Fulguleti de nov - dec 2006 (221)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Care aveti vesti despre roxanica si Maria haideti la apel, nu va rusinati, dati cu vestile in noi!

lizzy, sper sa treaca usor perioada de calatorii si apoi sa vezi ce-o sa te mai bucuri de saptamana aia in sanul familiei!
Ce de progrese face Marc cu vorbitul, unde mai pui si cu cantatul! Cristi canta si el singurel, dar de cate ori incerc si eu, imi zice "Ssssssst!"

Laura, si Cristi se joaca mult cu masinutele, mai facem poduri si garaj cu Lego, el trece masinile pe sub pod si apoi le parcheaza in garaj.
Are o gramada de papusele mici sau animalute (pe scurt, copiii )si le pune in camioane si apoi le duce la scoala (ceva ce facem tot din lego), de la scoala le ia cu school bus si le duce la gara de unde le urca in tren si le plimba cu trenul. Sau cu vaporul.
Face tot felul de mancaruri din plastilina la bucataria Roxanei, apoi aduce copiii si le da mancare, le pune placintele de plastilina in farfurii si ii hraneste pe toti.
Mai are o masina de pompieri care e geniala, se monteaza si remonteaza in multe feluri, petrece mult timp cu ea, a primit-o anul trecut de Craciun si inca nu s-a plictisit de ea.
Ii mai place sa lipeasca stickere sau chiar hartie cu lipici.
Mai au o tabla din aia cu doua parti, una pentru carioci, una pentru creta, ii placea sa mazgaleasca si pe acolo, acum s-a cam plictisit.
A, am uitat, intreba cineva de castel, e o constructie de plastic tot de-a Roxanei, cu cateva etaje, cu mobilier, oameni (mama, tata, Roxi si Cristi, dupa cum i-a denumit el ) si ii place sa puna acolo oamenii, sa aranjeze mobilele etc. Arata cam www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=3374924#" target="_blank">asa, dar ceva mai basic, de la Mega Bloks e a noastra.
Se mai joaca frumos si cu Littlest Pet Shop, daca le stiti, initial erau ale Roxanei, insa vad ca si lui Cristi ii plac mult, la fel au mobilier si alte chestii micute.
Tot mostenite de la Roxana, ceva de genul asta ii mai place lui Cristi: www.leapfrogshop.co.uk/leapfrogshop/info/my_first_leappad_pink/my_first_leappad_pinik01.jpg" target="_blank">My First Leap Pad

Acestea fiind zise, ma cam duc la joaca si eu

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Bine ai venit pe lume printesa Maria, felicitari Roxanica si recuperare rapida!!

dia frunze de urzici mancam de-acu incolo. daca va spun ca visul meu e sa am un ranch cu o caprita, 5 gaini si 2 curci veti rade?...

flore tare faine printesucele, de tine nu mai spun nimic ca-mi vine sa-mi arunc sandviciu la gunoi...

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Wow... am citit doar ultima postare, si iti multumesc Donia pentru idei.
Saptamana viitoare sper sa ajung sa cumpar mocheta cu stradute pentru Luca si sa incepem joaca si noi... mai bine zis cu Olimpia si Danuta care vor sta seara cu el... eu, am urmatoarea zi libera pe 1 noiembrie, iar seara voi ajunge dupa 22.00 . Dar trece si perioada asta...
Oricum nici Luca nu se joaca cu altceva in afara de masini, utilaje, motociclete; de-a Shrek si Sportacus, vorbeste singurel si inventeaza jocuri, danseaza, sta in cap ; nu puzzle, lego doar cand are chef... de desenat nici vorba, nici la gradi nu-i place...
Bota e jucaria lui preferata... in fiecare zi trebuie sa gasim pe strada o bota, si o face volan si conduce... acasa isi pune 2 carti sub picioare, una pentru acceleratie si una pentru frana si uite asa are el masina cu cutie automata...
Va povestesc despre el si pur si simplu ma topesc de dorul lui si eu tot in container sint
Va pup si seara placutaYagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

