Gravidute prin FIV (51)
Raspunsuri - Pagina 15
many_bani spune:
Buna dimineta,
Evy pe mine ma dor coapsele, soldurile (de la stat in pat doar pe parti), am senzatia ca ma dor si muschii abdominali si parca trage pielea de sub sani. Alte dureri mai simt parca la oasele bazinului, nici nu mai stiu exact
. Insa primesc uneori niste lovituri, zic eu, in vezica spre vagin, nu stiu exact unde loveste, ca simt instant ca vreau la wc. Eu pana la 35 sapt. am luat fix 13kg. dar am fost "incurajata" ca o sa mai iau cateva kg.
Referitor la adev. de salariat eu stiam ca este val. 30 zile, insa eu am intelegere cu fetele de la personal, a luat hartia fara numar de inregistrare si cand se produce evenimentul sun si imi dau nr. prin. tel.
Sunt mahnita de Ordinul dat de MS care interzice FIV si IA la noi in tara contracost. Bine sa zicem ca o sa gasesti un dr. sufletist si indragostit de meseria lui si accepta sa-ti faca fara bani, dar materia prima folosita in tot acest proces care este atat de scumpa cine o plateste? Deci sa ne platim FIV-ul nu, sa ne indreptam spre adoptii este o cale atat de lunga si anevoioasa, nu ne ramane decat se mergem spre alte zari? Oare cuplurile infertile din Romania nu au dreptul de a fi fericiti, de a fi parinti. Eu sper ca acest ordin nu va ramane asa.
Va pup si va urez o zi frumoasa
35 +
Vlad
Evy30 spune:
deci suntem asemanatoare cat de cat la dureri . nu conteaza ...suportam
eu sa stii ca nu stau numai pe parti . stau in pat cam la 45 de grade ridicata , de multe ori pe spate . amortesc pe laterale . plus ca incasez multe picioare la coaste .si noaptea mai ma trezesc pe spate .ce sa fac ...
referior la fiv , am ramas masca .astia sunt niste idioti . ma intreb ce ar face daca ar fi ei in aceasta situatie . pana nu ajungi aici , nu suferi ca nu poti avea copii .
trebuie contestat !!!
Evy 33+
castelanaC spune:
buna feteleeeeeeeeeeee!!!!!!
m-am intors de la eco cu vesti bune!!!!!!!!
riskul de sindrom Down, Edward si Patau este scazutttttttttttttttt!!!
in conformitate cu varsta mea, bineinteles.
Of Doamne multumesc de copil sanatos!!!!!
va doresc la toate rezultate bune si sa fiti fericite!!!!!
va pup
castelana fericita
14+
Fragutza spune:
Bun gasit tututor!
Castelana
, felicitari pt rezultat!
Evy, eu am luat Gynipral o lunga perioada de timp. Nu mi-a facut rau, doar uneori aveam un puls accelerat! Si pt tensiunea scazuta mai beam o cafelutza.
Durerile si disconfortul sunt normale, in ultimele 2-3 saptamani abia ma miscam. Nici pentru contractiile BH nu trebuie sa va faceti griji, dc trec cand va schimbati pozitia e bine.
Hepilica, fata mea mai plange cand e foarte balonata si nu poate elimina gazele. Sa verifici daca e burtica mai umflata putin.
Natalia e bine, e o scumpa si o frumoasa:D. Luni am fost iar la pediatru pt ca se umpluse de bubite mici pe tot corpul. Se pare ca e o alergie, acum ii dau cu ceva cremutze si vad ca deja nu prea mai sunt. Maine merg iar la control sa vada cum au evoluat si sa-m spuna dc e cazul sa mergem la un dermatolog.
Incerc acum sa-i dau numai laptic de la mine, aproape ca reusesc. Sper sa ne reglam si sa manance numai san. Ultimele 2 nopti au fost mai ok, s-a trezit de 2 ori, am luat-o langa mine in pat, a supt un pic si a adormit. Sper sa inceapa sa-si faca un mic program.
Colici, slava Domnului, nu a facut, are probleme ca se baloneaza si se chinuie sa elimine gazele. E atat de scumpa, nu plange cand o doare, mai mult geme, draga de ea.
Va pupa fata!
Raluca
Baby
de Natalia (03.09.09)
carmelly spune:
Multumesc pentru sfaturi, am trecut pe lapte, vrand nevrand si parca imi e mai bine cu iesitul afara numa ca am inceput sa dau afara ce mananc, in special seara. Fetelor, de ieri am niste intepaturi in partea pelvianas, aproape de os dar inauntru, sunt cam in acelasi loc, pe verticala si continuu. Ieri am exagerat cu plimbatul dupa pantaloni noi si nici scaunul din autobuz nu a fost confortabil. Sunt normale intepaturile? Am luat parol aseara si cred ca astazi iau no-spa.
