Manifestari astmatice la copii
Raspunsuri - Pagina 20
alra spune:
laura nu e diagnosticata cu astm propriu zis ci cu astm de copil. pediatra a insistat ca e diferit de astmul de adult si ca in majoritatea cazurilor trece in jur de 6 ani.
era un link pe care tot il puneam eu despre childhood astma. il defineau ca fiind o conditie inflamatorie si crizele sunt declansate de anumiti factori: virusi de raceala, alergeni, efort, aer rece, etc.
din cate am citit copiii care fac RSV in primul an de viata au sanse mari sa dezvolte astmul de copilarie - mai ales in cazul in care au si o predispozitie genetica. e cazul fetei mele mari - RSV la 9 luni.
eunice78 spune:
Buna, tuturor!
Ana, imi pare rau ca va confruntati si voi cu aceste probleme.
Fetelor, sa stiti ca si eu am niste suspiciuni legate de RORul asta. Si imi vine sa mor de ciuda ca l-am facut..fara sa stiu.
La baiatul cel mare nu am facut acest vaccin pentru ca pe vremea aceea era optional. Iar verisoara mea care sta in Marea Britanie mi-a spus ca , la acel moment, vaccinul acesta nu se facea deloc acolo, ca era controversat. Drept urmare nu l-am facut nici eu.
La Toma insa m-am dus sa facem vaccinurile obligatorii si nu mi-am dat seama, nu am stiut ca Rorul este acum in schema acea obligatorie sub alt nume. Ca nu il faceam sub nici o forma.
Ana, e ff important medicul care vede copilul, la noi primele 2 crize au fost tratate prost, cu antibiotic mult si siropuri care numai bine nu i-au facut. In martie am schimbat medicul si de atunci am mai avut 2 crize dar nu a mai luat nici un strop de antibiotic si suntem binisor.
Stiti ca va scrisesem ca am scos copilul din colectivitate. Mai mergem in ianuarie la gradi. Deocamdata e bine, avem cam o saptamana de cand nu mai luam nici un fel de medicamente, am oprit si pufurile tot. Am mari emotii (practic din august pana in urma cu o saptamana, cu exceptia unei singure zile a fost sub medicatie permanent).
Saptamana asta a fost virusat baiatul cel mare, a facut febra, tuse etc. Vad insa ca cel mic deocamdata e bine.
Ana, nu prea am inteles eu bine..ai zis ca nu reactioneaza la Seretide dar ca in continuare ii dai Seretide..pp ca am inteles eu gresit..Si la noi analizele au iesit bune.
Sanatate tuturor!
Baietzii mei
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana_Bercu cateva vesti. analizele lui stefan au iesit foarte bune (imunitatea pe care o credeam afectata este in regula, ficat ok, electroforeza ok, singurul care e mai mare ca valoare este VSH care indica o inflamatie puternica). de ce zic ca nu e astm: analizele au indicat de doua ori ca nu e astm si nici nu este alergic. mai mult decat atat, copilul meu nu a reactionat niciodata pozitiv la seretide, flixotide si ventolin (ultimul a fost facut in UPU). parca sunt spray-uri de gura si-atat. ii dau in continuare seretide, motivat de faptul ca reduce inflamatia de la nivelul bronhiilor si in speranta ca nu va mai fi necesar sa ii dau medrol. sigur, sunt constienta ca poate fi vorba, pe viitor, de un teren pentru dezvoltarea astmului.sau cel macar asa sper. acum problema mea cea mai mare este sa ii usuc secretiile . sincer nu prea stiu cum. ary, am fost sub observatie pentru corp strain prima data. nu e vorba de asa ceva. spune-mi tu la ce medic mergi? |
Nu prea inteleg ce analize se pot face la varsta asta care sa inlature suspiciunea astmului. Inflamatia bronsica departe de a infirma, din contra. Iar cu alergiile...hm...noi le-am repetat de 3 ori pe total si specifici si nu a iesit alergica la nici unul din cei 20 alergeni testati.
Nu vreau sa te contrazic, departe de mine. Dar chiar nu inteleg in baza a ceea ce ai afirmat cum pot fi medicii asa siguri.
Plus ca Seretide e de fapt substanta activa Flixotide+Ventolin. Deci daca au ales sa-i administreze, inseamna ca raspunde la tratament.
"Seretide contains two types of asthma medication. One is fluticasone propionate, a steroid that reduces inflammation in the lungs. The other, salmeterol, is a long-acting bronchodilator that opens up the airways. Together, the two ingredients provide better control of asthma than either does individually."
Nu incercam sa te descurajam, dar noi mamicile care am trecut prin asta suntem constiente ca valoreaza mult mai mult un diagnostic corect, indiferent cat de greu e de acceptat decat sa negam si sa chinuim copilul cu tratamente care mai mult rau fac decat bine. Poate din cauza asta suntem putin negativiste. Si daca citesti ce am scris de la prima pagina pana acum vei vedea ca copiilor le merge foarte bine si au o viata absolut normala.
