Fulguleti de nov - dec 2006 (221)
Raspunsuri - Pagina 20
flore26 spune:
RUXANDRA ce va invidiez...asa mi s/au muiat picioarele cand am citit mesajul, asta pentru ca nu stiu daca vreodata o sa apucam si noi sa vedem Barcelona...cine stie ce vremuri o sa vina, financiar vorbind...POZEEEE????
Din 2 noiembrie are Alessia vacanta si mergem toti 4 in vacanta la bunici, la strabunici, sa respiram putin aer curat din Muntii Semenic, sa ne relaxam ( fara baie cu spuma, ca stam la soacra
roxanica2006 spune:
va multumesc fetelor din tot sufletul !!! Sunteti niste prietene extraordinare, mi-au dat lacrimile citindu-va, cu atata drag mi-ati scris 
Am mult mai mare incredere si trag mai multe invataminte din experienta voastra de mamici, decat dintr-o seaca discutie cu dr.
Maria e mult mai bine, nu mai are atatia muci, am dormit si eu mai linistia, pentru ca vorba ta Flore, in prima noapte de boala am stat numai cu ea in brate sa-i aud respiratia, ma gandeam la cele mai mari prostii, Doamne fereste !
Despre David...am citit toatre sugestiile voastre si in mare parte incercam le aplicam deja si noi, dar parca tot nu merge. David nu se razbuna pe Maria, nu are un comportament agresiv fatza de ea, chiar isi transforma vocea asa ca pentru vorbitul cu un bebelus si-i spune :"Ce faci, dragutza mica??", sau ii saruta picioarele, dar vorba Dandusei, parca nu-l simt sincer, ma gandeam ca se comporta astfel doar sa ne demonstreze ca n-are nimic cu surioara , ca e totul sub control. In schimb noaptea daca ma vede c-o iau din patutz sa alaptez striga asa somnoros si necenzurat: "nuuuuuuuuuu!! Las-o acolo!!!", iar la povestea dinaintea somnului trebuie obligatoriu sa fiu langa el, indiferent ca sunt cu Maria in brate sau nu, nu-i pasa. Am fost chiar nevoita sa-i scot sanul din guritza inclestata si sa ma duc cu David. Chiar dimineata imi spunea David " Vezi ca te doare spatele daca o tii atata in brate pe surioara? mai bine las-o in patutz !"
Cristi zice ca vad eu lucrurile in tonuri mai pesimiste, ca el nu-l vede atat de afectat pe David...si exact asa cum povesteai Dandusa, cand doarme il simt atat de trist...ma pun langa el sa-l adulmec si simt ca mi se rupe sufletul, acolo in mijlocul trupului ma sfasie ceva.
Imi amintesc ca atunci cand i-am dat mamei mele vestea ca-s insarcinata m-a suparat atat de tare reactia ei, a inceput sa planga si sa spuna ca atat de putin s-a bucurat David de toata atentia noastra...si acum realizez cata dreptate avea !
Stiu ca sunt foarte sensibila in perioada asta, dar mai stiu ca nu exagerez, asa stau lucrurile, asa le simt eu si inca nici nu simt la adevarata intensitate trairile din sufletul copilului meu...
La treburile din casa am mare ajutor de la mami, nu ma pot plange, si acum chiar am incercat sa stau cu Maria doar cat o alaptez, si asta e destul de des si timp indelungat, in rest efectiv o las la mami in brate si stau cu David, dar pentru el am impresia ca tot nu e suficient. Nu stiu, mie mi-e mila de David in toata povestea asta , pe Maria nu o vad deloc dezavantajata.
Offfffffffffffffffffff, parca-s nebuna, atata vorbesc, dar toate astea ma framanta pana la epuizare. Si Aelita, incerc mereu sa-l cooptez pe David intr-un joc atunci cand alaptez, dar el imi cere explicit s-o las pe Maria din brate , s-o duc in patutz si sa ne jucam, nu-i convine un cantec , o poveste, imi vrea mainile libere pentru el.
lizzy, te imbratisez tare tare
Tu cu Marc sunteti niste eroi, ati trecut prin atatea impreuna...
referitor la izolatul lui David pentru evitarea bolilor crede-ma ca acum nu-mi pot imagina asta. Tremur la gandul unei viitoare raceli si stiu ca la rece asta ar fi solutia, dar nu pot sa-mi propun asta. david n-ar intelege niciodata ...
