**Zmeurici de iulie-august 2009 (5)**

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Buna ziua,dragi mamici de zmeurici!

Va mai amintiti de noi?

Am lipsit o gramada de pe-aici dar am mai citit,incerc totusi sa ma fac mai activa,ne-am stabilit oarecum un program.Sunt extrem de obosita,bebele meu e tras la indigo cu multi dintre bebeii de pe-aici cu treziri nocturne la 2,5-3 ore,ziua nu prea doarme,fiica-mea a inceput scoala si clasa 2 pare a fi in forta(am inceput dictarile,socotelile,temele,activitatile extrascolare,etc),sefa mea insista sa lucrez intre mesele lui bebe ,bunica a plecat in Ro asa ca suntem singuri si incercam sa facem fata cit mai bine...dar e epuizant.Mama mia,cit m-am plins!

La multi ani,Vally!
La multi ani,Anna,fetita de Pogos!
La multi ani !tuturor care s-au aniversat intre timp si carora nu am apucat sa le urez!

Multumim tuturor celor care s-au uitat la pozele noastre si ne-au admirat!.Ne-am uitat si noi la multe poze si absolut toate zmeuricile sunt grozave .

Referitor la reflux,am tot vazut ca vorbiti despre asta:si Stefan al meu regurgita dupa unele mese,odata cu aerul si o cantitate mai mare de laptic...la inceput m-am speriat pt ca la fiica-mea nu am avut asa ceva.Acum s-au redus episoadele astea,maxim 1 data/sapt si se intimpla cind il apuca scremutul in timpul mesei,se indeasa si se agita pina iese tzac-pac laptele pe noi,in par si peste tot.l se sperie si plinge.Bineinteles ca am intrebat si eu pediatru si zice ca nu-i reflux ci pur si simplu tubul digestiv nu-i suficient de matur,si daca ar fi reflux,medicatia e ff stricta,aici nu prea se recomanda medicamente la bebelusi decit extrem.Vad ca scrieti de Panadol(paracetamol)preventiv dupa vaccin...aici nu se da decit in cazul in care face febra,preventiv la medicamente nu exista.

Ei,asta e tema care ma intereseaza acut,incepind cu 4 octombrie trebuie sa programam vaccinul de 2 luni,e recomandat Infanrix Hexa.Pe asta i l-am facut si fiica-mii in 2002 si nu a avut nici cea mai mica reactie,absolut totul normal.
Fetele de prin strainatate,voi ce vaccin ati facut si stiti mai ales de cine e produs si ce-i prin compozitie?Bine,stiu sigur ca Infanrix-ul nu mai contine demult Thiomersalul acela extrem de controversat dar cum ramine cu aluminiul,asta ma intereseaza.
Interesant ce scrieti voi despre remediile homeopatice inainte de vaccin si dupa,trebuie sa mai citesc si eu despre asta.Eu nu-s prea increzatoare in homeopatie pe principiul "rau nu are ce sa-i faca",mi se ridica parul cind citesc pe forum cite remedii homeopatice administreaza ca imunizare mamicile din Ro...le stie cineva exact reactiile pe termen lung?!Nu stiu,ramin la parerea ca imunizarea practicata la noi in toamna e o moda...nu stiu cit ajuta.

La metode de linistit,laudam si noi balansoarul ,avem unul de la Chicco.Merge bine si cintatul meu (sa nu va imaginati ca am voce),tace aproape instantaneu cind aude "un elefant se legana pe o pinza de paianjen".
Referitor la tinutul in brate,si noi practicam cu succes chiar daca eu,cel putin,mai fac cu greu fata,Stefan e peste 6kg .La cm nu stiu sa va zic,la 6 sapt avea 59,acum nu l.am mai masurat ci doar cintarit.

Mama mia,ce m-am distrat la povestile despre soacre.Lorelay,sincer,esti tare rabdatoare.Daca totusi vrei sa fii in continuare diplomata,pune-i in brate soacrei oricare carte noua despre cresterea copilului sa citeasca cam cind se diversifica hrana.

Giova,am admirat pozele de la botez si ce camasa simpatica avea Edi .I-am cumparat si eu camasi,chiar vreo 3 ff faine dar nu l-am imbracat inca.
Oh,cum sa-l plezneasca soacra ?Ei na,nu o asculta dar cite pretentii sa ai la 3 ani si ceva?!Mama mia,bine i-ai facut,sa nu ma indrazneasca pe alta data!Io-s f sensibila la povesti cu pleznitul .

mQQm,ai reusit cu sugeta?Si la noi la fel,nu o tine si pace.Vreo doua zile nu i-am mai dat-o dar a inceput cu o exactitate fantastica sa-si suga degetul mare asa ca am apelat din nou la ea .Am luat vreo 5,diverse modele,inclusiv din aceea la care ai pus link,din cauciuc natural si nu le tine decit 5-10 secunde,le scapa ori nu le vrea...nu stiu .

