*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (76)*

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Oceanborn bine ati revenit!! Sa va fie de bine botezul, vad ca ati avut parte de tot felul, si boli si distractie!!

Olivia, pe unde ai disparut??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Multumesc, fetelor
Deocamdata suntem tot la faza de muci aposi ce curg ca de la robinet. Sa vedem maine cum evolueaza. Mirtha, ai dreptate, nu trebuie abuzat de batista bebelusului, dar s-o vezi ce fericita e dupa aia ca nu mai are muculeti . Si sta super cuminte s-o aspir, ridica inca usor capsorul si intinde nasucul la aspirat.

Laura am vazut-o pe Cati cea plimbareata! Felicitari, tare precoce copiluta aveti!

Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

ginye, felicitari pt primii pasi ai lui Stefanutz.Ce de bebelusi hotarati sunt pe forumul nostru.

lauramiron, David mergea de-a-busilea, nu in picioare, dar i-a alunecat o manuta, avea o revista in manuta, si a venit cu fruntea in coltul patului.

In seara asta am mutata baita la 8.30, astfel incat sa nu mai adoarma in tip ce papa biberonul cu lapte.Am vorbit cu el tot timpul cat i-am dat laptele, tocmai ca sa nu adoarma, i-am explicat ca trebuie sa doarma singurel, ca e mai bine asa, ca e baiat mare, etc.Dupa ce a terminat de mancat, i-am scos aerul si l-am pus in patut cu ursuletul si suzeta.L-am mangaiat pe spate, i-am spus noapte buna si am plecat.O vreme, 5-6 minute, s-a alintat cu ursuletul apoi cand a vazut ca nu vine nimeni la el a inceput sa ne strige, s-a ridicat in picioare, si-a aruncat suzeta jos si a inceput sa planga.M-am dus la el, cand am vazut ca se ingroasa gluma, i-am dat suzeta, l-am culcat, i-am dat ursuletul, l-am mangaiat, i-am zis noapte buna si am plecat.Am repetat povestea de 3 ori, timp de 20 de minute, dupa asta a adormit.Nu a plans mult, mai mult a marait si nu a plans cand vedea ca plec din camera, ci cand vedea ca nu ma mai intorc dupa cateva minute.Sper sa am succes cu aceasta metda, asa cum a avut diamisha.

_
[red]
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze

Povestea povestilor

6 luni si 10 zile,68 de cm si 8100 gr. 8 luni, 74 de cm si 9100gr. 9 luni, 75 de cm si 9300gr. 10 luni, 76 de cm si 9700gr

Mergi la inceput

Am facut o fixatie.Vreau sa-i pun lui David pe tavan stelute fluorescente.Am comandat de Quelle, au venit, am fost tare fericita, le-am lipi, s-a intunecat si...nimic.Lumineaza maxim 5 minute dupa ce sting lumina, asta daca lumina sta aprinsa vreo 2 ore.

Am mai cumparat unele din piata si altele de la un magazin de jucarii, am zis sa incerc.Acelasi rezultat.Aveti careva stelute din astea care sa lumineze mai mult de 5 minute?

_
[red]
poze

Povestea povestilor

6 luni si 10 zile,68 de cm si 8100 gr. 8 luni, 74 de cm si 9100gr. 9 luni, 75 de cm si 9300gr. 10 luni, 76 de cm si 9700gr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

malinas, super! asta am zis si eu: repeti si de 20 de ori daca e nevoie, daca vezi ca se ingroasa gluma il iei in brate si faci ca inainte si apoi iara incerci.
totul e sa fii la fel de consecventa si noaptea, atunci e cel mai greu caci esti obosita si vrei sa adoarma cat mai repede.
ai sa vezi ca dupa cateva nopti de munca si consecventa va fi totul diferit si va veti putea odihni cu totii.

