**Zmeurici de iulie-august 2009 (5)**

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

He-he,Giova,fiecare cu ce isi permite.....mi-ai facut pofta de clatite,dar sunt scumpe la calorii.....la gabaritul meu nu prea imi permitasa ca mananc porumb fiertMQQM,deocamdata doar ma distrez de cum vrea omuletul sa se ridice ,sa sada..Tu??...Sunt curioasa pana cand va sta in carucior fara scandal in pozitia orizontalaCu premergatorul nu prea sunt de acord,nici cu Timea nu l-am folosit,n-as vrea nici acum.....dar mai este pana atunciPooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Mqqm eu cred ca ceea ce a spus pediatra mea e corect.Prevenar dupa 2 ani o singura doza. E ceva gresit?!?! Nu o pun in aceeasi oala cu soacra lui Lorelay.
Zici ca vin nametii? Se anunta?

Noce pe unde umbli?

Giova lasa mai ca la presa ies super calcate..asta e..daca soacra se descurca si nu se supara ca le-ai trimis.. clatite dar cum zice si Pooh"are"calorii si nu degeaba mi-a facut fatuca aia vanatai la vaccum si masaj..

Valy dar de ce te mulgi si nu ii dai Glorie direct de la san? Nu pricepui....e asa frumos sentimentul cand gurita aia mica trage ea direct...te trec fiori..e ceva ....

Ma bag si eu in seama dar ce e cu probioticele astea..ca nu am urmarit firul..

Premergatorun NU hotarat..in dr Spock zice :"aveti unul? aruncati-l".

Mami de Eva Ilinca 25.07.09

Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Noah,am scris un mesaj luuuuung si l-am pierdut.....mama lui de caculatorAlina,merciCu pieptanatul,descurcatul parului e mai greu,mai ales dimineata,cand Timea e somnoroasa,maraita si ne grabim la gradi....da' rabda baba pentru frumusete[:DcEu nu-i mai calc hainele lu' bb...urasc sa cald,si vad ca e ok si asaPoze cu voi cand vedem?Cornelia,ai o familie foarte-foarte frumoasa!Bb Vladimir e un dulce si jumatate,interesant ca in unele poze seamana cu tine,iar in altele cu tatiSi l-am vazut si pe Edi,soricelulPooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica2008 spune:

acuma am terminat si eu de mancat,am mancat niste tocanita de ardei coptii cu rosiisuper buna a iesit.DENIS doarme dus de pe la 8 si eu mai bantui un pic pe net si dupa ma pun in pat ca sunt varza si eu.am luat un paracetamol ca nu mai puteam ma durea si capul.
eu ma facut gogosi cu ciocolata aseara maine creca fac si eu clatite ca mi_a facut pofta GIOVA

monica mamica fericita de denis stefan
http://s603.photobucket.com/albums/tt113/monica2008_album/denis-stefan/

Mergi la inceput

Alinutzaaaa....ce dulce e Eric...incredibil cum seamana cu tinePooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogos spune:

alinutza e un frumos ochiosul tau!

giova, Prevenarul nu e pentru raceli.
oricum, eu am ales sa-l fac lui Tudor de acum. doar ca mi-a spus doctorita ca urmatoarele doua doze sa ii fac Synflorix-ul, care cica are mai multe tulpini de pneumococ.

mqqm, danielle, alina, motana, sau fetele din afara tarii, la voi de foloseste Synflorix-ul? la noi am inteles ca de-abia a intrat pe piata si ca in afara nu se mai face Prevenarul si se face in locul lui Synflorix-ul. e adevarat?

Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006)
si de Tudor Petru (22.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Clara, hai ca uit de la mana pan'la gura... Is mortale caciulile!!! Chiar tu le faci? Felicitari, daca va ganditi sa va mutati aci la nord (si nu numai), poate fi un hobby lucrativ!!!

pooh, nu fac nimic inca, ma documentez acu' sa vad cum e in zilele noastre teoria... La noi aici e ilegal pre-mergatoru', dar in state se vinde, cred, si mie mi se par stres fara rost. Oo, cat mai avem pana acolo!

alinutza, pai Eric e cu un kil mai greu ca Oliver la varsta aia, unde sa fi crescut mai mult. E foarte bine asa.

