Ghiocei de Martie-Aprilie 2009*(75)*

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui saby
Maia ieri am fost la doctor si am cantarit-o si avea 5.120 la 5 luni jumate (s-a nascut cu 3.200 si ar fi trebuit sa aiba cam 7). Putin ne-a zis pediatra si mi-a mai zis ca si mananca foarte putin dupa ce i-am zis meniul ei zilnic. Azi de exemplu pana la oara asta a mancat 450ml lapte si 100 piure de piersici, banana, mar si o masura de cereale.

Si noi tot pe-acolo suntem... 5850g la 5luni jumate. Adela a fost mai micuta si la nastere (3000g) dar tot... abia daca isi dubleaza greutatea pana la 6luni si o sa fiu multumita... Cu lapticul si la noi merge greu: intai suge ea, cateva minute, apoi ii dau eu "autoextras" in biberon... Nu cred ca ajungem la 450ml/zi. De-aia ne-am pus repede pe diversificat... mai merge, mai sta... Azi am reusit 150ml de piure de mar+para de dimineata, 70ml piure de morcov la pranz, iar seara 150ml de cereale cu mar...

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank si bb spune:

Citat:
citat din mesajul lui cativ13

Baby expo si scaunele de masa
Am fost special pt asa cevani s-au parut scumpe pt ce stiau sau nu stiau sa faca...am fost si in ikea, carrefour si cora. nu ne-am hotarat ca asa e cand vezi prea multe modele Deci...ce model de scaun de masa aveti, fetelor? sa fie spatarul reglabil? sa fie husa de plastic sa se spele usor? cu jucarie sau fara? cu roti sau fara? ei?

eu am de peste 3 ani (de cand era karina bebe) scaunul chicco poly, si desi atunci mi s-a parut scumpulet (cam 5 mil.) am fost si sunt fff multumita de el.
avantajele sunt pe toate planurile: spatarul se lasa mult pe spate si e recomandat copiilor peste 4 luni, are husele din plastic deci se spala f usor, se regleza si pe inaltime ceea ce iar e bine, si are roti (acum am vazut unul -noul model cred- in auchan care nu mai are roti pe fata si chiar n-am inteles de ce au facut schimbarea). ideea cu rotile e super, cel putin in cazul meu, il plimb de-lm zapacesc, adica eu ii prepar mancarica in bucatarie, cu mandrul in el, ca sa stea cuminte, apoi il duc in sufra, unde ii dau sa pape. si, cel mai important, pe karina am adormit-o plimband scaunul inainte si inapoi de n-spe zeci de ori in timpul zilei si pe arald la fel o sa-l pacalesc.

asa ca depinde ce vrei de la el.

noi de papat papam cu super succes dimineata intre 10 si 11 piure de fructe - toate crude (musai cu mar ca e favoritul lui si inca ceva: piersica, strugure cand e mai constipat, banana dar mai rar ca se constipa), apoi la 2 piureul de legume, si de azi am pus si o lingurita de pui in el. mananca intre 150-250 in functie de kef din fiecare. dupa mesele astea uneori mai vrea si tzatza. apoi la 5-6 masa de tzatza, la 7-8 alta si peste ora 10 seara tzatza - fara nunar, fara nunar...

suzeta e pe post de jucarie, o tine in gurita fix 2 secunde, apoi o scoate si se joaca, o baga invers, pe stanga, pe dreapta, normal pana o arunca.

de sterilizat sterilizez suzetele si biberoanele o data pe zi, dar noi folosim ff rar bibitzul, a baut pana acum de cateva ori ceai si apa si lapte de mami in sesiunea mea.

noi ne-am dublat greutatea la 3 luni, s-a nascut cu 3250g, si acum la nici 6 luni are 8200g, asta in conditiile in care in sesiunea a slabit ca a mancat ff putin 300g.

fetele care ati fost deja la baby expo, ati vazut vreo oferta pt aparat de aerosoli? sa stiu daca dau o fuga maine. ms!

pupici si somnici usor!

album poze & www.livevideo.com/video/channah" target="_blank">filmuletze haioase

ank, mamica de karina (28 decembrie 2005) & arald (2 aprilie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina.n

Citat:
citat din mesajul lui Gianina34

alina.n - eu i-as pune latic in orice numai ca la noi tocmai lapticul e problema ca nu-l vrea
astazi dupa plansete si istericale am reusit sa o fac sa inghita 195 ml toata ziua si-s tare fericita

Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009
avem 5 luni

auzi dar tu ziceaica-i plac mult cerealele (le faci cu laptic nu?)
incearca sa-i pui 1lingura de cereale +laptic(preparate deci inainte) in fructe sau ce vrei tu sa-i dai..ai incercat?

Mami fericita!!!
Crestem mari!!!
"nu anii din viata sunt cei care conteaza, ci viata din anii tai" - A. Lincoln

am incercat si cu lapte si fara
si tot felul de cereale

avem 5 luni

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cativ13

Baby expo si scaunele de masa
Am fost special pt asa cevani s-au parut scumpe pt ce stiau sau nu stiau sa faca...am fost si in ikea, carrefour si cora. nu ne-am hotarat ca asa e cand vezi prea multe modele Deci...ce model de scaun de masa aveti, fetelor? sa fie spatarul reglabil? sa fie husa de plastic sa se spele usor? cu jucarie sau fara? cu roti sau fara? ei?

Comanda de hainute de pe site Eu una ma bag pe langa Denisamada alte doritoare?

Noi avem prima pappa, de la pegperego si suntem super incantati, si noi si pitica. Se regleaza tot: inaltime, inclinarea scaunului, husa detasabila, masuta si foarte important: centuri, sa nu fuga clientul.

www.pegperego.com/page.php?pageid=IJVNL001&idf=03&idp=0000000227&cl=N" target="_blank">scaunel de Adelake

Edit:Si rotitze!

