Manifestari astmatice la copii
Raspunsuri - Pagina 22
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ary_v Sa stii ca ati scapat usor daca a trecut intr o saptamana, la noi o viroza dureaza in jur de 2 saptamani, pana se curata de mucisori de tot. Nici nu le dau decat colargol in nas, decasept lui Robert si ceva expectorant si cu astea am trecut aproape toate virozele/gripele de anul asta. La dr ma duc numai daca se agraveaza si numai dupa 3 zile ca am deja depozit de antibiotice in casa. Multa sanatate! |
Da, cam asa dureaza virozele la Diana. Acum a fost prima data cand a facut febra si tare greu a cedat.
Mi-e teama ca a fost gripa noua, cel putin asa ne-a lasat sa intelegem medicul la care am fost ieri.
Diana e bine, credeam ca si eu sunt bine. Dar uite ca m-a luat o tuse de nu mai aveam aer. M-am cam speriat. Azi-noapte nu am mai tusit dar acum m-a lovit din senin.
Eu nu am avut niciodata probleme respiratorii, nici bronsite, nici penumonii. Cam ciudata gripa asta de s-a dus direct la bronhii. Of, sper ca bebe sa fie in siguranta.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
ary_v spune:
citat din mesajul lui softurela Da, cam asa dureaza virozele la Diana. Acum a fost prima data cand a facut febra si tare greu a cedat. Mi-e teama ca a fost gripa noua, cel putin asa ne-a lasat sa intelegem medicul la care am fost ieri. Diana e bine, credeam ca si eu sunt bine. Dar uite ca m-a luat o tuse de nu mai aveam aer. M-am cam speriat. Azi-noapte nu am mai tusit dar acum m-a lovit din senin. Eu nu am avut niciodata probleme respiratorii, nici bronsite, nici penumonii. Cam ciudata gripa asta de s-a dus direct la bronhii. Of, sper ca bebe sa fie in siguranta. Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518 |
Nu iei nici un tratament? Sunt si medicamente care sunt permise in sarcina. Si eu sunt de fel destul de rezistenta dar pe perioada sarcinii, la amandoi, am facut in primul trimestru niste gripe f urate, asta pt ca imunitatea scade destul de mult in perioada asta.
Daca e gripa noua nu ar trebui sa te monitorizeze mai atent mai ales ca esti si insarcinata?
softurela spune:
citat din mesajul lui ary_v Nu iei nici un tratament? Sunt si medicamente care sunt permise in sarcina. Si eu sunt de fel destul de rezistenta dar pe perioada sarcinii, la amandoi, am facut in primul trimestru niste gripe f urate, asta pt ca imunitatea scade destul de mult in perioada asta. Daca e gripa noua nu ar trebui sa te monitorizeze mai atent mai ales ca esti si insarcinata? |
Ramai socata cat de ignorant se trateaza gripa in realitate. Nu zic ca e un lucru rau, doar ca e o diferenta mare intre AH1N1 la TV si AH1N1 la consultul medical. O fi fost din cauza ca am o stare generala buna si atunci nu i-au dat importanta? Am fost la medici buni, in care am incredere si toti "Calm...poate sa treaca neobservata...nu are sens sa te testezi...important e sa nu faci febra mare. Mergi acasa, bea ceaiuri cu lamaie si miere, un paracetamol iar in caz de evolutie nefavorabila revii la noi."
Dimineata la 8, m-am infiintat la clinica...consideram evolutie nefavorabila. "Nu avem nici un medic liber reveniti la 12." Bine dar posibil sa am AH1N1...ma plimb asa sa imprastii gripa la inca 30, Un medic la urgente, nu ma poate vedea ? Nu.
M-am intors la servici si am sunat direct la linia de Urgente...a trebuit sa exagerez cu simptomele ca sa ma bage cineva in seama. Posibil sa intru intre programari, astazi dupa 2. Sa vedem...astept sa ma sune.
Nu stiu, daca nu ar fi bebe la mijloc nu m-as stresa asa. Dar ma iau contractiile la fiecare rafala de tuse. Si e o tuse oribila, tusesc si cu senzatie de voma de cel putin 10 ori pe repriza. Cine ma aude zice "Doamne ..ce e asta!" Am speriat si colegii pe aici. Noroc ca nu sunt decat 3 pe tot etajul si la distanta de mine.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
ary_v spune:
Softurela asa stiu si eu ca nu e ok daca faci febra mare dar oricum gripa asta nu da febra mare, asa ca nu ar trebui sa ai probleme.