Mai io cand zic program nu ma refer la program de masa, ca mananca asa, cand ii e foame, ci ca are o rutina generala ziua.

blanca, am exagerat, ok, ok, da' a fost funny comparatia! Nu doza mi s-a parut ciudata, ci faptul ca te sfatuieste sa vaccinezi asa tarziu, cand bolile astea is destul de raspandite si cele mai periculoase la astia mici, mici. Si inca sa te si certe??? Defensiva imi miroase mie, da' eu am nasu prea fin. Rotavirusu' de ex, ce-i mai afurisit vaccinul sau boala dupa 2-3 ani? Eu n-am facut rotateq, da' macar stiu ce risc si cum sa incerc sa il minimizez. Cand merge la gradi nu mai are sens pt mine.

editez: pogos, la noi si in USA sigur se face prev(e)narul. N-am auzit de cel de care intrebi. Stai asa ca i-am dat un search rapid si vad ca-i aprobat si aici de curand, da' in USA nu inca. M-am uitat peste diferenta dintre ele si e cu spectru mai larg decat prevnarul si e tot polizaharida, deci nu foarte "greu" pt bebei. Pacat ca nu era inca in cabinetu dr, ca l-as fi preferat prevnarului, nu se misca asa repede treburile la nivel de administrare. Acu am inceput cu prevnarul, nu pot schimba. Are si ceva protectie HIB, dar nu stiu cum merge cu cel de dtap+ daca si ala are HIB ca protectie... E interesant!

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

M-am cam zapacit cu vaccinurile: pai DTaP nu include protectie HIB? Eu stiu ca da, adik eram sigura ca da.
pogos, noi ne-am incarcat cu toate vaccinurile, si nu ca as fi vrut, dar asa e schema, e obligatoriu si rotateq si prevnar-ul. Io voiam doar dtap-ul dar a zis ca nu poate sa faca unele da altele nu (asta fiind la spital, nu la privat). daris a facut febra de vreo 3 ori i-am dat picaturi de paracetamol (tempra), in rest ok.

Pt ragait de ce stati fetelor asa de mult? la noi daca nu vrea asa batuta pe spate ne plimbam, vad ca mersul ajuta mai repede. Citeam ca daca in 20 min nu ragaie inseamna ca nu a tras aer mai ales cand e de la san trage mai putin aer.

Probiotics se vand pe iherb.com sau de ce nu te avanti la ebay, alinutza, ti-e teama ca poti lua teapa?
http://books.google.com/books?id=3LQ57_4VdkoC&pg=PA1&dq=mother%20food&ei=kGrCSpP2HJ6KzASf_sSdBA#v=onepage&q=&f=true cartea care e de fapt un preview, exact cat sa vrei sa o cumperi

Rezumat, din ce imi amintesc: sa se manance mancare calda, cel putin 1 data pe zi, is bune supele, apoi legume pregatite in loc de crude, ierburile pe care le stim pt lapte plus unele mai ciudate.
Cel mai imp.. despre grasimi, in afara de cele bune pe care le stim, nuts avocado, ulei de masline, si laptele gras smanatana untul is ok, numai margarina nu. Nu te ingrasa, tre sa mentinem mereu un nivel scazut de zahar in sange, ca sa nu punm pe noi, si produsele care urca niv. zaharului sunt in general prod rafinate, deci nu paine alba, paste albe, cereale normale, zahar... deci totul integral sau nerafinat.
Oatmeals e f bun pt dimineata, hamei si inca una pe care am uitat-o.
Nu tb sarita nici o masa, 3 mese si 2 snacksuri, daca sari activezi hormonii de stres ceea ce duce si la pus kile pe tine si la inhibitia scurgerii laptelui, deci no milk.

Despre noi: nu mai doarme in leagan, ce bine, pe la 12 asa o pun in pat cu tzitzi dar mereu cam peste vreo ora asa se trezeste plangand nu vrea nici tzitzi nimik, o ia sotul o plimba si aici variaza... uneori da niste partzpartz si apoi iar in pat, alteori nu vrea in pat si tot asa o mai plimbam. Oricum, apoi mai doarme pan la 7 jumate, haleste si iar somn, ne trezim pe la pranz, e mult mai bine, dar inca mai avem de ajustat niste chestii.

mQQm, si Daris o ia la goana.. in pat o pun pe o perna, ea se ridica deja, binisor, aproape in fund, in 2 zile a masterizat tehnica de sta asa minute bune. In picioare la fel, sustinuta fireste, si cel mai tare e ca sta chiar in fund, pe picioarul lui Luis o tine si ea se uita la calculator declar ca deja a vazut juma de Ice Age 3 isi misca capul din dreapta in stanga si se uita cu o atentie de nu mi-a venit sa cred. Si sta asa vreo 15 minute, daca o da mai pe spate un pic se oftica si se trage ea mai in fund!