Alinutza,faci ceva sport!Bravo!Eu nu reusesc mai mult de o ora dar parca s-au mai dus pieile de pe burta sau e doar o iluzie.Succes la pregatirile pt botez!
Ai luat alta scoica?Sa o probezi inainte in masina,sa vezi cum sta.Nici de a noastra nu-s f multumita,in masina pe care am avut cind era fata mica,se aseza mai bine,acum sta puiul cam inghesuit sau doar mi se pare...in fine,neavind drumuri prea lungi,nu mai iau alta,si asa e buna pina la 9 kg,in iarna trecem la scaunel,probabil dupa 7 luni,cind sta in fund.

Patricia,f frumosi copilasii si ce bine seamana Rebecca cu sotul.Si tu ce bine arati dupa burta,nici nu se cunostea ca ai fost gravida.O,sa vezi la mine ce rinduri de piele ,nici nu vreau sa-mi amintesc...

Uliiasi,doctora ta e cam grabita.Daca mergi la chirurg,sigur ca prima solutie e sa taie.Inainte cauta-te si tu la altii,eventual si la endocrinolog.Ai nodulul inainte de sarcina?
Iti doresc sanatate maxima!

ClaraJ,f faina camera puiului.Vroiam sa te intreb daca literele sunt de lemn?Eu i-am scris numele pe dulapul de haine cu litere de lemn cu ursuleti,is mai mici si m-ar tenta sa-i aplic ceva si pe perete.Am aplicat deja personajele din Winnie,din pacate nu pot desena,nu e complet neted peretele,are niste buburuze mici-mici din zugraveala.

Doina si Theea,sanatate maxima puilor,fie ca aceasta operatie sa fie ultima incercare grea din viata lor!

Mai citesc din urma si revin.Plec sa duc scolarita la orele de pian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogos spune:

buna mamici!

va multumesc pentru aprecierile la adresa copilasilor mei. bineinteles, sunt tare mandra de ei.

am fost si noi la vaccin. si a plaaaaans, doamne ce suparat a fost. si nici nu am putut sa-l pun imediat la san ca i-a dat Rotarix pe gura si a trebuit sa astept jumatate de ora. si ii era si fomita...dragul de el. si pe langa asta l-a intepat si in ambele picioruse. uoff

voi stiti ceva de vaccinul Synflorix? mi l-a recomandat sa-l facem la 4 luni, in loc de Prevenar. cica ar avea 10 tulpine, nu 7 ca Prevenarul.

ylla, lasa ca o sa creasca puiutii mari si o sa avem cu ce ne mandri, nu ca n-am avea si acum

vorbeati de soacre....si eu am avut ceva de tras cu a mea, dupa ce s-a nascut Ana. parca ii luase cineva mintile. si am patit si eu cu carutul, mi l-a luat in parc si a luat-o inainte si eu am ramas singura in urma. asta mi-a pus capac. plus inca una. a venit la un moment dat cu o prietena de-a ei si s-a apucat sa umble in sifonier sa-i arate ce salopeta ii luasem anei.
din cauza stresului provocat de ea nici nu am avut cine stie ce lapte la inceput si a trebuit sa-i dau anei si completare. statea motz in capul meu cand alaptam si se minuna ca nu am lapte si ca trebuie sa-i dau lapte praf. imi venea sa o strang de gat.

dar acum, cu ajutorul cumnatei, am reusit sa o indepartam si vine in vizita doar o data la o saptamana sau 10 zile. a plecat la tara, vezi doamne ca aici nu se simte utila.
si uite ca am si lapte sa-l alaptez exlusiv pe Tudor. avea impresia ca noi facem copii si ea ii creste. hmmmmm....

hai ca am barfit-o

chiar, ce o fi cu Lucialu?

Alina, ce ai facut cu conferinta? parca aveai de sustinut o lucrare.

va pup

Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006)
si de Tudor Petru (22.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Oricum ar fi soacra mea...toate fazele de care ziceam...nu ma mai deranjeaza asa de tare. Doar cea cu pleznitul, bine ca i-am zis si nu se mai repeta.
La Marco m-am stresat rau, de aceea cred ca si laptele s-a dus...prea ma deranjau toate chestiile. acum nu le mai pun la suflet...ma gandesc ca am o familie frumoasa, un sot care ma iubeste si care ma sustine si-mi da dreptate si restul nu mai are importanta.
Este foarte important ca sotul sa fie alaturi de sotie si nu de mama.

Maine dim. cand pleaca sotul in Alba ii pun si o plasa cu toate lenjeriile de pat, ca sa le calce socrela, sa nu se plictiseasca. sunt enorme si nu-mi place sa le calc, asa ca profit...oricum, ea s-a oferit, dupa ce mi-a venit mie ideea asta sa le trimit in Alba la calcat.

