**Zmeurici de iulie-august 2009 (5)**

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Motana, eu am zis intr-o postare ca tocmai aflai ca probioticul lactobacillus reuteri a avut efect la colici mai bun ca simethicone, m-am mirat in prima faza ca nu-i pasa nimanui, da' daca scriu mult bla-bla, m-am obisnuit, nu mai stiu cand scriu plictiseli, ori cand nu s-a observat...

'nyways, sa-ti raspund la unele, vad ca la altele ai gasit pe la Sears pe site. DTaP nu are hib si polio. dtap are Difterie, Tetanus si acelular Pertussis. Atat. Doar ca schemele de vaccinare includ si astealalte 2, asa ca firmele ce le produc au adaugat HIB si polio in acelasi "pachet" ca sa faca doar o intepatura (io nu cred ca de-aia, dar nah). Din pacate e mare problema sa gasesti numai DTaP si chiar si Sears are undeva pe site un "revised" schedule, cu dtap+hib+polio (pentacel) in luna para si pc + rotavirus in luna impara, pt ca nu se mai prea gaseste nici in state DTaP simplu (daptacel). Asta e si in Ro problema daca vrei sa faci schema alternativa si cred ca si la tine. De ex in Ro, folosesc Infarix cred, nu-s sigura, asta e ori toate cele 5 chestii ori astea 5 plus hepatita B. Asa ca nu prea ai cum sa urmezi schema alternativa a lui sears...

Eu cand am vb cu pediatrul la consilierea de vaccine, a insistat sa facem prevnarul intai in luna para, e si el de aceeasi parere cu sears, desi nu-l prea agreeaza, banui ca nu-s prima care se vantura-n cabinet cu cartea lui in mana: e cel mai riscant dintre cele care se vaccineaza si sa ne scapam de grija, acu regret ca n-am stiut sa intreb de cel de care zice pogos. Asta e destul de curat vaccinul de pneumococ. Eu n-am facut rotateq ca nu e in schema, aici e doar optional. Dar e boala tare grea pentru un bebe!!! Tu le-ai facut la Daris toate astea intr-o singura zi???

De fapt ce ma tot mir atata, ca la ceilalti copii ai mei, pe vremuri se faceau cu virus viu de pertussis, cu mercur si alte bazaconii, doar ca se faceau mai putine.

Si Oliver transpira uneori cand papa de o vreme, ii sterg fruntea ca are broboade. Daca n-are febra e ok, poate fi de la contactul cu tine, perna sau daca e mai agitata. Mai, parca-s frati astia!

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Pup zmeurici si mamicile lor.
Noi suntem aproape tot timpul afara asa ca nu prea mai am timp de nimic. Fetele mele mananca acum din 4 in 4 ore si sar peste masa de seara (ora 10-11) din pacate. Au luat f.bine in greutate#536; Laura are acum 48oo si Irina 46oo. Grasunele si frumusele .
Pun o poza cu ele pe cont.

de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cornelia

In caz ca va era dor de noi, am fotografii recente aici: http://picasaweb.google.ro/cornelianis/2009Septembrie#

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003), Stefan (4 mai 2005) si Vladimir (27 iunie 2009)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

cornelia,sa va traiasca micutii,sa va fie sanatosi si sa va bucurati de ei,sunt tare frumosi copiii tai
tu arati super bine,daca as arata si eu asa la 3 copiii,off off

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Daniela,mami de Ebonee (02.10.2007) si Melissa (23.07.2009)
Melissa...from the Greek word for "honey bee".Always on the go,she can turn her hand to anything.
A truly versatile lady.
pozici

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alinutza78

Cornelia ai niste copii superbi Pacat ca se cresc greu ca mai ca m-as fi gandit si eu la urmatorii copii. Bebe Vladimir este dulce tare...vad ca si el cheleste ca si Eric. De cand l-ai pus in centru de joaca?

