Ghiocei de Martie-Aprilie 2009*(76)*
Raspunsuri - Pagina 11

aris26 spune:
aaa nu v-am zis ce ne-au comentat tziganii in piata de flori. pe unde treceam cu lumarea si cele trebuincioase ii auzeam:"ia uite vor sa isi faca roamnii lamanarea singuri". uneia i-am zis ca fac doua si una i-o vand ei la jumatate de pretz. oricum nu suntem buni de florari pt ca a iesit lumarea asta la de 3 ori pretul,dar macar a fost cum am visat
25 martie 2009

IliesClara spune:
salutare
... era discutia despre tetine Chicco... nu mai stiu... cu cateva zile in urma... am vazut la o farmacie, unde am luat vaccinurile, exact asa cum pusese Bogdana poza, tetina din cauciuc natural cu gat mai gros. era scris ceva in italiana, nu am inteles din vitrina marimea gaurii. am inteles ca se gaseste greu,,, daca vreti merg sa iau detalii. costa 17 lei un pachet de 2 buc.
acolo am luat siinfanrixul si avea adaos f mic pt ptodusele de copii in general. am dat 260 lei in conditiile in care in alte farmacii erau la 280, 290. de aceea ma gandeam ca nici tetinele nu sunt scumpe, desi nu stiu cat e in alta parte
apropo de vaccin... mamarute, frustrant de cuminti, radeau doctoritei... 69cm ambele. Iulia 7050g, Anto 7550g. Zicea ca nu e nici putin, nici mult. (ma gandeam in sinea mea ca ... in ciuda faptului ca nu mananca mamaloga cu branza si fiertura de orez tot nu sunt piele si os)
................................................................................................................
Clara, mami de gemenute Antonia si Iulia (din seara de 19 Martie 2009, cand ningea)
MINUNILE DE MAMARUTE

IliesClara spune:
.... aaaaaasa, am uitat...
dupa discutia la telefon cu doctora am pierdut curajul (intelectual mai degraba) sa o intreb ce experiente are cu copiii din familii vegetariene...
exista cineva intre voi care nu doreste sa dea / nu a dat carne la copil pana la o varsta X sau deloc? aveti experienta sau planuri in acest sens?
noi nu prea mancam carne. adica tati deloc iar eu f f f rar (adica de rev sau daca gasesc ceva special in locuri straine) si numai gratar, fara ulei fara preparare sofisticata.
nu suntem vegani de aia inraiti, nici macar vegetarieni adevarati, doar excludem carnea din farfurie. s-a intamplat ca tati sa manance supa de taietei facuta pe pui sau vita, dar numai zeama si taieteii si legumele. intelegeti ce zic. e fara filozofie culinara neaparat, dar cu tendinte spre mod de viata sanatos, fara anumite combinatii etc
nu stiu sa gatesc nimic cu carne, adica nu am fantezii creative culinare, doar dupa retete aplicate mecanic. nu stiu sa cumpar carne de nici un fel. ... si nu stiu daca e sanatos pt copii sa traiasca fara carne.
ma invat eu si cu carnea daca e cazul, dar nu stiu cum e mai sanatos.
tare as vrea sa stiu ce credeti despre asta...
(sunteti o gashca de intelepte tare...
)
................................................................................................................
Clara, mami de gemenute Antonia si Iulia (din seara de 19 Martie 2009, cand ningea)
MINUNILE DE MAMARUTE

petrean spune:
Citat: |
citat din mesajul lui IliesClara salutare ... era discutia despre tetine Chicco... nu mai stiu... cu cateva zile in urma... am vazut la o farmacie, unde am luat vaccinurile, exact asa cum pusese Bogdana poza, tetina din cauciuc natural cu gat mai gros. era scris ceva in italiana, nu am inteles din vitrina marimea gaurii. am inteles ca se gaseste greu,,, daca vreti merg sa iau detalii. costa 17 lei un pachet de 2 buc. acolo am luat siinfanrixul si avea adaos f mic pt ptodusele de copii in general. am dat 260 lei in conditiile in care in alte farmacii erau la 280, 290. de aceea ma gandeam ca nici tetinele nu sunt scumpe, desi nu stiu cat e in alta parte apropo de vaccin... mamarute, frustrant de cuminti, radeau doctoritei... 69cm ambele. Iulia 7050g, Anto 7550g. Zicea ca nu e nici putin, nici mult. (ma gandeam in sinea mea ca ... in ciuda faptului ca nu mananca mamaloga cu branza si fiertura de orez tot nu sunt piele si os) ................................................................................................................ Clara, mami de gemenute Antonia si Iulia (din seara de 19 Martie 2009, cand ningea) MINUNILE DE MAMARUTE |
sunt cu "capul"gros?sau mic???nu se prea gasesc in ro din cele cu capul gros..adica mare..cum imi tb mie:((

m_monique spune:
IliesClara dupa parerea mea carnea are un rol important in alimentatia copiilor.
la inceput nu trebuie sa aplici retete complicate. doar sa fierbi carnea separat si apoi sa o amesteci cu legumele. zeama de carne se da dupa 8-9 luni.
carnea o poti fierbe in oala sub presiune.