Ieri am iesit si noi pt prima data in sling... dar sezand, stiu ca e recomandat mult mai tarziu, dar am pus.o si apoi o sustineam cu mana de spate... cand o tin in brate e la fel doar, numai ca asa ma ajuta si pe mine un pic. Am zis sa mai schimb wrapul, ca de obicei in wrap o scot.

Faza noua: de cateva zile cand mananca la san (bibe nu i-am mai dat de vreo saptamana... yuhuu) transpira tare nush d ce, pe frunte si apoi pe par asa.. o gramada. Nu e mai cald acu deci e altceva. de ce oare, mai pateste careva asa?

Pup

Daria Alessia (12.07.2009)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Mergi la inceput

alinutza, sa vad si io poze cu eric... ca am pierdut urma

VACCINARE:

Dr. Sear's Alternative Vaccine Schedule
• 2 months: DTaP, Rotavirus
• 3 months*: Pc, HIB
• 4 months: DTaP, Rotavirus
• 5 months*: Pc, HIB
• 6 months: DTaP, Rotavirus
• 7 months*: Pc, HIB
• 9 months: Polio (IPV)
• 12 months: Mumps, Polio (IPV) (See 3rd UPDATE)
• 15 months: Pc, HIB
• 18 months: DTaP, Chickenpox
• 2 years: Rubella, Polio (IPV) (See 3rd UPDATE)
• 2 1/2 years*: Hep B, Hep A (start Hep B at birth if any close relatives or caregivers have Hep B)
• 3 years: Hep B, Measles (See 3rd UPDATE)
• 3 1/2 years*: Hep B, Hep A
• 4 years: DTaP, Polio (IPV)
• 5 years: MMR
• 6 years: Chickenpox
• 12 years: Tdap, HPV
• 12 years, 2 months*: HPV
• 13 years: HPV, Meningococcal (once Meningococcal vaccine is approved for age 2, Dr. Sears will move it there and delay Hep B by 6 months)

Another way to approach vaccines would be to only vaccinate against diseases that are potentially fatal to infants and young children, like HIB and PC meningitis, whooping cough, rotavirus, and the flu, but delay vaccines for diseases that don’t pose much risk to babies. Hepatitis B (a sexually-transmitted disease) could easily be delayed until a child is at least a few years old.

The MMR? Parents could delay it at least until their child is a few years old and past the age of regressive autism. Hepatitis A vaccine could easily be put off for a few years, since it’s a harmless disease for young kids. Chickenpox could be delayed until school age, if you don’t mind your child catching it (some parents actually want their kids to catch it while young).

I offer parents a way to vaccinate that spreads the shots out, limits vaccines to two-at-a-time instead of the usual 6, concentrates on the more important ones first, and delays some less important vaccines until a baby is a little older. I believe this approach reduces the risks of a vaccine reaction, but if a reaction does occur, it’s easy to determine which vaccine was the culprit (which is impossible to do if you’ve given a baby 6 shots at once).

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

Mergi la inceput

PROBIOTICS:

De ce nu am stiut de mai demult, cand ne stresam pe aici cu colicii?

http://www.pollywogbaby.com/refluxandcolic/probiotic-drops.html

alinutza uite aici si alt gen de probiotics cica a avut efect, daca nu gasesti L. reuteri.

si www.iherb.com/Flora-Udo-s-Choice-Infant-s-Blend-Probiotic-2-64-oz-75-g-Ice/3064?at=0" target="_blank">aici ai ce contine, merita sa incerci.

intr-un articol zicea ca in cazul in care ia mama, sa fie pastile de probiotice "coated", sa aiba capa aia protectoare, sau cum ii zice, ca sa nu fie distruse de acizii din stomac.

Mergi la inceput