multi oameni zic ca singura cale sa faci copiii sa doarma singuri e sa ii lasi sa urle, dar nu e deloc asa. trebuie sa fii consecvent si sa abordezi somnul ca pe ceva natural, caci e natural si e placut sa dormi si toti avem nevoie de somn.

edit, si noi avem la laura in camera stelute si nu lumineaza mult. sunt cu fosfor si ala se incarca cumva la lumina si dupa un timp se intuneca

miki, multa bafta, nu am apucat sa iti zic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryd
Si inca ceva merge tot pe varfuri. Si incaltata si descaltata. Sa-mi fac probleme?

ar fi bine sa te duci la un ortoped. victor poarta orteze pentru ca are tal-val. le-a purtat 2 luni si ieri am fost la control si ne-a zis sa le mai poarte inca vreo 2 luni
malinas- eu il spal pe victor pe dinti la baita. imi pun degetarul si el deschide gurita. e asa de haios! parca e la dentist.
flori- nu stiam despre ce minge vorbesti. eu ti-am zis ca nu am minge de la fisher price. nici prin cap nu mi-a trecut ca te gandesti la leap frog.

noi va trebui sa-l operam pe victor la penis. v-am mai spus ca are o pielita care ii tine penisul curbat. ideea e ca medicul care l-a vazut ne tot amana cu operatia. initial a zis ca la 6 luni, apoi la un an. acum ne-a zis ca la un an jumate. ma gandesc sa mai cer si o a doua parere. cunoasteti un chirurg pediatru bun? o recomandare, ceva.

carmen lui Victor 15 noiembrie 2008
pozele noastre
Povestea nasterii lui Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fluturasha23 spune:

da, loryd, du-o la un ortoped pediatru.

cum a fost noaptea asta malinas?

bravegirl tinem pumnii sa vina bb2 cat mai repede.

ginye felicitari pentru primii pasi! cum mai este Stefanut?

mami de Iulia

Mergi la inceput

fluturasha, David a dormit super bine.Cred ca si Chamomilla isi face efectul si adormitul singur.Cam la 30 de min dupa ce a adormit l-am auzit maraind, m-am dus pana la usa, dar nu am intrat fiindca l-am auzit foinduse si imediat a adormit singur, iar peste noapte s-a trezit si a plans O SINGURA data.S-a dus Liviu la el si a adormit imediat ce i-a dat suzeta.Asta e deja dezmat.Sa vedem cum adoarme azi la pranz, fara leganat.Sa-mi tineti pumnii.

alra, cam cat lumineaza stelutele tale.Ca nu vreau sa lumineze toata noaptea, dar ceva mai mult de 5 minute mi-ar placea.Macar pana adoarme copilul, ca sa se bucure de ele.

_
[red]
poze

Povestea povestilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki01 spune:

multumim!

Citat:
citat din mesajul lui alra

miki, multa bafta, nu am apucat sa iti zic

Vacanta cu Laura in Romania

Miki, fericita de Andrei (11.11.2008)

si aspiranta la bebe 2

Poze cu voinicelul nostru iubit
Povestea puiului nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Buna dimineata mamici !

Supa concentrata de pui :

a) Ingrediente : o carcasa de pui , 3,6 l de apa , 1 linguruta de sare , 1 ceapa curata de coaja , 2 tulpini de telina tocate in varianta mare(nu maruntite) sau despicate , 2 morcovi tocati mare , 2 fire de patrunjel , 1 frunza de dafin.

b) Preparare : carcasa puiului se fierbe la foc potrivit iar dupa ce a data in clocot se mai lasa cca. 1 h la foc mic. Dupa ce a fiert aproximativ 1 h se adauga legumele si verdeata si fierbe la foc mic inca 1 h . Se mai adauga apa in completare. Dupa ce au fiert si legumele se scoate carcasa , se strecoara supa , se ridica grasimea de la suprafata si se lasa la rcit. Se poate pastra la frigider cca. 3 zile iar la congelator cca.3 luni.

