**Zmeurici de iulie-august 2009 (5)**

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

mqqm, esti zurli rau Sfatul tau de alungat socroseniile functioneaza Noi asa am scapat Asa ca, fetele cu probleme de genul, la treaba

AnamarialuiIulia (23.03.2006) si Teodora(11.07.2009)
Nasterea printesei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

si de la noi!
Mi-a plecat sotul la Alba cu toate lenjeriile de pat necalcate. pai ce? tot eu sa fac de toate? soacra tare ma compatimeste ca am mult de lucru si 2 copii mici, asa ca-i iert micile scapari si o pun la treaba.

mQQm esti mortala...m-ai distrat teribil.
Felicitari pt. programul piticului. Cum ii administrezi probioticul? I-as da si eu, dar daca papa din san cum fac? cat ii dai pe zi?
Pogos mama cate vaccinuri i-ai facut lui Tudor. eu merg pe schema obligatorie si atat, nici asta nu as face-o.
Clara ma bucur sa aud ca ai o soacra si un sot super.

eu cred ca-mi iau odrasla si o taiem in Mall. Ma plicti acasa, nu am sot la pranz...asa ca stam pe-acolo pana-l iau pe Marco de la gradi.
si o zi faina sa aveti.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogos spune:

giova, cu unele vaccinuri nu sunt nici eu de acord. dar astea le consider necesare. avem pe cineva in familie care a zis ca nu vrea sa-i faca atatea vaccinuri si nu i-a facut Prevenarul. si cum a mers la gradinita a facut o otita de toata frumusetea, de infectia i-a perforat timpanul. acum regreta ca nu l-a facut, dar asta e. iar rotarixul...la ana nu era la noi sa i-l fac si a facut o enetrocolita de ajunsese scobitoare.
prefer sa le fac si sa nu regret mai tarziu.
poate gresesc, dar...

Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006)
si de Tudor Petru (22.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flosideea spune:

eu merg pe schema obligatorie care pt moment mi se pare mai mult decat suficient,iar din cate mi`a zis doctorita,prevenarul acum se face`n 3 doze,pe cand daca i`l faci cand il dai la gradi,ii faci o singura doza-eu asa intentionez sa fac pt ca din colectivitate se pot lua multe boli.pogos,cat te`a cosatat prevenarul si rotarixul?

Andreea,mamica de Denis-Stefan(17.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Am sunato pe pediatra..uuu ce mi-a mai zis ...ca o sa facem si noi Prevenarul dar numai la 2 ani o singura doza caci nu "bombardam" copilul acum cu atatea vaccinuri ca si asa i-am bagat in trupusorul mic 6 valente acum si ea se lupa cu ele..si nu mai e cazul sa bagam mai multe..si Rotarixul o sa il facem dar mai tarziu si mi-a mai insirat ea unele pe care le facem dupa 2 ani.
Cica bolile pe care le imunizeaza Prevenarul sunt mai frecvente eventual cand intra copilul in colectivitate (cresa, gradinita) dupa 2 ani si atunci si sistemul ei imunitar e cat de cat format si poate primi Prevenarul, la fel si Rotarixul.

Infanrixul pe care il facem in rapel (din 2 in 2 luni) tocmai de aceea se face acum caci contine tulpini ale bolilor care le poate afect viata si sunt obligatorii la varsta asta si e de ajuns acum.Sistemul imunitar fiind inca neformat trebuie sa ii reamintim din 2 in 2 luni de aceasta imunizare. Copilul e mult prea mic sa ii bagam atatia " virusi" in el.

Oricum Infanrixul contine Haemophilus Infuenzae care fereste copilul si de otite, meningite si etc.

Asa mi-a zis..mai ca ma si certat...dar apoi a zis f bine daca vreau sa stiu despre ele si sa fiu informata.