Roxana, mamica lui David (20 noiembrie 2006 ) si a Mariei din burtica 37 +
David al meu
roxanica2006 spune:
Si pentru ca David a iesit cu bunicii la o plimbare am avut vreme sa pun si niste poze, asta asa sa va arat ca exista si parti foarteeeeee frumoase, nu numai ganduri multe ![]()
Ma bucur mult sa v-o prezint pe Maria
... si poze de vara cu David
Am sunat-o pe mami si zice ca David se simte excelent, el era obisnuit sa stea ore in sir la joaca pe-afara, acum a fost nevoit sa stea mai mult prin casa cu ploile si cred ca asta a contribuit la problema noastra. Si in ziua in care am nascut-o pe Maria am stat cu David in parc pana la 3 dupa-masa.
Ruxandra, am uitat sa-ti raspund ca da, da, surioara a adus cadou in seara nasterii, unul la reintoarcerea din spital, dar fara efecte miraculoase..
Roxana, mamica lui David (20 noiembrie 2006 ) si a Mariei din burtica 37 +
David al meu
ingeras26a spune:
Roxanica, felicitari!
Problema lui david va trece in curand, asa se intampla in majoritatea familiilor, oricat de multa atentie i-ai acorda primului copil la aparitia celui de-al doilea. O sa o accepte si o sa o iubeasca.
Sora mea are 2 fetitze cu diferenta de pana in 2 anisori intre ele. Cea mare, mai egosta de fel in general, dar extrem de sufletista si mamoasa, a avut o perioada groaznica dupa nasterea surioarei sale. facea crize foarte urate, nu puteai sa o potolesti cu nimic. Dar au trecut, s-a adaptat, iar acum, cand au 3 ani si 2 luni cea mare si 1 an si 4 luni cea mica, nu-ti poti imagina cat este de afectiva cu ea, cum o iubeste si o protejeaza...
Bucura-te ca ti-a dat Dumnezeu 2 copii! Maya ar vrea atat de mult si eu nu mai pot...mie mi se rupe sufletul cand o vad cat isi doreste...
Ingeras, mami de Maya
Campania noastra
www.petitieonline.ro/petitie/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">Petitia noastra - semneaza si tu!!
Infertilitatea este o boala!!
Laura13 spune:
salutari mamici.
am reinceput gradinita, sper sa ne tina, mai ales avand in vedere ca azi noapte a tusit ca la nebuni si mucii erau in floare dimineata. dar s-a redus semnificativ plansul, a fost chair mai bine decat inainte de pauza. deci, o fi priceput pustiul ca asta-i treaba si ca nu are cum sa o dea la cotit.
roxanica tare m-ai facut sa plang. si sa ma pui si mai tare pe ganduri bb doi. adica de unde vroiam, acum, de o vreme, tot am indoieli. parca tot vreau sa mai aman momentul. acum, citindu-te ... parca as amana momentul la nesfarsit, adica nu as mai face deloc. si apoi ma gandesc ca atunci cand noi nu vom mai fi ... tot fratele/sora ramane. nu stiu. tin minte ce spune sora mea, cand l-a nascut pe matei, ca cel mic trebuie sa fie cel "sacrificat" si sa stai tot timpul posibil cu cel mare. ma gandeam atunci ca nu mi se pare tocmai ok, acum sunt total de acord. pe cel mic nu il afecteaza f tare daca sta bunici sau mami in brate cu el, dar pe cel mare il afecteaza cu siguranta. nici eu nu sunt de acord cu "separarea" copiilor, mai ales sa il dai pe cel mare de acasa ... mi se pare f traumatizant pt ei ... mai degraba l-as trimite pe cel mic intr-un mediu ferit de microbi. oricum, va doresc multa putere si rabdare. si sa iasa totul asa cum va doriti. si asa va fi, dar incetul cu incetul.
pup.