cu ce se joaca oana? va detaliez ce face de 1 sapt de cand sta in casa, ca altfel mai mult stam pe-afara, intram in casa din parc cand se intuneca... si joaca ei e diferita de ce ati povestit voi, ca doar e fetita adevarata
1. plastelina - cu multe forme, instrumente de lucru, f variate toate play doh ... acum ii place sa combine plastelina si sa faca diverse culori din combinatii, e de-a dreptul fascinata cum face ea mov din rosu + albastru, sau alte culori traznite din combinatii de plastelina fluorescenta :))
2. deseneaza - de fapt mai mult picteaza, ca prefera clar pictatul - si cu pensula si cu mainile
3. facem tot felul de colaje
4. stickere, povesti intregi pe hartie din stickere...ca idee va recomand si stickere din alea cu fetite/baieti pe care lipesti diverse haine si accesorii, etc... eu am cate 2 plase de stickere acasa, cumpar la bax, asa de mult ii plac
4. puzzle. nu se plictiseste niciodata de puzzle, cred ca am cel putin 50 bucati in casa, le tot rotim. face si de 48 bucati, depinde cat e de grea imaginea
5. lego. dar nu ff des, ca se plictiseste destul de repede. cred ca tb sa mai cumpar cateva cutii sa aiba varietate mai mare la piese
6. bebelusii. cel mai imp joc, toata ziua bebeluseste cu ei, e o joaca fff complicata. sunt vreo 7 bebelusi, fiecare are hainele lui, biberonul lui, pampersul lui, paturica lui, lingurita lui, etc, niciodata nu le incurca. nuy mai zic ca are fiecare nume, habbituri, etc. bebelusii se joaca intre ei, interactioneaza unul cu altul, etc, ii plimba in carucior, ii scoate in parc, ii spala, le schimba pampersul, etc..
7. dansam, se joaca de-a balerina, cantam
8. rar, ne uitam la dvd-uri cu desene
9. bucataria. e iar un joc endless, ii place la nebunie, gateste, inventeaza si experimenteaza. (am vazut ca si baietii siunt fff atrasi de bucataria ei, de cate ori vine unul in vizita se duce tinta la bucatarie :))
10. se joaca cu agrafele si elasticele de par :)))) ... le scoate, le sorteaza pe culori, pe tema, pe personaje, le face perechi, etc... si le prinde in par , ei, mie, la papusi, etc

acum nu-mi mai vine altceva in minte, dar sigur mai imi aduc aminte.... asa ca, mai revin :))

acum, de ex, se joaca cu bebelusii si le povesteste dintr=-o cartte de povesti. si le mai spune ca se duce sa se 'epileze"

Mergi la inceput

Ultimul joc inventat azi de catre Cristi: mazgalit hartia cu creta colorata... era verde de la creta si in nas, si sub nas, si pe frunte I-a placut tare mult, mi-a dat si mie o foaie si o creta roz si ma invata cum sa fac

Yagmur, e inuman programul tau, macar ai mangaierea ca Olimpia se ocupa atat de fain de Luca... iar la iarna iti scoti tu parleala!

Dia, ce haioasa Oana cu epilatul saraca, de-ar sti durerea!

Flore, e o dulce Alessia, ne-am uitat cu Cristi la poze, la inceput m-a intrebat daca e Roxi , ca si ea are uneori un mot din ala in varful capului.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Tot io...
Citesc pe la Odisee... si iata pe ce mi-au cazut ochii:

Citat:
N-am sa las nici o zi sa treaca de la D-zeu fara ca eu sa nu-i spun cit de mult il iubesc ...,pentru ca viata asta ...nu te lasa de fiecare data sa-ti iei ramas bun de la cei dragi!!!

Scriam ca mi-au dat lacrimile si atunci, ca si acum...
dandusa, te mai tii minte?

ruxandra, ia uite ce frumos:
Citat:
Acu cateva zile, eram toti trei in bucatarie, eu il intrebam pe sotul drag cum i se pare burtica. La care Matei: "Ce burtica mare!! Ai si tu bebe?"

Si asa a aflat Matei. Pare destul de incantat, a zis c-o sa-l plimbe pe bebe cu carutul lui, c-o sa-i dea sa pape din biberoanele lui, etc.
M-a intrebat si cum o sa-l cheme pe "bebe nostru"...

Urmatoarea o las secreta, sa vad daca se recunoaste
Citat:
il simt pe bebe de mai bine de 5 minute!! e absolut fenomenal, am impresia ca am un gandac mic in burta care ma gadila cu piciorusele..uau..sunteti primele care aflati, asa ca imi scuzati entuziasmul..

Iar dupa cateva zile
Citat:
io iar am apasari...

e normal sa il simt pe bebe de azi dimineata aproape non stop?
gandacelul gadila si gadila..m-am tot invartit, m-am intins,am umblat..cate o juma de ora e liniste, si apoi iar incepe..scart, scart sub piele..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Salutare!

Donia, mi-au dat lacrimile....

Dia, cam astea sunt si la noi indeletnicirile cand stam prin casa...

