Manifestari astmatice la copii

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui sursula

Of,Softurela,asa patesc si eu cu Tudor.Cea mai mica viroza declanseaza automat bronsiolita,oricat ma chinui sa incep din timp pufurile.Sa inteleg ca tot ce ai facut au fost flixo,ventolin si Singulaire-ul?Sau i-au mai facut si altceva?A avut wheezing?Multa sanatate !

Sarbatori frumoase si linistite!

SURSULA+Bebe TUDOR MILAN(29.07.2008)

Antitermice in cele 5 zile de febra. Bine, la inceput la 4 ore ajungand in ultima zi sa-i dau la 12-16 ore.
Am inceput antibioticul, dar odata ajunsi la Medlife ni l-au oprit. Asa ca a ramas sa-i dau doar 3 zile. Cam atat.
Nu a avut wheezing, au fost si sunt RAL-uri destul de rare si inconstante.

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciocolata cu piper spune:

Buna dimineata mamici,

Am citit mesajele postate de voi despre lupta cu astmul.
Si eu ma lupt cu astmul cu fetita mea care face in martie 9 ani.
Prima problema aparuta a fost la 6 luni,cand a o pneumonie,am stat 2 saptamani in spital.De atunci a inceput practic calvarul(nopti nedormite,la primul ei stranut intru in panica,am redus foarte mult vizitele la prieteni,la rude,practic aproape ne-am izolat).Traim tot timpul cu teama unei crize,cu teama spitalelor.
In ziua in care a implinit 3 ani a fost diagnosticata cu astm bronsic.Am dus-o la urgenta cu insuficienta respiratorie acuta.
Am stat internate 3 saptamani.Am pus-o pe picioare.
A urmat apoi tratament de intretinere pentru astm cu Flixotode.
A mai facut chiar si cu Flixotide crize, drept pentru care i s-a schimbat tratamentul trecand de Seretide.
Am luat Seretide 2 ani in care a fost OK.
Doctorita a decis sa schimbe Seretide cu Simbicorde,era un medicament nou.A fost o greseala pentru ca au aparut iar crizele urate.anl trecut in septembrie mi-a facut pneumonie.Am tratat-o acasa cu antibiotic dat de doctorita. Dupa 2 saptamani a mers din nou la scoala,a mai luat o viroza si a facut o pneumonie foarte urata.Plamanul drept nu se mai vedea deloc la raze,iar cel stang jumatete.Respiratia este foarte grea,afara la temperaturi mai joase se sufoca.Am fost internate si timp de 10 zile i-au fost administrate cele mai puternice antibiotice intarvenos.Am citit prospectul m-am infiorat.Nici nu se gaseau,le-am cumparat pe comanda era 1 mil flaconul.lua 2 flacoane pe zi.
Am iesit din spital,am inceput scoala,am intrerupt orice trament de astm. 2 luni a fost OK.
Dupa sarbatori in 2009 in ianuarie am inceput scoala,a luat din nou o viroza si s-a repetat povestea.O noua pneumonie mai grava ca prima,am stat 2 saptamani,luat antibiotic puternic la 6 ore,facut
radiografii la greu,2tomografe.Nici in zi de azi nu se stie cauza.
Am fost la chirurg si a spus caci pentru a afla cauza trebuie facuta o operatie la plamani si daca este ceva in neregula trebuie taiat o parte.
Vesti cumplite pentru un parinte!!!
Apoi am facut programare la dl.profesor Tudorache,pneumolog care ne-a spus ca este o prostie academica ceea e a zis chirurgul.
Ne-a dat sa facem testele alergologice si a iesit alergica la arcanieni,la par de pisica si caine.
Ne-a dat tratament cu Singulaire si Seretide.
Am intrerupt anul scolar,am facut scoala acasa.Am izolat-o 5 luni.
In vara a tinut-o 3 luni la munte la altitudite mare unde nu sunt arcanieni.
Acum din septembrie am inceput scoala, a mai racit de 2 ori dar ne-a trecut in 7 zile acasa cu antibiotice.
Ma tot intreb sa se poata sa fi facut pe baza alergiilor tot ceea ce am tras pana acum???
Ma intreb ce ne mai asteapta de acum incolo???
Totul este o incertituine.
De sarbatori am stat acasa,nu a primit nici musafiri de frica sa nu fie raciti.
Traim de 9 ani intr-un stres continuu..
Asa ca va inteleg perfect temerile,eu am trait cat pentru 10.

Va doresc sanatate multa la puiuti!!!
Sa fie un an 2010 fara viroze!!
Angy si Bia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Bercu spune:

CRACIUN FERICIT!!
Va doresc voua si puiutilor vostri sa va dea Domnul sanatate multa, putere si bucurii!!

