*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (76)*

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

ginye, .Stiu exact prin ce treci, imi pare rau ca nu reusesti sa gasesti o solutie.Te-ai uitat la umiditatea din camera lui?Poate este prea mare sau prea mica.

diamisha, multumesc mult de sfaturi, le salvez acolo, ca cine stie, poate candva voi avea nevoie de ele.Eu am abondanat luppta de data asta, si nu stiu daca mai incerc.Liviu nu ma sustine si pt prima data in 3 ani suntem in pragul unei crize familiale.Noaptea care tocmai s-a incheiat nu a fost tocmai una linistita, si la prima criza de plans a lui David, cand a vazut ca nu sar din pat sa il calmez, a vrut sa se duca el, i-am explicat ca il mai lasam un pic si apoi ne ducem (desi stia si ii explicasem de cateva ori cum va decurge aceasta etapa), dar mi-a zis ca el nu vrea sa stresam copilul si vecinii.Asa ca la ora 3.30 m-am dus, si am luat copilul in patul de o persoana din camera lui, si am stat langa el acolo.David a dormit iar eu am stat si m-am uitat la el 2 ceasuri.Am incercat in intervalul asta sa-l pun in patut dar nu a mers, se trezea si incepea sa planga.Asa ca am decis sa dorm cu copilul pana cand o sa vrea sa doarma singur, cu Liviu nu stiu cand o sa vorbesc fiindca acum sunt asa obosita, nervoasa si stresata ca nu sunt capabila de o discutie civilizata.Mare parte din noapte am plans de nervi, de suparare, fiindca m-am simtit mizerabil dupa ce mi-a zis ca el nu vrea sa-l stresam pe DAvid.Asa ca ii urez succes Camelie, sper ca la ea lucrurile sa evolueze cat mai bine cu somnul Alexandrei.

bertha, cand am un pic de timp o sa caut prin carti reteta de branza din lapte praf, stiu sigur ca am vazut-o pe undeva.Nu cred ca era vorba de formula, ci de lapte praf traditional, dar cred ca poti sa incerci.

_
[red]
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze

Povestea povestilor

6 luni si 10 zile,68 de cm si 8100 gr. 8 luni, 74 de cm si 9100gr. 9 luni, 75 de cm si 9300gr. 10 luni, 76 de cm si 9700gr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryd spune:

Miki01, Amalia, Anes multumim de complimente

D-ra mea e in recuperari. E aprope 10 si ea nu s-a trezit inca. Doarme de aseara de la 10, cu o trezire pe la 6 cand a plecat tatic la serviciu.

upsss, s-a trezit.
revin

Dana, mami de Loredana Georgiana (06.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

'neata,

Sunt pe fuga...trebuie sa mergem sa citim IDR-ul si cred ca trebuie revaccinata....nu prea mai e rosie manuta
Recomandati-mi un dr. pediatru bun la Medlife Grivita, va rog ...in eventualitatea in care trebuie sa ne intepam din nou.Am sunat la ei si au vaccinul...spitalele de stat nu-l mai au.

Ramo mami fericita de Sara Maria

02.12.2008

http://community.webshots.com/user/Ramona198080

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Bertha, poti omleta din galbenus, la noi merge, ca tot asa, doar bucatele din mana accepta fte bine.

