Engleza la gradinite

Engleza la gradinite | Autor: westron

Link direct la acest mesaj

Sunteti multumiti de cum fac copiii engleza la gradinite?
Stiti ce mafie e in sistem la capitolul asta si cum programe si profesori foarte buni nici nu ajung la parinti pentru ca directoarele aleg cum vor ele dupa criteriul " cine cotizeaza mai mult"?
Hai sa vedem cum s-au propus la gradinitele voastre programele de engleza.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Nu stiu pe ce criterii s-a ales la noi, la gradinita 208, insa recunosc ca m-am tot intrebat ce cauta doamna de engleza pe acolo...
Si asta deoarece e departe rau de limba engleza. In 2 ani de gradinita copilul meu nu stie nici macar un cuvant in engleza invatat de la doamna de engleza.

Indruga niste cantecele invatate dupa ureche, habar nu are despre ce este vorba in ele.....iar la serbarea de Craciun si de sfarsit de an ii pune sa cante sau sa recite ca papagalii....ea mai mult decat ei, ca ei sunt unul hais si unul cea...

Nu sunt deloc multumita. De anul acesta nu-l mai inscriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns westron spune:

perioada asta este nepretuita pentru invatarea limbilor straine. Decat sa nu va inscrieti copilul, nu e mai normal sa cautati un profesor si un program bun? Stiti ca cei care hotarasc in privinta alegerii dintre cursurile propuse sunt parintii, nu gradinita? Gradinita se ocupa doar de verificarea programei pe care o supune inspectoratului. Dar banii ii dau parintii, deci din toate propunerile aprobate de inspectorat, ei aleg. Numai ca va spun eu ce se intampla cand te duci cu un program la directoarele gradinitelor: iti spun ca parintii au ales deja.
E pacat sa retrageti copilul de la un program care este extrem de important pentru el, in loc sa va interesati care sunt programele si profesorii acceptati de inspectorat si sa alegeti. V-ati intalnit cu propunatorii de programe in cadrul sedintelor comitetelor de parinti? Ati vazut profesorii, i-ati auzit, vi s-a prezentat pe larg programa si materialele si apoi taxa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui westron

perioada asta este nepretuita pentru invatarea limbilor straine. Decat sa nu va inscrieti copilul, nu e mai normal sa cautati un profesor si un program bun? Stiti ca cei care hotarasc in privinta alegerii dintre cursurile propuse sunt parintii, nu gradinita? Gradinita se ocupa doar de verificarea programei pe care o supune inspectoratului. Dar banii ii dau parintii, deci din toate propunerile aprobate de inspectorat, ei aleg. Numai ca va spun eu ce se intampla cand te duci cu un program la directoarele gradinitelor: iti spun ca parintii au ales deja.
E pacat sa retrageti copilul de la un program care este extrem de important pentru el, in loc sa va interesati care sunt programele si profesorii acceptati de inspectorat si sa alegeti. V-ati intalnit cu propunatorii de programe in cadrul sedintelor comitetelor de parinti? Ati vazut profesorii, i-ati auzit, vi s-a prezentat pe larg programa si materialele si apoi taxa?

Westron, daca scopul acestui subiect este unul publicitar te anunt ca pe acest forum nu este permisa decat cu acordul administratorilor. asa ca daca doresti promovarea unui anumit tip de activitate am sa te rog sa o faci doar dupa ce ai acceptul administratorilor. ii poti contacta la admin@desprecopii.com
multumesc pentru intelegere.

Mergi la inceput

poti face reclama ca anonim? la ce?
eu am deschis subiectul pentru o discutie asupra unui lucru care mi se pare important. contrar directivelor europene, care cer inceperea studiului limbilor starine cat mai devreme,( cel tarziu cand se intra in invatamantul obligatoriu, la 5 ani), la noi acest studiu este lasat la latitudinea gradinitelor, printr-un sistem care e o poarta deschisa catre amatorism si coruptie. Ca dovada, multi parinti doresc sa-si dea copiii la engleza sau alta limba straina, dar renunta din cauza programelor si profesoarelor slabe.
ma intreb cati parinti stiu cate oferte de optionale vin la gradinitele copiilor lor si cum si de cine sunt selectate. atat.
se intampla sa stiu foarte bine despre ce vorbesc. e adevarat. altfel, nu deschideam discutia.
deranjeaza pe cineva ca doresc ca parintii sa fie informati corect si sa aleaga in cunostinta de cauza? pe cine? nu ar putea sa deranjeze decat firmele care fac o afacere foarte profitabila din asta, neoferind nimic bun copiilor, ci bagand bani seriosi in buzunarele directoarelor.
hai sa vedem,la cate gradinite se face foarte bine limba engleza. aici trebuie sa avem pretentii, ca e pe bani, nu ca in invatamantul de stat in care trebuie sa inghiti pe oricine vine sa predea.

