FIV in Ungaria 66
Raspunsuri - Pagina 6
tveety spune:
ALKAR mersi pentru sinceritate. Mi-a placut ff mult ce ai scris. Si eu sunt credincioasa, poate insa DD ma pune la incercare, pentru ca m-am indepartat ff mult de El fata de cat de apropiati eram pana acum 4 ani. Atunci orice-I ceream mi-L dadea pentru ca aveam credinta in EL. Desi sunt svaboiaca la noi in casa se vb ungureste. Am ajuns la facultate si in anul I mi-a fost cam greu. Vb romana dar la examen imi era greu sa redau subiectele. Era plina de cuvinte si expersii de specialitate. Primul examen era cea mai grea, o carte de 350 pagini, greu si de citit. Cum nu sunt tocilara, imi era greu sa reproduc subiectele. M-am rugat mult + mama + bunica (ea cat eu aveam examene dimineata in timp ce mulgea vaca se ruga pentru reusita mea si sa trec examenul). Nu ceream nota de 10 ci doar sa stiu sa raspund la subiecte. In cei 4 ani o singura data am picat la examene (tocmai cand eram ferm convinsa ca am scris de nota 9/10). Stiu ca tot ce se intampla in viata asta este vointa lui DD. Eu tot din acest motiv sper luna de luna ca poate raman natural tocmai pentru ca El asa vrea. Trecem prin momente grele uneori chiar cred ca ar trebui sa renuntam la FIV, din motive financiare. Jobul nostru este nesigura, iar daca cadem va fi ff dureros si greu sa ne ridicam. Vom pica de sus de unde e greu sa te ridici, iar asta se va datora rea vointei oamenilor si nu din vina noastra. Insa poate acel bebe ne-ar da putere sa luptam mai departe.
http://lt2f.lilypie.com/jJSZp3.png
Fragutza spune:
Neatza viitoare mamici de ungurasi!
Goggy, ce faci draga mea? Cand pleci la Budapesta?
Kitta, bafta multa, sa fie cu noroc!
Avalon, te-am vazut la televizor, arati f bine!
Pupici,
Raluca
Baby
de Natalia (03.09.09)
luck spune:
Avalon
desi e pentru ziua de ieri (cand am fost in delegatie in Bucuresti si nu am avut net) , eu iti doresc astazi din suflet multa sanatate si numai bine viitoare mamica fericita ce esti!!
Daca ieri ai sarbatorit acesta zi speciala pentru tine in familie , astazi poate o sarbatoresti alaturi de noi !!!
uauuuuu ....
fetele , ce ati mai scris , fug acum sa citesc retroactiv si revin si cu vesti despre mine , nu dintre cele mai bune .
tuturor
luck spune:
... asa cum am promis am revenit , dupa ce am citit tot din urma , iar vestea rea in ceea ce ma priveste este ca m-am pricposit cu zona zoster ceea ce imi intareste convingerea ca sistemul meu imunitar este la pamant , dar sa speram ca vindecarea va fi rapida si boala nu va mai reveni niciodata.
tamaryllis
multumim pentru noul capitol si asa cum zici Doamne Ajuta sa fie plin cu reusite!!
sophie76
ai venit cu niste vesti super bune , ma bucur si iti doresc din toata inima mult noroc.
Miki, alinamolnar
bine ati venit si sedere cat mai scurta !!!
Kitta
bine ai venit la subiectul nostru , ce vesti bune ai !!
Ma bucut tare mult si iti doresc din tot sufletul sa fie ultima incercare pt ca , cu siguranta va fi cea norocoasa.
Referitor la intrebarea ta eu stiu ca PGD se fase la Budapesta.
Ai incercat sa vorbesti cu dr grec de la Biogénesis , ca pe mine ma bate gandul sa merg la o consultatie?
Puffy
imi pare tare rau de problema care a intervenit , dar poate se rezolva cumva si mergem totusi in decembrie impreuna la Budapesta.
Mirela
De ce vrei sa-ti iei asa mult concediu?
Alrak
este impresionant ceea ce ne-ai scris!!
Cum esti , cum te mai simti ?
Nu incerci un test de sarcina?
