**Zmeurici de iulie-august 2009 (5)**
Raspunsuri - Pagina 6

pogos spune:
acum am citit pe DC ca infanrix ipv hib nu e acelasi lucru cu infanrix penta, de care ti-a zis tie dr.
uite aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=142750
noi si la ana tot asa am mers pe infanrix hexa, apoi cel ipv hib.
Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006)
si de Tudor Petru (22.07.2009)

pogos spune:
da, le-am cumparat pe toate 3.

blanca000 spune:
pai si Infanrix Penta sau Pentaximul cand se face daca la 4 luni se face Infanrix IPV HIB?
Mami de
Eva Ilinca 25.07.09
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei
Nunta noastra 2004

pogos spune:
nu stiu ce sa zic. poate ne incurcam in denumiri.

Motana spune:
scriu ca sa nu va pierd urma...
sunt pe citit cartea de la mQQm, vad ca de fiecare data mai gasesc ceva nou, desi mi se pare ca am acumulat multe infos, ma bucur cand tot citesc mai aflu ceva, e buna cartea, thx
Am aflat ca nu e prea bun exercitiu mult, se poate pune bebe unhappy si nelinistit, mai bine plimbari lungi si ex. moderat (nu stiam asta), apoi niste alimente bunicele pt latatie si ca patrunjelul scade cantitatea de lapte. Uleiul de peste face ca laptele sa fie mai bogat in grasimi... mai am o gramada de citit dar in curs de
Am vazut Colostrum ala cu probiotice, doar ce citem acu vreo 2 zile despre Colostrum asta, pastilele, de care nu auzisem inainte cica e f bun pt sistemul imunitar, cineva zicea ca le da copiilor de cand erau mici si nu se imbolnavesc aproape deloc. Daria Alessia (12.07.2009)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

CriPOD spune:
Cineva de pe forum ne aducea vesti despre Lucialu. Sper si eu ca e bine si ea si pupa...
Alina, nice to "see" you again! Nici un progres cu suzeta, a tinut minunea 3 zile. Acu' e de fapt regres, pt ca ii vine greata consistent de indata ce i-o dau. Am zis ca-i dau pauza un pic, dar si dupa 3 zile de pauza tot greata i-a fost. Am mai aflat de inca un model, cam ca tetinele, dar fara gaura. O s-o caut s-o incerc si p-aia si daca nici aia nu merge, degetul e-al lui, o sa fie o experienta total noua. Mie mi-a dat dr tylenol aici preventiv dupa vaccin. Eu nu i l-am dat c-am zis ca stau de 6. Si medicatie pt reflux am primit, cred ca depinde de mai multi factori daca e caz de tratament sau de schimbari de lifestyle... cred eu. Cum se inteleg papusile tale?
vally, of biata Gloria! Ce mila mi-e... La multi ani!
Giova, esti totala cu calcatul lenjeriei la Alba, haha!
pooh, cum mai stai cu hosh-menieshu? Sper ca ti-a trecut!
Motana, eu inca n-am studiat-o, e pe bookmark inca. Daris tot decalata cu orele?
alinutza, www.childlife.net/node/54/" target="_blank">asta? Opinie: a)pretu-i de fo 5 ori mai mare decat afara, b) pe site la manufacuturier zice ca de la 6 luni in sus, c) io am o problema cu tranpunerea chestiilor de la "vaca" la "bebe", mai ales asa mic. In creierul meu, tot lapte de vaca e, doar ca mai de la inceput si mai procesat. Si cum lapte de vaca e nu, nu i-as da nici asta pana cand ar fi mai mare. Dup-aia nu stiu, ca nu m-am mai dus sa vad ce studii or fi, dar nu l-as exclude daca ar fi dovezi ca ajuta si daca dr ar zice yeah, go ahead. Nu stiu mai multe.
Pai la alaptat ai multe metode de a limita cat mananca bebe. Alternezi sanii inainte sa ajunga la laptele gros, scurtezi masa, ba mie mi-a zis dr sa ii dau si cate putina apa si sa revin la control intr-o sapatamana cand in prima saptamana a luat 250 gr in 4 zile. A zis ca-i prea mult asa si il overfeed. Plus ca la san e munca serioasa si e posibil ca atunci cand e saturel sa se opreasca singur.
Probioticul? Deja sunt convinsa: functioneaza la noi! Nu mai am dubiu. Si vestea cea mare: avem prograaaaam!!! Deja de joia trecuta, aproximativ acelasi zilnic, plus ca dormim la pranz intre 2 si 3 ore jumate, neintrerupt. Nu imi vine sa cred, dar nu si l-a schimbat nici macar in weekend, cand era lumea acasa. E tare calm si fericit, mi-e dor sa-l iau in brate, se joaca, gangureste, rade cu orele, nu plange (decat cand mergem cu masina ), doarme bine si ziua, ce mai, nu ma mai plang cu nimic deocamdata. Ah, ba da: druluie (baleste) de nu se poate, nu mai stiu ce sa-i fac. I'm through, baby!
Apropos de greutate, acu' nu stiu cat are, dar fata de ce ziceti voi unele, el e la categoria pana, ori sa-i zic delicat? Avea 5050 gr si 61 cm la 2 luni. E lungut si are tot ce-i trebuie, falcute, gushita dubla, caltabosele si pe curba de crestere. Esential e sa fie fericiti si sanatosi, fiecare are ritmul propriu si cat baby-fat are fiecare nu conteaza. Asta e special pentru cele care isi fac probleme ca sunt "mici" la 2 luni, c-am tot vazut griji, iar mie greutatea singura, fara alte date, nu-mi spune nimic.
E insa tare fortos asta micu'. Mai nou vrea in fund, isi tine spatele nemaipomenit de bine, e ca un batranel de-ala sfatos stand pe vine
si e fericiiiit, ba isi tine si greutatea pe ambele picioare, daca ii apuca la inaintare, nu-l mai asezi daca nu vrea decat daca te lupti cu el. Cand nu vrea sa sada in scaunelul de masina se face ca lemnul! Eu ce cercetez pe-aci, acu daca ma lovesc de ele, e ca daca isi tine capul trebuie exersat sezutul, muschii care sunt folositi. Sau tinut pe picioruse, cand isi suporta greutatea. Tot ce spun acum e sa nu ii fortezi, s-o faci doar cand sunt pregatiti si sa renunti la cel mai mic semn de oboseala. In vremile "de demult" se zicea ca le distrugi coloana daca faci asa ceva. Acu' eu merg pe noile "legi". Stiu ca Oliver e mai pe la inceputul odiseei, dar intreb totusi, voi ce v-ati gandit sa faceti, daca v-ati gandit?
Pentru musafirii nepoftiti (soacre si socrii cu chei, etc), metoda garantata: ia convingeti-va sotii sa-i astepte in kuru gol in mijlocul casei odata cand vin, sau make love, people, sa vedeti cum suna sau macar bat la usa data aviatoare! Oops!