Malinas, haide, nu te necaji, pe undeva si eu am capitulat din cauza soatzei cu care vorbisem clar inainte ce si cum, ca sa nu va zic ca intr-o noapte, cand ne-am inteles ca la prima trezire sa o ia el sa o linisteasca, sa nu-i mai tot bag tz, juca table, z a inceput sa urle, a fugit intre doua zaruri, a luat-o, si-a terminat partida, z cu ochii mari la laptop.... linisteste kupilu cica....
Am mai incercat apoi singura, dar fara san nu mergea nicicum, ma impingea, se zvarcolea, ma pisca, asa ca am lasat-o balta, si dorm cu ea. El singur. Mai incolo mai vedem.
Dar la tine nu e lupta pierduta, mai ales ca nu e nevoie de san pt linistit. Haide, sunt langa tine, mai incearca singura, sigur gasesti resurse, eu cand ma simt singura, adica fara soatza care sa ma inteleaga, mi-aduc aminte ca in travaliul demential tot singura cu z am fost, si-am reusit. Si ce bine ne face la sufletel sa stim ca noi, cu ei, avem o relatie aparte. Eu zic c-o sa reusesti. Haide, curaj, tati e tati, nu pot simti ce simtim noi, dar mami e MAMI. Te imbratisez tare si sper sa gasesti decizia care sa te implineasca.

Mami de Sara (8 dec 2008)
============
Poarta-ma, mami!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Buna dimineata.

Laura nu am nici cea mai vaga idee cu privire la cojile de cartof. Asa era reteta , am reprodus-o in original gandindu-ma ca poate au rostul lor .Poate ne lamureste si pe noi altcineva. Eu am adaptat-o -pe riscul meu - si am pus multe alte legume iar cartofii fara coaja. Am 3 recipiente de 500 ml la concelator , intr-o saptamana le folosesc
pe toate.

Dar sa nu crezi ca scapi asa....ieftin. Eu astept reteta de la ciupercile umplute si sosul acela, cam la tot meniul expus de tine. Parca imi ies mai bune mincarurile cand le povestete cineva decat atunci cand urmaresc firul cartii.

Citat:
citat din mesajul lui lauramiron

Mirtha, ce frumos povestesti de Eva Se vede ca e fetita mare deja, azi maine face 1 an
Multumim de retete N-am inteles faza cu coaja de la cartofi?! Eu supele le fac cu multe legume pe care le las acolo, ale mele sunt mari amatoare de supe/ciorbe groase

Laura, mami de Caterina (6 dec. 2008) si Rebeca (16 sep. 2005)
http://community.webshots.com/album/569566859Ywlnwo

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq

Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

malinas

eu noaptea nici nu incerc sa aplic faza cu plansul controlat, inca... tot ce vreau e sa adoarma seara singura, dupa care daca se trezeste in toiul noptii ma prezint cu bibe cu lapte, i-l dau direct acolo in patut, bea max 100ml dupa care se intoarce pe o parte si se culca inapoi. sugestia mea e sa-i dai si tu ceva de baut cand se trezeste, direct acolo in patut, fara sa-l iei in brate, poate ii e pur si simplu sete. sa stii ca si alexandra mananca foarte foarte bine peste zi (300ml la fiecare masa solida, adica de 3 ori pe zi iar seara inainte de culcare baga cam 200ml lapte) deci foame nu-i e nici ei, dar vrea lapte peste noapte si pace.

sugestia mea e sa perseverezi ziua cu adormitul de unul singur in patut, iar noaptea sa-i dai ceva de baut. teoria si zice ca daca nu sunt amandoi parintii de acord cu metoda plansului controlat atunci metoda e sortita esecului din start. asa ca mai bine mai astepti un pic, poate si sotul tau se razgandeste si poate, daca peste zi o aplici, in timp va da ceva roade si la somnul de noapte daca reusesti sa-l faci sa adoarma singur seara.

sper c-am fost cat de cat coerenta, ca ma striga Alexandra din tarc de 2 min si-s cu atentia usor distribuita

pupici la mamica obosita.

diamisha

Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Buna dimineata!

Gynie, Nu stiu ce poate sa aiba. Ioana a facut asa cand avea nasul infundat-infundat si nu putea respira. Si dupa ce i-l desfundam, tot nervoasa era vreo juma' de ora dupa. Cred ca si de oboseala poate face asa, e un cerc vicios, e obosit si nu poate adormi, devine si mai agitat din cauza asta. Incearca sa dormi ziua, cand doarme el, macar o ora sa prinzi si tu.

