Albinutze de Mai-Iunie 2009(21)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Citat:
citat din mesajul lui bettyR

coraly, si mie mi-s f moi si nu imi mai curg noaptea, am scos cu pompa doar 20ml. Eu am inceput sa iau NutriNatal. Eu i-am dat lapte praf dupa 2 ore de plans si supt degetul, si refuzat sanul, pur si simplu mi s-a facut mila. Sincer nu stiu cum sa procedez, sper sa imi vina mai mult lapte ca m-am suparat f tare cand am vazut cum bea laptele praf.

Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007) si Alexandra(23.06.2009)

E o greseala sa te iei dupa cantitatea scoasa cu pompa. Nu te mai stresa cu asta. Copilul scoate de 3 ori mai mult prin supt. Sunt multe femei care nu pot scoate mai mult de 20-30 niciodata si au alaptat cu succes. Deci asta nu e un criteriu.

Faptul ca a refuzat sanul poate avea si alte explicatii, o durere in gura, gustul laptelui, lipsa apetitului, oboseala. Uite, de ex al meu a urlat acum seara f tare, si am crezut ca ii e foame(cum am crezut si in primele saptamani de viata). Daca il puneam la san, il prindea, tragea un pic si iar urla. Puteai sa zici ca nu se satura. Dar el era mort de oboseala ca azi a dormit putin. E foarte simplu sa spui ca nu se satura. Asta oricine o poate spune. Dar semnele ca nu satura sunt mai complexe. Nu creste in greutate, nu uda destule scutece plange dupa supt...
Al meu isi suge degetul cand ii e somn, nu foame! Si au fost situatii cand plangea groaznic, refuza sanul si nu tacea nicicum. I-am facut si eu o data 30 ml de lapte ca am zis ca nu se satura. Nu a vrut, a inghitit putin fortat, dupa care iar a plans. Plangea de somn.
Si sa ai grija ca odata ce da de biberon, e foarte usor sa refuze sa mai suga. Din comoditate. Eu asa am patit cu primul copil. Mi-au trebuit 2 zile de chin si plans - de ambele parti, pana l-am adus inapoi.
Legat de acceptatul laptelui praf, iar e discutabila treaba. Bebelusii accepta usor sticla in gura si daca le vine laptele inghit chiar daca nu sunt morti de foame. Din inertie. Si daca a plans si dupa 120 ml eu cred ca nu de foame plangea.
Incearca sa stimulezi productia si mut-o de la un san la altul pana vezi ca e multumita. Poti pompa dupa supt, ca sa stimulezi.

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_bunica spune:

Kiralina..la controlul de la 4 luni si Darius avea fontanela 2x2 si pana atunci a avut-o 3x3,deci a scazut si cred ca e ok asa,presupun ca se inchide fontanela ca nici capul nu il mai are asa moale.Are parti tari deja.
Coraly,Betty..si sanii mei sunt moi
Coraly..ma bucur ca Dominic este mai bine,sa dea D-zeu sa fie bine de acum inainte.

mami de Darius Nicholas(20 Mai 2009)

Buburuza noastra
www.flickr.com/photos/24984384@N08/" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Coraly, chiar m-am gandit la tine in seara asta si am uitat sa intreb ce faceti, ca m-am luat cu chestii legate de alaptare si diversificare. Imi pare bine ca s-au rezolvat problemele. La noi, astazi este prima zi fara antibiotic. Am terminat cura profilactica si peste o saptamana facem urocultura de control. Sper sa iasa bine.

Sincera sa fiu, nu mai stiu cum am ajuns la site-ul asta... http://www.wholesomebabyfood.com/homemade-baby-food-recipes-intro.htm
, dar este interesant, il puteti lectura si voi.

Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_micu83 spune:

Seara buna dragelor! Ce activitate pe forum...mi-a placut mult!

Inainte de a intra "in subiect", uram tuturor sarbatoritilor multa sanatate, fericire, o copilarie perfecta si scumpelor mamici...sanatate si multa liniste!

