PCOS (15)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Vali,

84 e ok totusi.
Ar trebui sa fi foarte optimista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocica_26 spune:

Bine v-am regasit, fetelor! (sper sa va mai amintiti de mine). nu am mai scris de ceva vreme intucat am fost foarte ocupata vara asta...dar acum am citit tot ce ati scris din urma, si pe aceasta cale vreau sa o felicit pe Guidinde si sa ii multumesc pentru ajutorul pe care ni-l ofera.SA ITI DEA DOMNUL MULTA MULTA SANATATE!!!
Am si eu o intrebare pentru voi. dupa cat timp de tratament cu metformin vi s-a reglat CM , intrucat eu fac deja din iunie tratament si nici un semn de reglare....Luna trecuta chiar l-am "ajutat" sa vina cu niste utrogeatan, intucat trecusera aproape 2 luni si nici un semn sa apara.
Va pup si va doresc sa va bucurati cat mai repede un "ingeras" !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocica_26 spune:

am uitat...mai am o intrebare...
Ce parere aveti de tratamnetul cu Branca ursului, marar si tinctura de zmeur??? ati mai auzit de el pe undeva??? mi-a spus cineva ca ajuta foarte mult in dereglarile hormonale .
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valentina_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui gudinde

Vali,

84 e ok totusi.
Ar trebui sa fi foarte optimista!

iti multumesc din suflet gudinde pentru raspuns si pentru incurajare...a fuctionat si deja ma simt mai optimista, chiar daca rezultatele spermogramei sotului inca nu sunt gata

Valentina

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui norocica_26

am uitat...mai am o intrebare...
Ce parere aveti de tratamnetul cu Branca ursului, marar si tinctura de zmeur??? ati mai auzit de el pe undeva??? mi-a spus cineva ca ajuta foarte mult in dereglarile hormonale .
pupici

norocicabine ai revenit, mie dupa ce am inceput tratatmentul cu metformin mi s-a reglat imediat...chiar din prima luna, sigur sigur imi amintesc
pana atunci nu aveam probleme mari cu cm-ul, imi venea luna de luna, insa haotic...
cat despre trtamentele naturiste, eu pana acum nu le-am incercat si nu as putea sa iti dau un sfat

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns plateea spune:

norocica_26, tratamentul cu metformin se ia pentru imbunatatirea calitatii ovocitelor, a calitatii vietii, la reglarea metabolismului glucidic din PCOS, dar niciodata nu o sa il poti folosi ca pe hormon reglator al menstruatiei. este un antidiabetic, nu un hormon.
cat despre trat naturist, nu face nici el minuni, dar nici rau nu face. eu l-am uramat cu sfintenie timp de 3 luni. nu pot sa spun ca am remarcat efecte vizibile, dar m-am simtit mai bine, si chiar o sa fac cure in continuare, pt ca am incredere in special in tinctura de zmeur.
desi sper sa nu mai ajung niciodata in stadiile de PCOS la care am fost prin 2006.
bafta multa!

24+ cu

Mergi la inceput

norocica,

Si la mine a functionat tratamentul cu metformin din prima luna. Mi-a reglat ciclul imediat. Bine, nu vorbim de 28 de zile, dar sub 40 vine.

Mergi la inceput

fetelor...eu de trei luni de zile nu mai simt dureri de sani inainte de cm, asa cum era inainte

luna asta, exact dupa perioada ovulatiei au inceput intepaturi
initial erau puetrnice la sanul stang, m-am tot masat, nu simt nodul....acum inca ma dor, insa la modul ca nu atunci cand ii 'pipai'...stand relaxata simt dureri , mici junghiuri in ambii

sa fie de la metformin? de doi ani metforminul la mine functioneaza bine
inca nu am rezultatul la spermograma sotului, nici nu indraznesc sa sper ca aceste dureri pot fi de la sarcina...e foarte devreme

gudinde...te-am vanat un pic
am vazut ca ai scris si hop si eu cu ale mele, in speranta ca imi vei raspunde

Valentina

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui plateea

norocica_26, tratamentul cu metformin se ia pentru imbunatatirea calitatii ovocitelor, a calitatii vietii, la reglarea metabolismului glucidic din PCOS, dar niciodata nu o sa il poti folosi ca pe hormon reglator al menstruatiei. este un antidiabetic, nu un hormon.
.....

24+ cu

Plateea,

Mentforminul este un antidiabetic oral, nu un hormon, dar prin actiunea de scadere a rezistentei la insulina, faciliteaza intrarea insulinei (un hormon) in celule, cu implicatii mari asupra sistemului hormonal.
Si indirect, metforminul are implicatii si asupra ciclului menstrual.

Hiperinsulinismul, datorat rezistentei la insulina (pe care actioneaza metforminul) are numeroase consecinte printre care: stimuleaza productia de androgeni, stimuleaza secretia hipofizara de LH, reduce productia hepatica de SHBG cu cresterea testosteronului liber, activeaza productia de androgeni adrenali, in principal DHEA-S etc., iar hiperandrogenismul este un factor important al perturbarii foliculogenezei.

Mergi la inceput

Vali,

Daca in doi ani nu ai avut probleme cu metforminul, putin probabil ca tocmai acum sa ai probleme de genul asta de la met.
Oricum, sfatul pe care eu il dau mereu este: notati orice modificari suspecte pe care le simtiti si la urmatoarea vizita la endocrinolog cititi listuta.

In legatura cu sarcina ... sincer nu stiu ce sa-ti spun. Daca suspectezi o sarcina mergi maine dimineata la un laborator si fa un beta-HCG. Este cel mai sigur.

Mergi la inceput