Burtici fericite de septembrie-octombrie (209)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anomis28 spune:

draga Nela,

pentru gandurile bune.
Sa va ocoleasca uratii de colici.

Serul fiziologic l-am luat de la farmacie,
si se numeste Uriage, ambalat in flacoane mici individuale.

De papat, papa doar tzatza, avem si o cutie de formula in casa, dar asa.... sa fie. M-am speriat saptamana trecuta ca dupa o criza de colici l-am cantarit si scazuse in greutate destul de mult.

Acum asteptam vizita dnei. doctor sa ne spuna daca suntem pe trasa buna. Din ce vad eu, bebe a mai crescut, fara sa puna foarte multa carnita pe pulpitze, dar mai avem timp.

Pana acum a dormit linistit,acum vad ca iar se agita.
Ana te lasa sa dormi noaptea? Are program de papa sau esti ca mine, deschizi pravalia la cererea clientului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Citat:
citat din mesajul lui anomis28

Luci, da' ce dotati sunteti!

si ii place lui David sa stea in ele?
Dinutzu, rezista cam 5 min in leagan dupa care da alarma, ca nu mai vrea .

in scaunul de masina ii place dar doar cand mergem cu masina, altfel, nu.

Mi-e dor sa dorm 5 ore neintrerupte, tu cum rezisti?

eu rezist numai ca sunt rupta in doua de spate...inca nu m-am desavarsit in ceea ce priveste pozitia mea de stat in timpul alaptarii....nici canapeaua nu face fata, nici patul....scaun nu am ca sa stau dreapta perfect....asta e...ce naiba sa fac....si parca gogo e tot mai greu pe zi ce trece. Voi cum faceti ca sa va fie comoda pozitia de alaptat ?
Referitor la ustensilele din dotare le-am primit cadou sa stii, ca noi nu ne-am fi permis. Mai mult decat atat, am primit ajutor de la niste straini pana la urma....bine intentionati....lucru care m-a facut sa apreciez si mai mult gestul si darurile.
Nu sunt noi dar sunt minunate si au fost folosite de o papusica dulce inaintea lui Gogo.
Si inca ceva....Dinu e un un nume atat de frumossss

Mi-am dorit fericirea, am cautat-o si am gasit-o....se numeste David

Mergi la inceput

Luci, pentru aprecieri.
cu alaptarea, ajuta-te cu multe perne, mana cu care il tii pe gogo, trebuie sprijinita de manerul canapelei, daca e prea jos, mai pune o perne intre maner si mana ta.

Pe mine ma ajuta mult si perna de gravida care e buna si pentru alaptat, dar cand nu e la indemana, folosesc alte perne.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Anomis, si la noi mananca Ana numa' tzitzi, dar eu sunt geana pe ea, ca un vultur, sa nu cumva sa scada in greutate sau sa nu se sature. Nu i-am dat formula, avem si noi o cutie primita la externare, just in case.

Sa imi zici ce zice doctora de Dinutzu si cum ia in greutate, ca asta e important acum.

Ana e cumintica noaptea, dar si eu am program la cererea clientei... Ma lasa sa dorm insa, nu ma plang; prima parte a serii ma cam agita, dar de pe la 11-12 e dusa pana la 3-4, ii dam tzitzi, facem kk cateodata sau o gasim cu el gogoasa (btw, Ana nu se plange cand face pishi si kk, se agita un pic numa) nu si dupa aia somn de voie pana dimineata la 6-7. Cel mai mult si cel mai bine mananca noaptea, nu pot sa imi explic. Cred ca presteaza sa o tina cat mai mult. Pe zi, mai mult moflaie. O masa / doua le are sanatoase, de 20-30 de minute.

Ochiometric parca si Ana s-a mai implitit, dar nu e grasa si frumoasa, cum o vrea mama, tot asa, a mai pus carnica pe pulpitze, parca. Cantar de bebe n-am, ne cantarim cu ea in brate si mi se pare ca are un pic mai mult. Vedem noi mai exact cand ne ducem la medic, la 6 saptamani.

Nela, mamica Anei

Mergi la inceput

Iar cu spatele, am avut dureri mari primele zile dupa ce am ajuns acasa si am stat mai mult in pozitie verticala, datorita schimbarii centrului de greutate. Durerea asta devenea acuta la alaptare daca nu ma ajustam cu perne.

Foarte frumos din partea celor care va ajuta, merita un buchet mare de

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lutoniana
eu rezist numai ca sunt rupta in doua de spate...inca nu m-am desavarsit in ceea ce priveste pozitia mea de stat in timpul alaptarii....nici canapeaua nu face fata, nici patul....scaun nu am ca sa stau dreapta perfect....asta e...ce naiba sa fac....si parca gogo e tot mai greu pe zi ce trece. Voi cum faceti ca sa va fie comoda pozitia de alaptat ?

luto draga, chiar ma gandeam cum rezisti cu un grasunel ca David, ca la noi e Ana pisicutza, ca altfel o puneam de-o mamaliga. Am o canapea super confortabila in living, desi e simpla, moale dar nu foarte, numai buna, imi mai pun si perna la spate si mi-e super bine, pe moment, cand alaptam. Sa vedem cand mai creste Ana cum ne-o mai fi.