ALRAK spune:
Citat: |
citat din mesajul lui KITTA Fetelor, ma mut si eu la Unguroaice dupa ce fostam 2 ani Austriaca....e tot pe acolo din imperiul austro-ungar Vad fete cunoscute! Pe mine ma scuzati, dar nu prea am timp de scris, iar de citit, nici atat. Se vor intampla lucruri impotante in viata mea, in mai putin de 1 luna, adica ne legalizam statul impreuna de 7 ani, ca ne-am saturat sa tot dam explicatii pe la clinici, declaratii la notar de sute de eur, etc.....Si in alta ordine de idei, cred ca se apropie si FIV-urile mele (8 la numar nu mai spun istoria lor, ma rog, eu am numart tot....) de un sfarsit si apoi pregatim dosarul de adoptie, asa ca trebuie sa fim parnti morali, cu acte in regula. Deci, pe scurt, am mers la Kovacs, si voi fi pentru FIV cam in a doua jumatate a lui Noiembrie. Voi reveni si cu schema mea de tratament.... Oricum, saracul, ma intreba speriat eu cand am de gand sa ma opresc, ceea ce in sinea mea mi-a deschis marele semn de intrebare? Pe mine una nu m-a dat pe spate sincer, fiindca dupa ce umblai prin Austria nu mi se mai pare nimic oooooau, cand totul este cum ar trebui sa fie de fapt. Deci, aici no coments. Am doar o intrebare, ca nu am inteles prea bine, si nu din cauza englezei mele, la Budapesta nu se face PBD sau PGD? Pe mine, m-a "convins" ca la cat de putini am ce rost are sa ii mai deranjez cu astfel de analize care le si scade ratingul de implantare? Ma rog, cei din Viena erau de alta parere, pentru a-ti lua bani.. |
KITTA prin cate ai mai trecut si tu.....
La Budapesta se face analiza de preimplantare a embrionului PGD.
Daca ai avut atatea nereusite , cred ca este indicat sa faci aceasta analiza, pentru ca poti detecta, inca de la inceput anumite probleme genetice pe care le-ar putea avea embrionul.
Daca transferi un embrion cu probleme genetice , in veci nu se va ajunge la nastere, asa ca este mai bine sa stii dinainte si sa nu mai ai esecuri , din acest punct de vedere.
Mie cand mi-a facut saptamana tecuta ET dna dr mi-a spus: "daca embrionul este OK dpdv genetic , nu exista nici o cauza pentru care sa nu se prinda". Acum sunt in asteptari , joi fac beta.
Dar nu am facut PGD-ul, nici de data asta.
Asa ca intreaba-l pe medic si insista pe acest PGD, elimini din start, una din cauzele eseculuui la FIV.
Te pup si tin pumnii stransi pentru noiembrie.
Sa fie intr-un ceas bun "legalizarea". Simt ca in noiembrie va fi cu reusita.
Doamne Ajuta!
ALRAK spune:
citat din mesajul lui tveety ALKAR mersi pentru sinceritate. Mi-a placut ff mult ce ai scris. Si eu sunt credincioasa, poate insa DD ma pune la incercare, pentru ca m-am indepartat ff mult de El fata de cat de apropiati eram pana acum 4 ani. Atunci orice-I ceream mi-L dadea pentru ca aveam credinta in EL. Desi sunt svaboiaca la noi in casa se vb ungureste. Am ajuns la facultate si in anul I mi-a fost cam greu. Vb romana dar la examen imi era greu sa redau subiectele. Era plina de cuvinte si expersii de specialitate. Primul examen era cea mai grea, o carte de 350 pagini, greu si de citit. Cum nu sunt tocilara, imi era greu sa reproduc subiectele. M-am rugat mult + mama + bunica (ea cat eu aveam examene dimineata in timp ce mulgea vaca se ruga pentru reusita mea si sa trec examenul). Nu ceream nota de 10 ci doar sa stiu sa raspund la subiecte. In cei 4 ani o singura data am picat la examene (tocmai cand eram ferm convinsa ca am scris de nota 9/10). Stiu ca tot ce se intampla in viata asta este vointa lui DD. Eu tot din acest motiv sper luna de luna ca poate raman natural tocmai pentru ca El asa vrea. Trecem prin momente grele uneori chiar cred ca ar trebui sa renuntam la FIV, din motive financiare. Jobul nostru este nesigura, iar daca cadem va fi ff dureros si greu sa ne ridicam. Vom pica de sus de unde e greu sa te ridici, iar asta se va datora rea vointei oamenilor si nu din vina noastra. Insa poate acel bebe ne-ar da putere sa luptam mai departe. http://lt2f.lilypie.com/jJSZp3.png |
tveety Dumnezeu niciodata nu inchide o usa , fara sa-ti deschida alta.
Numai ca noi oamenii le vrem pe toate rezolvate repede .