Doamne ajuta sa scapati de episodul asta si sa nu ramana cu urmari.
Va pupam si asteptam numai vesti bune de la tine.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui JARMO Starea precara de sanatate a copilului tau eu nu cred ca e ceva legat de vaccin . Noi am facut vaccinarile in 3 reprize pina sa se imbolnaveasca zdravan,am fost in vacante din 3 in 3 luni , cu temperaturi diferite si chiar nu stiu ce sa spun , depinde si de la organism la organism, poate a fost o coincidenta sa se bata cap in cap amindoua odata ! Sa fim sanatosi cu totii ! |
Ok, Jarmo deci tu consideri ca la voi nu are legatura cu vaccinul. Din pacate, in cazul meu nu sunt asa sigura.
Din ziua in care a debutat viroza, am avut indoieli. Apoi mi-a confirmat si fost pediatra si ulterior prezenta pediatra. Mi-au zis ca vaccinarea i-a slabit imunitatea si nu a ajutat-o deloc sa lupte cu RSV-ul.
Mult mai tarziu l-am auzit pe colegul meu vorbind de ROR si ca pediatra il sfatuieste sa-l amane cat de mult se poate. Pana la urma i l-au facut la un an si 6 luni cu indicatia sa stea urmatoarele 10 zile in carantina. Asta mi-a dat de gandit si m-am apucat de studiat problema. Asa am gasit si alte mamici la care dupa ROR au avut aceleasi manifestari ca ale Dianei. Si foarte multe articole pe net in care Ror-ul e controversat in majoritatea tarilor europene. Coincidenta sau nu...dar sincer nu am puterea sa-l fac si la cel de-al doilea copil.
O sa mai studiez problema si poate ajung la o concluzie.
Voi din cate am vazut nu ati facut ROR-ul.
Nu are sens sa dezbatem aici problema vaccinarii, sunt multe alte topicuri deschise.
Sanatate si multumesc!
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
ary_v spune:
Ana eu merg la Gotia. Ati facut bronhoscopie? Cum si-au dat seama ca nu are corp strain?
Softurela aceeasi problema mi-am pus-o si eu la al doilea copil. Sa ii fac sau nu ROR. Eu nu stiam ca e asociat si cu astmul, mie imi era frica de autism. S-a nimerit ca in acea perioada au fost si aici pe net o avalansa de mesaje contra ROR-ului si eram f dezorientata. In final am decis sa i-l fac pt ca el facuse rubeola la 11 luni si a avut febra f mare. Daca rubeola era asa (care e totusi cea mai usoara) atunci rujeola cum e? A facut si vaccinul de 1 an si ROR ul in aceeasi zi. A fost totul bine. Nu a devenit mai sensibil si nici autism nu are.:D La Robert tot dupa un an au inceput problemele si as putea sa le leg de vaccin dar eu cred ca a fost doar o coincidenta nefericita.
Bee spune:
Softrela, nici la copiii mei crizele nu au avut legatura cu vaccinul, decat in masura in care la dispensar fiind au luat raceala de la un alt copil din zona. Asa am patit baietelul care acum are 2 ani. Avea 2 luni si i-am facut vaccinul, apoi a facut prima bronsiolita! Bronsiolita care pe noi ne-a lecuit pe veci de spitale particulare. Fetita cea mare a facut prima criza ndeva in jur de un an. Stiu ca iti faci griji pentru bebelusul ce va veni. Totul e sa feresti copilul mai mare de raceli, ca pe cel mic de cel mare e imposibil! Si bronsiolitele sunt mai periculoase la copiii foarte mici. Noi suntem relativ ok cu copiii, dupa cum am mai zis: nimic pulmonar de un an si 2 luni, nimic de intretinere de la singlairul de acum aproape un an. Ma mir de al 3-lea copilash ca nu a luat raceli in conditiile in cei mici au tot racit mai rau sau mai putin rau din luna septembrie, iar eu la fel: 2 raceli zdravene.
AnaBercu, fetele ti-au explicat ce ni s-a spus si noua: astmul nu se poate diagnostica cu siguranta inainte de 6 ani. SI "astmul" copilului mic nu seamana cu cel al adultului. Orice copil cu episoade repetate de bronsiolita cu sau fara wheezing trebuie tinut sub observatie si tratat preventiv pentru astm. Si am urmat cam acelasi tip de medicatie cu cel descris de fete (la Budimex, o doctorita glumea cu mine -care eram disperata cu un bebelush de 2 luni si ceva in brate bolnav de abia respira- "si la noi si la Paris, tratamentul pentru asa ceva e acelasi: aerosoli" noi faceam adrenalina si flixotide, fiindca sub 6 luni receptorii pentru salbutamol/ventolin, nu sunt dezvoltati la copil) .