Mami de Eva Ilinca 25.07.09

Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogos spune:

la noi fiind 2 copii, si el fiind cel mic trebuie imunizat. ca cel mare vine in contact cu multi copii si aduce diverse acasa.

iar rotarixul am inteles ca se face inainte de varsta de 6 luni, ambele doze.

cum mai zicea cineva, cate cabinete, atatea pareri

Acum vad ca Tudor se simte bine, nu a facut febra sau alte nebunii dupa vaccin. adevarul e ca nici cu ana n-am avut probleme.

flosideea in jur de 350 lei fiecare.

Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006)
si de Tudor Petru (22.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Fete,

Eva doarme de la 10:40 ore sa o trezesc sa ii dau papa? Ea a terminat de mancat pe la 09:00, deci au trecut cam 4 ore de la ultima masa....

Mami de Eva Ilinca 25.07.09

Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

'neatza la prinz!!

In primul rind,m-ati distrat de minune cu povestile despre soacre si despre alungat soacre .Nu stiu daca ati remarcat,e o usera pe forum care are un slogan ceva de genul:"dau soacra dar nu la schimb ci pt totdeauna".

Daca tot vorbiti de soacre,eu am una foarte de treaba.Nu ´se baga absolut deloc in treburile noastra iar despre copii aud numai laude:"ca ce bine si frumos ii crestem,ca cea mare stie deja atitea lucruri si s e mult mai buna la scoala decit erau copiii ei,etc",copilasii nostri sunt singurii ei nepoti si tare rau ii pare ca nu locuim mai aproape.Mergem ca o data pe an la ei si ne rasfata maxim,nici nu ma lasa sa intru in bucatarie.Sotul meu zice ca ea-soacra- a avut o soacra cam bagacioasa si intriganta si de aceea vrea sa fie altfel,eu sper sa fiu la fel ca ea .

Pogos,ce copilasi dragalasi ai ,sa-ti traiasca.E culmea soacra cu impins caruciorul...eu la primul copil nici nu concepeam sa-l pimng decit EU ,acum m-am calmat,o las si pe fiica-mea sau pe taticu`.

Giova,cumpara si tu lenjerii care nu se calca ,mie imi plac dar numai vara,iarna prefer din alea de se calca.Chiar,voi calcati hainele lui bebe?Eu nu chiar toate,ca numai apuc .Lasa,camasa roz chiar daca-i cu mineca scurta i-o dai la toamna pe sub un pulover cu anchior(asa se scrie?).La Zara,la baieti nu am gasit lucruri decit 3-6 luni,nimic pt 0-3 luni.

Pogos si Giova,da,am fost la conferinta in 10,11,12 septembrie.Pe 10 am avut de povestit posterul(la care am lucrat mult,nu e greu dar am tinut sa iasa f fain) in engleza,in 5 minute.Repetasem o gramada acasa,imi era sa nu ma bilbii din cauza oboselii,imi vin in minte cuvintele in germana mai degraba.A fost ok,m-a intrebat cite ceva dar erau intrebari pe care le asteptam asa ca totul a decurs bine.Pe 11 sept a fost prezentarea posterului dar a fost lejer,am stat vreo 4 ore la stand dar au fost si o gramada de firme,unii si-au lansat noile paste de dinti si ape de gura .Din pacate,la petrecerea "Bavarian Evening"nu am fost,mama statuse deja destul cu bebe asa ca nu m-am dus...in seara aia,bebe a dormit vreo 5 ore legate si m-as fi putut duce,ei na,data aviatoare ,anul viitor in Barcelona.

mQQm,deci asa cu sugeta .Eu totusi mai insist,i le ofer,poate-poate se razgindeste si lasa degetul.
Felicitari pt program!Si noi avem oarecum ceva program,doarme seara si 5 ore legate(7-11 in general)dar noaptea maninca,maxim la 3 ore,scularile ma termina pt ca ziua nu apuc sa dorm.
Papuseii mei se inteleg bine,Doamne ajuta,a mai trecut gelozia fetei.La inceput vroia sa o tinem ca pe bebe,sa-i dam in gura iaurt cu lingurita de bebe,sa-i punem cald pe burtica ,acum s-a linistit,il distreaza maxim pe bebe,ii cinta si chiar reuseste sa-l adoarma .
Ziceai de Denisa ca,cinta la pian.I-ai cumparat imediat si pian acasa cind a inceput?Eu ar trebui sau cel putin asa zise profesoara,deocamdata o sa iau cred in leasing si daca fata e talentata,il cumpar...nu stiu ci sa fac.