siacob spune:
buna dimineata la o
Beatrice nu mai doarme de la 6.30 . Ieri toata ziua a dormit o ora jumate, trezita tot de la 6 jumate. Ma cam doboara programul asta....
Mami de Beatrice

pooh spune:
MQQM<esti mortalaaaaaaaFelicitari pt. programul lu' Pepitel
,noaptea cum e?Eu sunt bine,am scapat de diaree,am fost iweri la cumparaturi pt.Timea si am cam stat cu frica in san,sau ma rog in ....,sa nu ma apuce undeva,ca la noi wc-uri publice nexam
Si Balazs isi tine capul foarte bine,daca e pe burtica,se impinge din manute si isi ridica si umerii,sta si ne studiaza asa....e ca un pui de cate mititel asa,
.Daca-l tin in brate,cu fata inainte,se impinge,ca si cum ar vrea sa sada....si isi tine si greutatea corpului,daca-i pus in picioare.....Sincera sa fiu nu m-am gandit care va fi pasul urmator,doar ma minunez cat de repede s-a transformat din nou-nascutul neajutorat in bb cu personalitate
Aaaa,a nascut azi noapte o verisoara,si i-am spus sotului ca o invidiez pt. bb mic-mic de langa ea,a zis ca-s nebuna
,ce mai vreau,am bb de aproape 3 luni....Adevarul e ca pt. mine clipele,primele zile petrecute alaturi de bebeii proaspat scosi din burtica erau magice,unele dintre cele mai frumoase amintiri din viata mea
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

ivanoiuadela9 spune:
Ieri am facut si noi vaccinul la 2 luni ... asa de rau mi-a parut de el cand am vazut ca l inteapa in amandoua piciorusele mi-a spus sa i cumpar Panadol baby preventiv pt febra ... oare nu se mai da nimik gratuit pt copii ????
L-a cantarit si are 6.200 kg si 61 cm de la 3400 kg si 53 cm ... nici nu mi-a spus daca a luat bine in greutate doctorita .

ClaraJ spune:
Buna mamicute,
Ma bag si eu in seama in discutia despre soti si soacre, nu de alta da' tre' sa-mi laud barbatu' ca e de nota 20. Nu mi-as fi imaginat nici intr-o mie de ani ca o sa am parte de asa un om. Totul e la superlativ: atit profesional cit si familial. E trup si suflet pentru casa. Spala, calca, face de mincare si totul din proprie initiativa. Ma simt si prost cind vad ca scoate fierul si masa de calcat sa-si calce vreo camasa. Da'-mi spune ca e normal sa calce, ca doar are miini.:)
Si multe, multe alte chestii. Cit despre soacra: asa mama,asa fiu. Foarte educata, politicoasa, rezervata, saritoare si peste toate un fotograf desavirsit. Ne incurajeaza in fiecare decizie luata si a varuit noua casa cot la cot cu noi. Amindoi socrii dunt absolut dementiali!!!!
ALINA- multumim; da, literele sunt din lemn, le-am cumparat neprelucrate si le-am pictat si decorat noi insine, ca am vrut sa avem ceva original;
MQQM - nici o grija; continutul, forma si mai ales partea gramaticala ( de care sunt obsedata, ca deh, defect profesional) sunt de exceptie; caciulitele sunt impletite de mine; ador sa impletesc si abia astept sa trec la vestute si bluzite pentru buburuz ( ca-mi place sa-l port cit mai chic pe pitic) . Urmatorul proiect e o caciulita dovlecel pentru Halloween ca deja i-am cumparat un body super haios si tre' sa-l asortam cu ceva; :)))
Oki doki- cam atit; piticutul nostru are deja 6 saptamini, deja zimbeste, e super haios si multumim Celui de Sus ca nu e foarte tifnos si mofturos.
Pupici dulci,
Clara mami lui Bryce Mihai