Miramar iti doresc un AMR usor si fara probleme.
Hepilica poate de la colici plange fetita voastra, zic si eu. Tinuta in brate pe burtica si masata ar fi mai bine cica. Sotul meu a practicat 2 ani pediatria si mai imi povesteste si el cate ceva cand vedem cate un bb plangacios.
Castelana, bravo pentru eco. Un bb sanatos si la termen (eu zic ca-i baietel).
Pupici la burtici si mamici.
8+
Multumesc Doamne!
Evy30 spune:
Raluca
imi pare rau de bubite . sper sa treaca total .
eu m-am obisnuit cu gynipralul , si nu mai am nimic de la el .
sper sa ajute ,sa nu permite declansarea nasterii si sa stea acolo bebe linistit pana in nov .
Castelana felicitari 
Carmelly apeleaza la no spa .eu pana la 12 sapt am luat 4 pe zi . si da am avut si eu intepaturi si ma lasau de la no spa
Evy 33+
Miramar spune:
Evy, Many bani si eu am exact durerile descrise de voi. Chiar azi noapte abia de-am reusit sa dorm in reprize din cauza durerilor de solduri (ambele laterale). Eu credeam ca sunt eu mai altfel, mai ales ca eu m-am ingrasat foarte mult - 24 kg (noroc ca eram slabutza inainte si sunt si inalta si nu se vede chiar asa rau)
Am auzit si eu de prostia cu FIV/inseminari contra cost la radio azi - nu-mi vine sa cred. Cum poti sa dai un asemenea ordin fara ca in contrapartida sa aloci fonduri de la asigurile de sanatate pentru asa ceva
Doamne in ce tara traim 
. Ma intreb ce anume au ei impresia ca au rezolvat cu asta??????? O sa umflam buzunarele vecinilor unguri, nemti, austrieci etc. Insa sunt si oameni care aveau o sansa cu o inseminare (nu neaparat FIV) si care nu-si permit sa mearga in tari straine. Sper totusi ca situatia sa se rezolve - sunt doar atatea clinici pe care le baga in faliment altfel, si bani la bugetul spitalelor of Doamne!
33+ 
kry spune:
Bine v-am regasit. Nu intru eu prea des dar va citesc. Vreau sa va spun si eu culoarea caruciorului, va fi roz
. Eu sunt foarte incantata.
Pupici tuturor
18+
Evy30 spune:
felicitari Kry pt caruciorul roz .
Miramar multumesc ca ne-ai spus de simptomele tale .eu am in jur numai cunostinte care nu au NIMIC . iti dai seama ca vrei nu vrei , cazi in butoi . oi fi anormala ? oare e ceva in neregula ?
insa eu am experimentat diverse ...si probabil pana la nastere voi mai experimenta , dar sunt convinsa ca daca stau cumintica in pat , bebe va veni la termen si sanatos .
toate vom avea bebelusi minunati si sanatosi !!!!!
eu ma simt minunat cand citesc ce scriu fetele de bebelusi . cu ce drag vorbesc de ei . abia astept sa imi vad si eu puiul . deocamdata vorbim prin burtica .
ma uimeste , nu mai stiu cum sta . acum simt in stanga la splina lovituri si undeva pe mijloc sus la capul pieptului si un pic pe dreapta . sunt nelamurita rau ...oare nu mai e cu capul in jos? nu stiu
.
deocamdata imi vine sa vars de la atatea ceaiuri si miere si lamaie, insa imi desfunda nasul . si sotul imi face catrofi prajiti cu Usturoi ....nu am chef ...dar cica sa treaca raceala.
pastile nu m-a lasat sa iau . vedem ce o fi .
Evy 33+
many_bani spune:
Kry, felicitari ptr. culoarea caruciorului 
Miramar imi pare rau ca si tu experimentezi neplacerile enumerate de mine si Evy, dar se pare ca sunt des intalnite la aceasta varsta a sarcinii. Dar mai este putin si o sa uitam de tot si toate cand ne vom tine bebeii in brate
.
Raluca, ma bucur ca ai inceput sa ai lapte ptr. micuta Natalia 
Despre FIV/IA se pare ca ProTV a interpretat gresit ordinul acela, se face in continuare FIV/IA cu celule proprii, se interzice a se face cu celule donate contra cost, insa ma mira faptul ca dupa stirea data ieri nimeni din minister nu a luat atitudine sa clarifice situatia.
35 +
Vlad