Sondaj:

-noi iesim afara cum ne taie capul si cum ne aranjeaza...eu am o obsesie cu plecatul de acasa si cu lasatul in ordine...nu pot pleca din casa pana cand nu termin tot...da, vad ca incetul cu incetul incep sa ma "vindec"... am ajuns la concluzia ca aspiratul, stersul prafului si alte activitati de genul asta pot fi facute oricand...dar plimbarea copilului nu...mai ales ca trebuie sa profitam din plin de zilele frumoase de afara. In consecinta iesim de dimineata 10-11...pana cand ne plictisim...de cele mai multe ori iesim in curtea blocului ca avem aici amenajat si un spatiu de joaca...si tura a2a de iesit afara se produce dupa ora 17 cand vine tati de la birou si intra in schimbul 2 la distrat copil.

-somnul-la noi se merge la nani dupa ora 22 si dormim pana pe la 05-05.30 cand papam si adormim la loc pana pe la 07.30-08.00 Daca il tin langa mine doarme cat dorm si eu...

-diversificarea- nici nu vreau sa ma stresez pana dupa 6 luni. Dupa aceea ma gandesc ce ii dau si cum ii dau...deocamata stoarcem tzatzele pentru lapticul minune! Am gasit Galactogilul, dar nu vad rezultatele...ma rog poate ca efectele nu se vad doar dupa 2 zile...de cateva zile am inceput sa inlocuiesc suzeta cu sanul. Este un pic dificil, dar poate asta da rezultate...cand adoarme Razvan, ii scot usor suzeta din gura , il asez langa mine si ii bag sanul in gura..suge, dar nu trage mare lucru...daca cumva se trezeste si se vede asa...ii gata circul!

Sa ma laud...de la sf saptamanii trecute, Razvan adoarme singur!!!il pun in patut, il invelesc si parasesc camera...

Pupam cu drag foecare mamica, fiecare albinunta si fiecare bondarel!

si cu vise placute!

Ana-Maria,Valentin si comoara RAZVAN NAZDRAVAN!

Mergi la inceput

Ana_micu..felicitari lui Razvan ca adoarme singurel!Si eu eram obsedata inainte cu ordinea si mancarea gatita,insa situatia e de asa natura incat copilul este mai important si restul treburilor cand am timp,chef,cand sta tati cu el,cand sunt odihnita..etc!

Buburuza noastra

Mergi la inceput

Sebastian..bebe de LauraOana

Buburuza noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurraa spune:

seara buna fetele!

Mai intai legat de subiectul somn si diversificare:

- Maya doarme de seara de la 22 pana la 5 cand papa si apoi la 8.30 papa, sta cu sanul in gura si se alinta, gangureste si iar adoarme pana la 10; cat fac eu cyratenie sta in leagan , ma urmareste si la o ora jumatate i se face somn si doarme pana la 1 cam asa; apoi joaca, iesim ssi afara adoarme mereu, iar seara sta numai cu gangureli, zambete si joaca; astazi de exemplu a fost miracol: a dormit de la 3 dupa-amaiza pana la 6! are zile cand doarme si cand mai mult de 30-40 de min in 2 reprize pe zi nu doarme

-legat de diversificare: mi-e si teama sa ma documentez, pana la 6 luni vreau sa-i dau san sa dea Dnul sa am; mai asteptam

maria, si mie mi se par ca sanii sunt mai goi sau lapticul apos, dar ea este innebunita dupa tzitzi si nu exista altceva mai dulce pe lume si papa oricum i oricand

clody, poate s aplanga asa si sa refuze sanul dupa cum spunea si coraly daca este fff obosit; a mea cand ii este somn tipaaa doamne doamne de nici nu vrea sa auda de mancare; o calmez si reiau

carla, sa va fie de bine botezul si imi pare rau pt freza printesei

strunfita, eu de saptamana viitoare ma apuc de abdomene si masaj cu parafango si tot cezariana am

ramona, super ideea cu strugurii si mie imi plac mut

bebebeca, ma bucur ca acum mai "respiri " si tu ca a inceput Rebeca gradinita

philip, ai niste baieti, sa iti traiasca si a mea scoate limbuta cand mananc banana dar ma abtin sa-i dau