Sarbatori Fericite si fara probleme la copii!
http://www.dropshots.com/dochia
aurash1 spune:
Buna fetelor,
nu am mai scris tare demult desi va citesc cu regularitate. Nu stiu daca va mai amintiti de noi, mai precis De Cezarica baietelul meu care are aceleasi probleme. Vroiam sa va scriu putin despre cazul nostru si sa va cer un sfat:
- am avut prima bronsiolita la 1 luna tratata in spital cu Genta pe branula si pufuri de Dexa
- bronsita acuta la 1 an si 6 luni
- prima criza soldata cu spitalizare la 2 ani si 4 luni (a ajuns la wheezing) si normal iar la branula si aerosoli cu adrenalina
- de aici a inceput sa faca crize (nu pot totusi sa le numesc 100% crize deoarece reprezentau doar acea tuse seaca si continua pe care o stiti), tratate de fiecare data cu Ventolin si Flixo pe nebulizator
- dupa criza de anul acesta din iunie (3 ani si 4 luni), am ajuns iar la urgenta cu SPO 90 si wheezing urat. Nu l-am internat asa ca l-am tratat acasa cu prednison, flixo si ventolin.
- asta ne-a fost suficient asa ca am ajuns la alergolog unde a iesit alergic la acarieni (atat la teste cat si la igE specific din sange)
- dupa asta am inceput in iulie tratamentul cu Singulair si pufuri de Flixo de 50 (2 pe zi)+ Aerius 2,5 mil pe zi. pe toata durata verii copilul s-a simtit f bine desi a venit de multe ori in contact cu diversi alergeni, a contribuit si faptul ca am fost la mare. In septembrie am incerc at s ascoatem Aeriusul pt o alta sarja de teste cutanate (nu am apucat sa facem polenurile) si a facut o criza mica care a trecut usor cu tratamentul stiut.
- acum in decembrie, pentru ca am ajuns la concluzia ca ia de prea mult timp Aerius (5 luni deja) am incercat sa il scoatem dar vad ca rinita se tine scai de noi iar dimineata tuseste uneori pana vomita (stiti si voi, acea tuse la trezire pana elimina acel ceva din plaman). Continuam pufurile si Singulair.
Intrebarea mea este daca a mai luat cineva atat de mult timp Aerius? care au fost reactiile.
Inafara subiectului: Cezar are cearcane violacee inca de la nastere care nu trec nciodata, are si pielea ff alba si transparenta. I-am facut copro si hemograma. Nu are viermi si nu e anemic.
Oricum o sa ii fac si o eco abdominala dupa sarbatori pentru ca am inteles ca Aerius ar fi hepatotoxic luat pe termen lung. V-a fost recomandat alt antihistaminic care sa aiva referinte mai bune?
Va multumesc tuturor si sper sa ne ajutati cu un sfat. Deasemenea mi-ar prinde bine si o recomandare sau un contact al dr Craiu de la IOMC.
Sarbatori fericite tuturor si multa, multa sanatate la copilasi si familiior voastre!
sursula spune:
Aurash-Tudor ia luam Ketof la recomandarea dr.Cernatescu(IOMC).
SURSULA+Bebe TUDOR MILAN(29.07.2008)
softurela spune:
Numai bine ce va povesteam ce bine stam noi cu imunitatea ca uite am patit-o. Viroza ce bantuia in familie s-a impartit in egala masura la toata lumea. Acum suntem toti, si tata si mama si eu si Diana.
Ciudata viroza, s-a dus direct la bronhii. Nasul nu a curs deloc. Diana a doua zi de la debut avea deja bronsita. Iar a patra zi era pneumonie acuta interstitiala.
Am bagat-o pe doza max de flixo de la primul semn de raceala dar se pare ca nu a fost suficient. Oricum, lasand la o parte diagnosticele care suna scary, Diana se prezinta mai bine decat noi adultii. Noi tusim de rupem, ea doar noapte si atunci destul de rar. In rest e ok. A avut febra 5 zile, primele 2 au fost mai grele. Speram sa ne facem bine cat de curand.
Acum suntem pe 2 pufuri flixo/2 ori pe zi si 2 pufuri ventolin/3 ori pe zi. Singulair si cam atat.
Pediatra la care am mers a doua zi de la debut ne-a recomandat antibiotic. La Medlife i-au facut analizele si au iesit bune. In baza lor au stabilit ca e pur viral si in nici un caz antibiotic.
Craciun fericit!
sursula spune:
Of,Softurela,asa patesc si eu cu Tudor.Cea mai mica viroza declanseaza automat bronsiolita,oricat ma chinui sa incep din timp pufurile.Sa inteleg ca tot ce ai facut au fost flixo,ventolin si Singulaire-ul?Sau i-au mai facut si altceva?A avut wheezing?Multa sanatate !
Sarbatori frumoase si linistite!
SURSULA+Bebe TUDOR MILAN(29.07.2008)