Mai, ce masinarie de leagan aveti, niiiice. Noi avem din ala simplut, un fel de balansoar, dar nu ma lasa sotul, cum ziceam, sa o pun pe Ana inca, ca e prea mica!

Nela, mamica Anei

Mergi la inceput

Gata, ma las, ma duc sa pregatesc pranzul.

Adimercedes, ce mai faci? Ca nu te-am mai vazut demult!

MOana si Alex cand or veni acasa? Sau au ajuns deja?

Pupici de la noi si o zi minunata va dorim!

Nela, mamica Anei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui NelaM
Ana e cumintica noaptea, dar si eu am program la cererea clientei... Ma lasa sa dorm insa, nu ma plang; prima parte a serii ma cam agita, dar de pe la 11-12 e dusa pana la 3-4, ii dam tzitzi, facem kk cateodata sau o gasim cu el gogoasa (btw, Ana nu se plange cand face pishi si kk, se agita un pic numa) nu si dupa aia somn de voie pana dimineata la 6-7. Cel mai mult si cel mai bine mananca noaptea, nu pot sa imi explic. Cred ca presteaza sa o tina cat mai mult. Pe zi, mai mult moflaie. O masa / doua le are sanatoase, de 20-30 de minute.

SUPER, sa o tina tot asa !

Ochiometric parca si Ana s-a mai implitit, dar nu e grasa si frumoasa, cum o vrea mama, tot asa, a mai pus carnica pe pulpitze, parca. Cantar de bebe n-am, ne cantarim cu ea in brate si mi se pare ca are un pic mai mult. Vedem noi mai exact cand ne ducem la medic, la 6 saptamani.

Nela, mamica Anei

Din auzite, stiu ca la 2 saptamani bebe ar trebui sa recupereze ce a pierdut de la nastere si pana a ajuns acasa, in cazul nostru, de la 3,200g cat avea cand s-a nascut, l-am adus acasa cu 3,040g. si mai sunt povestile de succes cum e cea a Iulikai , cu Bruculica - 1 kg intr-o luna. noi am cumparat cantar dar nu e bine reglat si imi arata numai mascari, de nu stiu daca suntem okla gramaj sau nu

Mergi la inceput

Anomis, asa stiu si eu cu luatul in greutate. Pediatrul ne-a zis cand am fost la doua zile de la externare ca in prima saptamana se stabilizeaza, si dupa aia, incepand cu a doua, cam 30 de grame pe zi, in medie cam 150-200 gr pe saptamana.

Noroc ca Ana nu a mai scazut in greutate dupa ce s-a nascut, a iesit din spital cu aceeasi greutate ce a avut-o la nastere.

Nela, mamica Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Neata fete dragi!
dar ce de ati scris de aseara!! eu cand am vazut asa liniste, am bagat mesajul lung si apoi tzusti in patuc, la un film!

Multumesc frumos pentru apreciereile la adresa barbatului drag! ma uimeste si pe mine constant!

cu cat ma gandesc mai mult, cu atat sunt mai convinsa ca am facut o investitie buna! sa va spun pretul lenjeriei (cearcaf de pat, plic pilota si aparatori+husele ce le acopera) - undeva intre 60-70 Ron!eu zic ca-i bine!

Inainte sa o luam, cum eram eu destul de panicata sa nu dam banii aiurea si apoi sa ne uitam la ea ca la bibelou, am mai cerut sfaturi la Loremunteanu (ea face lenjerii minunate pentru patuturi)..si printre altele, mi-a spus ca si ei cand au achizitionat masina de cusut s-au gandit ca o sa fie mai mult pentru scurtat pantaloni, facut un tiv, un prosopel,etc, etc..concluzia ei a fost ca si-a scos banii numai din asta!

Maria si eu sunt anti talent la croitorie! decat sa carpesc niste ciorapi, mai bine cumpar o pereche noua! dar ma gandesc ca toate au un inceput..o sa fac intai niste chestii usoare, gen fata de perna, un tiv si poate, poate prind curaj! apropo, de tiv..cred ca toata smecheria este sa poti sa tii materialul in linie dreapta, ca sa iasa bine;
Eu cum o sa stau cel putin un an acasa..cred ca o sa devin gospodina desavarsita! cos, calc, gatesc, coc prajituri...plus copil..aoleooo!! (inca nu reusesc sa ma vad asa)

trimit si mai revin;

Dana 38s mamica mandra de
final countdown... 6

Thank God I'm a woman!

www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi

Mergi la inceput