La fel nici tusea nu e prea ok, mai ales daca zici ca ai si contractii, totusi macar ceva pentru tuse ai putea sa iei, imposibil sa nu fie ceva ce se poate lua si in sarcina. Cred ca poti sa incerci si remedii naturiste gen ceai de ceapa sau ridiche neagra.
Sa ne spui cum te mai simti.
Multa sanatate!
monu spune:
Se poate de la prea mult ventolin sa sufle muci cu sange? ce e drept e racita si de dim suiera si am bagat ventolin la 4 ore. acum i-am suflat nasul si dintr-o nara curgea sange.
am aflat. am mare ajutor de la o mamica inimoasa care e si dr. se pare ca ventolinul usuca mucoasa nazala si de asta s-a intamplat.
sperantza nu moare spune:
va rog frumos un ajutor din partea voastra
fetita mea in varsta de 2 ani tuseste noaptea, o tuse latrata. la inceput mi s-a spus ca de la laringe - asta a fost de iarna trecuta de cand avea un an. e drept facea des laringita. iarna aceasta dupa prima raceala a aparut iarasi tusea de noapte. de la pediatrie i-a dat singulair cu care a incetat sa tuseasca, dar eu m-am gandit sa mai fac sapaturi si m-am dus la orl, acolo ne-a recomandat aerosolii cu flixotide 1/3 + 3 ml ser, dupa a 7-a zi de aerosolii a inceput sa tuseasca iarasi parca mai si ziua, am fost la orl la aceeasi dr si mi-a zis sa-i continui picaturile sinupret.
sfatuiti-ma cum se face tratamentul de intretinere / preventiv cu aerosolii, doar cu ser? cate zile?
tratament homeopat?
multumesc
si scuze LA MULTI ANI! CU MULTA SANATATE PENTRU PUIUTI
Nicoleta spune:
Eu iti recomand sa ii faci teste de alergie. Stefan tusea noaptea si am descoperit tarziu ca era alergic la acarieni. Spun "era" fiindca acum ii facem un vaccin de desensibilizare si este mai bine...
Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei
Nicoleta spune:
Am citit putin din urma si imi parerau sa va dau vesti proaste... IgE total nu da nicio informatie despre alergii. Este o analiza care singura nu spune nimic... Stefan, acum 3 ani, avea IgE-ul 20. Limita superioara, 24. DAR acum un an si o luna am aflat ca ESTE alergic. La acarieni, mucegai si par de caine si pisica.
Daca aveti un copil cu probleme respiratorii repetate (wheezing etc.) faceti-i testele de alergie, asa aflati ce trebuie sa inlaturati din viata lui (ce alergeni) si ce altele sa mai faceti!
Noi am scurtat programul de gradi - pana la pranz (inca de dinainte de a afla ca esta alergic, si bine am facut, ca asa nu mai dormea in patuturile de acolo), am scos covoarele si perdelele din casa, am stans toate plusurile, am cumparat un aspirator care bate saltelele, suntem mai atenti la praful din casa si multe altele... De 3 ani nu a mai avut nicio criza de wheezing. Acum facem vaccinul asta pntru acarieni... Doamne-ajuta sa fie bine! Si la noi, si la toata lumea!
Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei
ariel_7000 spune:
citat din mesajul lui softurela Numai bine ce va povesteam ce bine stam noi cu imunitatea ca uite am patit-o. Viroza ce bantuia in familie s-a impartit in egala masura la toata lumea. Acum suntem toti, si tata si mama si eu si Diana. Ciudata viroza, s-a dus direct la bronhii. Nasul nu a curs deloc. Diana a doua zi de la debut avea deja bronsita. Iar a patra zi era pneumonie acuta interstitiala.Am bagat-o pe doza max de flixo de la primul semn de raceala dar se pare ca nu a fost suficient. Oricum, lasand la o parte diagnosticele care suna scary, Diana se prezinta mai bine decat noi adultii. Noi tusim de rupem, ea doar noapte si atunci destul de rar. In rest e ok. A avut febra 5 zile, primele 2 au fost mai grele. Speram sa ne facem bine cat de curand. Acum suntem pe 2 pufuri flixo/2 ori pe zi si 2 pufuri ventolin/3 ori pe zi. Singulair si cam atat. Pediatra la care am mers a doua zi de la debut ne-a recomandat antibiotic. La Medlife i-au facut analizele si au iesit bune. In baza lor au stabilit ca e pur viral si in nici un caz antibiotic. Craciun fericit! Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518 |
In primul rand, sanatate! de VSR (Virusul sincitial respirator) v-ati testat? am patit-o si noi recent...cei 2 pici ai mei, au ajuns la laringita acuta, la alex tratata cu simptomatice, la teo cu simptomatice apoi cu klacid, caci era un inceput de suprainfectie bacteriana. initial am regretat ca i-am dat antibioticul, insa curand mi s-a demonstrat ca a fost ok. am luat eu viroza si in 2 zile am ajuns la pneumonie , asa ca mi-am primit si eu "bombonelele"...
dr care ne-a vazut mi-a interzis categoric orice iesire in lume, alex a avut interictie la gradi 1 luna (de acolo a cules animalu'!!!!), ne-a pus sa ne imunizam cu influcid si septilin, fructe si legume la greu...partea proasta e ca "animalu'" nu numai ca nu da imunitate, dar si slabeste organismul si chiar dupa trecerea simptomelor (7-15 zile) mai sta prin organism vreo 2 luni, la panda....timp in care poate reinfecta, asa ca trebuie avut grija sa se mareasca imunitatea.
ieri noapte ma durea iar gatul si incepusem sa tusesc iar . azi am marit doza de septiline si influcid si acum nu mai am nimic...
monu, eu nu am facut aerosoli si mi-a curs sange din nas din cauza cngestionarii mucoasei. dr mi-a zis sa umezesc aerul in camera f bine si sa imi dau in nas cu un betisor de urechi inmuiat in vit A uleioasa. m-a ajutat, insa tot imi simt nasul infundat si acum (la aproape 3 sapt de cand mi-a trecut)
speranta, tusea latratoare este semn de laringita. noi tot sinupret am primit, ne-a mers bine cu el. dr. ne-a mai recomandat ca inainte de culcare sa stam la aer rece cam jumatate de ora. ajuta in cazul laringitelor. a insista sa n avem prea cald in camera, sa fie bine aerisit si aerul sa nu fie uscat. aveam mereu un vas cu apa pe calorifer si tinem permanent geamul din bucatarie intre-deschis si usile de la camere deschise (la noi e foarte foarte cald in casa si nici nu exista posibilitatea de a reduce caldura).
la multi ani si sanatate va urez si ma duc la nani, caci si asta era pe lista de recomandari de la medic
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"
softurela spune:
citat din mesajul lui ariel_7000 In primul rand, sanatate! de VSR (Virusul sincitial respirator) v-ati testat? am patit-o si noi recent...cei 2 pici ai mei, au ajuns la laringita acuta, la alex tratata cu simptomatice, la teo cu simptomatice apoi cu klacid, caci era un inceput de suprainfectie bacteriana. initial am regretat ca i-am dat antibioticul, insa curand mi s-a demonstrat ca a fost ok. am luat eu viroza si in 2 zile am ajuns la pneumonie , asa ca mi-am primit si eu "bombonelele"... |
Multumesc , ce sa mai zic...acum suntem bine cu totii, dar nu am aflat ce a fost. Am fost la M.Bals si nu m-au testat, probabil nu a fost cazul.
La Diana nu m-am gandit la VSR pentru ca l-a avut anul trecut (2008) in dec si simptomele au fost cu totul altele. Nasul i-a curs atunci aproape 2 luni. La tuse a ajuns dupa o saptamana. Febra nu a facut deloc.
Acum raceala a debutat cu febra si tuse. Nasul nu a curs.
Multumesc Dnului ca e bine acum, are o saptamana de cand nu a mai tusit. Si la mine tusea s-a rarit si e mai normala.
Sanatate la toata lumea !
Am facut si eco de control...o sa am inca o FETITA !!!!!!!! :)