Ajutor: cornete umplute!

Ajutor: cornete umplute! | Autor: miha81

Link direct la acest mesaj

Fetelor va rog sa ma ajutati! Stie cineva reteta de cornete? Va amintiti? Sunt niste forme de tabla, ca niste conuri pe care se infasurau cornetele apoi se umpleau cu diferite creme. Stiu ca si eu am mancat de cateva ori matusa mea mi-a dat formele dar nu are reteta. Sunt si in comert dar nu se compara...iar pe al meu barbat
l-au apucat poftele!


pozeBianca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miha81 spune:

Nimeni nu stie? O sa ma lase sotul...

pozeBianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Eu nu stiu reteta, dar stiu despre ce vorbesti, sunt ca niste cilindre care se umplu cu diferite creme. Dar ma gandesc, ca daca cumperi un aluat de foietaj din comert si il tai fasii late de cca 2 cm pe care apoi le infasori (putin spiralat si un pic sa se suprapuna una peste alta) de-a lungul formei din metal, vei putea obtine ce iti doresti.
Ce idee, cred ca merg super cu crema de vanilie...miiiam... insa noroc ca nu am metalele alea, ca am scapat de o sursa de ingrasat



Hobby

******************************************
www.youtube.com/watch?v=IeVt9UEUh-8" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"
Michael Jackson






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Pe Culinar gasesti niste retete de rulouri umplutewww.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/13339/Rulouri-cu-crema/" target="_blank">aici. Sunt bune umplute cu frisca.

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha81 spune:

Va multumesc! Maine dupa ce vin de la servici, daca scap mai devreme am sa incerc. Daca nu in week-end. O sa va scriu rezultatul.

pozeBianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aleniram spune:

Reteta mea esta asa:5oua,5linguri de lapte,5linguri zahar,5linguri ulei si faina cat cuprinde.
Crema:1l lapte,9 linguri faina,1 cana zahar,unt cat o nuca,1 lingura cacao.Laptele si zaharul se pun pe foc.Faina,cacao si 2 linguri lapte se amesteca f.bine sa nu ramana cocoloase si se pun peste compozitia de pe foc. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa ca o ciulama.Se ia de pe foc si se adauga untul si ce esente crede fiecare.Eu folosesc mai des crema cu care umplu si eclerele.Adica:1l lapte,200g faina,600 g zahar.Se pun la fiert 500 ml lapte impreuna cu zaharul.Restul de lapte il amestecam cu faina(sa nu ramana cocoloase) si se adauga peste compozitia de pe foc,dupa ce aceasta a inceput sa fiarba.Se tine pe foc pana se ingroasa,amestecandu-se incontinuu.Se ia de pe foc si dupa ce s-a racit putin se adauga un pachet si jumatate de unt sau margarina Unirea si putina vanilina sau esenta de vanilie.

Mergi la inceput