Stefan, dupa ultima criza soldata cu internare si antibiotic pe vena si dexa pe vena si pufurile, acum este ca nou. nu mai are deloc wheezing, plamanii care pana nu demult erau plini de mucozitati s-au curatat si, va marturisesc, ca mi-e si frica sa ma bucur.
pentru ca inca mi-e frica de absolut orice, am luat decizia de a face investigatii si in alta parte. astfel incat am luat legatura la Cluj, la spitalul de copii, la prof. Nanulescu. vom merge acolo pentru data de 4 ianuarie.
m-am tot gandit ce a facut diferenta, pentru ca totusi tratamentul este aproximativ acelasi cu cel facut in octombrie si care nu a dat roade. fiind paranoica, am pus pe toata lumea pe jar. astfel incat doctorita de familie m-a ajutat sa gasesc la cluj pe cineva si sa stau de vorba. mi s-a spus sa ii fac aerosoli cu adrenalina (cate 2 fiole odata, prima zi de 4 ori, a doua zi de 3 ori), iar pentru a usca secretiile sa nu mai folosesc acc ci o solutie de bicarbonat de sodiu de 3% tot in aerosoli. a mers. nu stiu cum, dar a mers. din acel moment nu mai are deloc wheezing. eu tusesc urat, fiimea la fel, Stefan este bine.
Doamne ajuta!!
Va mai tin la curect. Pana atunci, toate bune si
La multi ani 2010!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Softurela multa sanatate fetitei tale!

Angi daca astmul fetei tale este alergic atunci sigur problemele au fost de la acarieni. E totusi ciudat cum pana la 9 ani nu si-a dat nici un doctor seama de asta. Nu v-a recomnadat nimeni vaccinul pt desensibilizare la acarieni? Nu trebuie sa va chinuiti asa, copilul poate si trebuie sa duca o viata normala, daca are un tratament corect.
Citind ce scrieti voi cred ca am fost norocosi ca Robert, care e atat de alergic, sa reactioneze atat de bine la o doza atat de mica de flixotide. Ori asta ori masurile drastice care le-am luat eu in materie de indepartare a alergenului au avut si ele rolul lor.
Multa sanatate!

Sarbatori fericite tuturor!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ana_Bercu

CRACIUN FERICIT!!
Va doresc voua si puiutilor vostri sa va dea Domnul sanatate multa, putere si bucurii!!

Stefan, dupa ultima criza soldata cu internare si antibiotic pe vena si dexa pe vena si pufurile, acum este ca nou. nu mai are deloc wheezing, plamanii care pana nu demult erau plini de mucozitati s-au curatat si, va marturisesc, ca mi-e si frica sa ma bucur.
pentru ca inca mi-e frica de absolut orice, am luat decizia de a face investigatii si in alta parte. astfel incat am luat legatura la Cluj, la spitalul de copii, la prof. Nanulescu. vom merge acolo pentru data de 4 ianuarie.
m-am tot gandit ce a facut diferenta, pentru ca totusi tratamentul este aproximativ acelasi cu cel facut in octombrie si care nu a dat roade. fiind paranoica, am pus pe toata lumea pe jar. astfel incat doctorita de familie m-a ajutat sa gasesc la cluj pe cineva si sa stau de vorba. mi s-a spus sa ii fac aerosoli cu adrenalina (cate 2 fiole odata, prima zi de 4 ori, a doua zi de 3 ori), iar pentru a usca secretiile sa nu mai folosesc acc ci o solutie de bicarbonat de sodiu de 3% tot in aerosoli. a mers. nu stiu cum, dar a mers. din acel moment nu mai are deloc wheezing. eu tusesc urat, fiimea la fel, Stefan este bine.
Doamne ajuta!!
Va mai tin la curect. Pana atunci, toate bune si
La multi ani 2010!!

Ana multa sanatate! Sper sa ii dati de capat. Te asteptam cu vesti bune. Sarbatori fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Angy, multa sanatate ! Nici nu-mi pot inchipui cat de greu v-a fost... In Romania se poate face scoala acasa ? Sau ati facut asa cat sa nu pierdeti firul ?
Softurela, noi suntem mai bine, pana acum au vazut-o 3 dr pe Maria si toti au avut pareri diferite. Cea de astazi mi s-a parut insa de departe cea mai capabila, spun asta dupa doctora de ieri care mi s-a parut o gluma.:(( Ne-au schimbat antibioticul, nu mai facem intramuscular, ci luam oral, Maria nu a mai facut febra, are in schimb secretiile din nasuc infectate, ne-a scos ventolinul din schema. Iti scrisesem si dincolo, luasem 0.5ml ventolin + 1ml flixotide. Doctora de astazi a zis ca poate nu ne-ar fi dat antibiotic daca nu ar fi fost secretiile infectate. Maria e foarte bine si vesela, nu a mai facut febra deloc de la inceperea antibioticului. Simptomatologia din ce am citit a fost asemanatoare cu a voastra, doar ca M a mai fost putin racita inainte si i-a curs si nasul. Radiografia nu am avut-o azi la mine si mi-a parut f rau, pentru ca dr de ieri se uita intrebator la colega ei in timp ce studia radiografia, dar aceasta era ocupata cu un alt copil. In momentul ala am avut impresia ca nu stie sa o citeasca, din pacate nici eu nu stiu, dar data viitoare o voi lua sigur. Eu acum pun sub semnul intrebarii diagnosticul de ieri de pneumonie acuta interstitiala, mai ales ca nu a fost repetat azi de dr.
Noi datile trecute am fost la Sanador, dar pentru ca nu am fost incantata de doctorii pe care i-am nimerit (mereu am mers de urgenta acolo), ieri am fost la Gr Alexandrescu. Aici nu se fac analize sa se stabileasca daca e ceva bacterian, asta am facut doar la clinicile particulare. Cred ca data viitoare vom incerca si noi Medlife.