Mergi la inceput

Ah...ce plasa am luat...

Roxana, daca poti, sterge-mi mesajul, te rog...

Mergi la inceput

? nu inteleg reactia. am incercat sa trimit un mesaj privat cu nedumerirea mea, dar a fost respins si mesajul a disparut.
despre ce plasa e vorba?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Westron...locurile la gradinitele de stat sunt prea putine, ca sa indrazneasca vreun parinte sa se revolte pentru engleza... Ajungi sa fii multumit ca ai unde duce copilul din pacate.

Sincer... in invatamantul romanesc sunt atatea probleme incat asta este ultima la care m-as gandi sa o rezolv.

Mergi la inceput

Westron, am crezut ca vrei sa afli daca sunt multumita de modul cum face copilul engleza - optional la gradinita pe care o frecventeaza, drept urmare mi-am spus parerea.

Nu ma asteptam sa ma "mustruluiesti" ca nu stiu pe ce criterii se aleg profesorii de engleza si sa ma inveti cum ar trebui sa fac. Asta-i problema mea, strict. Daca nu-l inscriu la gradinita la limba engleza nu inseamna ca nu va invata limba engleza...

O zi buna,

geniest

Mergi la inceput

N-am mustruluit pe nimeni. E chiar trist sa vezi ca lumea accepta orice, de parca li s-ar face o favoare cand sunt copiii primiti in gradinite, scoli, facultati. Asa e la noi, pe banii nostri pot sa faca toti ce vor. Unii pot sa-si permita sa dea copiii la lectii particulare, la gradinita- la engleza, la scoala- la romana, matematica, etc. Dar altii, cei mai multi, cu banii pe care-i au nu pot plati decat cursurile ieftine facute la gradinita. Atunci concluzia e , in loc sa facem programele bune, sa spunem " daca nu aveti bani, inghititi si programe proaste?" Cand cu aceiasi bani copiii pot beneficia de programe bune si profesionisti? Nu credeti ca e trist? In definitiv, noi toti facem lucrurile astea posibile.
Vreti sa va spun ca un profesionist care face lectii private, e bun, cautat, apreciat, castiga infinit mai putin decat cei care lucreaza la gradinite, fara responsabilitatea profesorului privat, desi el tot pe banii parintilor lucreaza? Vreti sa va spun ca, de cele mai multe ori, nici macar nu castiga profesorul ( sau ce-o fi), castiga firma angajatoare, iar profesorul atunci lucreaza pe nimic? Si, evident, astia sunt profesorii prosti, care nu au incotro. Exista 2 categorii de profi de engleza la gradinite: cei care sunt PFA si din astia, unii sunt exceptionali, altii nu; si cei angajati de firme care sunt aproape toti slabi. exista si exceptii, cand e vreo fata tanara care e entuziasta si buna la engleza, iubeste copiii, si atunci face treaba buna. dar cate sunt asa? Exact curiozitatea asta m-a facut sa incep topicul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

pe mine una ma intereseaza subiectul, indiferent daca e in scop de marketing, pana una alta nu a perecizat niciun nume de profesor, firma sai gradinita

asadar, care sunt criteriile dupa care ma ghidez eu, ca parinte, in acceptarea unui profesor de engelza la gradi ( privat sau public)?
de unde stiu ca prfesorul e bun ?
de unde stiu ca metoda de predare e cea potrivita ? ( eu neavand cunostine de pedagogie)

ca de multe ori e un deal cu directoarele, sa fim seriosi, deal-ul e pentru orice, de la achizitionarea hartiei igienice pana la alimentatia copiilor. Nu in toate situatiile, mai sunt si persoan cinstite.

So ?

Mergi la inceput