PCOS (15)
Raspunsuri - Pagina 12
sunshine4ever spune:
Platea, Valentina la noi prima spermograma a fost 3,4mil/ml si cam medie niciodata nu am depasit 3 ml. Apoi am mai facut de cateva ori spermograma si era cam pe aproape da rnu mai mare. Apoi de doi ani inacoace, adica dupa fivul finalizat cu esec, spermogramele aratau asa : 2,5 mil/ml, 1,7 mil/ml, apoi de vreo doua luni aveam 0,4 mil/ml si pe data de 8 septembrie era 0,2 mil/ml si repet ml la no iinseamna 2-3 ml i nejaculat. Sincera nici nu mai am curaj sa repetam spermograma.Si sper doar sa ajung la un ultim fiv (am scris anterior cum stma si noi cu banii)si sa se gaseasca macar cativa gigei. As dori sa fie si de congelat, poate si pt psihic stiind ca mai este ceva...nu stiu.
Valentina nu iti pierde speranta, cumva va fi. Stiu ce inseaman rata, si mai ales cand tanjesti dupa ceva, si cu ata mai mult cand te uiti in jurul tau si vezi ca din cauza asta nu ai nimic al tau realizat si stai pe spatele altora, ca nu ai cum altfel...
Iti doresc succes si am repet cu siguranta va fi intr-un fle sau altul.
pe atoate.
in asteptarea unui ingeras
gargaritza82 spune:
pup fetele
mie mi s-a spus in sfarsit clar ca nu am PCOS, de azi intrerup metforminul si dexametazona. va trebui sa ne concentram pe problema sotului unde nu prea stiu ce mai e de facut :(
o sa raman totusi in zona si o sa va urmaresc din umbra
va multumesc pentru raspunsuri si va imbratisez
sanatate multa tuturor!
aruam spune:
Buna fetele
Magduta si Valentina imi pare foarte rau, dar trebuie sa nu va pierdeti speranta,trebuie sa luptati in continuare.Am auzit de la o prietena despre un cuplu care erau disperati singura lor sansa fiind fiv-ul(dupa parerea tuturor medicilor)pt ca sotul avea spermograma f proasta. Cand nu mai aveau nici o sansa Dumnezeu le-a daruit cel mai minunat cadou: e insarcinata natural, era programata la fiv, deci exista si minuni pe lume.
Despre mine pot sa va spun ca sunt foarte increzatoare ca voi reusi.
Am repetat anticorpii antispermatici si stupoare sunt negativi acum.Nu stiu ce sa cred i-am repetat la Medlife inainte i-am facut la Synevo,desi acum ca si valoare sunt un pic mai mari sunt negativi peste 60 sunt poztivi iar la Synevo peste 20.
Medicul mi-a recomandat sa-i mai repet inca o data dar nu stiu ce sa fac si nici nu stiu unde sa-i mai repet.
Va
anul acesta o sa fiu
Doamne ajuta
sunshine4ever spune:
Aruam sincera de data asta is mul tmai pozitiva, poate si din cauza dr care imi da multa incredere...nu stiu motivul sigur dar e altfel.
Despre analize , depinde de laborator in ce unitati lucreaza si cum e calibrat aparatul, deci rezultatele pot diferi de la un lab la altul. Repeta inca o data dar parerea mea e sa o faci la acel laborator in care iti inspira incredere si la care ai facut mai multe analize ca sa poti compara. Repet cu cat faci l adiferite laboratoare unitatile difera si te sperii de rezultate fara sa vrei.
Succes.
toate fetele.
Valentina_D spune:
fetele,
sambata am fost si eu cu analizele la dr endocrinolog...dar si cu spermograma sotului
Eu sunt super ok, mai repet analizele cam prin ianuarie
Cum CM-ul meu s-a reglat la 28 de zile, voi face progesteron in z21
gudinde, am intrebat de ce dozasem in z18...cred ca iti aduci aminte ca am vorbit de asta, si doctorita mi-a explicat ca prin iulie, mie imi cam venea cm-ul in z25-26, si din cauza asta. Acum vad ca de catebva luni vine doar la 28, deci il voi face in z21.
multumesc de incurajari, magdutza, aruam ...si tuturor fetelor care mi-ati transmis optimism
tot sambata, doctorita i-a prescris sotului meu analize hormonale si a fost si la urolog care a spus ca e ok dpdv fizic (nu are varicocel...etc)
ambii au spus ca stilul de viata este cel mai probabil de vina, oboseala, lipsa de lichide,stresul, fumatul....va face si o echo prin noiembrie, deci sincer ma declar optimista. Trebuie sa existe tratament ...TREBUIE!!!!
Sa vedem cum ii ies analizele, ce i se va spune la echo, intre timp incearca sa isi schimbe din proastele obiceiuri
daca sunt off topic, iertati-ma
Valentina
Isa_Cris spune:
Buna fetelor!
De un an si ceva incercam sa facem un bebe...am facut de 2 ori tratament cu closty si nimic...am inceput metformin 1 pe zi, asta de aproximativ 13 zile. Am luat 10 pastile, asta pana vineri, cand m-au luat ametelile. Sambata mi-a venit CM-ul, dupa o intarziere de 7 zile, dar problema mea e ca ameteala nu-mi trece, in plus am si senzatie de voma.
Ati avut asemenea reactii de la metformin? N-am mai luat de 3 zile...chiar atata timp sa-si mentina acest efect?
Nu stiu daca m-am facut inteleasa, dar mi se inchid ochii si sunt ametita rau!
Poze
sunshine4ever spune:
Isa din pacate si eu m-am simtit fff rau de la metformin, dar eu luam 1500 mg/zi . Dupa cateva zile am inceput sa iau treptat 500 mg /zi o saptamana apoi cealalata spatamana 1000 mg/zi si saptamana asta am inceput cu 1500 mg/zi. Am eliminat din pacate si lactatele (iin afara de cas si telemea de vaca) si zic din pacate ca eu mancam cereale cu lapte si aveam niste tulburari gastrointestinale de ceva groaznic.
Parerea mea este sa nu il intrerupi. Succes
Fetelor care aveti mai multa experienta de metformin, dupa cat timp vi s-a reglat cm? Ii drept ca is fff la inceput de metformin (trei sapt) dar iar am intarziere de peste 40 de zile.
Isa_Cris spune:
Multumesc pt raspuns. As continua sa iau, dar in comparatie cu tine eu luam numai 500 pe zi, n-am crescut nici macar la 850! Si .... azi dimineata constat ca CM-ul s-a oprit la 3 zile! Eu il am destul de regulat, la 29-30 zile si de cand ma stiu imi veneau 5 zile. Aveam cam o data pe an o inraziere de 10 zile, dar in rest n-aveam probleme.
Cand ma trezesc n-am nici o treaba! Cum ajung la serviciu si ma dau jos din masina incepe sa ma ia ameteala! si n-am mai luat de 5 zile...
O zi buna!
Poze
aruam spune:
Isa Cris si eu am avut ameteli si greturi de la metformin mai am si acum si sunt pe tratament de un an. Mai rau au fost in primele 2 luni pama se obisnuieste organismul.Eu iau 1500 pe zi si totusi nu am renuntat la tratament eu zic sa vb cu medicul.
Magduza referitor la menstruatie la mine dupa 4-5 luni a inceput sa se regleze si sa ovulez trebuie sa aveti rabdare este un tratament de lunga durata nu este ca si anticonceptionalele, actioneaza incet dar sigur.
toate fetele
anul acesta o sa fiu
Doamne ajuta