Asa cum am mai spus, ceea ce ni se intampla nu se intampla atunci cand VREM NOI ci atunci cand TREBUIE sa se intample.
Dumnezeu sa va dea puterea sa iesiti din toate si sa deveniti parinti cat mai curand.
Doamne Ajuta!
violeta70 spune:
Buna fetelor!
Va multumesc mult pentru primire.
De ce FIV? Din 2006 incercam sa avem un copil. Am avut ceva probleme( noiembrie 2006 o cauterizare, februarie 2008 operatie clasica de chist ovarian stang endometriozic, iar anul acesta am facut HSG si histeroscopie, urmata de laparoscopie, o trompa nefunctionala iar cealalta era infundata si a fost deschisa in iulie). Se pare ca FSH este mare, iar varsta mea (39 ani) sugereaza sa incep procedura FIV cat mai curand posibil.
Am fost la o clinica din Brasov, specializata pe reproducere umana asistata, iar medicul de acolo la fel mi-a sugerat FIV, cat mai rapid. Mi-a zis ca s-ar putea incerca si o IA, dar sansele de reusita sunt foarte reduse.
Ungaria am ales-o din doua puncte de vedere: costuri mai mici si faptul ca am o pietena care tocmai a nascut 2 gemeni, fata si baiat, in urma unei proceduri FIV facuta cu Dr. Zadori.
Acum nu ramane decat sa am incredere in Dumnezeu, pentru ca totul depinde de el, exact cum spunea Alrak .
Vineri voi merge la Szeged, la Dr. Zadori. Sa dea Dumnezeu sa fie bine.
Pupici si va tin la curent
ALRAK spune:
citat din mesajul lui luck ... asa cum am promis am revenit , dupa ce am citit tot din urma , iar vestea rea in ceea ce ma priveste este ca m-am pricposit cu zona zoster ceea ce imi intareste convingerea ca sistemul meu imunitar este la pamant , dar sa speram ca vindecarea va fi rapida si boala nu va mai reveni niciodata. Alrak este impresionant ceea ce ne-ai scris!! Cum esti , cum te mai simti ? Nu incerci un test de sarcina? |
Luck fir-ar ea sa fie de zona zoster. Pai, draga mea trebuie sa ai grija de tine,sa ai grija la alimentatie si sa ai grija la stresul de zi cu zi ( sunt foarte buna la teorie ).
Incearca sa-ti controlezi alimentatia zilnica, eu de cand am inceput FIV-urile mi-am dat seama ce dezordonata eram in alimentatie, mancam toate porcariile cand si cum apucam, sticksuri, biscuiti, fast food-uri , numai ceea ce trebuia , nu.
Dar ii vii tu de hac si acestei zone zoster.
Pentru imunitate si calitate buna a ovocitelor si spermatozoizilor, mie mi-a recomandar dna dr. afine, mure, prune si sfecla rosie, minim 150 g/zi/persoana.
Am mai scris asta pe aici.
Poti cumpara afinele si murele , sa le tii congelate, nu-si pierd din calitatile pe care le au.
Despre mine ca sa zic, stau cumintica in pat si astept ziua de joi, cand o sa fac beta.
Ma mai doare burtica, ma mai inteapa ovarele, spatele ma doare de parca nu ar fii al meu, insa nu am ce sa fac, decat sa fiu optimista.
Ref la testul de urina, mi-am propus sa nu fac pana la beta. Sa vedem daca pot sa ma abtin pana atunci.
Tin pumnii stransi pentru decembrie
Doamne Ajuta!
luck spune:
Alrak
alimentatia o urmaresc inca de la inceputul acestui an , mi se pare si mie foarte importanta si la fel ca tine abia atunci mi-am dat seama ce dezordine aveam in mancare si mai grav ce multe prostii mancam.
Foarte interesant sfatul tau cu privire la mure si afine si infl lor benefica asupra sist imunitar si asupra ovocitelor.
Asa sa faci draguta mea , lasa tu testele de sarcina si vino joi cu un beta mareeeeeee!!!Doamne Ajuta !!!
violeta
multa bafta , eu cred ca laparoscopia nu trebuia facuta daca si asa recurgi la fiv pt ca dupa 35 ani nu este indicata deoarece diminueaza rezerva ovariana.
Si eu am facut-o dupa 35 ani fara sa stiu treaba asta si in momentul in care am facut primul fsh am avut o surpriza , dar asta este, dr-ii nu ne spun sau nu stiu nici ei foarte bine care sunt toate implicatiile interventiilor pe care vrem sa le facem.
Multa bafta !!!