i-au placut, dar am vazut copii, care preferau cu tetina de cauciuc.
perie de biberoane, e f utila
Scuze ca scriu haotic.
In ceea ce priveste cartile gen Mama si copilul, e bine sa spicuiti si sa scoateti din ele, informatiile, pe care le veti gasi utile. Informati-va cat de mult puteti, cand va veni bebe, pana si dusul va deveni un lux.
Pentru cei ce fac lista, eu sunt din Bucuresti, nasc prin cezariana la Euroclinic cu dna dr Nuraltay, sunt gemeni 100% (i-am vazut la eco), inca nu stim carucioarele. Sper sa aflu intr-o luna. Mie de morfofetala mi-a zis in saptamana 24, desi imi aduc aminte ca la Ale am facut-o mai devrene. O sa o mai intreb o data.
Inchei aici, dar nu inainte de a ura bun venit si sarcina usoara noilor gravidutze.
Sabina 10+, mamica Alexandrei
http://www.dropshots.com/sabana#albums/poze%20noi%20
Ina_3040 spune:
Neatza buticilor!
si eu pe aici pe la servici, bucuroasa ca si voi ca e vineri si acusica vine weekendul.
Ca tot zicea Gaby ca ce face omul si maimuta, eu fiind de asemenea din categoria primatelor am dat fuga si am cumparat rodii, asta dupa mesajul lui Ellanik
si la fel m-am stropit aseara pe fata, pe haine, pe fata de masa, cand m-am uitat apoi in oglinda aveam numai pistrui rosii pe fata de zici ca dadusem in varicela :) da a fost bunaaaaa si asa acrisoara cum imi place mie. acuma imi faceam calculul cum s-o dreg si eu de o varza calita, eu nu prea ma descurc sa tai varza, imi tai si toate unghiile si nici nu le mai gasesc printre bucatile de varza..; ce mai o adevarata gospodina, comoara la casa omului!!!
Honeybaby m-am distrat cand am citit comentariul tau ca imi trebuie deja haine de gravida, ai perfecta dreptate, insa sunt asa de mandra de mine si as vrea sa am si eu o burtica sa o pot scoate in lume insa deocamdata nimica... hai ca seara mai merge dupa ce mananc dar dimineata e la loc plat. azi de dim ma intrebau colegii la servici daca sunt sigura ca sunt gravida, si am zis ca da, si apoi o colega mi-a zis ca la ecograf s-a vazut ca sunt???
si alta colega ca sa ma "linisteasca" mi-a zis ca nu-i nimica daca nu se vede sarcina macar il simt ca misca, dar eu nu il simt deocamdata. ma si ajuta colegii astia dupa ce ca sunt deja paranoia. m-am ingrasat 1.5 kg, nu ca m-as plange. si mama mi-a zis ca s-a ingrasat numai 7 kg la fiecare sarcina, poate seman cu ea...
hai ca am vb destul despre mine, va urez si voua o zi buna, fara greturi, dureri de cap, dureri de burtica, ovare si alte probleme ce va chinuie.
va
pe toate cu drag.
Ina
15
http://picasaweb.google.com/ina3040/PozeIna#
dayanara spune:
steffana ce spune doctorasul, vrea surioara sau fratior? ce prefera?
denisa ce marca era caruciorul ala de ti.a placut? nu mai tin minte...
eu nu ma decid intre quinny buzz4 si stokke xplory
gaby ma bucur ca ti.au trecut greturile si esti mai bine
foarte bine ca mananci fructe mai ales ca iei fier si in general fierul constipa, medicamentul de tiroida il mai iei?
si mie mi.a fost foarte utila comoda de lemn cu baita, nu te cocosezi nu te doare spatele si pe urma se poate folosi multi si bine ca o comoda normala pt tinut haine sau ce.o fi
la ivan am avut biberoane doctor brown, am avut de toate dar la astea ne.am oprit, sterilizator electric de chicco (cea mai buna investitie a mea, si acum mai sterilizez cand ma apuca, plus ca pastrez biberoanele in el, se scurg, si nu stau imprastiate in toata casa)
paturi vreo 2 din alea de se incheie cu fermoar, pt primele luni doar body si salopete din alea intregi, pijamale cum le zice
2 caciulite de bumbac de la mothercare , termometre, cantar nu am luat
il cantaream la farmacie, unde au cantar special pt bebelusi, sau acasa ma urcam cu el in brate pe cantar apoi singura si scadeam...
roxana
13+
arturo si
ivan (2.12.2006)
dayanara spune:
castelana, ma bucur ca.ti place arturo cat despre tine , abia acum mi.am dat seama care poate fi numele tau :) mai demult ai spus ca nickul e inspirat din nume si ma tot apasa, pana aseara cand mi.a venit ideea :))
cu vergeturile..cam asa, depinde mult de hidratarea si pe dinauntru nu doar pe dinafara
rebianna, te astept cu carucior, mor de curiozitate sa vii cu vesti bune!
