PCOS (15)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Guidinde vreau sa te intreb , dupa experienta ta conteaza in ce reprize impart cei 1500 mg de metformin. am observat ca dacaiau dimineata 500 mg si la amiaz dupa ce mananc o masa mai normala, iau 1000 mg si vad ca mi-e ok. ?

pr toate si un weekend placut.

in asteptarea unui ingeras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Da conteaza.
- dimineata rezistenta la insulina este mare
- seara se da de obicei o doza mai mare
La pranz, in general se ia doza cea mai mica.
Dar schema de tratament depinde in functie pe persoana, de modul cum reactioneaza la tratament etc.

Cand luam 1500mg/zi, mie mi s-a spus sa-l iau asa: 500 dimineata, 500 la pranz si 500 seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

buna fetele!

va deranjez si eu cu o intrebare
am toate analizele specifce pcos bune, dar am ovare polichistice.
am trait cu impresia ca nu am pcos cam un an ..si totusi un doctor mi-a zis sa iau metmorfin ca sa ma ajute in ovulatie ca am pcos.(mie nu imi vine ciclul decat cu pastile, nu am ovulatie si sunt grasa tare)

ar trebui sa iau de azi 500 g 2 patile pe zi.

siofor e bun?

my somebody....

Mergi la inceput

lalala13,

Daca dr ti-a prescris metformin, ia tratamentul. In general medicii de la noi nu se prea arunca la metformin, deci daca ti-a fost prescris inseamna ca a avut motive clare sa o faca.

Metforminul se gaseste in farmacii sub mai multe denumiri comerciale, in functie de firma producatoare. Eu personal iau Siofor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

multumesc mult!

o sa incep sa-l iau...asta e..sper sa ma ajute..

my somebody....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINAOPREA spune:

Buna fetelor,
Ma hotarasc si eu in sfarsit sa scriu,caci de citit va tot citesc de o vreme.
Cred ca sufar de pcos...dar nu am fost diagnosticata de un medic.
Am toate simptomele :infertilitate,ovare polichistice,obezitate,alopecie,hirsutism.
Am facut un FIV dar din pacate am pierdut sarcina(de 19 saptamani) pe 5 septembrie.
Am inceput sa iau Gynex picaturi de 2 zile.
Va rog sa ma ajutati pt. ca nu prea stiu pe ce drum sa o iau....de unde sa incep....ce investigatii ar trebui sa fac ,pt. ca i-mi doresc enorm un bebe.
Orice sfat e binevenit.
Multumesc anticipat!

Alina

Mergi la inceput

Alina,

Cred ca cel mai important este sa ajungi la un endocrinolog competent care sa-ti stabileasca cu siguranta diagnosticul. Sa-ti faca o serie de dozari hormonale pe baza carora sa poata stabili un diagnostic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINAOPREA spune:

Citat:
citat din mesajul lui gudinde

Alina,

Cred ca cel mai important este sa ajungi la un endocrinolog competent care sa-ti stabileasca cu siguranta diagnosticul. Sa-ti faca o serie de dozari hormonale pe baza carora sa poata stabili un diagnostic.
I-mi poti recomanda tu pe cineva in Bucuresti?
Sau macar o clinica ceva?
Merci mult!

Alina

Mergi la inceput

Eu personal merg la dr Magda Corcau de la Medlife.
Alte fete merg la dr Neamtu de la Parhon si Sanador.
Fetele care merg la dr Cristina Copaescu poate intra si-ti dau mai multe detalii si despre dansa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Gudinde hm...nu stiu cum sa fac. Dimineata nu pot sa manc mult deci daca iau mai mult de 500 mg mi-e o foame si rau de nu mai pot. Apoi amiaza pt mine e aiurea pt ca lucrez in trei schimburi. Doau saptamani am mancarea de amiaz dupamasa si o saptamana pe la 12,30. Si la masa asta maninc bine si am observat ca mi-e ok. Seara iar nu pot sa manc mult, ca nu pot pur si simplu. Am incercat la inceput, dar pe langa ca a fost fortat, dimineta m-am trzit si cu o foame de nu mai puteam.Simteam ca imi crapa stomacul. Chiar nu stiu cum sa fac.?

in asteptarea unui ingeras

Mergi la inceput