Engleza la gradinite
Raspunsuri - Pagina 5
Adriana mica spune:
Si eu consider ca nu a fost o metoda tocmai ok ca cei mici sa invete cuvinte in engleza, fara sa le stie in romana. Cred ca este dificil ca la nivelul unei grupe sa te asiguri ca nu se intampla asta, poate de aceea la varste mici ar fi de preferat sa se mearga pe limbaj mixt. Sorana, in cazul meu, fluenta in exprimare a venit odata cu posibilitatea de a vorbi zilnic in engleza. Evident, la cei mici este mai dificil sa obtina aceasta fluenta, in conditiile in care nu sunt anumite momente de exprimare exclusiv in limba straina. Eu de exemplu, incerc deja sa folosesc cu Dudu in weekend anumite expresii uzuale, iar pe masura ce creste vreau sa extind acest lucru.
La noi la gradi lucrurile stau cam asa. Anul trecut la grupa de 2-3 ani s-a vorbit mai mult in romana. S-a incercat ca cei mici sa invete formulele de politete in engleza, si anumite cuvinte gen cateva culori, animale domestice. De exemplu, discutat despre primavara, ce flori apar in acest anotimp, ce culoare au, si cum se spune la respectiva culoare in engleza. A fost o metoda ok, Dudu stia la sfarsitul anului principalele formule de politete, o parte din culori, si alte cuvinte scurte (masina, caine, pisica, si alte asemenea). Nu stiu daca, pt a nu uita ce a invatat, ar fi fost suficient ce au facut la gradi, noi am incercat sa includem cuvintele respective si in jocurile de acasa.
Incepand cu anul acesta (la grupa mica), au 4 sesiuni (a 20 de minute) de engleza pe saptamana, dintre care 2 sunt cu un vorbitor nativ. Ni s-a spus ca se tinteste ca pana la sfarsitul anului cei mici sa poata intelege (si chiar purta) conversatii scurte uzuale. Din ce povesteste copilul, ei fac diverse jocuri in engleza. Deocamdata, nu vad progrese semnificative fata de ceea ce stia anul trecut (ca si cuvinte noi, pe care sa le poata "recita"). Oricum, la varsta asta copilasii au o memorie foarte buna si retin cu usurinta cuvinte, cred ca mai dificil este sa faca propozitii, chiar daca exprimarea in limba romana este deja destul de fluenta. De aceea ma bucur ca sunt ajutati sa faca asocieri intre cele 2 limbi, sa incerce sa lege converatii uzuale, sper sa se dovedeasca a fi o metoda buna.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
tzuc spune:
Buna, Fetita mea desi este mica, 2,1 luna merge la gardinita Open Mind Education si norocul meu, zic eu, printre multe altele, este ca engleza este obligatorie, zilnica. Educatoarea cunaoste ff bine engleza, avand la gradi si copii de la Ambasada Britanica si British Council. De exemplu fetita mea nu vorbeste bine, inca, in romana, dar facand zilnic engleza face anumite actiuni cerute in engleze...open the door/window...nu stiu daca actiunile sunt automate vazute la ceilalti copii la gardi sau intelege exact sensul. De asemenea ii palc filmuletele cu Baby Einstein cu partile corpului/culori in engleza si repetam impreuna, atat cat poate ea pronunta.
louisa spune:
Prof_en_grad activeaza-ti PM-ul te rog, eu doresc sa te contactez neaparat.
La ce gradinita predai? Si eu stau in centru si ma intereseaza.
Eventual ma intereseaza si lectii in privat. Si parerea mea este sa faci PFA si sa-ti trimiti oferta la gradinitie si apoi sa mergi sa o sustii. Din ceea ce povestesti sunt sigura ca vei avea succes.
prof_en_grad spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui AYSHA 2 poate imi spun si mie mamicile cu copii la gradi unde se face engleza "intensiv": cum se procedeaza, in concret, si cat de eficient e ? e diferenta intre varianta intensiv (adica zilnic)si cea cu 2 ore pe spatamana ? |
engleza intensiv (in fiec zi 30min)se face la grad 252.e undeva pe langa Guvern.
prof_en_grad spune:
| citat din mesajul lui louisa Revin cu o intrebare, pe care a mai pus-o si altcineva si nu s-a raspuns, care este programul potrivit la varsta de 3-4 ani? o ora pe zi este suficient sa invete limba engleza? adica profitam suficient de aceasta perioada in care copilul "absoarbe" tot ca un burete? Este recomandata o gradinita in care predarea este in limba engleza? Asta in conditiile in care nu dorim sa faca scoala in limba engleza, ci o scoala romaneasca. |
draga Louisa, cand spui 1h/zi presupun ca te referi la o sed/zi care inseamna 15min la gr mica, 20min la gr mijl si 30min pt gr mare si pregat.dar daca la cele 15-20min pe care le fac ei la gradi zilnic mai adaugi tu restul de minute in care repeti acasa cu prikindelul tau este ok.ei oricum prind foarte repede dar si uita f rpd in acelasi timp; tb exersat in permanenta cu ei.la fel cum se intampla si cu un adult care uita orice limba invatata daca nu o exereseaza.
in ceea ce priveste grad in lba engleza eu as opta pt cea in lba romana. depinde de ce isi doreste fiecare parinte pt copilul sau, eu insa as opta dupa cum am spus pt cea in lba romana pt a nu suprasolocita intelectul copilului.repet aceasta este doar alegerea parintilor.nu vad insa dezavantaje pt cei ce au inscris deja copilul la o gradinita in lba engl/germana etc.doar ca majoritatea sunt private si la capitolul aceasta ma abtin de la comentarii.
prof_en_grad spune:
| citat din mesajul lui louisa Prof_en_grad activeaza-ti PM-ul te rog, eu doresc sa te contactez neaparat. La ce gradinita predai? Si eu stau in centru si ma intereseaza. Eventual ma intereseaza si lectii in privat. Si parerea mea este sa faci PFA si sa-ti trimiti oferta la gradinitie si apoi sa mergi sa o sustii. Din ceea ce povestesti sunt sigura ca vei avea succes. |
am incercat sa iti dau PM si imi spun k nu poti primi PM.am activat eu la mine acum si sper sa fie ok.da-mi un id de mess.sper sa fie ok cu dl administrator,nu?
analys spune:
e problema ta gabitza2005 dac vrei sa arunci cu banii,eu dupa parerea mea,nu se merita treaba asat in gradinita,vrei neaparat sa il dai la engleza,atunci angajeaza pe cineva acasa,si vezi cum decurge lectia,mult mai ibne se ocupa de un copil decat 20-30 cat sunt ei la engleza,stiu ce spun.