La un mic bilant, in 3 luni a avut 4 bronsite acute si o posibila pneumonie. Mi-e tare frica sa nu ramana cu urme permanente... Mersul la gradinita ne-a dat total peste cap.

Alina si Maria - 3 nov 2007
Primul orice

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ciocolata cu piper

Buna dimineata mamici,

Acum din septembrie am inceput scoala, a mai racit de 2 ori dar ne-a trecut in 7 zile acasa cu antibiotice.
Ma tot intreb sa se poata sa fi facut pe baza alergiilor tot ceea ce am tras pana acum???
Ma intreb ce ne mai asteapta de acum incolo???
Totul este o incertituine.
De sarbatori am stat acasa,nu a primit nici musafiri de frica sa nu fie raciti.
Traim de 9 ani intr-un stres continuu..
Asa ca va inteleg perfect temerile,eu am trait cat pentru 10.

Va doresc sanatate multa la puiuti!!!
Sa fie un an 2010 fara viroze!!
Angy si Bia

Of, nu am cuvinte...Sanatate la cea mica!
Testele de spirometrie le-ati facut ?

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ana_Bercu

CRACIUN FERICIT!!

Ma bucur mult ca ne dai vesti asa bune. Bravo, bine ca ati iesit la liman.
Legat de vizita la Cluj, v-ati facut un plan de bataie ? Ce investigatii veti face ? Stefan e mult prea mic pentru teste.
Iar un diagnostic va fi greu de pus avand in vedere ca il duceti sanatos si nici macar consultatia pulmonara nu va ajuta prea mult.
Cele de alergii, le-ati facut deja, nu?
Nu vreau s ava descurajez plecarea, sunt convinsa ca va va raspunde la multe intrebari si nelinisti. Vreau doar sa nu aveti asteptari mai mult decat e medical posibil.

Sanatate si Sarbatori fericite!

Mergi la inceput

Ary, i-am repetat IgE-ul total, acum la internare. Daca tot i-a luat sange am bagat mai multe analize care ma interesau. Si surpriza...IgE-ul = 46,8. Aceeasi valoare ca in Martie, la Synevo.
Nu stiu daca iti amintesti, dar in septembrie ii iesise IgE-ul total 126, tot la Synevo. Si medicii se luau dupa valoare asta, incadrand-o ca fiind alergica, chiar daca pe specifici nu a iesit alergica la nimic.

Feeling-ul meu s-a confirmat, Diana nu e alergica. Bine ca nu am indopat-o cu antihistaminicele prescrise.

O zi buna ...a si azi-noapte a fost prima noapte fara tuse, ziua oricum nu tusea. Se pare ca ne-a luat fix o saptamana sa invingem gripa asta urata.

Sanatate!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui softurela

Ary, i-am repetat IgE-ul total, acum la internare. Daca tot i-a luat sange am bagat mai multe analize care ma interesau. Si surpriza...IgE-ul = 46,8. Aceeasi valoare ca in Martie, la Synevo.
Nu stiu daca iti amintesti, dar in septembrie ii iesise IgE-ul total 126, tot la Synevo. Si medicii se luau dupa valoare asta, incadrand-o ca fiind alergica, chiar daca pe specifici nu a iesit alergica la nimic.

Feeling-ul meu s-a confirmat, Diana nu e alergica. Bine ca nu am indopat-o cu antihistaminicele prescrise.

O zi buna ...a si azi-noapte a fost prima noapte fara tuse, ziua oricum nu tusea. Se pare ca ne-a luat fix o saptamana sa invingem gripa asta urata.

Sanatate!

Ma bucur ca ai primit vesti bune. Probabil ca ea a ramas cu caile respiratorii iritate de atunci cand ati avut probleme. Cred ca dupa o perioada de flixotide ar trebui sa fie bine. Nici eu nu ii dau antihistaminice, a luat o perioada zyrtec dar asta inainte sa incepem cu flixotide.
Sa stii ca ati scapat usor daca a trecut intr o saptamana, la noi o viroza dureaza in jur de 2 saptamani, pana se curata de mucisori de tot. Nici nu le dau decat colargol in nas, decasept lui Robert si ceva expectorant si cu astea am trecut aproape toate virozele/gripele de anul asta. La dr ma duc numai daca se agraveaza si numai dupa 3 zile ca am deja depozit de antibiotice in casa.
Multa sanatate!

Mergi la inceput