Fulguleti de nov - dec 2006 (221)
Raspunsuri - Pagina 18
iulia-stefy spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ionik76 Fetelor, va rog sa ma ajutati, cu un sfat, macar, cu o informatie cat de mica, sunt disperata!!! Fetita mea, Ioana Antonia, acum in varsta de 3 luni si jumatate, a fost diagnosticata in urma cu aproape 2 luni cu alergie la proteina laptelui de vaca. S-au incercat pe rand diferite formule de lapte HA, inclusiv cele pe baza de soia, insa fara rezultat, astfel incat singura solutie a rams formula Neocate, pe baza de aminoacizi puri, pe care, din fericire, il tolereaza. Problema este ca, pe langa faptul ca se poate procura numai prin comanda speciala din import, acest lapte este si extrem de scump, o cutie de 400 g ajungand la pretul de aproximativ 200 lei (cel mai ieftin). In conditiile in care acum, cand Ioana mananca doar 120 ml la o masa, o cutie nu ne ajunge mai mult de 5 zile, va dati seama ca ar avea nevoie de cel putin 6 cutii pe luna, mai ales ca la varsta ei laptele e singurul aliment posibil iar diversificarea, din cauza problemei de sanatate, va trebui amanata cat mai mult. Veniturile noastre nu ne permit achzitionarea acestui tip de lapte, in conditiile in care mai avem un copil, rate la casa etc. si apelez pe aceasta cale la toti cei care ar putea sti cum as putea procura acest lapte la un pret cat mai mic, eventual printr-o fundatie umanitara, pt ca stiu ca in strainatate sunt asociatii constituite pentru copiii cu aceasta problema, care ofera ajutor inclusiv parintilor care nu-si pot permite financiar achizitionarea acestui produs. Aveti idee cum as putea beneficia eventual de serviciile unei asemenea asociatii, poate mai este cineva care a trecut prin aceeasi experienta ! Spitalul de Copii mi-a furnizat primele cutii dar stocurile lor au fost epuizate si nu mai au fonduri alocate, cel putin pentru anul acesta, pentru programul destinat copiilor alergici in care a fost inclusa si fetita mea, si implicit pentru achizitionarea acestui lapte. Am apelat si la Crucea Rosie, si la CAS, nimeni nu ma poate ajuta, din lipsa fondurilor. Pe de alta parte, in SUA, exista un echivalent al acestei formule de lapte, se numeste ELLECARE si e mult mai ieftin, cam la jum. de pret, insa nu am pe nimeni acolo care sa ma ajute sa-l procur. Ma poate ajuta cineva ? Va rugam din suflet, ajutati-ne, orice informatie, orice sprijin, din partea voastra, ar conta enorm pentru Ioana pentru care acest laptic este vital ! |
Fetelor, o puteti ajuta careva dintre voi.... Stiti pe cineva care ar putea sa o ajute. E o mamica din Iasi....
Lacramioara si
Stefania Iulia
ruxandra_sb spune:
| citat din mesajul lui ruxandra_sb Ola! Saludos desde Barcelona! ![]() |
.. de fapt corect este:
Salutacions des de Barcelona!
.. ca doar suntem in Catalunya .. adica, mai bine zis..
eram.Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
ruxandra_sb spune:
Ola, m-am intors.
Multumesc, am ascultat cu sfintenie sfaturile voastre
, povesti&poze cat de curand.
Lavinia, cred c=am mai povestit. Si M a tras in primul an de gradinita, dupa cam o luna cu o mega-otita. Dupa 2 antibiotice pe cale orala, si rezultate in continuare f proaste ale analizelor, a trecut la unul i.v. vreme de 10 zile. Si da, si noi l-am gasit pe acel antibiotic mai greu.. la una din cele mai bune farmacii din Buc; in special pt ca era antibiotic de spital, si nu pt uz privat cum s-ar zice..
Medicul ORL insista sa-i facem operatie de timpano.. sa-i gaureasca nu stiu ce, ca sa se evacueze nu stiu ce (scuze!). Ideea e ca am tergiversat/amanat cat am putut interventia (si la sfatul pediatrei).. daca tot era pe antibiotic i.v. am zis sa mai stam.. ca poate, poate. Din fericire a fost poate, poate si n-a mai fost nevoie de interventie. Totul a durat 3 saptamani. La nici o luna apoi a facut iar una mica.. si de atunci ne-am invatat minte si scoatem mucii cu ce putem.
Asiza, sanatate multa lui Denis. 
Aka, G la 2 ani avea 10,7. Acum are vreo 13.. adica ultima data cand s-a cantarit
. In inaltime nu l-am mai masurat de vreun an.. acu, la aniversare, sa vedem cum stam.
A_deju ne bucuram de reuniune. 
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
chinico spune:
salutari multe.
adejule bine ai venit! revenit! rerevenit!
asizule nu am nici o informatie referitoare la herpangina, n-am avut placerea.
lavinia multa sanatate lui mihaita! imi pare tare rau sa aud ca se chinuie iar cu otita, stiu pe propria-mi piele cat sunt de pacatoase.
bea a facut prevenarul, e in schema de vaccinare aici.n-am observat sa fi avut ceva efecte adverse.
eu si el suntem bolnavi de joi, zacem pe rand, bea refuza cu incrancenare sa mearga la gradi,am incercat ieri si am renuntat dupa o tura de plansete cu sughituri.
by.
lizzy spune:
| citat din mesajul lui Lavinia_P Lizzy, Era vineri seara la 8..trebuia facut tratament si nu am mai avut timp la dispozitie sa caut..ca si din greseala cuiva, nu a vazut doctorul de pe sector indicatiile orl, ca sa stie din timp daca au sau nu medicatie.Acum primeste clintamicina si zinacef. I-a iesit stafilococ pneumonae..ne da maine antibiograma sa o aratam dr.,dar parca as continua IV decat sa-i mai kinui stomacelul..daca e vorba de vreo 3 zile mai rezistam. Laura, Si la noi a cam ridicat dr din spranceana..ne-a dat sa facem imunograma si test de reflux gasrtoesofagian...destul de ciudat..nu inteleg legatura cu urekea,dar cica exista,ma rog..a zis ca e prea slabut..si ca de ce nu am facu tnimic pt otitele astea repetate..adica ce? Lavinia, mamica lui Mihaita (26.11.2006) minunea mea www.inimacopiilor.ro/campanie/campanie.php?gamePlayed=0" target="_blank">pt inimioare |
daca tine branula si nu se inroseste vena... mergi i.v. in continuare, este mult mai eficient decat oral (ziceau astia prin spitale
nu stiu care o fi legatura intre reflux si greutate. as crede mai degraba ca o malabsorbtie este vinovata de greutate mica. ianis a avut o stagnare de greutate de 2-3 luni, in jurul varstei de 9 luni. atunci i s-a recoltat scaun si s-a facut o analiza pt malabsorbtie.
marc a avut reflux gastro-esofagian dupa operatia la stomac pana spre 1 an si totusi lua normal in greutate... avea doar medicatie si alimentatie anti-reflux...
lizzy spune:
lacramioara, ar trebui sa scrie la subiectul cu mamici din america. sigur sa va gasi cineva s-o ajute din directia aia. offf :(
lizzy spune:
| citat din mesajul lui aka tre sa faca un emoticon cu ochii mariti... Lizzy fara flixotide si singulaire. de la homeopat? si daca da, te rog poti sa-mi dai niste date de contact ale dr. ![]() 10.5 mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina |
detaliem in privat ca e o poveste un pic mai lunga
vorbim pe mess dupa ora 16.00?
roxanica2006 spune:
Of, dragutzelor, simt ca mor
deja frumoasa mea fetitza e racita , s-a molipsit de la david se pare. David nu stiu de pe unde a luat virusul, el e bine merci, in schimb micutza s-a imbolnavit f.f. repede, are muci la greu, se ineaca, tuseste si dr. ne-a prescris antibiotic. Zice ca nu se aude nimic la plamani, nu face febra, mananca, doarme, dar are doar doua saptamani si lucrurile se pot agrava in foarte scurt timp, sa degenereze totul spre pneumonie. Ne-a dat Cefaclor, cefalosporina, va dati seama???? Is distrusa !! Si asa frumos se dezvolta Maria, e grasunica bine, suge tare bine, e calda, asa fetitzuca draga, feminina...Mi se rupe sufletul de mila ei, parca-i dau otrava cu lingurita aia blestemata, dar nu indraznesc sa-mi asum riscul si sa nu urmez sfatul dr. Cand aspiram nasucul ies atatea secretii...Nu stiu ce hotarare sa iau, adica deja i-am dat prima doza de antibiotic, dar e atat de linistita nu-mi pare atat de grav bolnava...
Nu inteleg, David nu a vrut sa suga, ma mulgeam si-i dadeam cantitati infime, acum Maria e alaptata, bine, mai are nevoie si de completare, dar totusi suge bine, si totusi asta nu a protejat-o chiar deloc???
Cu David avem probleme uriase de acomodare, nu stiu ce e in sufletelul lui, e atat de greu, foarte greu. Cred ca diferenta de 3 ani e cea mai nepotrivita dintre toata combinatiile posibile, acum incepe cu adevarat micutul meu sa simta lucrurile , sa le inteleaga, cu mintea si cu sufletelul lui, si acum situatia din casa noastra il debusoleaza total, ii darama putinele lui concluzii despre mama, tata, noi...
Aseara ii spunea lui Cristi "hai sa desenam o mama cu copilasul ei la tzatzuca" si spre mine " Maria e copilasul tau", in sensul ca el nu mai e...Doamne !! Alaptam si-mi curgeau lacrimile pe obraji, iar David "Si tu esti racita??"
Peste toate astea realizez ca e o minune ca am doi copii perfecti, sanatosi, frumos dezvoltati, o binecuvantare!
Lavinia, am citit despre problemele voastre de sanatate, va doresc numai bine si tie putere, fata frumoasa!!
Dandusa, am vazut scorpionasii stralucitori si pe tine pur si simplu superba! Sunteti de vis!
Roxana, mamica lui David (20 noiembrie 2006 ) si a Mariei din burtica 37 +
David al meu
lizzy spune:
asiza, nu am raspuns la intrebarea ta cu herpangina pt ca asa ceva nu am bifat, desi lista noastra de experiente o sti ca e lunga. tot ce vreau sa spun totusi este ca ii doresc refacere rapida lui denis, sanatate multa...
asiza spune:
Fetelor, dragelor, multumim din suflet pentru sfaturi si incurajari...la noi herpangina s-a extins si a dat in "sindromul gurii, mainii si piciorului". Chiar asa ii si zice. Ne-au vazut 4 medici, din care 3 au zis ca ei doar in carti au citit despre boala asta. E ffff rara. Doar cand am ajuns la Dermatologie ne-a zis o doctorta ce e de fapt. Pe scurt, aftele din gurita i s-au extins pe palme, pe talpa piciorului si pe genunchi. Mananca destul de prost, dar starea generala incepe sa fie mai buna. Si cu mancatul nu-mi fac prea mari griji ca si asa avem de unde slabi
(17 kg, daca tot veni vorba, insa avnad in vedere ca la 11 luni avea deja 12 kg, nu a luat decat 5 kg in 2 ani). Mi-e tare mila de el insa ca-l doare rau in guritza
. Dar trecem noi si peste asta. BTW, cat o fi de rara boala asta, tocmai mi-a spus Yagmur ca si Luca a facut-o in iulie. O fi ceva cu astia nascuti pe 19 decembrie?!?!
Roxanica, draga mea draga, imi pare tare tare rau ca deja ai ajuns la antibiotc cu micutza! Nu stiu ce sa-ti spun decat ca ma gandesc la voi si sper sa-si revina repede. Poate Lizzy te poate incuraja putin aici. 
Ruxandra, bine ai revenit! Asteptam poze muuulteeeee 
Lavinia, insanatosire grabnica lui Mihaitza! 
Va pup pe toate