Bobocei de sept-oct.2008 IN SARBATOARE !!! (190)
Raspunsuri - Pagina 20
dyanira spune:
Am si eu vreo 2-3 intrebari![]()
Cam ce program de masa au bebei vostri si cam cat mananca si ce asta ca sa imi fac si eu o idee ca mi se pare ca Andrei mananca tare prost?
E normal sa nu mearga singurel la 1 an si aproape 1 luna?Sau e cazul sa ma ingrijorez?
Si ai vostri plang asa groaznic cand ii schimbati adica cand le puneti pampersu si incercati sa ii imbracati la loc?
Carla mai bine ca nu a facut vaccinu.
Laura tinem pumnii sa fie totul bine.Reactia imediata eu stiu ca e de la tetraxim.
Ada ai ganduri mari...?![]()
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
ratonelu spune:
lumi, fac valuri doar la mine in cap ....
decizia e strans legata de sit materiala....adik , intelegi, nu?
am mai bagat niste extrase si...m-am calmat!
irirna, deci ai doua fete, ha?
diana:sasha are niste mese haotice..adiuk eu mereu i-am dat sa manance cand a vrut el.ba mananca f bine, ba posteste 2-3 zile.
nici sasha nu merge singur
cand il schimb, cand il iau in brate, cand se joaca, cand e suparat, cand e bucuros....tipa..tipa...tipa:)cred ca nu de la noi vroiai sa ai raspuns la intrebarea asta, nu-i asa?
gata, am tacut chitic.![]()
luminita2008 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dyanira Am si eu vreo 2-3 intrebari Cam ce program de masa au bebei vostri si cam cat mananca si ce asta ca sa imi fac si eu o idee ca mi se pare ca Andrei mananca tare prost? E normal sa nu mearga singurel la 1 an si aproape 1 luna?Sau e cazul sa ma ingrijorez? Si ai vostri plang asa groaznic cand ii schimbati adica cand le puneti pampersu si incercati sa ii imbracati la loc? |
1.
08.30 - biscuiti cu lapte/cereale cu lapte/orez cu lapte; le amestec cu 120ml lapte, ies cam 200 gr
12.00 - fructe cu branza/omleta cu legume (dovelcel, ceapa, ardei) - 250gr
15.30 - legume cu carne pui/vita/peste/ousor, uneori cu iaurt, uneori cu orez, alteori paste cu sos si carnita. 300gr
19.00 - iaurt HUMANA, iaurt cu fructe, iaurt cu branza Fagaras sau branza calcica, iaurt cu branza, smantana si mamaliga/fructe - 200gr
21.00 - 240ml lapte simplu
+ 2 treziri pe noapte pentru lapte, sa zicem la 03.00 si la 06.00, in total cam 240ml
- intre mese, dar nu mereu, biscuiti, orez expandat, pufuleti, fructe.
2. nu e cazul sa te ingrijorezi. cunosc cazuri in care copiii si-au dat drumul la mers si la 1 an si jumatate, fara sa fie asta o problema.
3. de cele mai multe ori, da. nu suporta sa fie imbracati si nu le place cand le pun din nou pampersul. ii pacalesc cu o jucarie/pachet servetele/sticla/telefon/telecomanda. functioneaza distragerea atentiei.

Luminita si voinicii
Edi si
Robi - 26.09.2008_
"Oricum ar fi, ai in fata o zi, mergi spre ea!
Si nu uita:
Stelele care cad, nu pier
Stelele care cad, se duc pe un alt cer."
dyanira spune:
Lumi, Carla 
Asteptam poze cu voinicii tunsi si noi suntem tunsi tot cu nr 1 a mai crescut putin ca a trecut vreo 2 sapt de la operatiune![]()
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
angelynna82 spune:
Am revenit si noi…de prin treburi
Cristina eu ii dadeam 8 picaturi pe zi. Avem voie sa folosim pasta de dinti la copii asa mici? Stiam ca dupa 2 ani…a mea a aruncat periuta de dinti la canal
as aca trebuie sa cumparam alta periuta ![]()
Corrina
am Mihnea sa treaca mai repede cucuiul, bine ati revenit de prin plimbari 
Dya, Andy.p, Elly, Andy_galro, 300 
Irina si mie mi s-a intamplat sa adorm cu ea pe picioare si imi este o frica asa de mare sa nu cada din pat
, sper ca la noapte sa o aveti buna de somn ![]()
Carla eu zic sa te bucuri ca nu i-a facut vacinul racit, mai astepti putin si gata 
Lumi sa va fie de bine tunsorile
, abia astept poze si filmulete 
Dya eu zic sa stai calma cu mersul, va merge cand va cosidera el, nu plange cand o schimb, insa tind sa cred (,) ca ii place si dezbracat
, a mea trage de hainele de pe ea 
Programul nostru este asa: 7.00 -7.30 lapte 150ml; 10.00-10.30 micul dejun: cereale cu lapte/tartine cu crema de branza si patratele de rosii/iaurt cu cereale si un fruct eventual mai adaug o prajitura facuta in casa; 14.00-14.30 pranzul: mancare/ciorba cu fara carne; 18.00-18.30 gustarea de seara e cuprinsa din iaurt simplu/cu fructe; 21.00 – 21.30 seara 150ml lapte
Intre mese mai mananca ceva fructe/biscuiti sau bea apa
de
Crina Alexandra 
Crinul Meu
Atat de mare sunt
Participam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa1 si aa2, un vot va rugam
alexa si mami spune:
bitza, spuneai in cap trecut ca parazitii intestinali se depisteaza cel mai bine printr-o analiza a sangelui, cum se numeste? se face in orice laborator? tnx anticipat
alexa, cipri si mami
JulyMorning spune:
Ah, la asta cu programul si cantitatile de mancare o sa raspund si eu, cred ca fi'mea e printre fruntasi la cantitati cat mai mici:
-dimineataza, 8-8.30 un biberon de cereale cu lapte(da, sic, nu le vrea cu lingurita) intre 50 si 200 de ml (da, are zile cand dupa 10 de ore somn nu vrea decat 50 ml)
-11.30 - 12 fructe cu iaurt/branza de vaci intre 50 si 200 de g, cu ceva show-uri de rigoare, ca nu se poate altfel
-14-14.30 intre 100 si 200 de lapte, cu care adoarme, ca altfel nu e chip sa aiba somn de dupa amiaza
-17.30-18 masa de pranz cica
: ciorba/gratar/paste/omleta etc diverse ce imi mai trec mine prin cap sa ii gatesc intre 4 lingurite si vreo 180 g
(daca masa de la 18 a fost de 4 lingurite -max 100g, peste juma de ora, o ora mai mananca niste iaurt, vreo 150-200g
- ora 21.30-22.30 laptele de culcare, intre 100 si max 200. Si atat.