danaMi, masajul la san si mulsul manual mi s-au parut mai practice, dar sper sa se fi rezolvat problema si multa sanatate lui bebe

kiralina, sa inteleg ca sunteti vegetarieni? si pe mine ma batea un gand odata, dar sotul meu este carnicor inrait; daca nu am carne in frigider este dezastru si este inebunit dupa vanat si fel de fel de soiuri de carne

cris, esti o fericita cu mandretea ta cu somnicul; a mea la 8 seara adoarme jumatate de ora si apoi joaca pana la 10

alic, tu ce pediatru ai? ca am vazut ca esti din Iasi; eu inca sunt la 2 pediatru plus dr de familie, pana ma linistesc la unul
didi, m-a amuzat rau faza cu matei; super dulcik

multumesc ca m-ati linistit cu greutatea fetei, am si eu momente cand mi se pare ca nu mai am laptic, insa la o cana de ceai "pt stimularea lactatiei" deja simt ca e ok, sau cand fata mananca la 4 ore, insa nu-mi fac griji atat timp cat ia in greutate

maine incep orele la facultate, am miercurea si joia dupa-amiaza (abia astept sa-l las pe Radu cu printesa) si credeti-ma ca sunt foarte incantata ca mai "schimb aerul " un pic; sunt constienta ca mi se va face dor de printesa imediat cum ies pe usa sau cand explic studentilor vreun algoritm ceva sa nu imi fuga mintea la ce o face cu tati acasa singura sau daca o plimba sau daca ii este foame, dar ma descurc eu

pupic, merg la somn caci in seara asta Maya a intarziat cu somnul si abia la ora 23.30 a adormit

noapte usoara si La Multi Ani sarbatoritilor de astazi

mami fericita de Maya Teodora (17.05.09) binecuvantarea si minunea noastra
poze cu noi si printesa ***www.onetruemedia.com/shared?p=925437d7a0f0c96a6a0847&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete Maya***www.onetruemedia.com/shared?p=834e5a3921b68aa10112f5&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> albinutze mai iunie 09

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurraa spune:

maria, uitasem; si a mea cand papa se uita fff fascinata la tricoul cu care sunt imbracata mai ales daca este colorat, pune manutza pe nas, pe fata, pe san si uneori se impinge in san( asta nu inteleg de ce) dar este fff dulce;

ziua cand o las in leagan si ii pun caruselul cu jucarii deasupra o gasesc cu picioarele in afara tare, trebuie sa am grija sa nu cada; nu mai are stare

mami fericita de Maya Teodora (17.05.09) binecuvantarea si minunea noastra
poze cu noi si printesa ***www.onetruemedia.com/shared?p=925437d7a0f0c96a6a0847&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete Maya***www.onetruemedia.com/shared?p=834e5a3921b68aa10112f5&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> albinutze mai iunie 09

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

alic, pt ca sucurile nu aduc nici un beneficiu pe cand fructele pasate au fibra, vitamine etc. de ce i-ai da suc daca bea laptic de la tine? ma mai poti intreba daca ai nelamuriri, dar inca o data zic, eu nu va zic sa faceti ca mine, ma bag si eu in seama cu informatii care MIE mi se par utile.
eu am inceput diversificarea cu N si pt ca era clar pregatit, poseda toate simptomele :)
maria, nu a mancat mult, mai mult s-a mozolit asa dar se vede clar ca i-au placut, i le-am diluat si fff tare cu laptic de la mine, erau asa ca o supita.
ioana, cerealele la cutie au fier si alte vitamine si minerale pe cand orezul fiert nu stiu daca are tot ce-i trebuie, basca se mai si pierd prin fierbere, nu?

US

www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

mai voiam sa zic ca de multe ori bebelusii la varsta asta sunt distrasi de zgomote, imagini etc si e posibili sa nu pae ziua chiar cat trebuie. N daca il aude pe P vorbind, pierde sanul, trebuei sa ma ascund cu el sa-l alaptez :)

US

www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009

Mergi la inceput