Comanda, da! Pe site-ul no.1 sau no.2?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

saby - nu cred ca asta este cauza
mananca putin, ce-i drept, insa cred ca nu asimileaza prea mult din ce mananca
eu zic ca-l apuc pe Dumnezeu de picior cand mananca 400 ml lapte
laptele este baza, pireurile de fructe/legume nu au multe calorii

noi puneam in fiecare biberon cu lapte 1-2 masuri de cereale
dupa cateva zile, imediat se cunostea - era vizibil
pacat ca nu ne tinea prea mult

nu-i plac cerealele?

avem 5 luni

Ba da ii plac cerealele, eu le dau seara inainte de culcare si la masa de 10 in piureul de fructe. I-as da la fiecare masa dar nu pot sa i le pun in lapte pt ca se infunda biberonul. Tu cum procedezi? Ce biberon folosesti?

Sabina mamica fericita de Maia Andreea ( 07 apr 2009)

www.flickr.com/photos/39734204@N04/" target="_blank">Printesa Maia

folosesc biberoane de la avent cu tetine pt lichide groase
au niste marcaje care tb sa fie in dreptul nasucului bebelui si avegi in functie de cat de gros este laptele cu cereale
nu mi s-a infundat niciodata biberonul

avem 5 luni

Mergi la inceput

Citat:
Ba da ii plac cerealele, eu le dau seara inainte de culcare si la masa de 10 in piureul de fructe. I-as da la fiecare masa dar nu pot sa i le pun in lapte pt ca se infunda biberonul. Tu cum procedezi? Ce biberon folosesti?

Saby, la biberonul obisnuit ii atasezi tetina cu fanta si prin ea trec cerealele daca le faci mai moi un pic. Noi folosim Avent. Bine, acum nu am mai folosit-o, ca i le-am dat cu lingurita.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Intrebare: netul zice ca febra moderata dupa vaccin poate dura 3 zile; la celelate doua am scapat in 24 ore, acum avem 36 si tot intre 38-38,5 este... Altfel e vesela, avem DOI dinti, nu arata a copil bolnav sau deranjat de ceva dar ma ingrijoreaza febra... Ce ziceti?

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

desi e cam tarziu , iti spun totusi ce facem noi:

folosim cate 1/2supozitor cu paracetamol la 8 ore
prefer supozitorul si nu siropelul pt ca nu vreau sa-i mai treaca atatea medicamente prin ficat

avem 5 luni

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Tufete, voi sunteti sigure de masuratul asta in lungime? Ca eu n-am mai avut incredere in asistenta de cand la 4 luni mi-a scos-o mai scunda cu vreo 3 cm decat la 3 luni! (intrase fata la apa, ce sa spun). Atunci mi-am dat seama ca aia o masoara cand pana la glezna, cand pana la varful degetelor intinse...aiurea. Asa ca o masor eu pana ca calcaies (cu malaiesh). Ca vad aici cum unele fetitzuce nascute mai micute in cm acum au luat 20-25 cm in 5-6 luni! O fi pitica Sophiphi? Are 69, deci a luat 15 cm in 5 luni. O fi pitica?!Zau ca pare lunga si toata lumea zice ca pare mai mare de 5 luni...

Eu zic ca e OK. Noi la 5 luni tot atata aveam si ma intreba tac-su cu ce baschetbalist l-am facut

Noi tot cei mai pitici ramanem. 65cm la 5 luni jumate. Ce-i drept nici nu prea are cu cine semana... La nastere a avut 48cm.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabi86

Citat:

dodo-pui ma bucur mult ca sunteti mai bine

nu ai emotii cu bulinele homeopate sa i le dai direct in gura?
eu le dizolv intr-un strop de apa si i le dau cu siringuta

eu am emotii cu inecatul bebelusilor
m-a invatat cineva ce trebuie facut in caz de - se scutura tare de cateva ori bebele de piciore cu capul in jos.Asa i se deblocheaza caile respiratorii
doamne fereste de asa ceva insa e bine de stiut ce trebuie facut atunci imediat

avem 5 luni

doamne fereste adica sa mi zgaltai copilu ca pe ...? un mop...?

mami de robert

nuuuu....
ca pe un sac de cartofi
si miscarea tb sa fie puternica pt a misca bucatica de mancare sau altcela din locul in care obstructioneaza caile respiratorii si sa fie aruncata afara pe gura

sper sa fi fost explicita
stiu ca astea sunt scenarii horor, dar e bine de stiut ce trebuie facut pt a salva bebele

avem 5 luni

Mergi la inceput

Citat:

Deci....eu folosesc avent intradevar, dar cu tetina variabila pot sa-i dau daca le fac mai grosute (asa ii dau seara), dar daca vreau ca la fiecare biberon sa-i pun macar o masura de cereale laptele nu se ingroasa sa-i dau cu variabila dar nici cu cea normala nu-i pot da ca raman cereale in tetina si se infunda. Deci eu pana acum nu am reusit sa gasesc modalitatea de ai da la fiecare bibe cereale.
Imi zicea cineva de biberoanele de la Nuk ca ar avea orificiul mai mare si ar merge combinatia la 120ml lapte - o masura cereale.
Gata ma duc la

Sabina mamica fericita de Maia Andreea ( 07 apr 2009)

www.flickr.com/photos/39734204@N04/" target="_blank">Printesa Maia

eu fac asa cu biberoanele de la avent (/-2 masuri de cereale in 120apa-135 lapte) si nu mi s-a infundat niciodata
trebuie ajitat ffff bine biberonul dupa ce pui cerealele pt a se "dizolva"

avem 5 luni

Mergi la inceput