ma laud si eu cu ultimele poze ale teroristului cu fata de inger. Scuzati pozele nud... (sunt o mama denaturata)

http://good-times.webshots.com/album/569934954SKHceN

Alinutza de strumf Eric Alexandru (05.08.2009)

iooooooooi cat e de scump strumful tau cu ochi albastri

Melissa...from the Greek word for "honey bee".Always on the go,she can turn her hand to anything.
A truly versatile lady.
pozici

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pogos

alinutza e un frumos ochiosul tau!

giova, Prevenarul nu e pentru raceli.
oricum, eu am ales sa-l fac lui Tudor de acum. doar ca mi-a spus doctorita ca urmatoarele doua doze sa ii fac Synflorix-ul, care cica are mai multe tulpini de pneumococ.

mqqm, danielle, alina, motana, sau fetele din afara tarii, la voi de foloseste Synflorix-ul? la noi am inteles ca de-abia a intrat pe piata si ca in afara nu se mai face Prevenarul si se face in locul lui Synflorix-ul. e adevarat?

Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006)
si de Tudor Petru (22.07.2009)

laura,scuzele mele dar eu nus sa iti raspund.habar nu am cum se numesc astea care le fac fetei,nici nu m-am interesat.
stiu numai de ala din manuta care lasa semn BCG
in rest,sunt afona cu vaccinurile astea,habar nu am.
numai mi-a venit programarea si am plecat cu ea la intepat.nici nu am intrebat macar pt ce sunt

A truly versatile lady.
pozici

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Motana

alinutza, sa vad si io poze cu eric... ca am pierdut urma

VACCINARE:

Dr. Sear's Alternative Vaccine Schedule
• 2 months: DTaP, Rotavirus
• 3 months*: Pc, HIB
• 4 months: DTaP, Rotavirus
• 5 months*: Pc, HIB
• 6 months: DTaP, Rotavirus
• 7 months*: Pc, HIB
• 9 months: Polio (IPV)
• 12 months: Mumps, Polio (IPV) (See 3rd UPDATE)
• 15 months: Pc, HIB
• 18 months: DTaP, Chickenpox
• 2 years: Rubella, Polio (IPV) (See 3rd UPDATE)
• 2 1/2 years*: Hep B, Hep A (start Hep B at birth if any close relatives or caregivers have Hep B)
• 3 years: Hep B, Measles (See 3rd UPDATE)
• 3 1/2 years*: Hep B, Hep A
• 4 years: DTaP, Polio (IPV)
• 5 years: MMR
• 6 years: Chickenpox
• 12 years: Tdap, HPV
• 12 years, 2 months*: HPV
• 13 years: HPV, Meningococcal (once Meningococcal vaccine is approved for age 2, Dr. Sears will move it there and delay Hep B by 6 months)

Another way to approach vaccines would be to only vaccinate against diseases that are potentially fatal to infants and young children, like HIB and PC meningitis, whooping cough, rotavirus, and the flu, but delay vaccines for diseases that don’t pose much risk to babies. Hepatitis B (a sexually-transmitted disease) could easily be delayed until a child is at least a few years old.

The MMR? Parents could delay it at least until their child is a few years old and past the age of regressive autism. Hepatitis A vaccine could easily be put off for a few years, since it’s a harmless disease for young kids. Chickenpox could be delayed until school age, if you don’t mind your child catching it (some parents actually want their kids to catch it while young).

I offer parents a way to vaccinate that spreads the shots out, limits vaccines to two-at-a-time instead of the usual 6, concentrates on the more important ones first, and delays some less important vaccines until a baby is a little older. I believe this approach reduces the risks of a vaccine reaction, but if a reaction does occur, it’s easy to determine which vaccine was the culprit (which is impossible to do if you’ve given a baby 6 shots at once).

Daria Alessia (12.07.2009)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

atateaaaaaaaaaa wooooooooooooowwwwww
Melissa face vaccin la 2-3-4 luni,intre astea a fost ala in manuta,apoi urmeaza pt hepatita B ca cica e in 3 ture si la 1 an are altul,apoi abia la 3 ani.
asa a fost si la Ebonee.
plus asta pt chickenpox in octombrie candva pt amandoua.