Gaza22 spune:
Neata Mamici!
Dyana eu am scaunel de masa de la Peg Perego a costat ceva dar l-am luat tot in ideea ca va tine muuuult. In plus ce mi-a mai placut la el e ca despartitorul acela dintre picioare (nu stiu daa intelegi) se poate scoate iar cand BB va fi mai mare il va putea folosi ca pe un scaunel normal. Nasii mei au de la Chicco si fetita lor de 2 ani tot in el mananca pt ca e cel mai potrivit pt a ajunge la nivelul mesei si au zis ca il vor mai folosi cu siguranta inca un an. Asa ca din pct asta de vedere eu zic ca dai un ban da sti ca face.
IlesClara eu am niste prieteni(cunostinte) cu inclinatii vegetariene si au incercat de asemenea sa urmeze acelas regim pt bebelul lor. Nu stiu exact detalii dar stiu ca desi au incercat sa-i ofere si gama de proteine care ii lipsea din carne, inlocuind cu fasole,ou, tofu.etc (nu ma pricep la astea), pe la un an bb a avut probleme destul de mari si nu stiau de ce, s-a dovedit ca era din cauza unui aport scazut de proteine din carne. Dr i-a certat ingrozitor si le-a spus ca atata timp cat copilul e mic e aproape obligatoriu sa manance si carne. Cand va fi mai mare atunci va alege singur sau abia atunci au voie sa-l ghideze spre un regim vegetarian. Mai multe detalii nu stiu dar daca vrei o sa intreb.
Mami de Gazii mica si frumoasa Avem cinci lunite

Ilinca_M. spune:
Aris, m-am uitat in biserica dupa fusta pana am chiorat. Am vazut-o la chef dar zau ca nu mi s-a parut prea scurta. M-am shocat cand am vazut Vitamina baldabac, ma gandeam ca poate n-am retinut eu ca tu erai impotriva?! Amu m-am lamurit. Vorba ta, barbar de tot; eu m-am shocat si cand am vazut in multe poze copilul pe jos pe undeva (parca erau din filme cu copii abandonati
) si uneori mama (sau nasa?) inaintand in genunchi spre el. Nu dati cu cutiile cu suc de tomate, mie mi se face pleata maciuca vazand din astea, nu pot accepta asa ritualuri. Dar Arisica, stiu ca au parintii vostri doua fete frumoase foc, atata v-am admirat in poze pe ambele! Si ce clar reiese din poze cat il iubesc nasii pe fin/nepotel, efectiv is topitzi. Un singur lucru nu mi-a placut in poze: o gravida frumusica, cu ochi albastrii, cu tigara-n mana in cel putin 2 poze
. Is moralista, stiu!!:))) Alexandros parca se face din ce in ce mai frumos, e grozav.
Anca_nicolae, imi pare rau ca am intrerupt tineretu' studios. Daca vrei le fac niste referate, ceva, sa compensez:))
Bogdana, intrebam fiindca am o colega (io-s profa la "Eminescu") ce a avut intalnirea anul trecut, ma gandeam ca poate ati fost colege Dar daca vii in BM putem iesi la un trenuletz in parc, ceva:))
Clara, eu am o prietena mama vegetariana care n-a dat carne deloc la copil; e vorba de Narcisa S., a tot explicat si la tv ce si cum. Ultima data i-am vazut fata live acum 2 ani si zau ca arata sanatoasa si bine-dezvoltata. Am citit si un topic pe tema asta pe alt forum, cica nu carnea e cea care conteaza neaparat ci anumite proteine si grasimi care se gasesc mai putin in alte alimente, trebuie de vazut care-s alea, ca eu nu prea am retinut. Si eu am fost vegetariana 4 ani, intre 17-21, ma apucase brusc si nu m-am atins de nicio bucatica de carne in timpul ala. Apoi nemaistiind ce sa mananc, fiind la facultate de mama care-mi gatea, am revenit. Dar nu-s mare fan carne nici acum, in top5 mancaruri la mine sunt numai fara carne. Totusi cate-un pic de carne eu zic ca poti sa le dai, sa nu fi cu constiintza neimpacata ca ai ales pt ele (desi si daca le dai, tot ca ai ales pentru ele se cheama). Grea decizie!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
5luni

petrean spune:
Ilinca..cum o cheama pe colega?Mihaela cumva?ii stiu pe cei ce au avut anul trecut intalnirea

Gianina34 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui dyana27
pai baza e o jucarie pentru carut pe elastic (nenorocirea aia de 5 lei de la piatza pe care o adora mutzu care e de fapt un elastic cu 3 bile si 3 papusele din plastic ordinar si pline de bilute care fac o galagie infernala) care are 2 carlige la capat si mi-l fac coronita si-l prind carlig de carlig; si uneori mai atarn cate un maimutoi de elastic, dar crede-ma ca e suficient zgomot de la bilele alea din jucarie cat sa-mi capieze si vecinii; dar mutzu e distrat la maxim de mine care evident cant, miorlai si dau din cap in toate directiile ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009 mutzunel mic de 5 lunite ![]() cum am venit pe lume |
super tare tehnica

la pranz voi incerca si eu poate am ceva succes asa

ca in rest.... avem jucarii agatate de corpurile din bucatarie, apas ratustele si figurinele care piuie , zdranganesc inca vrep cateva, agit perdeaua ca-i tot place sa se uite afara (si sa studieze centrala

si pazesc manutele care de-abia asteapta sa se strecoare in gurita (as lasa-o ca acum nu mai am nici un stres cu hainutele ca oricum stranuta sau face bruuuu si-i toata mancarea din gurita pe ele, dar mi-e sa nu vomite

Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009
avem 5 luni