**Zmeurici de iulie-august 2009 (5)**
Raspunsuri - Pagina 8
Cornelia spune:
In caz ca va era dor de noi, am fotografii recente aici: http://picasaweb.google.ro/cornelianis/2009Septembrie#
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2
alinutza78 spune:
salutiii
mqqm
...saru'mana pentru pont. Nu mi-ar fi dat prin cap never sa ma uit pe site-ul producatorului
. Am pus mana pe telefon si am sunat distribuitorul, care culmea (vorba aia suntem in Romania) a fost deosebit de amabil...initial mi-a spus ca s-ar putea sa fie vorba de o greseala, ca ceea ce este pe site este traducerea importatorului..si s-a uitat femeia in varianta in engleza si i-a picat fata. Si-a cerut scuze si mi-a recomandat urmatorul produs www.naturashop.ro/babys-jarrodophilus-p-972.html" target="_blank">asta. Asta chiar pare inofensiv (cred ca ajunge cupilu' meu la scoala pana ii gasesc probioticul bun
)...si pana face 6 luni ma documenteze ce e cu bovina si cupilu'
. Singurul studiu citit depsre combinatia dintre colostru bovin si probiotice indica rezultate excelente pe un lot de sportivi...dar undeva prin studiu spune la un moment dat ca numarul de participanti placebo a fost insuficient
. Mai analizez![]()
motana io sunt cu reactie intarziata...cred
. Ce carte de la mqqm buchisesti tu acolo?? Si nu-mi spune ca e in format fizic ca impusc lumea...am facut un search imens dupa cartea What to expect the first year si nu am gasit-o in format electronic. Am vorbit insa cu cineva care mi-a promis ca imi va face o copie. In Romania a aparut tradusa doar What to expect when you're expecting..si s-a oprit robinetul aici
.
Despre impactul efortului asupra calitatii laptelui stiam mai de demult...si cei de la active center imi spuneau din timpul sarcinii sa am grija cu sportul dupa nastere. Insa se pare, daca se aplica teoria, ca nu fac destul sport
...Eric este mult mai calm si mai conciliant
.
mqqm uitai....felicitari pentru un bebe Oliver calm si fericit..si ma bucur mult ca probioticul chiar are efect
. Nu stiu de ce...probabil imi face mie bine la psihic...dar leg cumva (total ilogic, doar emotional) evolutia lui Oliver de cea a lui Eric
. Si privesc cu speranta la varsta de 3 luni cand voi avea un bebelus in totalitate calm si fericit. In ce priveste evolutia, io zic ca si ai nostri daca nu vomitau atat de des ajungeau la niste dimensiuni impresionante. Eu l-am cantarit pe Eric aseara (ieri a facut exact 8 saptamani)si are 5,900 kg...si sunt mai mult decat multumita, avand in vedere ce bebelus agitat este si cat de putin doarme ziua...si nu mai spun de episoadele de reflux
(moaammaa...ma durea sufletul cand vedeam cat lapte "iroseste"..saracu' de parca era vinovat).
alinutza78 spune:
alina welcome back
. E greu daca Stefan se trezeste noaptea din trei in trei ore
. Incearca sa dormi ziua. Si eu primeam o gramada de sfaturi de genul asta...si intr-o zi chiar am prins vreo doua ore de somn alaturi de Eric. Noaptea aveam o energie...
![]()
Cu scaunul auto pentru bebe e o intreaga poveste...atat am mai facut search, incat am ajuns in primul magazin de copii si am cumparat scaunul www.britax.co.uk/car-seats/first-class-plus" target="_blank">asta. Mai aveam putin si ma asezam si eu in el
. Important este ca se foloseste si dupa 6 luni sau 9 kg...si ca are mai multe trepte. L-am reglat noi, sper sa ii fie bine si lui Eric...iti spun cum a fost dupa ziua de sambata cand avem drum de 6 ore spre Iasi.
.
vally imi pare rau ca si Gloria are reflux gastric
. Se pare insa ca la tine a fost o forma mai agresiva...Eric nu a refuzat niciodata laptele. E bine ca ati gasit in final o metoda pentru a ameliora efectele. Multa sanatate Gloriei
alinutza78 spune:
Cornelia ai niste copii superbi
Pacat ca se cresc greu ca mai ca m-as fi gandit si eu la urmatorii copii
. Bebe Vladimir este dulce tare...vad ca si el cheleste ca si Eric
. De cand l-ai pus in centru de joaca?
ma laud si eu cu ultimele poze ale teroristului cu fata de inger
. Scuzati pozele nud...
