Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (26)
Raspunsuri - Pagina 17
ellanik spune:
Eu pe burtica ma dau cu ulei de masline extravirgin si desupra ca sa nu miros a salata dau cu o crema cu unt de shea speciala pentru elasticitate pielii.Sotul meu a vazut intr-una din nenumaratele parti Rambo ca daca dai cu ulei de masline pe burtica nu faci vergeturi.
Cat despre mine, am noutati:mi-au revenit greturile de luni si in seara asta am varsat.Nasol!Eu si un caine dupa un gard ca m-a apucat afara.Cat despre bebe, tati i-a pus azi muzica Ennio Morricone si a dormit .Inainte de asta dadea din copane cred si dupa s-a linistit.
Bun venit gravidutelor nou sosite.
17+
George-Theodor
Eu si bebe il iubim pe tati !
http://www.flickr.com/photos/9821718@N07/
castelanaC spune:
Buna dimineata vinerea!
fetelor sper sa aveti un wk-end fara probleme si greturi, vad ca la Ellanik au revenit, imi pare rau si speram sa nu stea mult.
despre creme... fetelor dati-va pentru stratul superficial sa nu se usuce prea tare (sfecific la femeile gravide) cu ulei de masline, de migdale, cu shea butter sau cu ce mai vreti voi dar aveti grija sa nu fie prea parfumate. Oricum ma repet este pentru linistea, psihicul vostru si aspectul esterior.
Daca e sa vb cu un dermatolog bun va va explica ca formarea vergeturilor se produce in straturile interioare 3-4 unde nu ajunge crema, deci tine de structura interioara a pielii, de genetica de bagajul vostru mostenit!
Si eu ma dau, mai ales ca am pielea cam uscata de cand m-am usurat de tiroida, ma simt bine si parca ma ajuta mai mult la cap decat la piele.
Atentie ce produce cosmetice puneti pe piele, nu va incredeti orbeste in etichetele miraculoase.
Este totul cam loterie, alegeti ceva cat mai simplu, feritiva de super firme, incercati sa fie cat mai natural si fara parfumuri.
Nu exagerati cu folosirea prea deasa a sapunurilor care strica ph-ul pielii, incercati sa-l diluati la maxim si sa va clatiti cu apa 15 min daca aveti posibilitatea (mie de ex mi s-a explicat de catre embriolog inainte de transferul embrionilor sa nu egagerez la incepultul sarcinii cu geluri si sapunuri parfumate, apoi sa ma clatesc bine de tot, ca daca ramane ceva pe piele se absoabe si bine nu-mi face, nu mai vb de bebe)
Of doamne, mai bine ma duc in padure si papa ceva banane!
va pup si sa aveti un sfarsit de saptamana insorit, frumos, ador sa ma plimb in padure toamna, dar cine stie cand se va repeta.....
castelana fericita
13+
castelanaC spune:
Apropo de vergeturi, am uitat sa spun ce este mai important: fara o dieta biuna si echilibrata nu este posiliba evitarea lor.
Pielea noastra poate fi o hidratare corecta asociata cu alimente ce contin vitamine pentru a preveni avitaminozele, asadar minin 2 l de apa pe zi.
Atentie la anumite ceaiuri si la cofeina care scad procentul asimilarii vitaminei C. Daca dieta ta contine proteine, vitamine precum C, A, E, apoi Zn, este minunat pentru o piele stralucioare si nu numai ( ma refer la calitatea firului de par, a unghiilor).
Mentinerea unei greutati acceptabile si fara hopuri, daca burtica creste dintr-o data ... ideal este sa luam 10-15 kg in sarcina, bineinteles in functie si de materialul genetic din noi: inaltime, greutate...
Circulatia este iar foarte importanta asadara cremutele sau uleiurile cu care ne dam sunt bune mai mult pentru masajul usor superficial sa stiti, apoi ne fac sa stam mai linistite si mai relaxate.
Nu exista tratamente minune, nu s-au inventat creme care ne fac niste Eve de pe o zi pe alta.
Amintitiva sa papati bine, sa va hidratati, ceva ulei pe burtica si masaj dragastos (aici poate intra in schema si sotul care se poate face util)
va pup si sa fiti niste gravidute cochete, frumoase si asta se ve vedea in privirea, zambetul si spiritul vostru.
Pentru mine cele mai frumoase femei sunt cele gravide, acum ma simt si eu frumu si-s mandra da-mi pocneste pipota ca in laboratorul meu provat se naste o viata!
Va pup