Alina bine ai revenit. Are bb camasi multe si frumoase, ramase mostenire de la marco. camasa roz de la Zara nu a apucat sa o poarte, ii e maricica si e cu maneca scurta.
Chiar asa...ce-ai facut cu sustinerea lucrarii?
Cand mai vedem poze frumoase cu comorile tale?
Homeopatele nu cred sa faca vreun rau....sunt naturiste si sunt intr-o dilutie foarte foarte mica.
Pt. imunizare eu ii dau lui Marco siropuri naturiste..cu echinaceea, vit.C si alte chestii asemanatoare.
Pogos bine ca ati scapat de vaccin, sa nu aveti reactii adverse.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

intreba danille cat au bebeii la 2 luni.
astazi l-a masurat si cantarit pe Tudor (la 2 luni si o saptamana) si are 6.9 kg si 62 cm. insa Ana la doua luni avea doar 5.3 kg. fiecare creste in ritmul lui. si oricum, fetitele sunt mai delicate si mi se pare si normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chance2008 spune:

buna ziua, mamici de zmeurici!
maria mea a racit... a doua zi dupa vaccin! tuseste, ii curge nasul si are un pic de rosu in gat!! bineinteles ca toti din casa ne-am trezit asa ieri dimineata, de zici ca suntem trasi la indigo! de-ati sti ce ne doare in gat pe noi, astia mari, d-apoi pe asata mica!1
am fost la medic si ne-a bagt pe anticbiotic si bromhexin.,.. i-am luat si biotics baby ca sa ii protejez stomacelul.. in plus aere si o stomatita pentru care trebuie sa o ung cu glicerina boraxata preparata special cu un sfert de ora inainte sa pape.. auzi, sa imi tin eu copilul un sfert de ora!! mi-e si frica sa se trezeasca, ca o sa stie tot cartierul ca o tin nemancata...
gata.. s-a trezit! fug la operatiunea horror!

mami de maria- 27 iulie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vally spune:

heiii zmeurici!

multumesc mult pentru urari!!!
cred ca este cea mai "cuminte" zi de nastere din ultimul timp... nu intelegeti gresit, e foarte frumos pt ca o avem pe printesica mult dorita langa noi , este altfel

Gloria a fost cam agitata in ultimele 2 saptamani a inceput sa manance haotic si sa vomeze foarte mult si des...de cateva zile a nici nu prea mai putea sa pape lapticul ii era foame,dar cand simtea lapticul pe gat si ajungea in burtica incepea sa planga rau...si uite asa ajungea sa pape 40 ml la 3-4 ore (in comparatie cu 90-100 ml inainte...) si aia cu chin...asa ca am fost la doctora pediatra la spital si avem diagnostic de reflux gastric...a vomat si cu doctora...asa a vazut si ea, ca poate nu ne credea...si zicea ca
regurgiteaza si e normal cum mi-a zis doctora de familie (care e si dr pediatru)
asa ca pentru ca avea gatul iritat si nu putea papa, i-am dat si lapte praf Humana AR in paralee cu lapte de san 70 ml lapte san+30 ml Lapte praf si nu a varsat deja e mai bine, azi a papt ultimele 2 mese doar latic de san si a fost binisor..acum la ultima masa s-a agitat mai mult dar nu a varsat...offff, sa speram ca isi va reveni repede...fetele care au aceeasi problema stiu cum este, si am vazut ca sunt destule zmeurici cu aceasta problema

voi ce vaccin faceti la 2 luni: cel gratuit sau cel cumparat- infarix? faceti si Rotarix-ul la 3 luni sau l-ati facut impreuna cu cel de 2 luni?

pupicei...ma duc la baita

Vally de Gloria Adelina (13.08.2009)

Mergi la inceput

vally, Tudor astazi a facut Infanrix hexa, Rotarix si Prevenar si mai face la 4 luni Infanrix IPV HIB, Rotarix si alta doza de Prevenar, insa mi-a zis sa iau Synflorix in loc de Prevenar. cica ar fi mai bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Wow pogos cate vaccinuri i-ai facut..noi am facut doar Infarixul Hexa(indicat pentru vaccinare primara si rapel a sugarilor, impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hep B, poliomielitei si a bolii determinate de Haemophilus influenzae) si la 4 luni o sa facem doar Pentaximul (sau Infarixul Penta daca apare pana atunci)apoi la 6 luni repetam Infarixul Hexa..nu o fi complet asa?

Mami de Eva Ilinca 25.07.09

Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

blanca, Rotarix este pentru infectiile cu rotavirus care provoaca diaree insotita de voma si "Prevenar se foloseste pentru vaccinarea sugarilor si copiilor cu vārsta cuprinsa īntre 2 luni si 5 ani īmpotriva bolilor cauzate de S. pneumoniae. Printre acestea se numara sepsisul (infectie la nivel sanguin), meningita (infectia membranei care īnveleste creierul si sira spinarii), pneumonia (infectia pulmonara), otita medie (infectia urechii medii) si bacteriemia (prezenta bacteriilor īn sānge)."

prevenarul l-am facut si la ana, dar la 2 ani, pentru ca de-abia pe atunci a aparut si rotarixul inca nu era la noi cand era ea la varsta vaccinului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Aham..ia sa o intreb si eu pe pediatra...pe cele 2 le-ai cumparat?

Mami de Eva Ilinca 25.07.09

Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput