***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(107)**
Raspunsuri - Pagina 14
doxinu spune:
Oana sunt deacord cu tine si inteleg exact esenta a ceea ce ai vrut sa spui.Gandesc la fel desi multe mame cred ca este o tampenie.
Acum sa stii ca sunt foarte multe situatii cand mamele nu au ce face efectiv si trebuie sa-si lase copii la gradi chiar daca sufletul lor urla.Nu toata lumea isi permite sa stea acasa cu puiul pana la 3 ani cand este pregatit sau asa zice "cartea" ca ar trebui sa fie pentru gradi.
Clem sa aveti parte doar de bucurii si impliniri in noua casa.Imi pare rau pentru BOBO ca este iar racit
liviana daca STEFAN ar sta cel [putin 10 minute pe un scaun as vrea si io la teatru,desi mie imi este mai dor de serile in care mergeam doar io cu sotul
lauradi spune:
Buna seara,
Ella, felicitari pt mutare!Sa fiti sanatosi si fericiti cu totii!Sanatate lui Bob!Ai intrebat si pediatrul lui de eventuale reactii la vaccin?Si Ducu a avut ceva mucisori cand am inceput Bronchovaxom,ma gandesc ca poate de la el.
Elteka, in sfarsit...ca mult ai mai fost strigata si dorita...Uite ce s-a animat forumul de cand cu mesajele tale complexe!Ma bucur mult ca ai revenit si ca esti insarcinata din nou,asa cum ma asteptam.Felicitari!Mi-a placut semnatura ta originala...inca putin si afli si ce este;eu cred ca e fetitaImi pare rau ca nu te simti bine,dar nu mai e mult si trec si starile astea.In privinta durerilor de cap zic si eu ca si Liviana,verifica si tensiunea;si eu am avut probleme la inceputul sarcinii,eram lesinata de dureri de cap asociate uneori si cu ameteli,tremuraturi,greata,moleseala si am descoperit ca tensiunea nu urca mai mult de 8/4.Asa ca am inceput sa beau cafea zilnic,ca sa evit sa mai ajung in stari de-astea si acum a observat ca s-a stabilizat la 10/5,chiar 11/6;deja beau cafea o data la 2 zile,ca aveam un pitic pe creier ca din cauza ei e agitata bebelina si vad ca mi-e bine.Sanatate multa!Ce mare si destept e Elias!
Laura30 Raluca Magdalena si Radu Mihai
mary_lou spune:
Buna seara fetelor!
Intru si eu dupa o pauza destul de lunga sa vad ce mai faceti si sa va mai povestesc cate ceva despre noi.
In primul rand vreau sa le felicit pe Andrada si Elteka,sarcina usoara sa aveti si bebei frumosi si sanatosi
Noi inca ne mai gandim daca o sa-i mai facem un fratior/surioara lui Paty, dar cum nu merge altfel decat cu ferilizare in vitro si care acum s-au interzis.....mai vedem.
Paty este bine,nu am avut probleme de sanatate prea mari,dar cum patim noi de fiecare data cand plecam in concediu,cu 30 min inainte sa urcam in avion avea febra 40,3 ne-am speriat un pic dar am rezolvat problema.Apoi, dupa ce am ajuns, a racit si ne-am speriat crezand ca o fi luat de prin aeroporturi gripa porcina
Am avut o vara plina,zi de zi am mers la plaja in spatele blocului,ne-am dus dimineata pt aerosoli ca nu puteam sta mai mult de o ora pt ca Paty se plictisea repede si vroia acasa.
Inca din primavara am hotarat impreuna cu sotul sa le facem o surpriza parintilor nostri si sa-i ducem intr-un concediu de neiutat.I-am anuntat ca mergem la o nunta in Bulgaria si le-am zis ca-i luam cu noi sa stea cu Paty.Cand a venit ziua plecarii si au vazut ca pregatim ambele masini si plecam spre Bucuresti nu intelegeau ce se intampla,erau foarte curiosi,se bucurau ca niste copilasi care le aduce mosu o surpriza,va imaginati.
I-am urcat in avion si ne-am oprit la Barcelona,am stat acolo o saptamana,apoi am plecat la Monte Carlo si la Cannes,si apoi o saptamana la Paris.Cred ca a fost cea mai mare surpriza din viata lor si un efort financiar extrem pt noi dar a meritat pe deplin
Tot in aceasta vara am avut ocazia sa cunosc o mamica de capsunel venita la mare impreuna cu familia.Ne-am intalnit la plaja,ne-am inteles f bine,am descoperit o fiinta minunata si acum pot sa zic ca ne uneste o prietenie adevarata.Deja am fost intr-un concediu impreuna si ne-am simtit foarte bine.
Nu as fi crezut ca pe un forum se pot naste prietenii atat de frumoase, mai ales ca eu intru foarte rar pe aici.....
Paty inca nu merge la gradinita,e cu mine zi de zi,mai mergem cateodata impreuna ba la banca,ba la firma,am zis ca poate din noiembrie o sa-l duc cate 2 ore/zi sa vad cum se acomodeaza.
Are 14,800kg si 96 cm
Imi cer scuze ca nu sunt la curent cu tot ce s-a scris pe aici dar intru foarte rar si nu am timp nici sa va citesc
Cred ca merita felicitari si Lauradi,sarcina usoara si bebe sanatos si frumos,acum am vazut ca si tu esti gravi,bravo voua!
Va pup,incerc sa intru mai des
kay spune:
am ajuns si eu acasa... dupa amiaza S a inceput sa fie polipneica, dispneica si toate pneicele posibile plus ca nu mai avea muci, tusea sec... ella, iti suna cunoscut? si evident ca S le face cand e pediatra ei plecata...si am vrut sa mergem la madam Marcu la Medlife, numai ca distinsa nu mai vede copii dupa 8.30, chiar daca are program pana la 9... am ajuns la spital si a vazut-o dr de garda, a vrut sa ne interneze, dar pana la urma ne-am inteles sa ii fac acolo soc cu ventolin (inhalatorul meu, substantele mele) si sa se mai linisteasca putin cu respiratul... are normal raluri, da rafoale... bronsiolita, mama ei de bronsiolita... saturatia era la 90% pt ca plangea si nu tragea aer bine.. si tot asa. norocul meu e ca dr a fost rezidenta pediatrei Soniei, am sunat-o si a vb cu ea si i-a zis sa ne lase acasa, ca are incredere in mine...spre sfarsit parca nu-mi venea sa mai plec, acolo nu erau vase care asteptau sa fie spalate . acum a baut 200ml de lapte si face nani, respira normal si la 4 trebuie sa ii fac iar inhalatie...
Ella, tu cat ii pui ventolin lui Bob? noi avem 0,3 cu 2 de ser...
Ioana, eu nu ziceam sa nu duci copilul la gradinita, fiecare se dezvolta in ritmul lui si unii au nevoie de socializare mai repede, sunt copii care se acomodeaza imediat - atatia capsunei, sunt copii care se acomodeaza mai greu. Eu ce ziceam e ca lasat copilul la gradinita si sa planga dupa mama nu ii face bine. atat. si eu as duce-o pe Sonia la gradi daca ar comunica mai bine. ii face bine sa socializeze, sa se integreze intr-un grup, etc. Aia cu independenta dupa 3 ani, era asa, o varsta aleatoare, puteam sa scriu si 5 si 4 si 8... era doar o cifra aleasa aleator.
Si treaba cu permisul sa stai cu copilul pana la 3 ani, eu nu-mi permit sa nu stau cu ea... e atat de riscant sa o las pe mana altcuiva, n-as putea din cauza problemelor ei medicale. nici o alta persoana nu ar fi observat azi ca avea insuficienta respiratorie, ca "tragea" din coaste-ele fiind deformate oricum-, ca era dispneica si ca are ralluri... asa ca nu imi permit sa o las cu altcineva, nu inca oricum...
hai ca ma asteapta a 3-a noapte cand ma culc la 4.30 sper doar sa fie bine peste noapte, sa nu tuseasca, sa nu se desatureze mai rau si sa nu faca vreo criza de insuficienta respiratorie.
va , va doresc somn usor !
************************************************************************************
MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."
ella_74 spune:
Oana,
scuze ca n-am vazut mesajul dar mutam si tot mutam si abia acum am ajuns la PC.
daca zici ca faci aerosoli la 4 inseamna ca ai timp sa citesti mesaju meu...
da, asta e concentratia de ventolin, 0.3, adica trag pana la gradatia 3 dintr-o seringa de 1 ml, din aia de diabetici.
Si ser 2 ml .
Dar vezi sa nu-i faci mai mult de 10 minute la o tura.
In Turcia ii puneau masca cu aerosoli 1 data pe ora, dar sub 5 minute.
Daca zici ca e tuse seaca, si mai ales respira greu, se inroseste cand tuseste, atunci e spastica si trebuie dat ventolin sau ce recomanda dr. , flixotide sau adrenalina; desi in cazul Soniei cred ca se recomamanda prudenta si nu merg aerosoli cu orice.
Sirop ventolin ati incercat? nu are efectele secundare de la aerosoli.
Stiu respiratia aia intrerupta de i se umfla sub coaste si aerul iese gradat ca si cum l-ar tine intentionat; am numarat secundele pana a venit ambulanta in antalya si tot asa respira.
Multa sanatate Soniei!
kay spune:
ella, te asteptam , multumesc !
acum doarme, respira ok, putin mai repede uneori, depinde cum se misca sau daca tuseste... eu intre timp mi-am pregatit bagajul de spital, zici ca stau sa nasc... in caz ca se agraveaza sa sar in masina... dar pana acum e ok, respira mai rau acum vreo 2 ore, dar i-am facut o tura de inhalatii cu ser si s-a redresat... inhalatia cu ventolin dureaza 7 minute, ca i-am facut socul si m-am uitat intamplator la ceas.
tusea nu e seaca seaca, dar nici productiva... se misca parca ceva, dar nu "rupe"...
eu mi-am pregatit aresenalul, am tras 2 seringi de ventolin de 0,3 fiecare, am pregatit flixotide-ul, si am tras 20 ml de ser in alta seringa. acum astept sa se faca 4 sa pot sa i le fac si sa ma culc si eu.
daca am reusit sa stau acasa, chiar si pe ghimpi, e bine . inca nu m-am speriat suficient, sau poate ca a mai avut si mai rau, prima ei bronsiolita era cu suspine pe expir, ceva horror... acum m-a speriat frecventa respiratorie, 60 respiratii/minut si am fugit la dr...
ella, tie ti-a interzis sa il scoti pe Bob afara? ca eu parca asa imi amintesc din Germania, ca nu imi dadea voie cu ea afara, sa nu faca efort ca isi suprasolicita plamanii... si abia scosesem dvd-playerul din peisaj ...
hai ca nu prea are sens mesajul meu, dar in ultimele 3 nopti am dormit... 4 ore/noapte...
inca odata, multumesc Ella !
p.s. tu de ce nu dormi?
************************************************************************************
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."
lbelciug spune:
Kay, ce de emotii pe voi. Bine ca v-ati mai linistit. Sanatate multa fetei!
Ella, cum e in noul apartament? Care e feelingul in casa noua? Oh, la ce ore tarzii scrii...
Mary_Lou, ce frumoasa surpriza ati facut parintilor! sa stii ca si eu mi-as dori sa le ofer o excursie de genul asta, mai ales ca ai mei cel putin nu au mers niciodata cu avionul. Ati luat ambele perechi de bunici? Zi-ne si noua cine era mamica de capsunel cu care te-ai imprietenit?
Nu sunt la curent: de ce e interzisa acum fertilizarea in vitro? Hai ca am pus multe intrebari.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009
kay spune:
Noi plecam la spital iar, sa ne vada... Sper doar sa nu ne opreasca...
S
Graviduta spune:
Oana, Clem, multa sanatate Soniei si lui Bob! Doamne, ce mai trageti si voi cu ei, imi inchipui ce e in sufletul vostru si cat de mult sufera si ei ca sunt bolnaviori. Inca o data, multa sanatate si voua multa stapanire de sine.
Clem, multumesc pt raspuns. Cred ca o sa ajung sa dau o caruta de bani pe ce i-am luat Marei de pe ebay.com. Ieri am avut inspiratia, tardiva ce-i drept, sa intru pe ebay.de si m-am ofticat ingrozitor sa vad cate poti gasi la nemnti, Superfit, Geox, Naturino etc la preturi rezonabile unele. Si ajung si mai repede, si nici nu tre sa platesc vama si TVA. Na, acum bine macar ca stiu. Partea proasta e ca nu prea stiu germana. A, si nu in ultimul rand, sa stapaniti casa sanatosi!
Liviana, mi-ai dat un apel ieri/marti. A fost greseala sau vroiai sa ma intrebi ceva?
miniuta spune:
graviduta, nu-i asa bai daca nu vorbesti germana, baga aici intrebari sau cuvinte cu copy-paste si iti traducem noi, ca doar suntem cateva vorbitoare de germana, nu?
mamica lui david(21.05.2007)