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
iulia-stefy spune:
salutare si de la noi....
Incerc sa citesc, dar parca nu-mi mai ajunge timpul.....
Noi aseara am scris scrisoare lui Mos Craciun.... cu ce dorinte are printesa... De fapt ea a scris... pe limba ei.... Si asteapta sa pregatim bradul si sa punem sub el prajituri care miros frumos sa il atraga pe mos sa-i aduca cadouri....
Lacramioara si
Stefania Iulia
acs spune:
Bun venit pe lume Maria!
Felicitari Roxanica! Sa va traiasca mandrete de fetita!
Din pacate n-am avut cum sa intru pe net. Am fost plecata 2 saptamani: una la un curs, in Bucuresti si alta la munca la Paris. Obositor si inca o data obositor! Plus tare greu fara bursuci! De luni sunt din nou pe baricade, dar super ocupata.
Bursucii sunt bine, Victor putin mucios, dar apt de gradinita.
Ruxandra
Sper sa apuc zilele astea sa citesc ce mai fac fulguletii
pentru toata lumea
danutz spune:
Buna dimineata mamici!
Sunt pe fuga si nu stiu cat apuc sa scriu ...asa ca repede, repede!!!
Roxanico,
, mi-ai inseninat ziua cu pozele voastre minunate. Maria e o frumusete, grasunica si cu gurita aia ca un bujor
Framantarile tale sunt pe buna dreptate, nu sunt eu cea mai in masura sa dau sfaturi, dar eu cred ca la David acum e vorba de perioada de acomodare, care probabil ca va dura ceva vreme. Sunt convinsa ca lucrurile vor merge mai bine si mai lin, dupa ce mai trece ceva timp si cand ve-ti intra intr-o oarecare rutina. ma intreb daca nu ar fi fost mai usor pentru David daca mergea la gradi, avea timpul ocupat cu altceva o buna parte din zi...bineinteles ca exista riscul de a se imbolnavi si de a aduce virusi pe acasa...offf, tare e greu!!!
Sanatate multa fulguletilor bolnaviori, Lavinia, Oana, saracutii de ei, poate va trece repede...
Noi suntem ok, suntem tareee incantati de gradi, Rares invata o groaza de lucruri noi, a mai invatat cateva cuvinte ceea ce pentru noi e un progres enorm, tusea s-a mai potolit...sa dea DD sa o tinem tot asa.
Ne-am facut rezervari pentru revelion la un hotel din Covasna, suna tare bine pachetul,mult mai bine decat ce gasisem pentru Austria sau Elvetia...
abia astept, parca nu mai am rabdare...
Ruxandra, Doamne am calatorit din nou cu tine prin locurile alea de care m-am indragostit acum cativa ani!!! Am urcat din nou cu voi pe Montjuic, am trecut podul suspendat al bastionului, am strabatut din nou culoarele Catedralei si gradinile interioare, am baut o sangria pe Rambla si inca una in piateta din Poble Espagnol, am admirat panorama de pe marea terasa din Parcul Guell si am ascultat mareea de pe faleza! Off, abia astept sa mai creasca fii-mio si sa mergem din nou la Tibidabo, de exp
Sa va fie de bine calatoria si la mai multe
Am fugit...
lizzy spune:
roxanica, e superba maria! pare ca ai totusi un tonus mai bun
te rog ia in seama si o posibila (usoara) depresie post-natala... sti tu, aia cand toate nu par cum ar trebui sa fie... adica esti tu sensibila de felul tau, dar acum si mai si, pe buna dreptate. incet-incet lucrurile se vor aranja.
cand te sfatuiam sa o izolezi oarecum pe maria ma gandeam doar sa stea prea mult in aceeasi incapere cu potentiali purtatori de virusi (david sau altii), sa fie ea un pic mai ferita, atata tot, sa mai prinda puteri. si sa amani un pic vizitele traditionale ale rudelor, daca se poate.
va doresc multa multa sanatate. si putere si echilibru si optimism, tie...