Vine Stefy de la cresa cu un cantecel....
Pisica nu-i acasa
e dusa la vanat
Un soricel obraznic
In casa a intrat
Soricel, mititel,
Iesi afara frumusel
Ca vine pisica
Si te i de chica
si te papa frumusel
soricel....
Asa am ras cum zicea ea ca il ia de chica.... Ca si gesticuleaza....

Lacramioara si Stefania Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianav spune:

Am venit cu noaptea in cap la servicu
Ca au inchis tot kiselefful si e un trafic...
Flore sunteti superbe (acum m-am uitat si eu in urma la poze) si mi se pare mie sau Alessia chiar pozeaza? E tare scumpa!

Nici la noi cu puzzle! De ce oare?
Bebelusi nu avem decat unul pt ca nu i-am cumparat si nu parea sa bage in seama papusile pana acum ceva vreme. Oricum pana sa racim acum 2 saptamani nu a existat joaca in casa, afara pana noaptea.
IOR-ul arata superb!!!NU exagerez. Gazon tuns impecabil, locuri de joaca noi si muuulte cu margini rotunjite si placi din alea moi pe jos sa nu se loveasca copiii, mi se pare minunat si nici nu zici ca esti in Ro.
Avem un singur bebelus si vreo 15-20 animale din plus insa pe aste nici nu le baga in seama. Un singur ursulet frumos era prietenul cand era mai mica insa l-a abandonat acum si pe ala in favoarea bebelusului. Eu ma gandeam sa ii iau o papusa cu par lung ca adora sa coafeze.
Plastilina amestecata e si la noi, din prima zi cand primeste una asta e prima placere.
Colorat, dar mai bine zis mazgalit f des.
Pictura nu am incercat dar musai acum ca stam mai mult in casa.

Stickere de unde luati?
In rest jocuri inventate, in care ea are un rol.
Cam atat!
Oricum, incercati IOR-ul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

Citat:
citat din mesajul lui Donia

Tot io...
Citesc pe la Odisee... si iata pe ce mi-au cazut ochii:

Citat:
N-am sa las nici o zi sa treaca de la D-zeu fara ca eu sa nu-i spun cit de mult il iubesc ...,pentru ca viata asta ...nu te lasa de fiecare data sa-ti iei ramas bun de la cei dragi!!!

Scriam ca mi-au dat lacrimile si atunci, ca si acum...
dandusa, te mai tii minte?

ruxandra, ia uite ce frumos:
Citat:
Acu cateva zile, eram toti trei in bucatarie, eu il intrebam pe sotul drag cum i se pare burtica. La care Matei: "Ce burtica mare!! Ai si tu bebe?"

Si asa a aflat Matei. Pare destul de incantat, a zis c-o sa-l plimbe pe bebe cu carutul lui, c-o sa-i dea sa pape din biberoanele lui, etc.
M-a intrebat si cum o sa-l cheme pe "bebe nostru"...

Urmatoarea o las secreta, sa vad daca se recunoaste
Citat:
il simt pe bebe de mai bine de 5 minute!! e absolut fenomenal, am impresia ca am un gandac mic in burta care ma gadila cu piciorusele..uau..sunteti primele care aflati, asa ca imi scuzati entuziasmul..

Iar dupa cateva zile
Citat:
io iar am apasari...

e normal sa il simt pe bebe de azi dimineata aproape non stop?
gandacelul gadila si gadila..m-am tot invartit, m-am intins,am umblat..cate o juma de ora e liniste, si apoi iar incepe..scart, scart sub piele..

mi-ai inseninat ziua, Donia!

am editat sa va spun ca Bea marsaluieste , da, da, ca la armata, links, rechts, links, rechts, stangul, dreptul, cate jumatate de ora in jurul sufrageriei sau prin curte, iar noi trebuie sa urmam generalul, altfel se infurie si ne cearta ...
fiind si ea fetita , se joaca cu urmatoarele:
-butonat si schimbat cd-uri cu muzica de'a ei
-mingi: 100, de diferite marimi, culori si texturi
-'scunsa si 'prinsa
- sapat, greblat, scarmanat, taiat iarba, plimbat carutul cu multe pietre sau castane in el..eventual in prealabil adunat pietre sau castane de prin toate colturile casei..
...din cand in cand mai taraie si o amarata de papusa dupa ea, sa o instruiasca in toate cele..

dar, in continuare, marea ei iubire raman cartile.

puzzle nu, plastelina am uitat sa cumpar iar(pe ultima am ras-o cu cutitul de prin curte), noroc cu foarfeca..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo29 spune:

Neata!

Cu intarziere si scuzele de rigoare:

Bine ai venit MARIA!!!! Felicitari ROXANA

Pupici,

Simo si David(9 noiembrie 2006)

Mergi la inceput