A truly versatile lady.
pozici

Mergi la inceput

azi am liber ca e ziua frumoasei mele Ebonee,sunt plina de emotii,abia astept sa se trezeasca sa o pup toata.
azi vin si fetele la curatenie ca e gata casa de renovat.
pe maine baietii la carat catrafusele si apoi de luni sa ma apuc la aranjat si sortat lucruri.
trebe sa imi vina si patul nostru si al lui Ebonee saptamana viitoare,plus frigiderul si masina de spalat vase.apoi sunt fericita,am scapat de harababura si de montat chestii.
offf offf ca nu mai am rabdare sa le vad odata la locul lor si sa nu imi mai stea pe cap

am fugit la trebi,ne vin invitatii la 12

sa aveti un weekend super

A truly versatile lady.
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Danielle, pup-o si din partea mea. Sa traisca LA MULTI ANI!!!!

de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Si noi avem azi 3 lunitze si tusim la greu. Nu stiu de unde s-a ales cu tusea asta, dar de ieri tot asa o tine....facem vaccinul de 2 luni la sfantul asteapta.

Libero m-a cam dezamagit...l-am gasit ieri plin de kk pe body...si statea in bouncer si tot a urcat...a iesit in afar cu tot elasticul lui de la spate....nu pot sa-mi dau seama...daca era culcat intelegeam, dar statea in fundulet in bouncer.

Pooh, Blanca pai asa din cand in cand merg si clatitele...toata lumea imi spune ca am slabit...kg sunt aceleasi. Daca as avea chef de ceva abdomene sa mai scada burta, ar fi super.
Pogos stiu, scuze, m-am exprimat gresit...e pt. pneumonie, otita, meningita, etc....
Motana sa inteleg ca pot lua eu probiotics? eu am capsule, deci sunt ok....lasa ca incerc si asa.
Moniland ma bucur pt. 2 printese cuminti si papacioase. super ca au luat asa bine in greutate. intru in mail sa vad poza cu ele.
doamne ce frumoase sunt si cat de diferite. cred ca sunteti tare fericiti cu asa minuni!
Danielle sa iti traiasca printesa Ebonee! Multa sanatate si fericire si o viata plina de bucurii.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogos spune:

mqqm, motana, danielle, multumesc.

mqqm mie pediatra mi-a spus ca pot sa fac urmatoarele doua doze de synflorix in loc de prevenar, ca e acelasi lucru doar ca are niste tuplini in plus si e mai sigur. noi aici le cumparam, sunt suplimentare si rotarix-ul si prevenarul (sau Synflorix-ul) asa ca putem umbla la schema. si daca doctorita a zis ca e sigur, cred ca asa voi face. o sa caut synflorix-ul sa-l cumpar.

eu sunt fericita ca Tudor nu a avut absolut nici o reactie de la vaccin. e f bine. nu s-a schimbat nimic. papa la fel, doarme la fel de bine noaptea, de la 23 sau 24 pana dimineata la 6 sau 7 cand mananca si apoi iarasi somn de voie pana la 10, 10:30. ziua nu prea doarme, doar asa, vreo 2 sau 3 reprize de cate o ora. in rest gangureli, zambete cu gura pana la urechi, e atent la orice miscare in casa. cand e in patut se uita si gangureste la carusel si intinde manutele sa prinda ratustele

si el da sa se ridice in fundulet si cand il tin in brate e imposibil sa-l tii culcat.

suzeta nici el nu vrea sa o vada. o scuipa cat colo. in schimb pumnutii sunt deliciosi. si acum isi scoate degetelul mare foarte tacticos si il plescaie. i-am luat fel de fel de suzete, si nuk si din aia de la chicco din cauciuc natural...nimic nu-i bun.

va doresc o zi frumoasa!

Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006)
si de Tudor Petru (22.07.2009)

Mergi la inceput