(sunt o mama denaturata
)
http://good-times.webshots.com/album/569934954SKHceN
vally spune:
mQQm Pogos 

Alinutza multam'
pana la urma ai gasit probiotic la noi? ai inceput sa-i dai ceva?am vazut pozici cu bebe Eric : doamne cat seamana cu tine!!!
e simpatic foccc!!! bine ca sunteti mai bine acum; drum bun pana la Iasi petrecere frumoasa la botez!
asteptam impresii si pozici!
noi ii mai spuneam Gloriei - matraguna terorista - acum de cand se cam chinuie saracuta doar o alintam...
pediatra mi-a spus sa nu pastrez laptele deloc in frigider pt ca prin incalzire este afectata calitatea laptelui(chiar si prin incalzirea biberonului in apa calda) si de cand ma mulg pana papa ea sa nu stea laptele mai mult de 20 min...
mi-ar fi fost si mie mai usor daca alaptam la san..dar dc nu pot
e foarte greu asa...si e foarte greu pt ca Gloria desi ii este foame nu poate manca lapticul in acele 20 min..ma chinui si 1 ora pana papa biberonul...sper sa-si revina repede...noroc cu mama care ma ajuta, altfel nu stiu ce ma faceam 
ieri citeam in cartea dr Spock ca apogeul colicilor ajunge la 6 saptamani...si uite asa ne chinuim de o saptamana si cu colicii si cred ca datorita lor si cu refluxul....offff 
azi Gloria implineste 7 saptamani 
voi v-ati depus dosarul pentru Concediu de crestere copil dp ce s-au terminat cele 126 zile de concediu medical de sarcina si lauzie sau inainte? a primit cinea banii pana acum? cat timp a durat de la depunerea dosarului?
cand mai prind timp liber o sa intru pe contul comun sa mai vad si eu zmeuricile
ne le-am mai vz de ceva timp...
pupici la zmeurici 

Vally
de
Gloria Adelina (13.08.2009) 
siacob spune:
Cornelia, cum ti s-a mai spus deja ai niste copii superbi!
Alinuta io vad in poze un ingeras cu ochi albastri, o mandrete de baiat, nu pare teroristul de care vb tu ![]()
![]()
![]()
Mami de
Beatrice
eumada spune:
Fetelor de enterolactis a auzit cineva?Cica se pot administra si ele la bebei?Puiutza mea ar avea nevloie ca tot o doare burtica si poate i-ar ajuta...
eu pe soacra am convins-o ca e mai buna departe de mine....
dar am fost delicata..i-am zis ca nu-mi permit s-o pun sa -mi spele wc-ul sau pe jos..caci s-a oferit sa ma ajute la curatenie....si ca ma pot descurca singura nici sa urlau la ea ca de ce nu tine copilul in brate...sau altele..a mers....plus ca eu sunt mai insensibila..de fapt nesimtita...si mai scap cate una....
Concediul de crestere..de fapt actele se pot depune si inainte de terminarea celor 126 de zile..sunt obligatorii 42 dupa nastere...dar actele pot fi depuse inainte de cele 42 de zile....asa am facut eu....ma rog...eu lucrez acolo si mi-am facut singura dosarul dar se poate..chiar e mai bine pentru ca primiti banii mai repede...eu l=-am depus pe 26.09.2009 si voi primi pe 10 noiembrie...secretul e sa fie dus dosarul la primarie pana pe 10 ale lunii......
madalina
de minunica EVA MARIA.
vally spune:
eumada mutumesc mult pt raspuns!
o sa-l fac si eu si poate reusesc sa-l depun pana pe 10.10.2009
Vally
de
Gloria Adelina (13.08.2009) 
alinutza78 spune:
vally eu ii administrez lui Eric enterolactis duo, insa i-am dat in cantitati mici pentru a monitoriza efectele. Astazi am reusit si eu sa fac comanda de alt probiotic, mai complex (zic eu). Pe langa probiotic, il fortez pe strumf sa eructeze de fiecare data si il tin cam jumatate de ora la verticala, pe umarul meu...a ajuns saracu' sa urasca pozitia asta
. Ziua doarme mai tot timpul in leagan, unde e ridicat cat de cat la un unghi de 30-45 de grade...iar noaptea ii pun sub cap un prosop rulat. Ce sa zic...are zile mai bune..zile mai rele. Sunt constienta ca tot ce am scris mai sus are darul de a ameliora...din ce am citit, cand va sta in fundulet si vom incepe diversificarea (mancare solida) vom scapa si noi de probleme (mi-a ajuns si mie sincer de cat suntem de baricadati de scutece de finet...de carpe si carpusoare
). La tine Gloria refuza laptele...insa la mine Eric saracu' vomita si in 5 minute e cu manutele la gura, vrea papa din nou. Daca ii dau vomita din nou pentru ca are stomacul agitat...daca nu ii dau ridica blocul in picioare
.
Cat despre ce a spus pediatra ta...are femeia vreun studiu sau o baza in acest sens?? Peste tot unde am citit nu se vorbeste de afectarea calitatilor laptelui..sau mai ales de intervalul asta de 20 de minute...frate, ar trebui sa fii speedy gonzales sa reusesti performanta asta
.
uite un site interesant cu detalii despre conservarea laptelui matern. www.kellymom.com/bf/pumping/milkstorage.html" target="_blank">aici