Albinutze de Mai-Iunie 2009(21)
Raspunsuri - Pagina 8
dicirstea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Bebe Beca Andreea, sa-i fie de bine. Pare ca i-a placut mancarea. ![]() Ma gandesc la orez... credeti ca orezul se poate fierbe si bagat in blender, amestecat cu ceva fructe, in loc de cerealele la cutie? |
exact asa ii dau eu lui matei.
Iar in loc de "danonino" ii iau branza de vaci degresata si o blenduiesc cu fructe, eventual cu un galbenus de ou.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)MINUNEA MEA
A DOUA MINUNE
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Bebe Beca spune:
Dici, si pentru bebelusi de 6-7 luni crezi ca este ok? ma refer la orezul asta fiert si blenduit cu fructe. Asa i-ai dat lui matei de cand era mititel?
Cris, Sarei nu ii place morcovul de nici o culoare. o sa incerc inca o data, o sa storc fructul si o sa amestec cu pulpa care ramane dupa stoarcere.
Probabil o intrebare idioata: marul copt constipa... Marul facut la aburi este acelasi lucru cu marul copt, banuiesc... Asa este?
Ioana,
Rebeca (16.05.2004) si
Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca
cosminica spune:
philip, ce frumos se comporta 'la masa"!
fericita de
ELIZA (04.05.09)
http://lb1f.lilypie.com/f6Bzp1.png
http://www.flickr.com/photos/38664904@N04/
cosminica spune:
bebe beca, ffff frumoase pozele!
fericita de
ELIZA (04.05.09)
http://lb1f.lilypie.com/f6Bzp1.png
http://www.flickr.com/photos/38664904@N04/
kiralina spune:
Salutare fetelor,
Carla si la noi e lunga povestea cu mama. De mult ma bate ea la cap cu diverse, doar ca acum eu am inceput sa imi pierd rabdarea.
Legat de subiectul zilei, Diversificarea.
Noua medicul ne-a recomandat sa incepem cu legume, apoi fructe si la final cereale, apoi ou si peste. Mi-a zis ca cerealele "umfla".
Eu tocmai mi-am comandat 2 carti de nutritie sa ma documentez nitel.
La voi cum e fontanela? Ada o are f mica, adica 2/2 (nu stiu ce inseamna asta, dar dr mi-a zis ca e f mica). E bine, e rau? stiti ceva?

mamica Adei (11.06.2009)
coraly spune:
Salut albinute!
Noi suntem ceva mai bine, adica am terminat antibioticul, urocultura a iesit sterila. Bebe e mai linistit si mananca mai bine putin, dar inca nu se vede ceva spectaculos la cantar. Dr a zis ca abia intr-o luna-2 o sa vedem urmarile.
Referitor la somn, el doarme de la 8.30-9 seara pana la 7-8 dimineata, cu 3 treziri minim. Ziua 3-4 somnuri intre 20 min si 1,5 ore. Adoarme in toate felurile - in patut, in scoica acasa, in scioca in masina, in marsupiu, in carucior..
Despre diversificare, eu la primul am inceput cu cereale de orez simple, urmate de pireu de legume, carnita, si pireu de fructe - piersica/mar - fierte de regula, ca era foarte sensibil la burta. Acum nu stiu cu ce voi incepe, poate la fel, avand in vedere ca e slabut, sau poate cu legumele. El chiar este pregatit, adica plescaie cand mancam si se uita foarte insistent, parca ar cere. Dar o sa ma abtin inca o luna:)
Banana chiar este alergena. Am o cunostinta a carei fetita nu a putut consuma decat dupa 3,5 ani, pana atunci ii ieseau bubite de la banana. Un pont pentru voi: o doctorita batrana si priceputa a zis sa-i dau copilului banana oparita, ca este mult mai usor digerabila. Adica fierbi apa si inmoi de cateva ori banana in ea.(a aflat asta de la studentele ei de origine africana - la ei asa se practica)
Legat de alaptat, zic si eu ca mi-s sanii ca niste carpe in ultima vreme, uneori am senzatia ca nu ii ajunge, nu cred ca am destule let-downs, probabil datorita stresului. Am inceput sa iau Galafor si ceai pt lactatie. Mama ma streseaza ca si la primul copil ca bb 'nu se satura' de aia nu a crescut. Intersant ca nu plange. Un bb care nu se satura ar tb sa faca scandal mare, ca nu e prost. Oricum, multe mamici pot cadea in capcana asta, si ajung sa dea lapte praf.
Noi avem carucior sport inca de la inceput/ El nu prea sta pe spate, ci la pozitia intermediara. Primul copil la 4,5 luni deja statea sus tinandu-se cu mainile de bara. Asta e mai linistit:)
Bebe Beca, si eu eram ca si tine acum cativa ani, scriam pledoarii pe la toate subiectele, legat de alaptat si de somnul copiilor :) Dar cu timpul am obosit. Bravo tie!
Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)
www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze
Alaptatul - Help Line
bettyR spune:
bebe beca, nu stiu daca se poate da orez normal la bebei asa mici, eu ii dadeam Andreei fiert bine, bine, il pasam la robot dar nu mult ca iese o chestie lipicioasa si amestecam cu mar copt (constipa f tare) sau cu piersica coapta. Cand era Andreea mica eu foloseam fulgi de orez de la Humana si amestecam cu lapte si fructe.
bettyR spune:
coraly, si mie mi-s f moi si nu imi mai curg noaptea, am scos cu pompa doar 20ml. Eu am inceput sa iau NutriNatal. Eu i-am dat lapte praf dupa 2 ore de plans si supt degetul, si refuzat sanul, pur si simplu mi s-a facut mila. Sincer nu stiu cum sa procedez, sper sa imi vina mai mult lapte ca m-am suparat f tare cand am vazut cum bea laptele praf.
dicirstea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Bebe Beca Dici, si pentru bebelusi de 6-7 luni crezi ca este ok? ma refer la orezul asta fiert si blenduit cu fructe. Asa i-ai dat lui matei de cand era mititel? Cris, Sarei nu ii place morcovul de nici o culoare. o sa incerc inca o data, o sa storc fructul si o sa amestec cu pulpa care ramane dupa stoarcere. Probabil o intrebare idioata: marul copt constipa... Marul facut la aburi este acelasi lucru cu marul copt, banuiesc... Asa este? |
Asa i-am dat. Singura problema este ca fie il fierbi foarte bine, fie iti iei un mixer foarte bun. Shpilul la mancarea de bb este consistenta. Mai intai ii dai foarte fin macinat-rasnit, ca o sarlota, cum vrei sa-i spui, abia cand ii dau dintisorii ii poti da o consistenta mai zgrunturoasa.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)MINUNEA MEA
A DOUA MINUNE
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
alic spune:
Philip..de ce suc numai dupa 7 luni? si de ce diluat? la noi ordinea e suc mai intai si-apoi piure, supa, etc...
am incercat sa lecturez linkul dat de tine ( cu traducere automata google pt ca engleza lipsa
); imi place cum e expilcat, pe pasi; din pacate nu se intelege f. bine prin aceasta traducere; daca ai timp, poate ma luminezi un pic: la mere si morcov zice ca se dau fierti si ca in faza cruda este pericol de sufocare?
vad ca intr-adevar banana e primul aliment si, ce mi se pare interesant, este modul de hranire initial, cu degetul;
ma duc sa mai parcurg si revin
Beca ce frumuseti acolo, mancale-ar mama de dulcele 
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=1" target="_blank">votati-o pe Natalia la alc1 si alc2! Multumim!