voi din punct de vedere emotional cum stati? nu de alta dar daca vad frunze cazute pe jos ma ia plansul, azi dimineata la tv unu din america salveaza un copil dintr.un incendiu, si m.a luat bocitul iar, culmea ca stiu ca sunt pe fondul sarcinii si pe urmama ia rasul
roxana
13+
arturo si
ivan (2.12.2006)
castelanaC spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dayanara castelana, ma bucur ca.ti place arturo cat despre tine , abia acum mi.am dat seama care poate fi numele tau :) mai demult ai spus ca nickul e inspirat din nume si ma tot apasa, pana aseara cand mi.a venit ideea :)) cu vergeturile..cam asa, depinde mult de hidratarea si pe dinauntru nu doar pe dinafara voi din punct de vedere emotional cum stati? nu de alta dar daca vad frunze cazute pe jos ma ia plansul, azi dimineata la tv unu din america salveaza un copil dintr.un incendiu, si m.a luat bocitul iar, culmea ca stiu ca sunt pe fondul sarcinii si pe urmama ia rasul roxana 13+ arturo si ivan (2.12.2006) |
Draga mea, meci, asa e CAstelana vine de la numele meu, primele CA vin de la camen, restul de la ce urmeaza...
Ei cu crema e frumos sa te dai face bine la psihic mai mult...masajul e cel care ajuta mai mult si trebuie sa papam si sa bem echilibrat, bogat in vitamina C.
Emotional stau mai bine acum, am avut caderea saptamani in urma cand cu mama, care oricum nu e ca acum sta mai bine, sau am trecut eu la alta stare, dar nu mai pland toata ziua sau dupa fiecare telefon acasa. E ca o sinusoida sa stii, sus si jos.
te pup si sarcina usoara!!!!
castelana fericita
13+
dayanara spune:
ah carmen e mai frumos decat ce.mi inchipuiam eu, adica stela :)))
uitasem de umidificator, aici e aerul foarte uscat asa ca mi.am luat unul cu aburi reci, nu raceste aerul, doar ca nu incalzeste apa, asa mi s.a recomandat la doctor, sa evit pe cel cu aburi cald
hainele bebelusului le.am spalat la inceput cu detergent special de bebelusi, in loc de balsam, am pus otet alb, adica nu din ala de vin rosu sa le coloreze, otet care.l folosesc si la curatarea sterilizatorului si umidifiatorului
roxana
13+
arturo si
ivan (2.12.2006)
castelanaC spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dayanara ah carmen e mai frumos decat ce.mi inchipuiam eu, adica stela :))) uitasem de umidificator, aici e aerul foarte uscat asa ca mi.am luat unul cu aburi reci, nu raceste aerul, doar ca nu incalzeste apa, asa mi s.a recomandat la doctor, sa evit pe cel cu aburi cald hainele bebelusului le.am spalat la inceput cu detergent special de bebelusi, in loc de balsam, am pus otet alb, adica nu din ala de vin rosu sa le coloreze, otet care.l folosesc si la curatarea sterilizatorului si umidifiatorului roxana 13+ arturo si ivan (2.12.2006) |
ha ha ha
nici stela nu e st + el+ terminatia la feminin ana
draga mea ai dreptate cu sfaturile si bine faci ca ne mai inveti si pe noi incepatoarele (chiar daca unele, adica eu, suntem cam trecute cu varsta)
te pup
castelana fericita
13+
bianka1 spune:
Buna burtici,
Sper sa ma primiti si pe mine la odiseea voastra. Desi pana acum nu am scris deloc,sa stiti ca am citit tot ce ati scris. Eu in urma cu cateva luni am mai pierdut o sarcina si acesta a fost motivul pentru care am evitat sa particip activ la discutii. Acum insa, cand primul trimestru a trecut, as fi bucuroasa sa impart cu voi emotiile venirii pe lume a ingerasilor nostri.
Daca puteti va rog sa ma treceti si pe mine in listutza:
DN 24.11.1980
UM 06.06.2009
DNP 13.03.2010.
Noi am fost la eco bebe creste( e chiar mai mare dupa masuratori decat varsta lui cronologica) si am aflat ca vom avea 
Va pup pe toate
si bebei sanatosi
17+
Bianca
6+
honeybaby spune:
Hello
Ma chinui de la 7 sa scriu si nu reusesc.
Ina- nu mai stiu ce comentariu am facut
. Nici eu nu am burta prea mare, tot la fel doare seara se vede. Iar de ingrasat, nu m-am ingrasat inca, doar am recuperat ce pierdusem cu greturile 1 kg. DAr acum am o foaaaame.
Roxana- nu mai stiu ce marca era caruciorul ,trebuie sa ma uit. Parca nu era ceva cunoscut.
Michelle- pune reteta de varza moldoveneasca ca murim aici

Denisa,
13 +
Doamne ajuta sa fie bine de data asta ! 
POZE