Supa concentrata de legume :

a) Ingrediente : 1,8 l de apa , ceapa necurata taiata in doua bucati , 1 catel de usturoi necurat dar taiat in doua , 1 morcov taiat in doua , 1 tulpina de telina tocata mare (cu frunze cu tot), 1 fir de praz , coaja bine spalata de la 1-2 cartofi , 1 frunza de dafin , 1 fir de patrunjel.

b)Se pun ingredientele in apa , se lasa la fiert la foc potrivit iar cand da in clocot se micsoreaza flacara s se lasa sa fiarba la foc mic 2,30 - 3 h. Se lasa sa se racoreasca , apio se strecoara. Poate fi patrata la frigider cca. 3 zile sau la congelator 3-4 luni.

Retetele se poat gasi in cartea Alimentatia copilului de Dr. Penny Stanway si Sara Lewis , pret 30 lei. Eu le-am adaptat si le folosesc destul de des in mai multe variante nu neaparat doar pentru supele cu galusti si cu perisoare ci si la innabusiri , tocanitze ori sosuri. Cartea face banii dar retetele nu le aplic exact ca in reteta. Sunt multe retete care folosesc prajelile in ulei. Eu nu i-am sevit Evei prajeli , de niciun fel si nici nu intentionez pe o perioada foaaarrrte lunga sa ii introduc prajelile in alimentatie.

In ceea ce priveste alimentatia va pot spune ca are zile cand maninca fff. bine cantitativ - cca.800 gr. solide si zile cand maninca putin - cca.250 gr. solide. Nu e constanta. Insa nu insist de niciun fel.Si am constatat ca atunci cand ii este foame misuna pe linga masa iar daca vede un borcanel cu iaurt , smantana ori chiar castronelul de supa se ridica pe varfuri , le apuca si le trage de pe masa. Deci cand ii este foame maninca si cere cand nu , nu si o las in pace. Adica o lasa in pace definitiv , fara sa imi fac nervi. Alta data desi o lasam in pace eram toba de nervi . Imi venea sa bat pe cineva si ma certam cu cine nimerea prin preajma mea in acel moment. Dar acum pur si simplu iau lucrurile ca atare. Vrea bine , nu vrea adio si la masa urmatoare. Intre mese ii dau fructe si biscuiti. M-a cam speriat mama cu fructele : mi-a spus ca in parc erau mamici care se plingeau ca bebelacii lor nu maninca fructe. Si de atunci chiar nu mai sunt reticienta la fructe sau atenta roi chiar incordata cand o vad cam cate fructe poate sa manince. Ii dau frcut dupa fiecare masa chiar si dupa micul dejun si intre mese cand vrea.Daca il vrea si cat vrea.
Are vasele cu fructe la inaltimea ei si se poate servi singura.

Malinas confirm sugestiile Alrei. Perseverenta. Sa nu te astepti la rezultate din spectacuoase din primele zile ci la modificari lente dar sigure. Noi nu mai amvem niciun fel de probleme cu somnul de nopte de fff mult - cred de pe undeva de pe la 7 luni. Singura problema care mai ramasese pe la 7 luni era ora de trezire uneori cam matinala undeva inainte de 6,30 dar si asta era o exceptie. Acum Eva se trezeste dupa ce ne aude mergand prin casa respectiv undeva dupa 7,30 in functie de cat de discret mergem. Adica daca ne scapa o usa ori scartaim un dulap etc. se trezeste. Noaptea insa indiferent ce zgomote aude nu se trezeste. Deloc. Pot trage apa la wc , pot inchde geamuri , usi , televizor (care are un soi de melodie cand il inchid) , se pot auzi si cainii afara (care inainte o cam deranjau) , televizor care merge la un nivel de sonorizare normal , pot intra de 2-3 ori la ea in camera pt. a inveli etc.
In concluzie eu spun ca se poate si confirm succesul "procedurii sugerate de Alra si Dimisha". Procedura poate fi adaptata in functie de copil dar tiparul general , regulile de esenta trebuie pastrate. Si se poate foarte bine si fara brutalitate dar trebuie sa fi ferm si consecvent. Cand nu esti consecvent iese cum a iesit la mine cu intarcatul : o bramburelala.