Malinas, te rog, incearca sa te linistesti. In starea actuala, n-o sa poti nici sa-i imprimi lui David rutina pe care o doresti si vei inrautati si relatiile cu sotul si e pacat. In privinta copilului, e bine sa cadeti amandoi de acord, chiar daca tu petreci mult mai mult timp cu el si tu suporti consecintele acestui stil de adormi nepotrivit dorintelor tale. Incearca sa privesti putin altfel lucrurile: acorda-ti putin timp sa te linistesti, gandeste-te ca ai un copil sanatos, dar care are nevoie, momentan, de toata atentia ta, zi si noapte. Nu intotdeauna ies toate cum vrem noi...nu ai reusit acum, mai incerci peste o luna, peste 2 sau cand consideri tu ca sunteti pregatiti toti 3. Nu trebuie sa te superi pe sotul tau daca n-a rezistat...nici eu n-as putea, il inteleg. Dar eu sunt mai sentimentala, ma gandesc "daca eu as vrea si as avea nevoie sa ma tina sotul in brate si el mi-ar da in schimb o papusa si-ar pleca in alta camera, cum m-as simti?". Deci, la mine pica din start metoda asta. Asa si cu sotul tau, poate gasiti usor, amandoi, o alta metoda care sa va multumeasca pe toti. Stiu ca poate s-au adunat mai multe care ti-au slabit rezistenta psihica...o sa treaca si totul va fi bine. Sper a nu te fi suparat randurile mele.
orice lapte praf obisnuit contine proteina laptelui de vaca, deci pica varianta cu branza din lapte praf. Oricum, multumesc pt idee, o sa incerc sa caut sa vad daca pot face ceva din lapte de soia)

Carmendu, cum te mai simti?

Diamisha, te astepam cu poze noi si povestea turceasca.

Miki, eu zic ca-i ok daca reusesti sa-l faci sa manance o cantitate rezonabila de lapte cu cereale, orez, gris etc. Poate daca-i dai o sapt pauza, oare ar reveni la sent mai bune? Asa-s eu cu Sclifosel, nu mai vrea nimic cu lingurita, papa totul numai cu manuta. Mici-mici, da' incapatanati.

Olivia, unde ai fugit? Sunteti bine?

Otilia, gata concediul?

Flowers, ce mai faci, te simti mai bine?

Eu am casa vraiste, ma duc sa incerc sa fac putina lumina. E de nedescris cata mizerie pot face copiii astia. Mai precis dezordine. Termin o camera cat de cat si, cand apar ei, in 5 min e la fel. Darius refuza, pe buna dreptate, sa stranga ce insira Ioana. Am stabilit ca, pana creste ea, strang eu, ajutata de el, ca frate mai mare si mana mea dreapta.

Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Remember us?

Stiu ca am cam disparut din peisaj, si acum sunt pe fuga, asa ca scriu pe scurt, si pun niste poze.
Crestem mari, se joaca din ce in ce mai mult cu surioara mai mare, merge tinuta de o manuta, sta cateva secunde in picioare nesustinuta, dupa care se lasa in popou. A facut si vrei 2 pasi singura, dar atat deocamdata, inca nu si-a dat drumul de tot.
Noapte doarme bine, uneori se mai trezeste si mai maraie, dar adoarme repede...La pranz doarme un somn pe zi in patut, iar in carucuir ocazional si f putin ca timp, gen 20-30 min.
De mancat e o mancacioasa, de vorbit spune mama, tata, ba (de la bau) se ascunde cu sora-sa, mai spune si tot soiul de alte silabe, rade mult, dar se si supara daca i se smulge o jucarie din manuta (de catre stim noi cine), nu mai e ca pe vremuri sa nu zica nimic...