Peste zi mai rontaie biscuiti/covrigi/fructe, dar nici alea prea multe ca cel mai distractiv e sa le arunce pe jos.
Nici a mea nu merge singura, desi ar putea. Uneori ma fac ca o tin de haina de la spate, ea are impresia ca e tinuta si merge bine mersi, face si intoarceri. Dar constient nu vrea sa imi dea inca drumul la mana. Chiar citeam zilele trecute pe site-ul babycenter.com ca mersul independent poate aparea oricand intre 9 si 18 luni si sa fie totul absolut normal cu copilul respectiv.
Si a mea mai plange cand o schimb, din doua motive: ca o tin pe loc, cand ea trebe sa misune chiar in secundele alea
si la fel, ca nu prea vrea imbracata. Dar o pacalesc cu diverse si pana la urma, pot sa tip mai tare ca ea ![]()
_
Our future determines our past
bobocica Maia
Poze
dyanira spune:
July programul nostru seamana tare bine si daca tot eu am initiat intrebarea sa spun si cum stam noi:
8-8,30- 200ml lapte
10,30-11- o felie de paine cu almette/unt cu rosie sau putina sunca de curcan, omleta + un iaurt simplu sau cu fructe
13-14- fructe cu cereale sau cu branza cam 150 g( in loc de mancare gatita cum ar trebui pe care o refuza)
16-150 ml lapte ca sa doarma exact ca la July ca sa doarma
18,30- incercam cu piure cu carnita sau ciorbita sau paste cu sos, spanac etc( aici sunt binevenite ideile) uneori papa 4 lingurite uneori 150 g
20 - daca este un desert facut in casa sau o prajiturica Barni
22- laptele de seara 230 ml.
Deci cred ca suntem printre campionii mancatului putin

Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
JulyMorning spune:
Dya eu am si dovada, sa stii ![]()
* fi'mea, patratel la 7 luni
*fi'mea, fotomodel la 1 an
Dya, eu nu cred ca e cazul sa ne ingrijoram, clar nu vor muri de foame copiii nostri si atat timp cat nu mananca cine stie ce bazaconii doar de dragul de a baga ceva in ei, cu rabdare si in timp va fi mai bine. Iti spune una care ajunsese cu o mofturoasa de clasa I, pe la 9 luni si jumatate fi'mea a avut o perioada in care nu a vrut sa manance nimic, in afara de lapte.
_
Our future determines our past
bobocica Maia
Poze
gaia.nevia spune:
azi am fost singura cu doi pitici; cum sunt raciti amandoi, am stat in casa si "am vegheat"
asa am aflat noutatile:
- lui Radu ii plac maimutele. S-a nimerit o emisiune cu fetita lui Steve Irwin care prezenta diferite specii de maimute, iar Radu, in scaunelul lui, sarea si facea "hu-hu-iii-huuu-hu-hu" si era atat de fericit cum nu l-am vazut cu vreo jucarie...
- tot lui Radu ii plac pastele cu sos, de preferinta din farfuria lui Teo
si de preferinta dupa ce si-a terminat borcanelul "bio cu legume si carnita"
- Teo este foarte impresionat de reclamele TV. Vrea sa manance budinca Paula (chiar plange dupa ea), cipsurile Lays, si paste aurii care n-au oua si coloranti.
Asa ca i-am facut paste ca la TV, nu i-au placut, le-a vrut fara sos, noroc ca mai aveam.
- tot Teo mananca singur, cu furculita, daca il lasi, m-a rugat sa-i tai snitzelul si l-a mancat singur. Iar aseara (tot cand eram singuri) a mancat cu o lingura toate cerealele cerioos care pluteau in lapte, fara sa picure pe nicaieri
una peste alta, sunt franta, am gatit, nu am apucat (nici azi) sa intind rufele, casa e un dezastru, dar muciosii dorm, foarte bine mancati.
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi
si Bebedoi
, poveste despre inceputuri