castelana fericita
13+
babyangel spune:
Buna dimineata la toata lumea,
Afara e frig, si cred ca va ploua...deci o sa am o zi "somnoroasa".
Ina, m-am uitat la pozele tale si tare m-am distrat cand am citit ca iti trebuie haine de graviduta
..pai esti asa de slaba si fara burtica, ...stai sa mai creasca si apoi sa te imbraci in ele!
Hai ca ma pun pe citit si revin!
Anca
17+cu
Tereza Martina si mami de
Lucas
oanaiacovita spune:
Neata burticutelor.
Harnice mai sunteti la scris.
Eu ma bucur ca e vineri si mai ales ca nu mi-a iesit infectie urinara
.
Deci e posibil sa fie de la ridicarea burtii, asa cum am mai auzit.
Pupici la toate fetele.
Oana
18+
Erick Nicholas
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!
Bebe mic 
Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!
michelle_sf spune:
Neata fetili 
Va citeam si eu atata concentrare ca am varsat toata cana de cafeluta pe birou, tastatura si la mine in poale, bineinteles ![]()
Am o dimineata... umeda
Cu mandrie mi-am schimbat si eu semnatura ![]()
In legatura cu vergeturile mama mea are si acuma burta crestata, zici ca a fost torturata in lagar cu bisturiul. Eu mi-am luat o cremuta speciala de la sanosan cu care ba ma dau, ba nu ma dau... ca tare-s uituca ![]()
Asistente afurisite si nesimtite o sa mai vedem toata sarcina, ca o sa avem tot de a face cu ele... Eu si acuma cand sun sa ma programez la doctorul meu imi vine sa o injur pe asistenta aia obosita care ma intreaba nonsalant "pentru consultatie sau intrerupere de sarcina?" Acuma mai e cum mai e, dar dupa ce am pierdut prima sarcina si am auzit-o pe asta la telefon m-a bufnit si plansul... Ce sa-i faci, acriturile tot acrituri raman, nu tre sa le bagam noi in seama,nu?
Tot vorbiti voi aici de varza, nu stiu daca ati mancat vreodata varza cu smantana... o minunatie... mai ales cu reteta speciala de moldova
unde varza se fierbe in lapte... Hai ca nu vreau sa udati toate tastatura cu 

asa ca nu va mai bat la cap
O zi stralucita sa aveti, burticute dragute! 
cu bebica de 14+
oanaiacovita spune:
Am uitat sa schimb semnatura, suntem baieti mari.![]()
Oana
19+
Erick Nicholas
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!
Bebe mic 
Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!
krys_nico spune:
Buna dimineata!
CastelanaC sa sti ca tu ai mare dreptate, parca acum ma simt asa de bine in pielea mea si abia astept sa creasca burtica si mai mult si sa vada toata lumea ca o sa vina pe lume in curand un puiut mic si dragalas.
Vorba unei colege de servici: nu te simti femeie pana nu esti gravida si nasti, atunci poti spune cu adevarat ca esti femeie.
andra_s spune:
neata la toata lumea!
daca cineva vrea putina energie si buna-dispozitie pentru azi, dati un PM si va trimit eu de la mine!
parca niciodata dimineata nu mi s-a parut mai frumoasa, razele soarelui mai blande si ciripitul pasarelelor mai cristalin! de la aparitia celor 2 liniute nu am mai fost asa fericita!!!
si ca sa intelegeti si motivul, sa va spun: azi-noapte pe la 4:30 am fost la prietena mea toaleta si dupa aceea nu ma mai lua somnul ... si dupa vreo 30 de minute de foiala in patut ... simt fal-fal la mine in burtica!!! fluturasul meu a dat din aripioare!!! offf, Doamne am avut un amalgam de trairi, emotii!!! si mi-am tot mangaiat burtica si am vorbit cu zgaiba sa mai dea un semn, dar ne mai tine putin in suspans!
sunt asa happy! the world it's mine!
va poop pe toate si va urez o zi excelenta!

http://picasaweb.google.com/ruxandra.matei
17+
krys_nico spune:
Andra, ce super!!! Abia astept si eu sa il simt in burtica cum misca.
Deci vad ca nu sunt singura care are o prietena asa de buna, numita toaleta. Mai ales noaptea eu cel putin din 2 in 2 ore trebuie sa am o mica intalnire cu ea, lucru care ma exaspereaza. Al meu sot face misto de mine, imi zice pai daca acum la 4 luni te duci asa des la toaleta, cand oi fi mai incolocu sarcina, la vreo 7-9 luni, din jumate in jumate de ora o sa te duci. Mie groaza, sper sa nu fie asa de rau atunci.
15+