Malinas, am vrut sa-ti scriu ca ma bucur pt progrese si imi pare rau sa citesc ce ai scris astazi... Chiar faci fata cu bine, zic eu, dar e drept oboseala isi spune cuvantul. Trebuie sa treaca si perioada asta...
Diamisha, bine ati revenit din concediu, asteptam povestile..
Anca, bine ca ati scapat cu bine...ce peripetie!
Dandusa, v-ama vazut pozele de la nunta, ararati super toti
Bertha, am vazut poze de la Eforie, ce scumpa e aia mica Si Darius, un mare smecher (in sensul bun al cuvantului)
Gynie, ma bucur ca a fost ok ooperatia, bafta mai departe si multe putere sa depasiti momentele mai dificile!
Otilia, ma bucur ca sunt bine fetele, Laura miron, asemenea!

In rest, am vazut o gramada de poze cu copiii vostri in decursul timpului, malinas, anes, mirtha, dandusa, anca cu zibe, bertha si multe altele...

Acum pozele promise si fugim afara la joaca
http://www.andreeaioana.ro/thumbnails.php?album=37

Toate bune si ma pupam!
Chiar daca nu scri eu prea des, sa stiti ca ma gandesc la voi si va citesc cu placere (chiar daca uneori in graba).
Multumim tuturor celor care ne-au simtit lipsa si au intrebat de noi!

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nov-dec2008 spune:

Poftiti la capitol nou:

*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (77)*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Dandusa, luatul in pat e o solutie pentru o perioada. Eu cand am facut asa cu Ana nu mergeam la munca. Iar cand a venit ea in Norvegia nu o mai alaptam. Luat in pat bb, alaptat noaptea fara numar, trezit sa scoata aerul de fiecare data cand suge si plecat de acasa cu Ana gata de gradi la 7,5 dimineata eu nu cred ca fac fata. Tu dormi cu Crinuta de aproape 3 ani, eu cu Ana de aproape 5 ani si mi-a ajuns. Are patul ei sa mai doarma si acolo, nu sa ne inghesuim 4 in pat inspre dimineata mai ales cand Elisa suge des.
Ca sa nu mai zic de relatia de cuplu ca nu poti face nimic cu ele in dormitor.
Deci, pana cand credeti ca veti dormi in pat si cu copilul cel mare?

luatul in pat poate sa fie solutia.asta incercam sa spun eu zilele trecute.poate ca asta are nevoie piciul in acest moment.o vrea pe mami aproape,nu este pregatit sa doarma singur.da,poate sa fie doar o perioada.
eu nu mai ridic copilul la scosul aerului de muuult.deci,la noi trezitul se rezuma la marait/scos tz/el suge,eu adorm.nu-i ok nici asa...si intr-adevar am dimineti in care ma trezesc cu gandul la intarcat...
la noi nu exista patul conjugal...,nu mai exista de cand s-a nascut Crinuta.la noi exista doar momentul prielnic,respectiv cand adorm copii...,locul nu mai conteaza.se gaseste...exploram fiecare minutel,fiecare coltisor
voi dormi cu ei in pat pana cand se vor simti pregatiti sa zboare fiecare spre culcusul lor.pana atunci,va trebui sa ne mutam intr-o alta casa,va trebui sa le cumparam paturi,sa le prezentam ca fiind f confortabile etc,dar decizia le apartine.personal,n-am auzit de adolescenti care sa doarma cu parintii in pat
o sa am tot timpul din lume sa-l inghesui pe Claudiu in patul conjugal,sa citim cu oghelarii pe nas,sa privim stirile de la ora 5 si sa ne saturammmm unul de altl.pana atunci,copii primeaza si confortul lor.Claudiu si-a primit si-si primeste atentia necesara,astfel ca acum sa nu se simta 'dat la o parte'.de fapt,noi nu prea intelegem fenomenul asta.santem adulti,responsabili si inca indragostiti.
cam asta-i in culcusul nostru...

diamantu' si safira'
poarta-ma mami

Mergi la inceput