Motana,auz,am incercat si noi cu ridicatul patului,nu am pus caramizi ci o patura rulata si am alunecat amindoi in jos si bebe peste mine ,voi nu ati patit?.De 2 zile il culc noaptea doar in patutul lui si am pus inaltare o perna mare si nu prea umflata sub saltea,e ok,bebe nu aluneca.Ma simt si eu mai bine cu mansarda ca il culc la el in pat(eu linga el,pe patul meu,sunt tot cu mina pe capul lui,il linsteste),imi faceam griji ca salteaua mea nu-i ok pt spatele lui.

Pooh,ai niste copilasi tare dragalasi si Timeea are un par faaain,cret si lung,protesteaza la pieptanat?Succes la bbe 3,te-as insoti in proiect dar din pacate,ii cam tirziu pt virsta mea .

Ma duc sa-mi fac cafeluta nr 2,bebe doarme dar acusica tre'sa plecam sa luam surioara si sa o ducem la balet...

Amiaza faina!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna ziua si de la noi!

Alina, ma bucur ca ai revenit!

Nu am reusit eu sa citesc prea mult, dar am vazut ca vorbiti despre soacre si despre progra. La primul subiect nu am ce comenta, ca nu am soacra, dar ma mai gandesc ce soacra o sa fiu eu, ca am doi baieti . Eu, care nu ma vedeam mama de baiat .

In privinta programului stam binisor. Mananca aprox. la 8, 11, 2, 5.30 si 9. Foarte rar, cand mananca mai putin la o masa, ajunge sa aibe 6 mese pe zi, dintre care ultima pe la 10 seara. Iesim afara in doua reprize pe zi, dar e adevarat ca mai mult il tin in curte saracul. Adoarme pe la 9.30 si se trezeste la 8 dimineata . Cand ma trezeste Stefan noaptea, il verific si pe el sa vad daca respira .

In rest, ne-am facut si noi mari. Are la 3 luni 6,700 kg si 66 cm. Gangureste, rade in hohote, isi numara degetelele si a inceput sa loveasca jucariile atarnate deasupra saltelutei de joaca si calutii de la leganel. Are un prieten bun, soricelul Edi , pe care il baloseste tot si doarme ziua cu el. Nu mai sta deloc la schimbat scutecelul, se foieste si da din picioruse. Noaptea l-am bagat in sac de dormit pentru ca nu sta deloc invelit.

Are trac in fata camerei. Se opreste mereu din gangurit si hohotit si isi ia o figura serioasa. Iam facut poze pt. pasaport si ne distram copios cat de patruns de solemnitatea evenimentului a fost ..

Vaccinuri nu facem nimic in plus. Doctorita noastra facea la 3 luni rotarix-ul si inainte de intrarea in colectivitate Prevenarul. Eu nu le-am facut nici un vaccin suplimentar nici celorlalti copii si a fost ok pana acum. Nu am avut mari probleme de sanatate, exceptand tusea de toamna-primavara a Mariei.

www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siacob spune:

ca tot vorbeati de soacrii

Aseara a venit socru pe la noi, azi am iesit pe-afara...bineinteles ca nu am apucat sa pun mana pe carut ...asta e...n-am comentat ca pleaca azi.

Imi spunea ca in decembrie Beatrice va avea 6 luni si o sa pape de Craciun sorici si piftie ...s-o creada el!

Mami de Beatrice

Mergi la inceput