Pe timpul zilei stiu cand ii este somn pentru ca fie incepe sa devina maraicioasa si atunci o iau in brate si in citeva minute are capul molesit pe umarul meu , apoi o duc in patut fie vine la mine si isi lipseste corpul sau capul de mine - pe unde apuca. Adoarme in orice pozitii si orice locatii dar prefer sa o duc in patut sau chiar sa o las pe jos, in camera ei , printre jucarii - pe o patura mai groasa . Nu o culc la ore predeterminate ci se culca atunci cand ii este somn. Nu ma deranjeaza ca reclama prezenta mea cand ii este somn.Ba chiar imi place sa o giugiulesc masiv cand are ochii mijiti de somn , trei sferturi inchisi si este moelsita si maraicioasa.

Ea nu se mai trezeste plingand sau maraind nici ziua , nici dimineata decat ocazional sau daca nu mergem la ea si ne vede sau ne simte in activiate. Regula este ca se trezeste si comenteaza la jucarii.

Ziua misuna prin toate camerele unde ii sunt lasate usile deschide. Nu sta neaparat cu mine si nu cere tot timpul atentia ori prezenta mea. Are momente cand pur si simplu ma ignora sau daca incerc sa ii intind mina mi-o inlatura. O las si singura in special cand am diverse treburi prin bucatarie. Cand are nevoie de mine vine si pretinde clar sa ii acord atentie.

Spune "as" si il ia pe sot de nas sau o figurina de perete. Pe mine sau pe mama nu ne ia de nas. Doar persoanele cu un nas mai mare o determina sa spuna "as" si sa intinda mina dupa el. Identifica apa indiferent de recipientul in care este sau prin care curge si spune caca. Deocamdata nu face legatura dintre caca si defecatie. E cuvant recent intrat in vocabular. Urmatorul se pare ca va fi picirul. Ma ia ff. des de picior , comenteaza acolo pe limba ei apoi se ia pe ea de picior si comenteaza.

Ii place sa isi puna cordeluta pe cap si sa fie admirata sau apludata dupa ce si-a montat-o .Asteapta sa fie aplaudata , admirata sau felicitata in special cand reuseste un lucru nou. Aaa.....are pretentia sa treaca pragul...din pozitie bipeda. Si uneori chiar reuseste alteori ramine agatata de tocul usii , ii este frica sa faca pasul si....incepe sa urle dupa mami.

Este foarte tandra , pisicoasa si lipicioasa , extrem de sensibila atunci cand ii interzic ceva sau o cert cand duce mainile prin diverse locuri unde i-am explicat ca nu are voie si se supara instantaneu cand nu ii reuseste ceva .Mai precis se ia de cap , de urechi sau par. De care...nimereste mai repede.

La piciorusul stang se pare ca are talus valgus. Deocamdata nu vreau sa intervin.Dealtfel pediatra ne-a recomandat un consult de specialitate dupa varsta de 2 ani....pina atunci talpa goala in mers.

Cam asa stau lucrurile momentan.

Carmen multa bafta la identificarea unui urolog serios si profesionist. Pentru mai multe info poti incerca deshiderea unui topic nou exclusiv pe aceasta tematica.

Camelia da......cunosc ce bine le este dupa aspirare. Eva a inspirat apa la baie - a tras doua portii sanatoase pe nas pentru ca era grabita sa ajunga la bateria dusului - si e cam fornaita , ii si curge nasucul...Am desfundat-o si foarte bine putea respira dupa. Insa m-am abtinut sa folosesc aspiratorul a 2 oara in cursul aceliasi zile. Acum...sincer cred ca un desfundat seara si unul dimineata nu cred ca pot sa ii dauneze chiar atat de mult. Sanatate !

Va pup !

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq

Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.

Mergi la inceput